Nezinu, vai šāda diskusija bijusi, bet - skatoties uz sevi un draudzenēm no malas, likās interesanti, kā ir citām - kas ir tas produkts (pārtika, dzērieni), uz ko jums ir atkarība?
Tas, ar ko sevi palutināt brīžos, kad to vajag, vai vienkārši kāds produkts, kam nevarat paiet garām pārtikas veikalā, vai nopērkat vismaz reizi nedēļā, jo ļoti garšo - to un neko citu.
Kāda konkrēta šokolāde, konfektes, siers, kāds dzēriens.. Kāda atkarība ir Tev?
Tagad topaa ir pomelo, Rimi ir riktiigi gatavi. Peerku gandriiz katru dienu. Dievinu lakricu, salmiakki, tos gan neeedu ikdienaa, bet taa taada lieta, ko ik pa laikam sagribaas. Dazjaadi sieri, it iipashi zilie un vislabaak - cambazola mans ideaalais siers. To norveegju sieru gan nesaprotu... Sushi, jaa, it seviskji karstie. Es vairaak dodu prieksroku saalajiem naskjiem nekaa shokolaadei. Milkas un tamliidzigas lietas - vispaar neuzrunaa. Ja kaut ko saldu prasaas, tad driizaak kaadu labu desertu - creme brulee, piemeeram. Ikdienaa gan needu. Aaa, un veel kaut kas diivains, no beerniibas garsho iesala ekstrakts. Zsv laikaa nopirku prieksh piparkuuku miiklas un izeedu vairaakas karotes.
Viss, kas saistīts ar tomātiem - svaigi tomāti, marinēti tomāti, tomātu sula, tomātu salāti. Ja būšu veikalā, tad nekad neiziešu ārā no tā, ja iepirkumu grozā nebūs kāda no šīm lietām. Tomātu sula ikdienā vispār ir bez maz vai ūdens vietā. :D
Šorīt pielēc, ak man tomēr ir viena tāda konkrēta lieta, ko vajag vienmēr. Jo citādi tas ir veinakrsi "kaut kas garšīgs", bet katru dienu kaut kas cits. Tātad tā ir neveselīgā pulverveida kafija. tikai 1 veida:
Jā, zinu, ak nav nekas labs, bet paŗak garšo, lai par to uztrauktos.
Visu veidu sieri. Ledusskapī pilnīgi vienmēr ir vismaz 5 dažādu veidu.
Labas olīves. Vienu brīdi bija zaļās, tagad Kalamata. Gastronome var nopirkt divos supergardos sālījumos. Reizi nedēļā piestāju iepirkt.
Marinēti tomāti.
Rieksti. Pārsvarā valrieksti, lazdu rieksti un mandeles. Vīram indijas rieksti. Var mierīgi apēst kaut 0,5kg vienā vakarā. Es gan pa drusciņai.
ĀBOLI.
Sākumā vīrs bez tiem nenāca mājās no veikala, tagad es arī pieradu, kaut iepriekš likās, ka āboli neizteiksmīgākie no visiem augļiem. Graužu katru vakaru.
Šīs ir lietas, kas kā našķi tiek iepirkti katrreiz, pērkot pārtiku. Vīrs, protams, ēd arī visādas neveselīgās lietas (šokolādes, biezpiena Kārumus, utt), bet tā kā man saldumi negaršo, tad neesmu pavilkusies līdzi.
ben and jerry's Stockmann'ā un Prismā regulāri ir par 6,50 eur (Trakajās dienās šķiet 5 eur). Rimi par 10 eur gan nekad neesmu redzējusi un sliecos domāt, ka tas ir pārspīlējums.
UK šķiet standartcena ir 4 poundi (5,40 eur), ASV 5-6$ random mazajos veikalos, ja nepērk vairākus iepakojumus reizē.
līdz ar to - cena LV, kas iepriekš šķita pārspīlēti augsta, tagad šķiet absolūti samērīga.
šo saldējumu gan katru nedēļu nepērku jo tad pa dzīvi veltos. bet garšo ļoti. :D
katru svētdienas vakaru pērku mazsālītu lasi & taisu lašmaizītes uz "ķimeņu radziņa". nespēju atturēties!