Pacelšu, jo negribās taisīt jaunu diskusiju. Esmu vairākas reizes piedzīvojusi miega paralīzi. Es pat teiktu ļoti bieži, visbiežāk - guļot pa dienu, vai ļoti ilgi (vairāk kā 12h), tātad - brīvdienās vai guļot neierastā režīmā. Vispār sapņojot gandrīz vienmēr saprotu, ka tas, ko es redzu, ir sapnis, tas nav pa īstam. Ja sapnis nepatīk ir pat gadījies speciāli meklēt veidus, kā pamosties, piem. nolekt no augstceltnes, ienirt ūdenī un noslīkt utt. Pēc tā automātiski pamostos, saprotot un atceroties visu.
Ir pat gadījušies sapņi, kurā viens sižets atkārtojās nepārtraukti pēc kārtas. Kad vairākas reizes sapnī pamosties savā dzīvoklī, sāc ikdienišķi kaut ko darīt, ej gulēt, atkal pamosties un kaut ko dari un tā reizes 4 vai 5, līdz īstai pamošanās reizes - tieši turpat. Tad nu uzreiz ir grūti aptvert, ka tas nav sapnis. Parasti es sev kniebju (jā, arī sapnī, lai pārbaudītu vai neguļu) diezgan mulķīgi, bet nu jā, tas strādā :-D sapnī nesāp un nejūti, realitātē - jūti.
Nezinu kā tas ir saistīts ar miega paralīžu biežumu. Bet nu šodiena nebija izņēmums - biju puslīdz pamodusies, atvēru acis un redzēju, ka mājās ir kāds, lai gan zināju, ka nevienam nav jābūt, sapratu, ka pakustēties nevaru un, ka, visticamāk, atkal ir сонный паралич (miega paralīze). Aizvēru acis un sāku gaidīt, lieki piebilst, ka uzreiz sajutu pieskārienus pie rokām, radās sajūta, ka kāds novēro, tad atvēru acis un ieraudzīju cilvēku, bet pamirkšķinot acis - cilvēks kļuva bāls, tāds kā skelets. Aiztaisīju acis, nogaidīju kādu laiku līdz jau varēju pakustināt pirkstus. Nu tad atvēru acis un viss bija kārtībā, nekādu halucināciju, tikai galva un arī ķermenis tāds smags. Man pēc šīs parādības tā ir vienmēr - dullums un galva smaga. Agrāk nezināju, kas tas ir tāds, līdz pāris gadus atpakaļ atradu tam izskaidrojumu miega paralīzes vārdā, vienīgi krievu valodas inf. avotos.
Esmu par to runājusi tikai ar dažiem cilvēkiem, viņiem nekas tāds nav gadījies, bet, spriežot pēc citos forumos lasītā, tā tomēr nav tik reta parādība un ir cilvēki, kas dalās ar to, stāstot savu pieredzi.