Kā lai neuztraucās? Bail

Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Sveikas!
Es nespēju vairs klusēt. Pirms četrām dienām bija sekss. Ar savu vīrieti kopā esam vairāk kā 1.5 gadu. No tā - gadu jau dzīvojam kopā. Man - gandrīz 25, viņam - 30. gadi .

Viņš jau sen ''čīkstēja'' ka ļoti vēlās bēbīti. Viņam ļoti patīk bērni - ar tiem var ucināties ilgi. Prot kaut kā atrast kopīgu valodu. Man ir pretēja nostāja - esmu pārāk jauna (es tā uzskatu) lai dzemdētu, jo dzīvē vēl nav nokārtotas dažas lietas - karjera , savs uzņēmums.. tas viss karājās kaut kur astē.

Tad nu tajā liktenīgajā vakarā, protams mans vīrietis beidza manī. Prezervatīvu neizmantojām.
Par to ka beidza - to pateica tikai pēc tam. Man bija šoks, asaras, histērija. Teicu, ka es bērnu nepaturēšu (ja iekritīšu) , būs aborts. Viņš teica, ka ja es tā izdarīšu - šķirsimies.

Bet viņš - mierināja mani un teica, ka sen jau bija laiks bērnam. Un ka tas nav nekas šausmīgs un viņš ļoti vēlās mazuli. Būt tētis. Galu galā viņam ''gadi'' un grib būt jauns tētis.
Un par cik mani nekādīgi ieprieks nebija sanācis mani ''pierunāt'' uz ģimenes pieaugumu, tad izrīkojās šādi.

Man ir panika joprojām. Šķiet viss ir sabrucis - nākotnes plāni, viss. Uztaisīšu testu pēc pāris dienām. Vēl par agru. Ko es sasodīts teikšu saviem vecākiem? Man ir tāds kauns, bāc par to ka meita, kas vienmēr ir bijusi centīga, gājusi pretī saviem mērķiem, īsts paraugbērns - pēkšņi savos teju 25. gados kļūs par mammu. Esmu jauna, nevēlos arī savu augumu čakarēt. Mans ideālais laiks kad kļūt par mammu būtu 30 gados. Ne ātrāk. Bet tik ilgi draugs gaidīt negrib.

Es piedzimu vecākiem, kad viņiem bija 21. gads. Bet tie bija citi laiki, tad vecmeitas skaitījās jau no 22. gadu vecuma.

Es draugam teicu, ka maniem vecākiem viņš pats lai paziņo. Man tas vienkārši nebūs ''iekšās''.
Mani vecāki arī ir sasodīti par jaunu. Viņiem - 47. gadi. Kāds opis, kāda ome???!!! Es to nespēju vnk tā iedomāties. Viņi pucējās, izklaidējās, atpūšās , ceļo pēdējo gadu kopš esmu prom no vecāku mājām.

Tētis man ir stingrs raksturā, ļoti bail to būtu paziņot viņam it īpaši.
Un darbā - uzņēmumā strādāju 1.2 gadus - kad stājos darbā, intervijā uzņēmuma vadītājs teica, ka lai neplānoju bēbi divus gadus vismaz. Es teicu, jā apstiprinoši - es neplānojumu nemaz, man būtiska ir karjera un izglītība.

Un tagad, kad tests (ja uzrādīsies kā pozitīvs) - tad ir autā.
Es vairs nezinu, man ir sasodīti bail. Man bērni ne visai patīk. Es par tiem NEKO nezinu un neinteresējos - jo nav manu interešu lauciņš.

Ko es gribu, es nezinu. Izkratīt sirdi un varbūt nedaudz mierinājuma...
Padomus, kā rīkoties gadījumā ja tests būs pozitīvs. Kā to ''pasniegt'' vecākiem..

Vienreiz kad bijām manu vecāku mājās - panesās kaut kāda tēma par bērniem. Draugs izspļāva, ka es negribot. Mamma smejoties ar joku teica - ''A Tu viņai nejautā, vai viņa grib, vai nē.. )
16.02.2016 14:02 |

Reitings 133
Reģ: 12.02.2016
jap.. Ne māte viņu uztver nopietni, ne tas čalis :D
tas tak is skaidri lasāms :D

Tātad. tam ir pamats.. padomā par to.. savām ambīcijām, tam ko gribi, tam ko patiesībā dari, un kā uzvedies.. nedzīvo miskastē.. sakārto dzīvi.. ir laiks :D Tev 25 jau :D dažas lietas tomēr jāsāk apzināt..

un kā tu vispār sevi atļaujies par karjeristi saukt, kauna nav ?!?
16.02.2016 20:25 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ja jau vīrietis tik ļoti gribēja bērnu, tad viņam vajadzētu arī daudz palīdzēt un atbalstīt tevi, kad būs bērns. Tad arī var visu izdarīt un sasniegt.
16.02.2016 20:27 |

Reitings 133
muša nav iekodusi.. esmu ērcīgs :D bet arī ērce nav iekodusi..
p.s man 1x ērce iekoda olās :D
8-)8-)8-)8-)
16.02.2016 20:28 |

Reitings 133
varbūt tāpēc esmu bieži ērcīgs ;)
16.02.2016 20:35 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Ja godīgi, lasu un nespēju noticēt. Es ar tādu vīrieti nevarētu dzīvot kopā. Pareizāk sakot, viņš neizturētu pirmais. :-D Jo man bērni nepatīk. Es nesaku, ka Tev jādara tāpat, bet es darītu tā:
1) Lietotu avārijas kontracepciju
2) Ja paliktu stāvoklī, taisītu abortu
3) Diez vai paliktu kopā ar šo vīrieti, drīzāk nepaliktu
4) Turpmāk viennozīmīgi par savu kontracepciju rūpētos pati. Tabletes, spirāle, plāksteri, riņķis... ir taču varianti.
Es jau pašlaik esmu variantā nr. 4). Pajautā vīrietim, vai viņš būtu ar mieru darīt tā, ka bērna kopšanas atvaļinājumā iet viņš, bet Tu turpini strādāt. Es savu draugu esmu painformējusi, ka ja nu kas, es pilnīgi noteikti nebūšu tā, kas iet bērna kopšanas atvaļinājumā. Lai iet pats, lai meklē aukli, lai runā ar savu mammu, man vienalga.
16.02.2016 20:49 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es sen neesmu ne ar vienu normāli runājusies, izrunājusies.. tas krājās un krājās lidz tas maiss plīst.

Nu a kam tādā gadījumā tev ir tavs vīrietis? Tikai sexam, vai? Tu vispār esi informēta, ka veiksmīgu attiecību atslēga sarunas ar savu partneri?...(t)

Eh... Nu tev tiešām ir tie 25 gadi kā apgalvo?... :-/
16.02.2016 20:49 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Nu tas ko izlasīju, likās nedaudz pēc sapņiem..
Karjera, apsolīju priekšniekam vismaz 2 g.neiet dekrētā, strādāju 1,2 g. ko tagad darīt.. Bet tad jau tie arī tik pat kā sanāk 2 g., kur problēma.. Vecvecākiem nevarēsi pateikt?? Kas Tev 15?! Esi pieaugusi, ar savu vīrieti, darbu, dzīvesvietu.. Un traki būtu ja viņiem būtu knapi 40!
AK nevarēji iedzert, jo zāles nelieto un nauda nebija?!?? Tikai ogli!.. Nu bāc, ja man būtu tāda apņēmība, ka ŠOBRĪD nevēlos bērnu, skriešus uz aptieku dotos. Nevis abortu apsvērtu.. Sviests vispār. Un ko darīsi, ja būs bērns un vajadzēs tos 20 eur? Ko vīrietis par to saka, ka nevar pat atļauties zāles, ka viņš plāno par bērnu parūpēties..!? Un var būt kā līdzekļus vajadzēs tieši uz to mirkli, nevis tad kad būs alga.
Man vairs nav 25, un nav arī bērnu, bet ja kas būtu gadījies, es zinātu kā rīkotos.
Es vispār nesaprotu šo situāciju. Diemžēl.:-|
16.02.2016 20:55 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
baigie te ieteikumi , pamest draugu tikai taapeec ka apseekloja ? Cik stulbi . Poh uz miilestiibu , ja ?

Nav jau problēma apsēklošanā, bet gan attieksmē. Vīrietis pat nerespektē sievietes vēlmes. Manuprāt, mīlošs cilvēks tā nerīkojas. :-/

Tomēr diskusijas gaitā sāku saprast, ka šajā gadījumā droši vien nevajadzētu attiecības pārtraukt, jo abi izklausās viens otra vērti.. cimds ar roku :D :D
16.02.2016 21:01 |

Reitings 5884
Kā var nebūt naudas avārijas kontracepcijai? Ja uz to brīdi tiešām kontā ir iztukšītis (piemēram, pēc 2 dienām gaidāma alga), es ņemtu SMS kredītu. :-D
16.02.2016 21:03 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
baigie te ieteikumi , pamest draugu tikai taapeec ka apseekloja ? Cik stulbi . Poh uz miilestiibu , ja ? Vai varbut shodien dzivo kopaa ar ko pagadaas bez miilestiibas ?

Ak, vai! Pamest vai nē jālemj tikai autorei pašai, katra raksta savu pieredzi un punkts. Un jā, šis ir gana nopietns iemesls, kura dēļ es, piemēram, ne tika apsvērtu šķiršanos, bet arī šķirtos, jo kā var uzticēties cilvēkam, kas ar varu mēģina Tev spērt tik nozīmīgu soli savā dzīvē? Neviens nesaka, ka, ja autorei pieteiksies bērns tomēr, viņa to mīlēs mazāk, nekā tad, kad pati izdomātu to dzemdēt, bet šīs tiesības pašai lemt par to NEDRĪKST atņemt!!! Un jā, tāda rīcība ir zemiska.. Ja kāda spēj ar to sadzīvot - nu labi, bet diez vai tad tiktu drukātas asarainas tēmas.

Un ja puisis mēģinātu padarīt mani grūtu (skan pretīgi) bez manas ziņas, turklāt zinot, ka es KATEGORISKI bērnus nevēlos, tad jā - lidotu ārā tai pašā brīdī. Nesaku, ka autorei jārīkojas tāpat, bet tāpēc jau šis ir forums, jo cilvēki dalās ar dažādiem viedokļiem.
16.02.2016 21:21 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Nu wtf? Ja negribi bērnu, negribi taisīt abortus, tad varbūt neizsargājies ar visnedrošāko veidu? :D tieši tik vienkārši!
16.02.2016 21:24 |

Reitings 133
wtf... varbūt sekss bez gumijas ir krietni foršāks ?!

vispār te viss sen ir izrunāts 1okartīgi.. un oficiāli tēmu slēdzu!

Laimes, un labas veselības vēlējumi jaunajai meitenei !
16.02.2016 21:28 |

Reitings 5884
Bet varbūt ir vērts apsvērt spirāles lietošanu? Piemēram, ja sekss be prezervatīviem patīk labāk, ja negribas dzert tabletes, ja negribas lietot Nuva Ring vai plāksterus. Mūsdienās, kad ir tik daudz dažādu ērtu un lētu kontracepcijas veidu...
16.02.2016 21:30 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Autore tiešām ir stulba.
Un no mīlestības te nav ne smakas, mīlošs vīrietis nekad tā nedarītu.
16.02.2016 21:31 |

Reitings 133
varbūt ieliec pati sev spirāli anālajā !? :-D
16.02.2016 21:35 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Un no mīlestības te nav ne smakas, mīlošs vīrietis nekad tā nedarītu.

Nu, maldies :D Autore tak teica - viņiem viss ideāli, vīrietis perfekts, tikai draudzenes vecmeitas, a tā ideāls pārītis.. Izskatās, ka tiešām sader kā cimds ar roku :D
16.02.2016 21:36 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Pievienojos tām, kas sašutumā par vīrieša rīcību. Uzskatu, ka sievietes pakļaušanas grūtniecības riskam bez viņas piekrišanas ir vardarbība.
16.02.2016 21:39 |

Reitings 133
Mīlēt var ! ar to nekāda sakara.. Bet cieņa, nopietna attieksme pret sievieti. Tā nav.

Un ja godīgi, tad tas ir dabiski vīriešiem, iedzimti ;) Uztvert sievietes vēlmes mazliet savādāk. Ir jāpieaug, lai apzinātos, un uztvertu sievieti kā līdzvērtīgu. Lai uzklausītu viņu, ieklausītos. Tas prasa piepūli . Un jo vairāk sievietes ir kā autore, jo ilgāk šāda attieksme saglabāsies. Ne velti ir cīņa par vienlīdzību.
Un te ir spilgts piemērs. Vīrietim jau ienākot prātā doma, tīšām padarīt sievieti grūtu, pret viņas gribu. Un gan jau būs ok.. Būs ģimenīte gribētā.. Tas izsaka visu.
16.02.2016 21:45 |

Reitings 133
un kas jūs ieliek tajā lomā. ?!?? Jūs pašas! Jums patīk pakļauties, līdz riebumam nenosvērtas būtnes. Kurt vēl tādas palaist vadošos amatos! ? vienīgi- over 40..
16.02.2016 21:49 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Es pat neņemos visu, kas pa vidu lasīt, jo autores galvā tiešām šķiet sakūlies sviests :D Tiešām 25 gadi un .. tik kategoriski, šauri uzskati - papildināti ar tiem pilnīgi pretējām darbībām ? Pff.
20 eur trūskt avārijas tabletei - var aizņemties. Da no jebkā, kaut ātrā kredīta, ieķīlāt zeltu, pc, nu jebko .. ja raustās no tuvākajiem prasīt. Kas tad baida vairāk - hormonu ietekme vai bērna ietekme uz ne visai skaidri definētiem nākotnes plāniem?
Čalis arī no tās pašas mīklas taisīts. Pēc līdzīgas pieredzes uzzināju, ka esot tāda kategorija, kas smuku skuķēnu grib sev piesiet ar bērnu. Es gan, protams, veiksmīgi izdzēru tableti, kārtīgi nolamāju čali un pieteicu, ka ja būs bēbis - viņa nauda un vismaz 50% laika atbildības, nekāda saulainā ģimenīte ar tādu pajoliņu man nav ne nepieciešama, ne vēlmju sarakstā. Ja nemāk izvilkt, nav ko postulēt, ka māk... jo ja māk, tad tā negadās, vismaz 4 gadu laikā nebija gadījies. Un šādu kontracepciju - pārsvarā - piekopj ļaudis, kas to māk, kam bērns nav traģēdija, kas ir droši par otra intīmo veselību un viedokli monogāmijas jautājumos pluss viens otra ģenētisko materiālu neuzskata par galīgi zemē metamu.
16.02.2016 21:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)