uz CSDD var doties abi, tas nez kāpēc man liekās izdevīgākais variants. Ja auto noņemts no uzskaites, tad tāpat ir jāveic distances pārreģistrēšana par ko vēl ir jāmaksā. neatceros gan , kam bija jāmaksā pircējam vai pārdevējam. Esmu vairākus auto pirkusi/pārdevusi. Nezinu precīzi kā bija kādreiz(bet man teica, ka kādreiz esot bijis tā, ka nav bijusi nepieciešama distances pārreģistrēšana , ja auto noņemts no uzskaites) tagad ir, pamatojot ar to, ka tomēr viņi nezin pie kā atrodas auto un tas var bēdīgi beigties pārdevējam(kāds sataisa sodus utt) tie iet tomēr uz veco īpašnieku, ja auto noņemts no uzskaites. var arī rēķins uzziņa, šis pakalpojums ir dārgāks, bet nav vajadzīga nekād distances pārreģistrēšana(ja noņemts no uzskaites).
bet visā visumā visizdevīgākais ir kopā doties uz csdd. varbūt auto ir vēl kādi maksājumi par ko īpašnieks nav brīdinājis. man vienreiz bija , ka bija ņemta vienas dienas atļauja. tas jau sīkums, nemaksāja tik daudz, bet ja nu kādi sodi?
ja nu auto noskati citā pilsētā un brīvdienā, tad ņem līdzi auto tehnisko pasi, un nodod savus datus īpašniekam, lai tas uztaisa distances pārreģistrēšanu. man šis variants vienmēr licies nedrošs, ja nu pārdevējs nav godīgs un vēlāk sastāsta, ka auto esi nozagusi? paliksi bez naudas un bez auto.