Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

stipendijas

 
Reitings 84
Reģ: 23.12.2014
Sveikas, varbuut kaadai šeitir bijusi darīšana ar vitola fonda stipendiju? Tagad apsveru domu tai pieteikties jo ir laba ideja atzime, un vel dažādas aktivitātes vidusskolas laikā. Bet kā ir, ja neesmu no mažnodrošinātas ğimenes, bet ir iegūta 2 vieta olimpiādē, tad darbojas tas princips, ka studentam jabūt no maznodrošinātas ğimenes vai jābūt izciliem sasniegumiem mācību olimpiadēs? Un kā ir ar to, ka stipendiju pretendenti tiek intervēti? Kurā laikā tas notiek? Jo vasarā ir doma braukt pastrādāt uz ārzemēm, un ka beigā nesanāk tā, ka piezvana un pasaka ka pec paris dienām jābūt uz interviju un netieku, tapec neiegūsfu stipendiju. Kāda jums pieredze? :)
31.01.2016 19:04 |
 
Reitings 21
Reģ: 16.11.2015
Noteikti piesakies, zaudēt tāpat nav ko. Vairumā gadījumu VF skatās, lai būtu materiāla nepieciešamība pēc stipendijas, bet zinu arī gadījumus, kad stipendija piešķirta arī ne trūcīgiem skolēniem/studentiem.

Arī attiecībā uz intervijām VF ir fleksibls, galvenais ir runāt un izklāstīt situāciju. To, ka grasies braukt strādāt, novērtēs tikai pozitīvi, tas nozīmē, ka cīnies arī pati, ne tikai sagaidi atbalstu no malas.

Veiksmi!
31.01.2016 19:09 |
 
Reitings 806
Reģ: 29.01.2009
Noteikti piesakies! Sākotnēji, piešķirot stipendijas, materiālā nodrošinājuma faktors ir diezgan nozīmīgs, taču rudenī mēdz atbrīvoties kāda vieta, tāpēc iespējas pastāv! Tāpat var būt, ka šajā gadā Tevis izvēlētajā specialitātē piesakās mazāk pretendentu, nekā stipendiju.

Pati esmu stipendiāte jau trešo gadu. Pagājušogad, ja nemaldos, oktobrī, fonds atsūtīja fakultātes lietvedei vēstuli, ka mūsu studiju programmai pieejamas vairākas stipendijas. Finansiālais faktors pieminēts vairs netika.
31.01.2016 19:24 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Vai esi vienīgais bērns ģimenē? Vai Tev ir abi vecāki? Es pati saņēmu šo stipendiju 2 gadus, bet viena klasesbiedrene ar labām atzīmēm pieteicās, bet viņai atteica - viņa vienīgais bērns ģimenē, dzīvoja tikai ar mammu, bet tētis maksāja alimentus. Tas gan bija nu jau pirms 10 gadiem, tāpēc varbūt tagad kaut kas ir mainījies.

Es nāku no daudzbērnu ģimenes un man stipendija tiešām bija ļoti vērtīga, lai gan nevarētu teikt, ka man ir ļoti siltas atmiņas par VF... Man sākumā mācībās gāja šausmīgi grūti, gandrīz katru semestri izkritu kādā programmēšanas eksāmenā un VF man veltīja ļoti skarbus vārdus, teica, ka pienācīgi nemācos, viņus neinteresēja, ka ar pirmo reizi eksāmenu nolika tikai 20% studentu... Jutos ļoti ļoti slikti, jo mācījos dienu un nakti. Pirmie divi kursi kāreiz bija tie, kad man pietika enerģija arī 2 naktis pēc kārtas līdz rīta gaismai mācīties, pāris h pagulēt, doties uz lekcijām un nākamajā naktī turpināt tāpat. Un tā regulāri.
Tā ka, ja dabū stipendiju, jārēķinās, ka vissvarīgākais būs labas atzīmes eksāmenos, lai stipendiju pagarinātu uz nākamo semestri.
31.01.2016 19:24 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man arī ir jau trešo gadu
Piesakies neatkarīgi no visa, man sākumā neiedeva, paliku gaidītājos, aizgāju jau oktobrī, kad pateica, ka vēl varu iesniegt dokumetnus, kur mācos, biju aizmirsusi par to. Aizgāju personīgi, parunājām, pēč nedēļas zvana, ka dabūju :)
31.01.2016 19:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits