Kā rīkoties?

Reitings 62
Reģ: 01.02.2016
Tad galu galà - cik maksā aborts, ar ko man ir jāsāk - iet pie ģimenes ārsta, vajag taisīt asinsanalīzes, jānosaka asins grupa, jāsaņem nosūtījums pie ginekologa? Kā norit operācija? Pilnajaa narkozē? Cik stundas tas prasīs, kāda peec tam ir fiziskaa pašsajuta un cik ilgs laiks paiet pec operaacijas lai ietu maajas?
P.s. Neveelos dzirdeet paarmetumus, vienkaarši nezinu kaa riikoties, ko dariit, kam zvanit, kur iet.
04.02.2016 20:01 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Ziedugalva- tev pašai ir kādas zināšanas un statistika?! Tieši otrādāk- procents, ka pēc aborta būsi neauglīga ir ļoti mazs.

Tiesa, joprojām pastāv risks un ir vērts to apsvērt, bet mūsdienās neauglība pēc aborta. Bukletā lasīju, ka Latvijā grūtības ieņemt bērnu vai neauglība pēc aborta ir līdz 30% sieviešu. Un tai skaitā- grūtības. Īsta neauglība pēc aborta ir retums. Tas var notikt visbiežām ārstu neprofesionalitātes dēļ, tāpēc iepazīsties ar atsauksmēm pirms ej pie ārta. Veiksmi!
04.02.2016 22:13 |

Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
ja nemaldos medikamentozais ir paari 300 euro?? kkas taads, krietni daargaaks kaa parastais.
04.02.2016 22:14 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nu jā, internets saka, ka 400 eur.
04.02.2016 22:15 |

Reitings 621
Medikamentozo abortu ir iespējams veikt līdz septītajai nedēļai un izmaksas ir līdz 300 eur. Bet tas ir gan medicīniski, gan morāli saudzīgāks. Tu būtībā iedzer hormonus, kas grūtniecei izdalās pirms dzemdībām, tādā veidā izraisot mākslīgas dzemdības. Visbiežāk, ja būs mazs nedēļu skaits, izdalījumu būs identiski mēnešreizēm un bez lielām sāpēm.
04.02.2016 22:23 |

Reitings 621
Bet par tavu dzīvesveidu- neļauj draugiem un puisim noteikt savu dzīves ceļu! Atgriezies mājās, palūdz piedošanu vecākiem un sāc dzīvē pa maziem pakāpieniem kāpt uz augšu, nevis grimt arvien dziļāk purvā. Es ticu, ka esi izsapņojusi savu nākotni ar ģimeni, stabiliem ienākumiem un smaidu uz lūpām, nevis uz ielas, sadurstītām rokām un bez nekā. Tici man, lai cik dusmīgi vai noraidoši pret tevi šobrīd izturētos vecāki, viņiem tu esi svarīgāka nekā puisim- narkomānam/dzērājam. Nekad nav par vēlu sākt no jauna. It īpaši tavā vecumā. Patiešam, saņemies un piezvani bezmaksas palīdzības tālrunim un izkrati sirniņu- viņi palīdzēs!
04.02.2016 22:28 |

Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
un ja tev vajag aprunaaties, droshi uzraksti! :-)

vai esi atradusi, kam zvaniit?
04.02.2016 22:35 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
bla, bla, bla. man ir vienalga kā kādreiz bērni auga un nebija ne pamperu utt. un? ja man pieteiktos bērns un būtu tāda situācija, tad kāpēc man būtu jātēlo kāds moceklis un jāmēģina iztikt kā senos laikos? ja grib dzīvot komfortā, tad grib. kā arī jau minēja, ka nav apstākļi. nezinu kā ir īstenībā, bet ja arī vecāki ir nelabvēlīgi, tad nekas īpašs tur nevar sanākt. ja nu vienīgi meitenei uznāk apgaismība, ka viņa tiešām vēlas šo bērniņu un tagad visu darīs dēļ viņa. ja ir šaubīšanās, tad pie šādiem apstākļiem labāk taisīt abortu.
04.02.2016 22:39 |

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Izmaksas pirms 7 gadiem bija 50Ls, bet tagad droši vien kaut kas ir mainījies, iespējams arī, kā kurā pilsētā. Atkarībā, kā pie kura ārsta, zvanīju uzreiz tam ginekologam, kas ar to nodarbojas (jo ne visi to dara), pateicu, ka tāda lieta, nevajadzēja ne nosūtījumu, ne asins analīzes, aizgāju, paskatījās, sarunāja datumu, kad jānāk. 8os no rīta atnācu, nodevu urīna analīzes, pilna narkoze,viss process, manuprāt kādu pus stundu vai stundu, pamostos ap 12 un eju mājās. Sajūtas kā kuram, man apmēram tādas, kā stipru menstruāciju laikā. Vienīgi galva reibst pēc narkozes.
Ceru, ka atbildēju uz visiem jautājumiem, ja nu vēl kādi jautājumi, droši jautā. ;-)
05.02.2016 09:13 |

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Un par dzīvesveidu, piekrītu saulesbrillei, no pieredzes,- tev tas čalis japamet un jāatgriežas pie vecākiem. Viņi tev palīdzēs, lai ko tu arī būtu viņiem pateikusi , izdarījusi, lai ko tu būtu nolēmusi darīt ar bērniņu. Viņi palīdzēs finansiāli, gan morāli, jo tu esi viņu bērns. Un tu atradīsi 100 reižu labāku čali, kurš mācēs lietot prezervatīvus, un nepierunās tevi uz abortu. Saņemies, zinu, ir grūti pamest cilvēku, kam esi ļoti pieķērusies, bet tas ir jāizdara, un tu redzēsi, ka tai pat mirklī jau dzīve sāks iet uz augšu :-)
Man arī negāja viegli, bet es saņēmos, pateicu visu, ko domāju, un aizgāju. Pēkšni atgriezās, dzīvesprieks, draugi, dzīve mainījās.
Novēlu Tev atrast sevī spēku šo visu mainīt, uzlabot savu dzīvi :-)
05.02.2016 09:32 |

Reitings 128
Reģ: 29.01.2009
Tā kura te baida meiteni ar to, ka pēc pirmā aborta paliks neauglīga, vispār ir kaut vai mazliet p[alasījusi medicīnas literatūru, pirms izplata nepatiesas baumas?! Pēc aborta, ja runājam [ar kiretāžu ir iespējamas komplikācijas, kuru skaita ir ari neauglība, taču šis porcents ir ļoti mazs, turklāt nav svarīgi vai tā ir pirmā vai jau ntā grūtniecība, risks paliek risks. Nav tā, ka pēc pirmās grūtniecības aborta riski ir lielāki nekā pēc otrās. Tā ka nevajag maldināt ar nepatiesu info! Autorei vēlu pārdomāt tomēr savu dzīvi un ne tieši par aborta veikšanu vai nē, bet gan vispār savu dzīvesveidu.. Meitene saņemies un sāc ar to, ka pamet savu draugu, kurš tevi tikai un vienīgi slikti ietekmē. Lai veicas sākt jaunu un labāku dzīvi!
08.02.2016 15:15 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
cik maksā aborts, ar ko man ir jāsāk - iet pie ģimenes ārsta, vajag taisīt asinsanalīzes, jānosaka asins grupa, jāsaņem nosūtījums pie ginekologa?

Vispirms jāpiesakās pie ginekologa.
Tad Tu izstāsti, ka esi stāvoklī.
Tad viņa jautās - dzemdēsi vai nē?
Saki - nē.

Un tālāk jau nosūtīs kur un kā.

Lai veicas! ;)
08.02.2016 15:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits