Saldie kartupeļi satur B6 vitamīnu, kas iedarbojas asinīs, līdz ar to vajadzīgs visā ķermenī. tas pazemina arī homocisteīnu - atraida sirds un asins slimibas. Dauc c vit - imunitātei, D vit - visām šūnām, dzelzs - sarkano un balto asins ķermenišu veidošānās (neprotu isuma izstāstīt, ļoti plaša tēma), kālijs - nerviem , karotīns, kas ir arī burkānos - antioksidanti, tie novērš pazīmes kas pasliktinas vecuma dēļ- redze, āda, garša u.c.
Lipīdi 0,1 g, Ogļhidrāti 20 g, Olbaltumvielas 1,6 g,Nātrijs 50 mg,Kālijs 330 mg un citi vitamini A, b12 un 6 , d dzelzs, magnijis25mg ja nemaldos , kalijs
Parastie kartupeļi satur c vitamīnu (20mg), kālija ap 15mg, dzelzs 1mg, magnijs un b vit. neatceros nedrikst lietot cukurdiabēta laikā , kāpeč nav ieteicams tām kas svaru samazina? jo tas uzsūc taukus, kas kļūst ļoti grūti sagremojams. Vidējie raditāji cik atceros :
tauki 0,1 g
Ogļhidrāti 20 g
Olbaltumvielas 2 g
Cukurs 0,8 g
Nātrijs 5 mg
Kālijs 400 mg