MAZIE CEĻOJUMI

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Plānojam ar ģimeni mazu ceļojumu Lieldienu brīvdienās.
Pavisam lēti un uz 3 dienām.
Domājam par:

1. Kopenhāgenu (Dānija)
2. Eindhovenu (Nīderlande)
3. Un drusku šikāk - Milāna (Itālija).

Lūdzu iespaidus un komentārus par apskates vietām šīm 3 valstīm :)
15.02.2016 23:12 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Esmu bijusi visās 3 pilsētās. Kopenhāgena ir skaista, bet dārga. Noteikti ir daudz ko apskatīt un ir daudz foršu vietińu, kur kafiju iedzert, garšīgi paēst, bet viss maksā krietni vairāk nekā Latvijā. Einthovenā, man liekas, vispār nav īpaši ko darīt.. Milānā būs vairāk ko apskatīt, skaista arhutektūra.. Arī laiks Milānā tai laikā būs visticamāk labāks, nekā pārējās pilsētās. Es personīgi izvēlētos Kopenhāgenu.
18.02.2016 14:04 |

Reitings 2494
Es ņemtu Milānu + Dženovu vai Venēciju (ar vilcienu).
Ir tāds bijis - gan mazliet garāks un ar visām trim.

Kopenhāgena - ok tur 1 dienu ir ko darbīt, bet ne jau trīs.. (lai gan tur ar var ar vilcienu aizbraukt uz Helsinboru - pāri ar kuģīti uz Helsinborgu, tad uz Malmo un atpakaļ - tāds aplis sanāk). Arī ir tādā būts.

Par Eindhovenu - nav ne jausmas :D
18.02.2016 14:21 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
No 3 minētajiem variantiem ar nosacījumu, ka gribās "lētāk", visnepiemērotākā šķiet Kopenhāgena, jo, pat, ja nokļūšana uzturieni nav sevišķi dārga, tad dzīvošana (ēšana, izklaides, transports) tur ir gan pietiekami dārgs. Noteikti dārgāks variants par Milānu un pieļauju, ka arī par Eindhovenu (Nīderlandē biju pasen, tādēļ sevišķi neatceros, bet šķiet, ka cenas visam nebija tik augstas kā Kopenhāgenā.

Protams, jāraugās, kāda veida ceļojumi un vide jums patīk. Ja lido ar Ryanair, tad, kā aju te minēja - uz Milānu lidojot piezemēsieties Bergamo lidostā un es pat rekomendētu tieši Bergamo arī palikt. Ļoti, ļoti skaista pilsētiņa, vara paņemt nomā auto vai arī ar sabiedrisko aizbraukt vienu dienu uz Milānu, ja nu dikti girbās, bet es neteiktu, ka tur ir nenormāli superīgi, man Bergamo patika labāk (rudenī biju uz 3 dienām, nakšņojām Bergamo, vienu dienu pavadījām tur, vienu dienu ar nomas auto aizbraucām uz Gardas ezeru un Veronu, vienu dienu - Milāna).

Kopenhāgenā, piemēram, sabiedriksais (metro) maksā ap 5 EUR no personas, kaut kādas nebūt ēšanas fast-food variantā - ap 10 EUR jārēķina (ja restorānā vai kafejnīcā, skaidrs, ka vēl vairāk), ieejas biļete, piemēram, Akvārijā - 28 EUR. Ja brauc turp, var paņemt tūri ar kuģīti - ir dažādi maršruti, diezgan forši izvadā pa visurieni, tikai jārēķinās ar vējainu laiku.
18.02.2016 14:38 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
paulalala lēti tādā ziņā, ka ceļš ir lēts? Prasu, jo šīs nav tās lētākās pilsētas Eiropā.
18.02.2016 14:45 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Holande ir cool, Eindhovena booooring. Ja skataties lēto lidojumu dēļ nav vērts. Jo vilciens līdz amsterdamai vai Roterdamai izmaksās padārgi.
18.02.2016 14:47 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Es arī labāk uz Milānu brauktu.
Esmu Milānā bijusi neskaitāmi daudz reizes, bet man tā pilsēta joprojām ir mīļa. Apskates ziņā varbūt patiesi tur nav milzum daudz ko redzēt, bet Kopenhāgenā nebūt nav vairāk smukumu. Par Nīderlandi nezinu. Tur neesmu bijusi.

Cik dienu ceļojumu plāno?

Ja lido ar Ryanair, tad tas lido uz Bergamo. Bergamo ir jauka pilsēta. No lidostas dodies uz Bergamo un uzbrauc kalnā - vecpilsētā. Bergamo, manuprāt, ir ļoti maznovērtēta pilsēta un saistās tikai ar lidostu. Kaut gan tā nav.

Pašā kalna galā ir burvīgi krodziņi ar fatastisku skatu un fantastisku ēdienu.
Strap citu, Milāna un tās apkārtne ir īpaša ar to, ka tur ir sajaukusies visas Itālijas virtuve un var pagaršot labāko no labākā.

Pēc tam no Bergamo var braukt ar vilcienu uz Milānu. Aptuveni strundas brauciens.
Milānā var un vēlams palikt tālu no centra, tuvu kādai metro stacijai. Tur būs lētākas viesnīcas un garšīgāki krogi.
Nākamajā dienā ar metro var doties apskaīt domu. Montenapaleone ielu.

Un protams arī Sforzesco cietoksni.

Redzēšanas vērts ir arī Navigili kanāls. Kas īpaši jauks ir vakarā, bet tur ir forši arī dienā. Abās pusēs ir visādi makslinieku veikaliņi, antikvariāti un krodziņi.

Nu un, ja esi Milānā, jāredzrī Leonardo da Vinči "Svētais vakarēdiens".

Te ir biļetes:
http://www.vivaticket.it/
Tās ir jāpērk laicīgi.

Ja ir laiks, var aizdoties uz Komo pilsētiņu, kas arī ir stundas braucienā no Milānas.

Ja ir vairāk laika, tad no Milānas var doties arī uz Adrijas jūras piekrasti - Rimini, San Marino, Venēciju utt. No Milānas iet vilcieni uz visurieni.
18.02.2016 16:39 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nedomājot , es brauktu uz Nīderlandi :)
18.02.2016 16:54 |

10 gadi
Reitings 13520
Esmu bijusi Milānā (ne Bergamo) un man likās Itālija tāda padārga valsts, it īpaši vilcieni, takši un ēšana.
Es izvēlētos Nīderlandi.
18.02.2016 17:00 |

Reitings 5497
Un vispār, uz Milānu es brauktu tikai tāpēc, lai pāēstu! Nav garšīgākas valsts par Itāliju. Nav un nebūs.

18.02.2016 17:15 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Inga, stop! Nav labi šitā kārdināt! :-P

Bet vispār paldies! Tu tik gardi uzrakstīji pat par ar ēdieniem nesaistītiem objektiem, ka paskatījos uz Milānu no citas puses un īstenībā, ja būs lētas biļetes, pirkšu nedomājot :)
18.02.2016 17:23 |

Reitings 5497
Milāna nav no dārgākajām pilsētām.
Bet Itālija ir dārga tur kur ir daudz tūristu. Itāļi mīl tūristus. Un viņi arī zina, ka tūtisti dod naudu. :D

Tāpēc Milānā vajag ēst ārpus centra. Nevajag mēģināt ēst pie stacijas vai Doma, vai Navigili kanāla. Var, bet nevajag. Tas būs dārgi un negaršīgi.
Centrā varu ieteikt tikai http://www.3fratelli.it/it. Tas ir restorāniņš 5 min gājienā no centrālās stacijas ar +/- draudzīgām cenām un labu ēdienu.
Bet vispār ir jādzīvo un jāēd tālāk no centra. Jāiet tratorijās, kur pilns ar veciem itāļu pensionāriem. Tas nozīmē, ka cena un ēdiens ir labs.
Ar taksi Milānā braukt nevajag. Ātrāk, lētāk un arī ērtāk ir braukt ar metro. Biļetes cena ir 1,5 eur. Ar biļeti var braukt pus otru stundu pāršēžoties dāžādos transportos. Kopsummā tas ir daudz lētāk kā Rīgā. :)
Vilcienu cenas ir ļoti dažādas. Jo ir dažādu klašu vilcieni. Cena svārstās no 2,3 eur - 70 eur par barucienu. Piemēram Milano - Rimini vilciena biļete maksā no 16 - 70 eur.
18.02.2016 17:23 |

Reitings 5497
Un dari tā! :)
Un ja ir nepeiciešamība, varu padalīties ar ieteikumiem visās ar Itāliju saistītajās jomās. :)
Mana sirds noteikti pieder šai valstij. Un es par to vienmēr ar prieku runāju. :)

Strap citu, vēl Milānā es mīlu agrus rītus, kad vaļā ir tikai frizētavas, maizes ceptuvītes un bāri kur iedzert kafiju. Man patīk noīrēt hoteli kādā guļamrajonā un no rīta klīst apkārt, izdzerot pa kafijai katrā bāriņā, kas ir pa ceļam.
Bāros sēž pensionāri, sit klaču, lasa avīzes un spēlē kārtis, fonā skan espresso automāta šņākoņa.
Frizētavās kungi aplīdzina bārdas un smaidot māj: "Ciao bella!". Ielas smaržo pēc tiko ceptas maizes un omītes staigā apkārt ar paīra turziņām pilnām ar bulciņām.
Un tam visam pa vidu ir tramvaju klaudzoņa un melodiskā itāļu valoda. Nu kā to var nemīlēt. :)
18.02.2016 17:35 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Paldies, Inga88, tagad man arī gribas tu atgriesties (l)(l)(l)
18.02.2016 20:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits