Vai esi vienīgais bērns ģimenē? Vai Tev ir abi vecāki? Es pati saņēmu šo stipendiju 2 gadus, bet viena klasesbiedrene ar labām atzīmēm pieteicās, bet viņai atteica - viņa vienīgais bērns ģimenē, dzīvoja tikai ar mammu, bet tētis maksāja alimentus. Tas gan bija nu jau pirms 10 gadiem, tāpēc varbūt tagad kaut kas ir mainījies.
Es nāku no daudzbērnu ģimenes un man stipendija tiešām bija ļoti vērtīga, lai gan nevarētu teikt, ka man ir ļoti siltas atmiņas par VF... Man sākumā mācībās gāja šausmīgi grūti, gandrīz katru semestri izkritu kādā programmēšanas eksāmenā un VF man veltīja ļoti skarbus vārdus, teica, ka pienācīgi nemācos, viņus neinteresēja, ka ar pirmo reizi eksāmenu nolika tikai 20% studentu... Jutos ļoti ļoti slikti, jo mācījos dienu un nakti. Pirmie divi kursi kāreiz bija tie, kad man pietika enerģija arī 2 naktis pēc kārtas līdz rīta gaismai mācīties, pāris h pagulēt, doties uz lekcijām un nākamajā naktī turpināt tāpat. Un tā regulāri.
Tā ka, ja dabū stipendiju, jārēķinās, ka vissvarīgākais būs labas atzīmes eksāmenos, lai stipendiju pagarinātu uz nākamo semestri.