Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Baklažāni

 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Kā jūs pagatavojat baklažānus?? Dalāmies ar receptēm!(l)(l)

31.01.2016 13:54 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Cepts baklažāns ar cieto sieru un tomātu :) Cepeškrāsnī :)
31.01.2016 13:59 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Dievinu baklažānus! (l)

Ļoti garšo krāsnī sacepti ar citiem dārzeņiem, bet man garšo, ja baklažāniem ir pievienoti ķiploki, jo liekas, ka pats par sevi baklažānam tā garša ir diezgan neizteiksmīga, bet savienojumā ar ķiplokiem tā iegūst ideālu garšu (l)

Vēl garšo baklažānu rullīši. Var pasniegt gan kā karstu, gan kā aukstu uzkodu. Sagriezt baklāžanu gareniskās strēmelēs, apcept, nosusināt lieko eļļu. Tad sagatavo pildījumu - mīkstais krējuma siers (Philadelphia, Rasa utt.), sajaukts ar ķiplokiem un valriekstiem. Masai var pievienot arī zaļumus. Sagatavotu masu ietīt strēmelē. Voilā! Sanāk baklažāna rullītis ar baigi garšīgu pildījumu!
31.01.2016 14:01 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nu.. un klasika - baklažānu laivņas.. sagriezt baklažānu gareniski uz pusēm, izgrebt vienai un otrai pusei mīkstumu, tad pildīt baklažānu ar iepriekš apceptu malto gaļu, sakapāt izgrebto baklažāna mīkstumu un cepeškrāsnī. Vēlāk var apkaisīt ar sieru.. Būtībā var pildīt ar visu, ko sirds kāro
31.01.2016 14:02 |
 
Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Sagriežu, ielieku traukā ar vāku, apberu ar sezama sēklām, apleju ar terijaki un uz stundu cepeškrāsnī.
Pasaka, ne ēdiens :)
31.01.2016 14:05 |
 
Reitings 100
Reģ: 29.01.2009
Es sagriezu apalas skelites-apcepu un virsu lieku ( tomati, kiploks, majoneze) pa karotei un virsu sarivets siers. Un tad katru sho skeliti uz rupmaizi-mm gan silts, gan auksts :) dievinu :)
31.01.2016 14:08 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Dažādus ēdienus gatavoju... vienkāršākais ir - apcep šķēles (uzber piparus un sāli), tad ēd kopā ar bezpiedevu jogurtu, kurā iespiests ķiploks :)
31.01.2016 15:38 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Baklazhanu un fetas siera rullishi. (l)
31.01.2016 15:44 |
 
Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
man garsoja ar sieru un burkāniem ceptiem.
31.01.2016 16:05 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
31.01.2016 16:08 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Vasarā daru pavisam vienkārši - apcepu šķēles olīveļļā ar sāļi un pipariem un servēju ar tomātu šķēlēm, mocarellu, bazilika lapām, balzamiko un olīveļļu. Ļoti garda uzkoda/starteris.
Vēl viens variants ir klasiskās Džūlijas Čaildas baklažānu "picas" - uz cepamplāts kārto baklažāna šķēles un uz katras liek karoti Boloņas mērces (vai apceptas maltās gaļas ar tomātu mērci), apkaisa ar sieru un cep cepeškrāsnī.
Nākamo nedēļas nogali plānoju taisīt kaut ko, ko vēl ne reizes neesmu mēģinājusi, bet kas mani gauži kārdina - baklažānu biezeni.
31.01.2016 20:55 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
NordicBelle, provēsi no baklažāniem baba ghanoush... vai kaut ko citu?
31.01.2016 20:59 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Šobrīd izskatās, ka kaut ko citu, jo nākamnedēļ nebūs laika iet meklēt tahini. Martai Stjuartei ir recepte ar jogurtu, pētersīļiem un granātābolu - domāju tas varētu būt labs pirmais solis :-P
31.01.2016 21:07 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ar jogurtu arī reizēm uztaisu. Ja ir pa ceļam eksotiskāku preču veikaliņš (piemēram, arābu), pajautā, vai viņiem ir šāds brīnums:

Ir forša recepte baklažānu biezenim ar kashk (ja nav aizspriedumi pret tā garšu) :)
31.01.2016 21:15 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Manā mazpilsētā vienīgais eksotisko preču veikaliņš ir thai, bet tur arī ir pamaza izvēle :-/ Jaaiziet gan drīzumā būs, mājās Sriracha gandrīz beigusies un tas tak ir vienkārši traģiski :-P
31.01.2016 21:23 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
oo.. nezināju par tādu Srirachu... iegooglēju un izklausās neslikti, pikanti! (l)
31.01.2016 21:27 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Man arī garsšo baklažāni :)
Iecienītākie ēdieni ir parmigiana di melanzane - tā kaā kārtojums no baklažāniem ar sieru.



Caponata, Sicīlijas recepte baklažānu gatavošanai



Pasta alla norma, pasta ar baklažāniem, tomātiem, un virsū rīvētu sālīto ricottu :) tradicionāli ar pastas veidu busiate, bet der arī citi :)



Arī ļoti garsšo vienkārši grillēti ar piparmētru un ķiploku

31.01.2016 21:33 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kormi, es šokā! :-O Es parasti ar vaļā muti lasu par tavām garšvielu kombinācijām un tehnikām. Nebiju domājusi, ka varēšu tevi kādreiz pārsteigt, īpaši vēl ar tādu popkultūras produktu :-P
31.01.2016 21:33 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
NordicBelle, neesmu pēc profesijas pavāre :D Turklāt līdz šim nebiju īpaši pievērsusies taizemiešu ēdieniem.. kaut gan ēdieni viņiem forši :)
31.01.2016 21:43 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Tagad sadomājos un vajag!
Mums ir topā baklažāni ar majonēzi un ķiplokiem. Baklažānus apsmērē ar majonēzes-ķiploku mērcīti un liek cepeškrāsnī. Dievīgi!
31.01.2016 21:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits