Vai ticat Dieva/likteņa/utt. zīmēm?

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Vai ticat, ka Dievs/ liktenis / ... (kam nu mēs katrs ticam vairāk) dod mums zīmes, kuras mums jāmāk iztulkot sev par labu? Neviļus sanāca aizdomāties par šo tēmu...

Mans tā jau "graujošais" jaunais gads pirms neilga laika atnesa vēl vienu lielu pārdzīvojumu. Īsumā - slimnīca, steidzama operācija, komplikācijas un liela varbūtība, ka operācija jāatkārto. Ar trīcošām kājām un asarām acīs gaidot kārtējo pārbaudi, izmisuma brīdī lūdzos Dievu (kaut sevi pie pārlieku ticīgiem cilvēkiem noteikti nevaru pieskaitīt), lai viņš izdara tā, ka viss būtu labi. Pie sevis klusām teicu, ka pateicībā izdarīšu jebko, ko viņš gribēs, lai tikai dod man zīmi. Un... gandrīz vai jāsaka, ka tiešām notika brīnums...

Pāris dienas pēc atgriešanās mājās no slimnīcas pamanīju, ka gar manu māju staigā liels pinkains suns. Vēl pēc pāris dienām suns sāka gulēt tieši pie mūsu mājas, sākumā augļu dārzā, pēc tam arvien tuvāk un tuvāk mājai. Vēl citu vakaru pamodāmies no tā, ka suns gaudoja tieši zem mūsu loga. Mani nepamet sajūta, ka tas, kurš man slimnīcā palīdzēja un paveica gluži vai brīnumu, tagad dod man zīmi, ka laiks pildīt savu norunas daļu. Dzīvoju ciemā, kurā ir daudz māju, kāpēc suns dzīvojas tieši pie mūsu mājas? Mēģinot pieiet tuvāk, suns bēg - baidās no cilvēkiem, bet šorīt izdevās tikt viņam tuvāk un redzējām, ka sunim ir savainota kāja, kā arī viņš izskatās izsalcis un nobijies. No mašīnām bēg (iespējams, kāds viņu te netālu uz ceļa ir izmetis no mašīnas...). Šobrīd dzīvojam pusuzceltā mājā, kurā turpinās būvdarbi un šobrīd ir vien pāris apdzīvojamas telpas. Sētas mums nav un katru dienu mājās esam vēlu vakarā. Mums nav ne mazāko iespēju paņemt suni... Turklāt šis suns ir milzīgs... :-/ Kā arī kaimiņu suņi jau paspējuši uzbrukt šim sunim, bet viņš joprojām turpina apciemot mūsu pagalmu... Šorīt neizturējām un aizvedām tā patālāk no mājas meža malā, kurā suns vairākkārt redzēts, nolikām sunim bļodu ar ēdienu. Bet - ko tālāk?
Vai jums šādā situācijā neliktos, ka tā ir kāda augstākstāvoša spēka zīme? Vai vienkārši sakritība? Vai jums kādreiz dzīvē kas līdzīgs ir gadījies?
Atkāpjoties no filozofijas par Dieva/likteņa/utt. zīmēm - ko šādā situācija iesākt? Pilsētās klaiņojošus suņus mēdz izķert, bet mēs nedzīvojam pilsētā, te nevienam neinteresēs klaiņojošs suns. Pat ja es zvanītu policijai - suns bēg no cilvēkiem, apšaubu, ka ir kaut mazākā iespēja ar varu viņu dabūt rokā... :-(
15.02.2016 15:00 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Bet viss kārtībā, savu kļūdu sapratu, pārliecinājāt mani, cik esmu briesmīgs cilvēks un esmu pelnījusi degt elles ugunīs - ok, ja ir lemts, tad lai tā arī notiek

freya, nu gan ir īstais moments pārstāt dramatizēt! ;) Vai arī Tu meklē un centies izvilkt no smalkjūtīgākām dalībniecēm komplimentus? Nē nu man jau nav žēl, uzskatu, ka labus vārdus otram veltīt par daudz nav iespējams.
Paldies, ka padalījies, ko esi noskaidrojusi šīs situācijas labā. Ceru, ka turpmāk Tev pagadīsies sastapt cilvēkus savā ceļā, kuri nebūs vienaldzīgi palīdzēt arī Tev rast risinājumu šīs situācijas sakarā.
Bet tagad gan, norij krupi un turpmāk vienkārši pati piedomā pie savām vērtībām savā un citu labā bez apkārtējo mudinājumiem.

Lai Tev turpmāk veicas!
16.02.2016 19:33 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Bet viss kārtībā, savu kļūdu sapratu, pārliecinājāt mani, cik esmu briesmīgs cilvēks un esmu pelnījusi degt elles ugunīs - ok, ja ir lemts, tad lai tā arī notiek

Manuprāt, šeit runa nav ne par suni, ne Dieva zīmēm - tas ir sirdsapziņas jautājums. Kā te jau kāda no dāmām minēja - solījumu Tu devi pati sev. Var droši atmest visu info un faktus, ko esi savākusi un noskaidrojusi par šo situāciju. Tam nav nozīmes. Būtībā jautājums ir - vai Tava sirdsapziņa ļauj Tev turēt doto solījumu pašai pret sevi vai nē?
16.02.2016 20:56 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Ar zīmēm ir tā, ka katrs pats tās tulko sev kā zīmes vai vienkārši sakritības. Ja Tu pati jūti, ka tā ir tā lieta, kas Tev ir jāizdara un jūties atbildīga to paveikt, tad tā ir zīme! Bet to nosaka tikai Tavas iekšējās sajūtas. Lai kam kas būtu solīts, ja pašai Tev šķiet, ka kādam (Dievam, liktenim, pati sev) esi kaut ko parādā, tad tas jāatmaksā, un ja jūti, ka tieši šis ir tas gadījums, kas palīdzēs, tad Tev ir jāpalīdz tam sunim.

Tas tā, par tām zīmēm. Bet es saprotu, cik sarežģīta ir no nekurienes pēkšņi uzkritusi atbildība, tāpēc saprotu Tavas šaubas par to, vai palīdzēt sunītim un kā palīdzēt, nedomāju, ka šādas šaubas ir nosodāmas. Visas zīmes, likteņa pirksti un kaut kādi augstākie parādi ir viena lieta, bet dzīvnieks, par kuru jāuzņemas atbildība turpmākos gadus 15 tomēr ir pavisam kaut kas cits. Es nespētu atstāt šo dzīvnieku nelaimē, tāpēc palīdzētu.
17.02.2016 09:36 |

Reitings 4298
TRY, Tu perfekti aprakstīji manas sajūtas. Nebūs jau tā, ka kāda balss man pateikts "Tev ir jāizdara tieši tas un tieši tagad", kā arī neatradīšu savā pastkastītē vēstuli no Dieva, kas teiks "Tava misija ir tāda un tāda". Vīrs nedaudz jokojas par šo situāciju - kaimiņiene man palūdza aizvest viņu pie ārsta, jo tajā brīdī nebija neviena, kas to varētu izdarīt un tā kā esmu uz slimības lapas un dzīvojos pa mājām, tad aizvedu viņu - vīrs saka, ka tik pat labi tā varēja būt mana misija, jo bija lemts, ka es biju vienīgā, kas tajā brīdī to varēja izdarīt :D
17.02.2016 14:02 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Nu tad ko tu beigās izdarīji? Neko? Pasmējies ar vīru par misiju un aizmirsi?
17.02.2016 15:20 |

Reitings 4298
Jēziņ, tiešām nesaprotu kas tā latviešiem par tādu tendenci - vienmēr domāt visu to sliktāko par otru...
Pašvaldības policija ir informēta. Turklāt viņus par šo pašu tēmu bija informējusi vēl viena māja, kas ir krietnā attālumā no mūsējās (>2km). Kā arī vakar suni tā arī neredzējām un šorīt pie viņam atstātās ēdiena bļodas mielojās vārnas. Tā ka šobrīd viss stāsts izskatās pavisam citādāk, kā tas bija sākumā.

Skatīšos kas būs tālāk, tētim paziņa strādā pašvaldības policijā un viņi sarunāja vēlāk sazvanīties, vai policijai būs izdosies atrast suņu saimniekus. Teikšu godīgi, baigo uzticību man neviesa, bet centšos ticēt labajam cilvēkos.
Tā ka principā no manas puses tēma slēgta. Pietiek man negāciju.
17.02.2016 15:31 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
freya - paldies, par info! vienkārši tu smuki pasmējies par jokiem, bet iznākumu nepastāstīji.
man arī tā info par suņu nošaušanu un pašvaldības nekā nedarīšanu likās muļķības, tāpēc gaidīju, ka atsauksies un pastāstīsi.
17.02.2016 15:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits