Vai ticat Dieva/likteņa/utt. zīmēm?

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Vai ticat, ka Dievs/ liktenis / ... (kam nu mēs katrs ticam vairāk) dod mums zīmes, kuras mums jāmāk iztulkot sev par labu? Neviļus sanāca aizdomāties par šo tēmu...

Mans tā jau "graujošais" jaunais gads pirms neilga laika atnesa vēl vienu lielu pārdzīvojumu. Īsumā - slimnīca, steidzama operācija, komplikācijas un liela varbūtība, ka operācija jāatkārto. Ar trīcošām kājām un asarām acīs gaidot kārtējo pārbaudi, izmisuma brīdī lūdzos Dievu (kaut sevi pie pārlieku ticīgiem cilvēkiem noteikti nevaru pieskaitīt), lai viņš izdara tā, ka viss būtu labi. Pie sevis klusām teicu, ka pateicībā izdarīšu jebko, ko viņš gribēs, lai tikai dod man zīmi. Un... gandrīz vai jāsaka, ka tiešām notika brīnums...

Pāris dienas pēc atgriešanās mājās no slimnīcas pamanīju, ka gar manu māju staigā liels pinkains suns. Vēl pēc pāris dienām suns sāka gulēt tieši pie mūsu mājas, sākumā augļu dārzā, pēc tam arvien tuvāk un tuvāk mājai. Vēl citu vakaru pamodāmies no tā, ka suns gaudoja tieši zem mūsu loga. Mani nepamet sajūta, ka tas, kurš man slimnīcā palīdzēja un paveica gluži vai brīnumu, tagad dod man zīmi, ka laiks pildīt savu norunas daļu. Dzīvoju ciemā, kurā ir daudz māju, kāpēc suns dzīvojas tieši pie mūsu mājas? Mēģinot pieiet tuvāk, suns bēg - baidās no cilvēkiem, bet šorīt izdevās tikt viņam tuvāk un redzējām, ka sunim ir savainota kāja, kā arī viņš izskatās izsalcis un nobijies. No mašīnām bēg (iespējams, kāds viņu te netālu uz ceļa ir izmetis no mašīnas...). Šobrīd dzīvojam pusuzceltā mājā, kurā turpinās būvdarbi un šobrīd ir vien pāris apdzīvojamas telpas. Sētas mums nav un katru dienu mājās esam vēlu vakarā. Mums nav ne mazāko iespēju paņemt suni... Turklāt šis suns ir milzīgs... :-/ Kā arī kaimiņu suņi jau paspējuši uzbrukt šim sunim, bet viņš joprojām turpina apciemot mūsu pagalmu... Šorīt neizturējām un aizvedām tā patālāk no mājas meža malā, kurā suns vairākkārt redzēts, nolikām sunim bļodu ar ēdienu. Bet - ko tālāk?
Vai jums šādā situācijā neliktos, ka tā ir kāda augstākstāvoša spēka zīme? Vai vienkārši sakritība? Vai jums kādreiz dzīvē kas līdzīgs ir gadījies?
Atkāpjoties no filozofijas par Dieva/likteņa/utt. zīmēm - ko šādā situācija iesākt? Pilsētās klaiņojošus suņus mēdz izķert, bet mēs nedzīvojam pilsētā, te nevienam neinteresēs klaiņojošs suns. Pat ja es zvanītu policijai - suns bēg no cilvēkiem, apšaubu, ka ir kaut mazākā iespēja ar varu viņu dabūt rokā... :-(
15.02.2016 15:00 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
Ticu likteņa zīmēm, ja nebūtu liktenis man piespēlējis to ko tik ļoti vēlējos un pat savā prātā biju iztēlojusies, tad man tagad nebūtu ne grama no tā,kas man ir.
15.02.2016 20:17 |

Reitings 232
Reģ: 21.10.2015
Manuprāt, nav pareizi arī nosodīt otru cilvēku par to, ka nevēlas uzņemties šādu atbildību.

Neviens tak neliek suni pie sevis ņemt.
15.02.2016 22:40 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Lielākoties neticu. Bet, ja es nevaru atrast atslēgas, modinātājs nenostrādā u.tml., es ticu, ka tas ir tādēļ, ka man bija jāiziet vēlāk, lai ar mani nenotiktu kaut kas slikts.
15.02.2016 22:49 |

Reitings 243
Reģ: 02.10.2015
Fuj, fuj un vēlreiz liels fuj tev. Tu redzi, kad viņš ir savainojies, bet vēl aizved tālāk prom????? Tu aizvedi viņu bezmazvai tālāk drošai nāvei, ja tu, kas apsolīja darīt visu, katik lai tev nevajadzētu atgriezties slimnīcā, tikuntā nedari ko solīji, kāpēc lai garām braucoša mašīna apžēlotos??? Vēl paņems un nobrauks. Nevajag tēlot to kas tu nēesi, tas ir labs un palīdzoš cilvēks, drīzāk gan egoiste, neviens tev neliek viņu ņemt pie sevis, jo itkā nav jau laika, tā ir tīrā atruna, bet gan piezvanīt uz patversmi, lai atbrauc pakaļ, lai nav bezspēcīgam sunim jāklaiņo, vai arī aizvest pie ārsta un izlikt lapiņas, kad tāds suns ir atrasts, kā arī mazums viņam ir siksniņa un ja ir, tad siksniņas iekšpusē var būt nr, tiešām fuj, kauns tev;-)
16.02.2016 12:30 |

Reitings 243
freya

Es parasti nenovēlu nevienam neko sliktu, bet tev es novēlu, lai karma nostrādā, jo šadi rīkoties un vislaik kautkādas atrunas??? paņem google, atrodi patversmes nr, izstāsti situāciju un viņi atbrauks pakaļ, man arī ir bijusi līdzīga situācija, arī bailīgs suns bija, noklīdis un gulēja pie manas mājas, daudzstāvu, es dzīvoklī dzīvoju, es suni saucu sev ļidzi iet uz vienu māju, jo man likās, kad tāds ir redzēts tur, gribēju atrādīt tur dzīvojošiem, bailīgi, bet nopakaļ gāja ar mani, beigās sanāca, kad nav viņu, nu neko, gribēju nākamajā dienā zvanīt uz iestādi vienu, biju jau runājusi ar viņiem, kad ja turpina būt pie manis, tad lai zvanu un atbrauks pakaļ, diemžēl nav diennakts, bet ir spec ja atrod suni, pazudušu, ievainotu, tad ir kur griesties, diemžēl vairāk nebija rādījies, bet mana sirds mierīga, jo vizmaz centos kautko lietas labā darīt..
16.02.2016 12:40 |

Reitings 4298
Jēziņ, Jonce, kur Tu rāvi, kas es suni aizvedu tālāk prom, piesējām un nolēmu drošai nāvei?
Runa ir par to, ka bļodu ar ēdienu mēs neliekam savā pagalmā, bet aiznesam tālāk - atstājam mežmalā. Jo negribu sunim ierādīt, ka te ir viņa mājas, jo tā nav.
Drošai nāvei viņu nolēma tie, kas izmeta no mašīnas, iespējams jau savainotu (visticamākais variants kā suns te uzradās).

Diskusijas pieteikumā es arī jautāju - ko tālāk darīt. Neprasīju taču - kā labāk suni nošaut, nošpricēt vai kā citādi piebeigt. Līdz brīdim, kad suni varētu dabūt mašīnā, lai aizvestu pie ārsta, vai vismaz varētu viņu safočēt, vēl kāds laiks būs jāpagaida, jo kā jau minēju - suns bēg no cilvēkiem. Arī tagad - bļoda tukša, bet pašu suni neredzam, jo viņš neiet ēst tad, kad esam tur klāt. Nu nenotiek ta viss tā hops hops un gatavs. Tie, kas ar tādu situāciju nav saskārušies, var gudri runāt, bet realitātē nav viegli tikt klāt sunim, kurš ir nobijies un ievainots. Šobrīd darām ko varam.
16.02.2016 12:40 |

Reitings 4298
Un, Jonce, paldies par siltiem novēlējumiem! :)
16.02.2016 12:43 |

Reitings 243
Kā jau teicu, esmu bijusi tādā situācijā, nevarēju es paņemt, jo man mājās ir ļoti daudz dzivnieku.. Bet zinu, kad ir viens nr, kas brauc pakaļ, tāpēc es tev iesaku, pasaukt atpakaļ, dabūt pie sevis viņu un piezvanīt uz to nr, kas google atrodams un noskaidrot vai ir tāda iespēja, vai līdz tevis viņi brauktu, jo neviens tev suni neliek ņemt.
16.02.2016 12:46 |

Reitings 243
Freya

Es tev nenovēlu, lai tev ar veselību ir slikti vai sazin vēl ko, tas tā dusmās, neņem ļaunā, mani šausmīgi uzkurina tēmas par dzivniekiem, kas nonākusi tadās situācijās, tomēr dzīvnieks ir tas kurš ir neaizsargāts, tavā gadījumā ievainots un atgriezās pie tevis, tu vēl solīji, kad darīsi visu, bet kad vajag, tad nekā.. Jūs mašīnā diezinvai dabūtu, bet darbinieki, kuri ir ar to saskārušies ar tādu situāciju gjau diendienā, viņi zinās ko darīt. Tev nevajag justies vainīgai par to ka tu nevari paņemt viņu pie sevis, bet palīdzēt tu vari, jā, daudzi cilvēki ir vienaldzīgi, bet tu esi tu, tu esi labāks cilvēks, nedomā par to, ka citiem par to būtu vispār nospļauties, tev jādomā par savu attieksmi, tici man, pacenšoties vairāk, lai vizmaz atbrauc pakaļ un aizved uz cpatversmi, kuri par viņu parūpēsies, tev būs laba sajūta, jo vizmaz zināsi, kad suns neklaiņo (l) tāpēc novēlu tev veiksmi tikt galā ar šo situāciju veiksmīgi, lai pēctam nav tāda ne īpaši jauka piegarša :-/
16.02.2016 12:58 |

Reitings 4298
Nu tad tā. Iejutos izmeklētāja lomā un apstaigāju visus tuvākos kaimiņus - daudz ko jaunu uzzināju. Pirmkārt, izrādās, ka suņi esot divi. Es gan to otru neesmu redzējusi. Vienā no kaimiņu mājām ir 2 lieli suņi, no kuriem viena ir kucīte. Viņiem ir augsta sēta un šie 2 suņi lielu dienas daļu pavadot pie viņu sētas. Kad kaimiņu tante veda savus suņus pastaigā, tad viņi saplēsās ar lielāko suni (to, kas gulēja pie mūsu mājas), jo tas it kā esot līdis pie viņu kucītes, un otrs suns brucis viņam virsū (jo kucīte jau paveca un nespēj tik ļoti par sevi pastāvēt). Vārdusakot, visi saplēsušies, viens otru sakoduši, kamēr kaimiņu tantei izdevies savus suņus aizsaukt prom (tātad suns visticamāk pirms tam nebija savainots un viņu savainoja kaimiņu suņi). Tas esot noticis nu jau pirms vairākām dienām. Vakar vēl abi suņi pie sētas bijuši, bet šodien pagaidām nav manīti. Arī manis no rīta izliktais ēdiens pašlaik stāv neaiztikts (vakar viss bija izēsts pa tīro). Suņus redzējuši arī citi kaimiņi aptuveni kopš tās pašas dienas, kad pirmo reizi pamanīju lielo suni.
Piezvanīju arī uz tuvāko patversmi (>50 km). Viņi teica, ka izbrauc tikai uz savas pilsētas administratīvo teritoriju, un, ka mūsu gadījumā par klaiņojošiem suņiem atbildīga ir vietējā pašvaldība un jāzvana pašvaldības policijai. Daudzām pašvaldībām pat esot pieņemti speciāli saistošie noteikumi, kas paredz nodevu par mājas suņu un kaķu turēšanu un no šīm nodevām tiek segta klaiņojošu suņu savākšanas izdevumi. Izstāstīju apmēram visu ko zinu un esmu novērojusi. Teica, ka suņu meklēšanās laiks vēl īsti nav sācies, bet tas varot būt arī ļoti individuāli. Vārdusakot, izrunājām kas un kā, bet kopumā ieteica sazināties ar pašvaldību vai vēl kādas dienas novērot suņa/-u uzvedību. Stāstīja, ka suņi spēj sajust kucīšu meklēšanos milzīgos attālumos un suns/-ņi varētu būt atnākuši arī diez gan tālu un nav gatavi iet prom, kamēr nedabūs to, pēc kā nākuši.. Teica, lai esam ļoti piesardzīgi un necenšamies paši suni saķert, jo ievainots suns var būt bīstams, bet, manuprāt, šis nav tas gadījums.

Kopumā nezinu, ko domāt. Mūsu māja ir viena no retajām apkārtnē, kurai nav sētas, arī apkārtne vēl nav iekopta (nav strikti nodalīts pagalms), tā ka gar mūsu māju staigājas arī kaimiņu suņi un mēdz iezīmēt teritoriju. Kaimiņiene izteica minējumu, ka lielais suns jūt suņa smaku un tāpēc gaudoja zem mūsu loga, jo domā, ka iekšā ir kucīte. Tas viss stāsts liekas diez gan ticams, izņemot faktu, ka lielais suns ir ļoti bailīgs un bēg no cilvēkiem. Jo vai tad suņi, kas meklējās, ir bailīgi? Man tieši šķiet, ka tādi ir pat nedaudz agresīvi, esmu dzirdējusi gadījumus, kad suns brūk virsū kucītes saimniekiem, jo tie nelaiž suni pie kucītes.

Varbūt kādi ieteikumi - ko darīt tālāk? Zinu to, ka mani vecāki, kas dzīvo netālu, reiz saņēma brīdinājumu no pašvaldības, ka viņu suns klaiņo pa mežu un medniekiem ir tiesības klaiņojošus suņus mežā likvidēt. Jo saimnieku pienākums esot nodrošināt, ka suns uzturas tikai savas mājas teritorijā un neklaiņo. Vārdusakot, nav pārliecības, ka pašvaldība centīsies kaut ko darīt suņa/-u labā, drīzāk gluži pretēji. Pēc visiem normatīviem un visas info, ko esmu noskaidrojusi, laikam vienīgais racionālais nākošais solis ir zvanīt pašvaldības policijai. Bet - ko reāli pašvaldības policija šādā situācijā dara? Mūsu pašvaldībā patversmes nav, tuvākās ir 2 lielajās pilsētās 50 un 70 km attālumā. Varbūt kādai ir pieredze - kā pašvaldības policija šādas situācijas risina?

Mans mērķis noteikti nav ignorēt notiekošo, nevēlu ļaunu ne šim sunim, ne tam otram, kurš te klaiņojot apkārtnē. Es tiešām gribu palīdzēt, cik ir manos spēkos. līdz šim nekad ar šādu situāciju neesmu saskārusies. Tāpēc arī cerēju te kādu saprātīgu padomu uzklausīt. Paldies tām, kas spēja kau ko ieteikt bez žults izgāšanas.
16.02.2016 15:58 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012

Nevajag dramatizēt!

Kā jau minēju, Tu noteikti manī izraisi simpātijas, jo esi gudra, veiksmīga, labsirdīga. Neuzskatu, ka esi slikts cilvēks, nebūt nē, kur nu vēl nežēlīgs. Kādā no diskusijām lasīju, ka esi iesaistīta labdarībā - t.i. ziedo citiem. Tas jau daudz ko liecina par cilvēku.. Bet ir tā, ka viena lieta ziedot brīvprātīgi un otra palīdzēt tad, kad par to lūdz. Pa lielam dzīvniekam vajadzīga palīdzība un viņš to lūdz tādā veidā.

Turklāt tiešām rodas jautājums - ar kādu mēŗki ir izveidota šī diskusija? Var redzēt, ka Tu meklē attaisnojumus, līdz ar to Tevi pašu šī situācija grauž, kas atkal liecina, ka esi iejutīgs cilvēks, kurš devis solījumu (kaut vai sev), bet kādu iemeslu dēļ to nevar turēt. Neviens nespiež atstāt suni sev, galu galā palīdzēt var citādāk. Jebkurā gadījumā svēts un pareizs nav neviens, to arī der paturēt prātā..
16.02.2016 18:22 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ok, lai tā būtu, esmu bezsirde un nežēlīga dzīvnieku nīdēja... Jā, varbūt es meklēju attaisnojumus, lai tikai nepaņemtu suni pie sevis

Bija domāts šim..

P.S. un Jonce komentārs ir nedaudz no citas operas - netaisnīgi skarbs
16.02.2016 18:23 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
ísumá - tu apsolíji izpildít to, ko tev augstákie spéki piespélés, un tagad negribi savus solíjumus pildít un gaidi, kad te tev pateiks,ka nav nekádu augstáku spéku un tu nevienam neko neesi parádá, bet klusíbá tev ir bailes, ka náksies par to samaksát??.... un nákamreiz slimnícá neviens tavas lúgshanas neuzklausís??

mácíba - lai cik slikti bútu, nesoli to, ko nepildísi. citádi - kad nákamreiz notiks kas slikts, vainosi sevi
16.02.2016 18:33 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es to uztvertu kā zīmi. Ne velti saka: nesoli izdarīt jebko (pat augstākajiem spēkiem), ja šaubies, vai varēsi izpildīt. Galu galā, uzskatu, ka šajā gadījumā var palīdzēt, kaut vai atrodot dzīvniekam gādīgus saimniekus.
Lai tev laba veselība! Un suņukam arī :)
16.02.2016 18:42 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Mis Take jau paspēja ātrāk par mani uzrakstīt, ko domāju :)
16.02.2016 18:43 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Noteikti piekriitu tam,ka ar luugsnu utt kaadiem "augstaakajiem speekiem" ir jabuut uzmaniigiem.Tiesi taapeec es arii ticu ,ka ir kaut kas augstaaks ,kaut kas neizskaidrojasm,ka taa notiek biezi-mums Dievs piespeelee so "suni"-sajaa gadijumaa.
Man patiik Freya atklaatiiba!
16.02.2016 18:54 |

Reitings 4298
ar kādu mērķi ir izveidota šī diskusija?

Mērķis izstāstīt situāciju, ar kādu saskaros pirmo reizi, cerībā, ka kāds varēs kaut ko ieteikt. Kā jau iepriekš minēju, filozofēšana par to, ir vai nav tā Dieva zīme, ir otrajā plānā. Problēma nr. 1 ir suns (tagad, kā izrādās - divi suņi). Ja abi notikumi būtu notikuši ar lielu laika starpību, nekad arī neiedomātos, ka tā ir kāda zīme vai tamlīdzīgi. Tā ir tikai un vienīgi mana iedoma - kaut kā šos notikumus sasaistīt.
Bet viss kārtībā, savu kļūdu sapratu, pārliecinājāt mani, cik esmu briesmīgs cilvēks un esmu pelnījusi degt elles ugunīs - ok, ja ir lemts, tad lai tā arī notiek :-) Tas gan nekādā veidā nepalīdzēs atrisināt augstākminēto problēmu nr.1.
16.02.2016 18:59 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Freya -pateicoties tavai diskusijai es arii aizdomaajos pati par sevi!Nav slikti kaadreiz padomaat par visu so!Man diskusija liekaas pat loti veertiiga!
16.02.2016 19:02 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Freya - zvani pašvaldības policijai! Manā pašvaldībā (domāju, ka tā ir gandrīz visās pašvaldībās) ir noslēgts līgums ar dzīvnieku patversmi. Policija saņem izsaukumu, paši ķer vai izsauc ķērājus, aizved uz patversmi. Vēlāk mēģina noskaidrot suņa īpašnieku - ja atrod, uzliek admin.sodu, ja nē, tad nekā.
16.02.2016 19:12 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Un medniekiem nav tiesību nošaut klaiņojošus suņus!
No kuras pašvaldības tu esi?
16.02.2016 19:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits