Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zupas

 
10 gadi
Reitings 2539
Reģ: 29.01.2009
Es neesmu nekāda zupu mīle, patiesībā zupas tikpat kā neēdu, vienīgais izņēmums ir siera zupa. Turpretī mans mīļotais vīrietis ir kā traks uz zupām un gandrīz katru otro dienu pieprasa zupu. Tāpēc gribot negribot nākas tās gatavot, lai gan arī viņš reizēm gatavo pats.
Bet tā kā man patīk eksperimentēt virtuvē un pamēģināt visādus jaunus garšu salikumus un neredzētas receptes, tad iedomājos, ka varbūt tomēr eksistē arī garšīgas zupas.
Zinu, ka šeit, cosmo, ir daudz meiteņu, kas lieliski gatavo un zina daudz garšīgu recepšu, tāpēc ceru, ka ieteiksiet kādu interesantu zupas recepti. Nu kaut ko savādāku kā ierastās soļankas, borščus, kāpostu un frikadeļu zupas utt. Iespējams kādas biezzupas vai krēmzupas vai ko tādu.
26.01.2016 13:56 |
 
Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Lēcu zupa, šķelto zirņu zupa, skābeņu zupa (l)
Ieej receptes.lv tur daudz ko var atrast ;)
26.01.2016 14:42 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
man garsho butternut squash biezzupa, tad taisu tadu lieso zupu (kaposts, pupinas, tomati sava sula, burkani utt.), saldas kukuruzas un vistas zupa, taizemiesu zupas. paskaties cetrassezonas.lv
26.01.2016 14:45 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Tom kha! (l)
26.01.2016 14:56 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
kirbju zupa..:) man vismilaakaa;)(l)
26.01.2016 15:01 |
 
Reitings 351
Reģ: 07.11.2013
Man ļoti garšo ķirbju biezzupa ar kausēto sieru, šampinjonu krēmzupa, siera krēmzupa ar garnelēm. (l)
26.01.2016 15:02 |
 
10 gadi
Reitings 2539
Reģ: 29.01.2009
Šķiet, ka cetrassezonas.lv kaut ko atradīšu (l)
receptes.lv man vairs nepatīk, man patīk, ka recepte ir skaisti pasniegta, tā lai ir iedvesma taisīt nevis ar telefonu bildēts.
Varat ieteikt arī kādus recepšu blogus. :-)
26.01.2016 15:06 |
 
10 gadi
Reitings 2539
Reģ: 29.01.2009
Ķirbju biezzupa ar kausēto sieru izklausās garšīgi. Iedosi recepti?;-)
26.01.2016 15:10 |
 
Reitings 87
Reģ: 21.12.2015
Es arī esmu viena no tām, kam zupas ir topā. (l)
Mīļākā zupa ir kokosriekstu piena ar jūrasveltēm( tur var visādas variācijas būt ar vai bez bez vistas gaļas, šampinjoniem u.t.t)
Tad vēl pēdējā laikā ļoti iecienīts veģetārais borščs. Gatavoju kā šajā receptē:
http://www.happywhispers.lv/lv/annas-rozites-borsca-recepte/
Tikai pupiņas lietoju jau konservētas, lai ātrāk iet pagatavot. Sanāk ļoti gardi!
26.01.2016 15:13 |
 
Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Visu laiku mīļākās zupas Minestrone, pākšaugu zupas un sīpolu zupa. Tāpat no nesenajiem atklājumiem puravu biezzupa ar pekorino sieru un meža sēņu biezzupa ar bekona grauzdiņiem (l)
26.01.2016 15:13 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Ease

Kā izpaužas siera zupa? 8-)

Mani favorīti ir biezzupas: kirbju, dārzeņu un tomātu.
Ja no pārējam zupām, tad vistas un pupiņu.
26.01.2016 15:16 |
 
Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Līdzīgi kā autore, es arī neesmu zupu mīļotāja, vienīgā, ko kaut cik varu ieēst, ir biešu zupa.
26.01.2016 15:24 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Lovisa, man šķiet, ka, tev ar tādu zupmīli dzīvojot, visnoderīgāk būtu nevis apgādāties ar 365 zupas receptēm, bet gan izprast zupu vārīšanas principus un gardākās garšu kombinācijas.
Ar nedaudziem izņēmumiem visas zupas sākas vienādi un visām ir līdzīgas sastāvdaļas - dārzeņi, proteīna avots, buljons, garšvielas, garšaugi un taukvielas. Es savas zupas parasti sāku ar garšaugu un garšvielu apcepšanu sviestā vai olīveļļā, tad pievienoju dārzeņus, pārleju ar buljonu/vīnu/kokosriekstu pienu vai kādu nu šķidrumu kombināciju taisos lietot un kad gandrīz gatavs pielaboju garšu ar sāli, pipariem, cukuru, vīna etiķi vai citām garšvielām, kuras tur prasās. Gaļu/zivi pievienoju zupai atkarībā no ēdiena. Ja gribas, piemēram, lai vistas filejas gabaliņi būtu sulīgi un mīksti, tad tos apcepu atsevišķi un pasniedzu klāt servējot. Zivi zupā lieku 5 minūtes pirms gatavi dārzeņi, lai nepārvārās.
26.01.2016 15:24 |
 
10 gadi
Reitings 2539
Reģ: 29.01.2009
Paldies par padomu NordicBelle! :)
26.01.2016 15:39 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Dark_Lady, kā Tu taisi lēcu zupu?
26.01.2016 15:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!