Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ģimene, alkohols, attiecības

 
Reitings 43
Reģ: 01.10.2015
Vēlējos parunāties... STāsts būs par manu ģimeni, attiecībām ar tēvu. Esmu augusi šķirtā ģimenē, kopā ar mammu. Tēvs ir vienmēr ļoti atbalstījis gan materiāli, gan emocionāli tāpēc nejūtos tā, ka tēva klātbūtnes nav bijis vai man kas šajā ziņā ir trūcis. Jau kopš bērnības, vienas no pirmajām bērnības atmiņām ir tās, ka tētis ir bijis alkohola reibumā. Vairākas dienas, nedēļas, reizēm pat viss mēnesis ir bijis tāds kā miglā tīts (tētim).
Kopš man apritēja 18, ieguvu autovadītāja tiesības (pirms daudziem gadiem), to alkohola problēmu izjūtu visciešāk, jo - tad vajag viņu kaut kur aizvest, kaut ko viņam atvest, vārdu sakot, ņemties kā ar mazu bērnu. Nē, man nebūtu grūti tēvam izpalīdzēt arī tad ja viņš ir alkohola reibumā, ja vien viņš nekļūtu par citu cilvēku. Esmu raudājusi līdz bezsamaiņai - gan mamma, gan ome, kas ir tēta mamma, saprot ka tā ir problēma, bet mums visiem tas ir jācieš jo tāds viņš esot. Ikdienā mierīgs un mīļš, iedzēris - nekautrējas mani saukt par stulbu un tādiem vārdiem. Pēdējā gada laikā esmu sākusi viņam bliezt atpakaļ - vairs nekautrējos uzbļaut un pateikt arī kādu asāku vārdu, bet tas protams neko neatrisina. Un tieši pēdējā gada laikā izjūtu to, ka man nav vēlēšanās ar viņu komunicēt arī tad, kad viņš ir skaidrā. Daru to sakostiem zobiem. Laikam mana pacietība ir beigusies vai kā, es nezinu, bet ir ļoti grūti. Novērsties pavisam es nevaru, skaidrā runāt nav jēgas, jo viņš pat atvainoties par to, ko saka dzērumā nevar. Ja atsaku kaut kur aizvest, uzreiz ir tracis dubultā jo man IR viņš jāved, viņš citu variantu nepieļauj kā tikai to, ka laiku brīvdienās pakārtoju viņam. Ne katru brīvdienu, bet tomēr. Es saprotu, ka kā tēvs viņš man ir devis visu, arī tiesības kad kārtoju, izdevumus sedz viņš, augstskolas laikā ļoti palīdzēja, bet vai tā ir cena kas man tagad jānes? Ģimenē nav jēgas ne ar vienu runāt, jo visi uzskata, ka viņš tāds ir un viss, mums tas ir vienkārši jāpacieš. Bet novērsties nevaru, jo sirdsapziņa ir tik skaļa... Kā rīkoties tādā situācijā, kā savest sevi kārtībā jo tēvu pārmācīt es nevaru, bet nemitīgi dzīvot spriedzē arī nav risinājums(t)
24.01.2016 22:49 |
 
Reitings 43
Reģ: 01.10.2015
Varbūt vietām kaut kas nesakarīgs, jo grūti noformulēt domas.
Galvenais kas man traucē un atgrūž ir attieksme alkohola reibumā un tā nemitīgā tramdīšana. Mēs dzīvojam vienā pilsētā izbēgt no viņa nevaru un tā nebūtu pareizi. Pateikt tādu stingru NĒ un tā arī rīkoties, nevaru - esmu mīkstā laikam, bet tad man sākas sirdsapziņas pārmetumi, ka viņš var braukt pats, ka kaut kas var atgadīties utt. Tāpēc trakoju bet tāpat eju, palīdzu un beigās saņemu uzrējienu(t) Kā no tā atbrīvoties...
24.01.2016 22:54 |
 
Reitings 351
Reģ: 07.11.2013
Manuprāt, Tev ir jāatrod mirklis, kad viņš ir skaidrā, un tieši jāpastāsta par savām jūtām par to visu..bez nekādiem pārmetumiem un diemžēl pēc manas pieredzes arī domāju, ka nekas nemainīsies ja tik pats cilvēks, kas dzer to nevēlas.
Pastāsti viņam tā mierīgi par to , ka Tev tas sāp un , ka nevēlies noskatīties kā viņš sevi indē nost un , ka turpmāk negribi viņu nekur vadāt un tt, kas ir saistīts ar alkoholu.
24.01.2016 22:55 |
 
Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
Es arī uzaugu šķirtā ģimenē. Tētis ir kā mana otra dzīvība jeb mūs saista prātam neaptverama saikne un neviens to nekad nav sapratis. Kad vecāki izšķīrās, tētis arī bija pasācis iedzert. Ļauns vai slikts viņš pret savējiem nebija, bet no malas gan jebkuram varēja sadot. Skaidrā pavisam cits, klusais un mierīgais.
Atceros kā vakardienu vienu nedēļu- tolaik man bija kādi 16/17 gadi, uzzināju, ka tētis jau nedēļu no vietas dzer, uz darbu neiet, dzīvo pie māsas, jo pašam dzīve sabrukusi. Un tajā mirklī es uzsprāgu, aizgāju pie viņa, ārdījos, salasīju mantas un pateicu- mēs braucam ārstēties. Tu vari man teikt un darīt jebko, bet mēs brauksim. Ja Tu necieni savu dzīvi, tad vismaz cieni to, ka Tu esi visa mana pasaule. Pagāja dažas stundas, dzērums izgāja, sākām runāties, un tētis apkrita man ap kaklu un kā mazs bērns raudāja. Es nemūžam neaizmirsīšu to, kā viņš, pieaudzis un spēcīgs vīrietis, iekrita man klēpī un histēriski raudāja. Atzinās, ka pats vairs netiek ar to galā. Mums bija sirds dziļa saruna. Kopš tā laika pagājuši vairāki gadi. Tētis iedzer, bet ar mēru. Tajā dienā mans tētis alkoholiķis tika samainīts pret ko citu.

Manā gadījumā palīdzēja tas, ka es uzķēru to, kādēļ viņš dzer. Atļāvu sabrukt savā klēpī.
Pat nezinu kādēļ uzrakstīju visu šo, jo man nekādu ieteikumu Tev nav..
24.01.2016 23:00 |
 
Reitings 43
Reģ: 01.10.2015
Es it kā varētu to pastāstīt un to mirkli noķert, bet jāatzīst ka emocionāli mēs neesam tik tuvi. Ir kaut kāda neliela barjera, varbūt ar to materiālo pusi viņš cenšas kompensēt to ka 100% nedod no sevis emocionāli, es nezinu. Bet man netrūkst viņa kā tēva, par to es nepārdzīvoju. Vienīgi pēdējā laikā esmu sākusi analizēt mūsu attiecības. Tāpēc tā runāšana arī būtu tāda... Ļoti neveikla. Viņš ir ļoti emocionāls cilvēks, es esmu tāda pati. Viņš zina manu nostāju pret tādu dzeršanu un viņa sirsnīgajām attiecībām ar dzērieniem, bet neko jau tas nemaina diemžēl. Ja arī tā saruna norisinātos, tā neilgtu vairāk par dažām minūtēm jo viņš nomurminātu - aha, es saprotu, piedod, esmu muļķis un viss. Viņš nemāk runāt, laikam tur ir tā problēma. Saprotu ka man pašai ar to ir jātiek galā, ar savām emocijām un rīcību, bet nezinu kā lai rīkojas. Nav nekādu variantu
24.01.2016 23:02 |
 
Reitings 43
Reģ: 01.10.2015
Célfie, viņš ir bijis ārstēties, kaut kad, kad es vēl biju bērns. Neko, protams, tas nav līdzējis. Viņš dzer no jaunības laikiem, ir dzīvojis ļoti bohēmiskā un mākslinieciskā vidē, kas viņu arī ir tādu padarījusi. Pēc tam stress darbā, kas protams jānosit, tad problēmas ģimenē un tā tas velkas. Protams, ir arī tā, ka viņš prot iedzert ar mēru, es nevaru likt konkrētu zīmogu uz pieres un teikt ka viņš nekad nejūt mēru. Savā ziņā palīdz saņemties arī darbs, jo viņš strādā vadošā amatā. Kas atkal ir problēmātisks man, jo tēva alkohola problēmas netieši atsaucas uz mani, tā kauna sajūta nav vārdos aprakstāma.
24.01.2016 23:08 |
 
Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
Izskatās, ka šis jau viss ir kopš jaunības, un to dabūt ārā neviens nevarēs, ja pats negribēs. Un ir muļķīgi, ja problēmas atsaucas uz Tevi, jo Tev gar to nav nekādas daļas.
amm.. a nokodēt? Vai kā to lietu sauc. To nevar? Jeb tas nemaz tā īsti nestrādā.
24.01.2016 23:10 |
 
10 gadi
Reitings 4267
Reģ: 03.08.2009
Diemžēl manā ģimenē arī tēvam ir šī slimība, ko sauc par alkoholismu, kas jo vairāk uzliesmo pēdējos gados. Ja viņš uzkāpj uz plosta, tad pašam nokāpt ir praktiski neiespējami. Jau pāris reizes ir gandrīz aizgājis ar sirdi dēļ dzeršanas, savārījis visādus sūdus utt. To visu pat nevar izstāstīt. KAd viņš ir skaidrā, viņš apzinās, ka nedrīkst ne virsū alkoholam skatīties, bet pēc ilgāka vai īsāka laika uznāk kkāds bzdinks un noraujas.. Pēc pēdējās reizes, kad pēc dziednieka apmeklējuma nedzēra pusgadu, tagad atkal sācis..Redzu, ka itkā cīnās, bet netiek galā. Bet īsti palīdzēt arī neviens nevar. Mamma un brāļi pateica, ka viņi neko vairs nedarīs, lai nodzeras. Nepakārtošot savu dzīvi viņam vairs. Jo arī ir bijušas situācijas, kad viņš jāvadā šurpu turpu, un viņa vietā jākārto visādas lietas. Man ir žēl, bet es ar viņu vispār nekomunicēju ja viņš dzer. Ja ir skaidrā, tad arī attiecības ir diezgan vēsas. Es vienkārši nevaru piedot, ka viņš netiek ar sevi galā.

Ko es ar šo visu gribēju pateikt - manuprāt, te nelīdz nekāda izrunāšanās, jo, kad alkoholiķis dzer, tad viņš vnk nav tas pats cilvēks. Tur smadzenes pazūd un paliek kaut kāds sviests. Kā arī mūsu tēvu paaudzes vīrieši vienkārši nemāk runāt par problēmām un tās risināt. Tavā vietā es viņu nekur nevestu, lai iet ieskrieties. Varbūt viņam būs motivācija tad nedzert. Mans tēvs itkā saņēmās uz kādu laiku, kad uzbrēcu, ka viņam mazmeitu neredzēt kā savas ausis ja turpinās žūpot.
24.01.2016 23:11 |
 
10 gadi
Reitings 4267
Reģ: 03.08.2009
tā kauna sajūta nav vārdos aprakstāma.


Kā es Tevi saprotu!!! Reizēm gribas kaukt! Un, protams, ka bailes par to, ka vai nu nositīsies dzērumā vai nosals, vai kas cits notiks. Bet tur vienkārši neko nevar darīt ja viņš pats negrib risināt šo problēmu.
24.01.2016 23:12 |
 
Reitings 43
Reģ: 01.10.2015
Anne Shirley, piekrītu,ka tā izrunāšanās ir visai nosacīta, jo viņš tiešām kļūst par pilnīgi citu cilvēku, kad ir alkohola reibumā. Ikdienā viņš ir ļoti mīļš, izpalīdzīgs, varbūt sevī nedaudz noslēgts, negrib neko daudz stāstīt utt., bet kad iedzer pārmainās pilnīgi - rupjš, bezkaunīgs, pārlieku emocionāls un uzskata, ka visa pasaule viņam ir kaut ko parādā. Protams ka arī es. Es nezinu kas viņam palīdz saņemties, visdrīzāk ka darbs un tad, kad ar veselību jau viss saiet grīstē. Tad guļ divas dienas un viss ir kārtībā.
Un, protams, ka bailes par to, ka vai nu nositīsies dzērumā vai nosals, vai kas cits notiks.

Tās bailes ir briesmīgas, es no tām nevaru nekā tikt vaļā, tāpat kā no tās kauna sajūtas... Tāpēc eju un vedu, pakārtoju brīvdienas viņam. Jo es apzinos ka viņš var arī apsēsties pie stūres dzērumā kaut kādā izmisuma brīdī, lai gan cenšas to nedarīt un drīzāk tad meklē citu šoferi, ja es nevaru, bet nu visādi var gadīties.
24.01.2016 23:20 |
 
Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Izrādās visām Cosmietēm ir daddy issues... =[
24.01.2016 23:22 |
 
Reitings 386
Reģ: 17.10.2013
nesen veikalā divlitrīgajiem bija atlaide.
24.01.2016 23:25 |
 
10 gadi
Reitings 4267
Reģ: 03.08.2009
KRISTA*, es domāju tā, ka vienmēr jau blakus neizstāvēsi. Tāpēc nevar kļūt par līdzatkarīgo. Pēc tam vēl dabūs tavi bērni ciest. Lai ķepurojas pats.

uzskata, ka visa pasaule viņam ir kaut ko parādā


Tur jau tā problēma. Vienmēr liekas, ka visi citi ir vainīgi. Un no viņa puses viss ir kārtībā. Tikai drusciņ iedzēris.. Nu kas tur tāds?..
24.01.2016 23:29 |
 
Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
nesen veikalā divlitrīgajiem bija atlaide

tad jau kādu paķēri, ja ievēroji šo atlaidi
24.01.2016 23:35 |
 
Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
19 centi pusotrs litrs maksāja :o
Pat ūdens nav tik lēts.
Par tēmu meitenei- ej dzīvot citur un nebojā savu dzīvi!
25.01.2016 00:33 |
 
Reitings 43
Reģ: 01.10.2015
Mēs jau nedzīvojam kopā. Dzīvesvietu, darbu un visu pārējo, tā dēļ jau nu nemainīšu(t)
25.01.2016 00:36 |
 
Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Bet kā tad viņš tev var ko pieprasīt?
J zvanot, tad izliecies, ka nedzirdi zvanu, tad, kad zini, ka atkal piedzēries. (piem., piektdienā)
Iemācies pateikt stingru nē un nolikt klausuli.
Ja tevi pat neprot novērtēt, tas nav tavu nervu vērts.
25.01.2016 00:39 |
 
Reitings 43
Reģ: 01.10.2015
Nekad jau nevar zināt, kāpēc šoreiz zvana. Ja ignorēt, tad sanāktu ignorēt arī skaidrā esot, bet tā es nevēlos. Un katru nedēļu tas nav, grūti pat tos periodus izdalīt.

Iemācies pateikt stingru nē un nolikt klausuli.

Kā lai tiek vaļā tad no tiem sirdsapziņas pārmetumiem, ka kaut kas var notikt, atgadīties(t)
25.01.2016 10:10 |
 
Reitings 279
Reģ: 20.12.2015
Kā lai tiek vaļā tad no tiem sirdsapziņas pārmetumiem, ka kaut kas var notikt, atgadīties

Tā jau atkal ir tava "atkarība", saucas par līdzatkarība. Vari meklēt palīdzību pie speciālistiem vai internetā, bet-jebkurā gadījumā, atrisinājums (jebkāds) nebūs viegls.
25.01.2016 10:25 |
 
Reitings 43
Reģ: 01.10.2015
Izpildīju testu internetā par līdzatkarību - sanāca vidējas pakāpes līdzatkarība. Nebiju par to tā aizdomājusies, jo jau no bērnības man ir zombēts, ka tas ir jāpieņem un jāsaprot, jāizpalīdz kā var un viss. Bet pēdējā laikā manī kaut kas sāk spuroties pretī un tas neliekas nekas tāds, kas man būtu jāpieņem un jāattiecas pret to ar sapratni. Tajā pašā laikā sirdsapziņa vēl dot par sevi manīt.
25.01.2016 13:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits