Mopši :)

Reitings 48
Reģ: 27.08.2015
Sveikas, meitenes! :)
Jau ilgu laiku gribu sev iegādāties mopsīti. Varbūt kādai te jau tāds ir un var padalīties ar plašāku info? Google meklēju, bet tur tāda vispārīga informācija.
Man svarīgākie jautājumi - kā mopši sadzīvo ar kaķiem un maziem bērniem? Kā barot kucēnus? Un vai tiešām katru dienu būs jātīra tās krunciņas? Un vai tiešām vasarā pat nevar iziet ārā ar mopsīti, jo viņiem par karsts? :-/
Šito visu google salasījos un tagad gribu uzzināt viedokli no kāda, kam tāds maziņš mīļumiņš jau ir(l)
24.01.2016 17:52 |

Reitings 48
Jā, man interesē arī ko dod viņiem vēl ēst izņemot speciālo barību. Nav baigi alerģiskie pret cilvēku ēdieniem?
24.01.2016 21:53 |

Reitings 881
Reģ: 29.01.2009
Jādod maksimāli liesi produkti, jo mopši ir ļoti ēdelīgi un ātri uzresnē. Manējais ēstu 24/7 ja vien viņam dotu. Citreiz viņš pa miegam kko sapņo un tad es smeju, ka laikam pa miegam pa burkānu lauku lēkā :D
Ēd dārzeņus, augļus, vājpiena biezpienu ar dillēm, liesu sieru kā kārumu reizēm iedodu, liellopa gaļu, vistas gaļu. var dot arī rīsu putras, herkuless, griķus. Savejam putras nedodu, jo viņam kuņgis nepanes. Ļoti viņam garšo kaltēti āboli. Var dot daudz ko, vienīgi jāskatās, vai sunim nav aleŗgija uz kaut ko.
24.01.2016 21:59 |

Reitings 67
Reģ: 29.01.2009
Man ir mopsis. Super suns! (l) īsts ballīšu zvērs, vienmēr visiem pasākumiem pa vidu. Ļoti gudrs un interesants suns, nekad nav garlaicīgi, jo viņš izdomā visādas smieklīgas lietas, ko darīt. Mūsējais ir ļoti aktīvs, draudzīgs, labi satiek ar citiem zvēriem. Uzrej arī, kad vajag :) Vasarās ir grūtāk, bet nekas traks. Neteiktu, ka daudz problēmu un ka grūti kopjams. Nedrīkst pārbarot, jo ēdiens viņa vēderā pazūd kā melnajā caurumā :D krunku tīrām reizi nedēļā vai pat retāk. Mums ir ļoti veselīgs puika, vispār nav bijušas nekādas problēmas. :-)
24.01.2016 22:11 |

Reitings 48
Caitlin, tāpēc jau ari vēlos mopsīti, jo viņi tādi sabiedriski un foršiņi. (l)
Un kā jums ar vārdiem? Kā esat nosaukušas? Man padomā būs Bella vai Mia, jo nevēlos neko garu un sarežģītu. (un jā - plānoju meitenīti pirkt, jo kaķis jau ir runcis :-D )
24.01.2016 22:39 |

Reitings 74
Reģ: 27.01.2014
Es savu nopirku par 500€, ar visiem ciltsrakstiem un pirku no sertificētas audzētavas, jo tomēr gribēju tos ciltsrakstus, lai zinu, ka tiešām man ir īsts mopsis. Baroju ar Royal Canin Adult priekš suņiem līdz 10kg, lai gan mans ziemas laikā ir uzresnējis līdz 11kg. Cenšos tomēr turēt tos 10kg. Ļoti cenšos neko daudz blakus nedot, jo viņš tiešām ēstu 24/7. Dodu ēst noteiktos laikos un noteiktos gramos. Citi suņinieki brīnas, ka barība nestāv visu laiku, bet ja tā būtu, tad viņš neietu, bet ripotu. :-D Jā, burkāns ar dikti garšo. Reizi nedēļā vēl iedodu lakto bio bez garšām un pa retam sieru - tas ir viņa favorīts. Bet tiešām- dikti,dikti jauks. Jau no bērnības gribēju mopsi, bet tagad apsvēru arī citas šķirnes. Un tomēr varu teikt, ka nezinu kur būtu likusies ja nebūtu paņēmusi mopsi. (l) Par vārdiņu- mūsu metienam bija burts N. Uz to tad arī domājām vārdu, bet ja uz izstādēm nevedīsi, tad vari saukt arī savādāk. Manam mopsītim vārds pasē ir nedaudz savādāks nekā patiesībā, bet mani tas netraucē. :-P
24.01.2016 22:48 |

Reitings 48
Uz izstādēm šaubos vai vedīšu :-D gribu viņu sev kā mīļdzīvnieciņu mājās, nevis kā modeli:-D
24.01.2016 22:51 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Harmony, iespējams uzrakstīja skarbi, bet tāda ir skarbā realitāte.
Katrai sugai savi plusi ( savi mīnusi) .
25.01.2016 10:25 |

Reitings 48
up
25.01.2016 11:45 |

Reitings 614
Reģ: 25.09.2015
Man arī likās mopši mīlīgi, kamēr nedzirdēju, kā viņi pa nakti krāc :D
25.01.2016 13:48 |

Reitings 61
Reģ: 18.12.2015
Mums arī ir mopsītis,personība ir perfekta,nesaprotu ko tik ilgi bez viņa dzīvojām. Krākšana ir kā šūpuļdziesma. Ir dažas veselības problēmiņas un izmaksas arī mazliet būs,bet nav labāka suņa par mopsi.(l)
25.01.2016 14:02 |

Reitings 48
Tā krākšana gan jau arī katram savādāka - citam klusāka, citam skaļāka. Tāpēc gan jau ir tik atšķirīgi viedokļi par to :-D
25.01.2016 20:03 |

Reitings 48
Thanksforthe, izmaksas - lielākoties uz pārtiku?
25.01.2016 20:04 |

Reitings 9
Reģ: 26.09.2015
Varbūt vajag dažreiz padomāt vairāk par citu labsajūtu nevia savām savtīgajām vēlmēm?
Jā, mopši dažiem liekas mīļi, bet to iegādāšanās ir drausmīgas nozares atbalstīšana. Viņi ir kropļi, viņi nespēj dzīvot pilnvērtīgu suņa dzīvi. Šī šķirne ir radusies pārojot radinieku, tādā veidā iegūstot jocīgu paskatu. Cilvēki tak nemeklē sev radinieku, ar kuru taisīt bērnu, lai bērnam būtu interesants paskats. Latvijā vēl viņi nav galīgi slimi, kaut gan iedzimtas slimības ir pilnīgi visiem mopšiem.
Tagad padomā! Vai tas ir normālo, ka sunim pat putru nevar iedod, jo sākas alerģija, vai arī degunā saiet.
Un tās, kas te lielās, ka labāku draugu nevar vēlēties, lieliska izvēle. Tā jūs teiktu par gandrīz jebkuru suni. Visi suņi, kurus es pazīstu ir lieliski. Tie, kurus ļoti mīl, tiek slavināti.
Ar mazu bērnu var iemācīt sadzīvot gandrīz jebkuru suni, kam dzīvē ir labi klājies un ir paveicies ar saimniekiem.
Es no sirds iesaku sameklēt suni, kas nebūtu iedzimto slimību bumba. Ja gribas šķirnes, tad vēlams nepopulārākas, tiem pastāv lielāka iespēja, ka būs veselīgāki. Labāk vispār paņemt jaukteni, visgudrākā no visām šķirnēm.
25.01.2016 20:53 |

Reitings 48
molmang, mopši nav vienīgie dīvaina paskata. tik pat labi jau var katrā sunī saskatīt kaut ko tādu un tad jau neviens nav labs
26.01.2016 15:35 |

10 gadi
Reitings 63
Reģ: 12.04.2012
Arī aktuāla pieredze kā sadzīvoja ar jau esošu mājās kaķi
09.01.2024 17:05 |

Reitings 226
Reģ: 02.01.2024
Katram sava gaume, bet labāk paņemt no patversmes parastu sunīti un padarīt vienu suni pasaulē laimīgu nekā ņemt suni tikai tāpēc, ka viņš ir šķirnes. Mopši ir ar daudz slimībām.
10.01.2024 11:25 |

Reitings 3464
Reģ: 06.12.2023
Jauns profils. @ 10.01.2024 11:25
Katram sava gaume, bet labāk paņemt no patversmes parastu sunīti un padarīt vienu suni pasaulē laimīgu nekā ņemt suni tikai tāpēc, ka viņš ir šķirnes. Mopši ir ar daudz slimībām.

Vienu laiku katru dienu vēroju kā kaimiņi iznes savu mopsi uz pastaigu. Uz vecumu viņam bija problēmas ar muguru un pakaļkājām, gandrīz nevarēja pārvietoties, visur tika nests un pastaiga nebija pastaiga jo jāgaida, kamēr viņš aizklumburēs tos 10 metrus. izskatās traki no malas, domāju, ka sunim ļoti liels diskomforts un dzīves kvalitāte zūd. protams, tas var notikt arī ar citu šķirni, bet mopšiem šis ir izteikti.
tāpat kā alerģijas un elpceļu problēmas (līdzīgi kā frančiem).
VET apmeklējumi, ārstēšanas ir dārgi un ir jābūt diezgan daudz brīvajiem līdzekļiem ārkārtas situācijām. ja to var atļauties- viss ok. bet nu, ēšanas izmaksas uz ārstēšanās fona ir štrunts.
man pašai ir suns, bet liels, šķirnes.. problēmu nav, vienreiz gan gadījās šaize, klīnikā atstāju nedaudz virs 300 Eur vienā reizē. takā- jābūt liekai naudai, ja mājās ir dzīvnieks. nedrīkst, protams, aizmirst arī ikgadējās potes, attārpošanas, atblusošanas, ērču aizsardzība vairākas reizes gadā, kur arī sava veida izdevumi.
10.01.2024 11:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits