Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Koleges riciba...

Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Sveikas.

Es stradaju veljoprojam sava drauga uznemuma.. Kopa ar vel vienu kolegi kura mani uzskata par labako draudzeni un ari es vinu uzskatiju, vismaz lidz sim...

Vinas darba laiks ir no 6 lidz 11 rita. Pareja dienas dala vinai ir briva. Alga ir ari salidzinosi laba, lielaka neka man, par ko es ari nesudzos. Vina atradusi savu perfekto dzivokli un ir laimiga ar savu viru. Tacu pedeja laika vina to vien dara ka parsteidz un dara visu aiz muguras. Ka lai es to saprotu... Mes satiekamies ar vinu pie kafijas un tejas tases lai aprunatu visu kas jauns, kas saistits ar darbu un ari privato dzivi. Vina jau vasara apprecejas, itka runas bija skaistas, aicinaja mani uz kazam, pateica tikai datumu. Un taja diena es uzrakstiju whatsapp ka vinai pagaja kazas... Uz ko vina atbildeja, kapec es neesot bijusi kopa ar vinu un ta talak... es saciju ka man jau neviens adresi neuzrakstija, ari ieluguma nekada nebija. Ari satiekot musu abu kopigas pazinas, vini nemaz neesot zinajusi ka vina apprecejas, vai vispar to ka vinai kazas bus. Viniem vienmer bijusas labas attiecibas un jutas nedaudz vilusies ka vina nesot nemaz nevienu uzaicinajusi. Bet tas ta, ta ir vinas pasas izvele.

Mani mulsina vel viena lieta... Pirms neilga laika vina man pie kafijas tases stastija ka kops panemusi kreditu savam mebelem jaunaja dzivokli, neesot tik daudz vairs naudas. Vinas virs pelna loti labu algu, tacu pec vinas stastita vina neuzskata ka vinas viram jebkada veida vinai japalidz finansiali. Vina pati sevi var uzturet, tacu algu ko vina sanem, esot nepietiekama. Es jautaju vai varbut vina neparsteidzas panemt tik lielu kreditu uz 10 gadiem, vina abildeja ta esot bijusi labaka izvele vinas muza, kaut gan tas mebeles kas esot tikusas iegadatas, neesot pietiekami. Dzivoklis esot pustukss un trukst vel daudz ka..
Vina maksa par dzivokli, virs vinai palidzeja teret kredita panemto naudu, vina ieperkas viena. Tad man ir jautajums ko vinas virs dara. Vins ir tik greizsirdigs ka man ne vienu vien reizi nacies dzirdet no vinas stastita ka vinas virs doma ka vinai un manam draugam esot kas vairak par darba attiecibam. Man nebija patikami klausities.

Pirms paris dienam vina man stastija cik loti vina savu darbu mil un patiesam velas turpinat stradat kopa ar mani. Tomer vinai esot bail ka vinu atlaidis. Es jautaju: par ko? Vina loti labi zin, ka mes abas visu daram lai uzlabotu darba kvalitati un esam vienmer zvana attaluma, ja kas notiek es esmu vienmer klat un ari vina dara to pasu. Stastija ka vinai esot paveicies ka es esot ar vinu viena darba un uzskata mani par labako draudzeni. Nu ja... tas runas jau ir skaistas vai ne?

Vakardien draugs zvana, vina esot uzrakstijusi atlugumu. Uzreiz zvaniju un jautaju kapec vina nav apunajusies ar mani un vismaz pateikusi ka iet prom, lai es dzirdu to no vinas. Uz ko vina atbildeja smejoties, lai es nesatraucos, vina izlemusi ka alga esot maza un iesot bezdarbniekos. Ari iesot skola macities 2 gadus. Atlugums esot sakot no marta 1. datuma. Tatad vina stradasot lidz 29.02. un lidz tam laikam mums ir jaatrod cita darbiniece. Bet vai tas nav japasaka? Ko tad es tadu butu izdarijusi, tapat es vinu noturet nevaru ja grib, lai iet, bet mes tacu aprunaties varam???

Tatad, nomierinajos, domaju gan jau atradisim citu vinas vieta. Draugs zvanija tikko un saka, ka vina pieprasa atvalinajumu jau pec 6 dienam. Pilnigi bez nekadiem paskaidrojumiem. Vienkarsi vina grib un viss.

Es atvainojos, bet vai tas ir korekti no vinas puses? Viena diena vina stasta cik loti mil darbu un baidas ka tiks atlaista, jau nakosaja tiksminas par bezdarbnieku pabalstu un atvalinajumu. Ja vinai tik loti rup musu draudziba, tad varbut butu padomajusi kada veida mes atradisim 6 dienas lidzvertigu darbinieci?
Es pat nezinu ka lai to aptver... Es velos ar vinu izrunaties, bet vai ir jega? Vina izturas ta itka tas butu nieks.

Es paslaik domaju vai man runat ar vinu vai ne.. Izdomaju labak te izrakstit savas pardomas un godigi sakot, savu saapi. Manuprat draudzenes ta nerikojas.(t):-(
11.02.2016 20:35 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
tā tak nav nekāda draudzība! Tu man zini, kā izpaužas īsta draudzība? bērnu dārzs, neuzaicina uz kāzām sarakstās watsappa kāpēc neuzaicināja? kooo? kas tie pa murgiem?
11.02.2016 20:43 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Neiedziļinoties jautājumā par draudzību, ir viena nianse, ko mūsdienās ļoti daudzi darba devēji nesaprot. Darba attiecības ir vienkārši formālas attiecības starp 2 pusēm. Darba devējs pērk pakalpojumu un darbinieks pārdod pakalpojumu. Ja darba devējs nav apmierināts ar pirkto pakalpojumu, tad darba devējs pērk to no kāda cita. Ja darbinieks nav apmierināts ar saņemto samaksu par sniegto pakalpojumu, tad darbinieks savus pakalpojumus pārdod kādam citam.
Darba attiecības nav tas pats kas draudzība, tajās valda citi likumi un noteikumi. Un mūsdienās dažiem (kā izklausās, arī šajā gadījumā) darba devējiem šķiet, ka tad, ja darbinieks iesniedz atlūgumu, tad tas ir personisks spļāviens sejā, draudzības nodošana, uzmešana utt.

Viena nianse gan šajā situācijā spēlē par labu arī darba devējam - darbiniecei pēc likuma ir jānostrādā mēnesis (ja vien viņa nav pārbaudes laikā), protams, arī likumā ir atkāpes, bet teorētiski darba devējs var nepieņemt atlūgumu ar 1.martu, bet likt viņai nostrādāt pilnu mēnesi kopš atlūguma iesniegšanas dienas. Ja viņa paņem atvaļinājumu, tad attiecīgi tas mēnesis pārceļas par to atvaļinājuma dienu skaitu uz priekšu.
11.02.2016 20:51 |

Reitings 2258
nu ja tāda attieksme, tad darba likums rokā un viss. tad aŗi skatat kā pēc likuma cik ātri ir jāiesniedz rakstisks iesniegums, lai dabūtu atvaļinājumu.
11.02.2016 20:58 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015

P.S. Nepatik darbs vai tu nepatic darba devejam ta nav problema. Darbinieku visur loti trukst! Negribi atstradat jo loti rieb, panem slimibas lapu un miers!;-)
11.02.2016 20:59 |

Reitings 88
Rkstisks iesniegums tika atsutits vakar. Atvalinajums vinai pienacas pie ieprieksejas prieksnieces, tacu vinai tas netika dots. Tapec tagadejam prieksniekam ir jadod vinai atvalinajums no ieprieksejam darba attiecibam jo ta nosaka likums. Tapec abi vienojas, ka lai visi butu apmierinati, vinai tiks pieskirts atvalinajuums 29.02.2016. Sodien 11.02.2016 vina pieprasa atvalinajumu sakot ar 17.02.2016.
11.02.2016 21:01 |

Reitings 23705
Vina ir gana pieaugiusi lai pati tiktu gala ar savam problemam, bez bezmaksas sekretares vs advokates palidzibas. Liec pratam mieru, lai pati par sevi cepas.
11.02.2016 21:04 |

Reitings 2258
nu ejot prom no darba viņai visa iekrātā atvaļinājuma nauda tā pat jāizmaksā. ko jūs tur ņemtaies, laidiet viņu prom un miers, cilvēks negrib pie jums :D
11.02.2016 21:04 |

Reitings 23705
nu ejot prom no darba viņai visa iekrātā atvaļinājuma nauda tā pat jāizmaksā. ko jūs tur ņemtaies, laidiet viņu prom un miers, cilvēks negrib pie jums BINGO!
11.02.2016 21:06 |

Reitings 88
Es neaiztieku un nelieku vinai taisnoties, tacu cilveks esmu ari es un ka neka mes tomer vienmer kopa bijam, un man nav tik vienkarsi pateikt: ok chau, uz neredzesanos.
11.02.2016 21:08 |

Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Runājot par kredītu - nevajag jaukties svešās naudas lietās. Runājot par kāzām - ķeksīša pēc esi uzaicināta, bet nan bijusi viņai īpaša vajadzība pēc tevis tur. Runājot par darbu - tā notiek. Cilvēkam vienu dienu apnīk, un viņš aiziet. varbūt iestājies dzīves apnikums un gribas pasēdēt mājās kādu laiku. Pati esmu pamodsies vienu dienu ar domu galvā, ka vairs negribu strādāt. Tā notiek.
11.02.2016 21:10 |

Reitings 26
Reģ: 15.01.2016
Katrā ziņā normāli un adekvāti, tas noteikti nav, nav cieņas pret kolēģiem! Es tavā vietā ne zvanītu, ne rakstītu viņai, lai jau dzīvo pati tālāk kā grib!
11.02.2016 21:11 |

Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Nu vina neizklausas, ka alkst tavas draudzibas un esi tikpat egoistiska kaa vina pret tevi. Atvalinajumu nedotu, lai strada to menesi un tin makskeri.
11.02.2016 21:13 |

Reitings 88
Pa jauksanos vinas darisanas tas ir vismazakais ko man var pateikt.
Tad kad vinai bija pilna sirds tad vina man visu stastija, pilnigi visu. Uzticejas un prasija padomu. Ari kad nema kreditu, palika ilgak pec darba un stastija, ko perk, cik naudas pari palicis, ka virs peksni grib to un sito lai vina tik iegadajas.
Ta ka mums paslaik citas darbinieces nav, es uznemos darit vinas pienakumus, pirms vel vina uzrakstija atlugumu, lai vina varetu savu gimeni satikt, kuru jau vairak ka gadu nav redzejusi.

Vismaz vinai es vareju izstastit ja nejutos labi. Paslaik jutos vilusies un tapec rakstu cosmo. Lai kaut vai smagums no sirds paariet.
11.02.2016 21:21 |

Reitings 4298
hunnibunni, es saprotu, ka Tev ir tiesības vilties viņā kā draudzenē. Protams, ka tā rīcība nav forša. Bet jebkuram darba devējam vienmēr pastāv risks par to, ka patstāvīgi un ilggadīgi darbinieki jebkurā brīdī var aiziet. Ar to ir jārēķinās.
11.02.2016 21:28 |

Reitings 217
Reģ: 31.08.2011
Par atvaļinājumu jāpaziņo mēnesi iepriekš, bet, ja Jūs nepalaidīsiet, tad viņa var paņemt slimības lapu.
11.02.2016 21:29 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits