Pirms treniņa muskuļi ir jāiesilda, lai pēc tam nerastos traumas. Es parasti paskrienu uz vietas, pakustos un tad tikai pēc kādām 3-5 min stiepju muskuļus, jo citādi vari sastiept kādu muskuli. Un pēc treniņa noteikti ir jāizstaipās, katru stiepšanās vingrinājumu pildi kādas 25-30 sekundes, jo 5 sekunžu pastaipīšanās neko nedos.
Tie muskuļi jau tā uzreiz neaugs. Varbūt nevajadzētu gluži riteņbraukšanu, kur viss aiziet uz kājām lielākoties, bet vari sākt ar garām pastaigām/nelielā tempā skrējienu un liec klāt spēka vingrinājumus. Jo ja sāksi uzreiz aktīvi ar kardio treniņiem, tad vari iedzīvoties traumās. Labāk nostiprini visas muskuļu grupas no sākuma (vēdera, muguras utt.), lai nav muskuļu disbalanss un tad kad sāksies siltāks laiks būsi arī gatava sākt paskriet.
Youtube ir ļoooti daudz video un katrai pašai ir jāatrod kuri vingrinājumi der un kurus nevari izpildīt. Man, piemēram, ir bijušas ceļa traumas tāpēc visus vingrinājumus nepildu, taču, piemēram, roku vingrinājumi man parasti jāpilda 2x vairāk, jo roku muskuļi jau uztrenēti un nejūtu pēc tam, ka būtu kaut ko darījusi. Youtube vari paskatīties kanālus Fitnessblender un Passion4profession.
Internetā ir atrodamas tabulas, kur aprēķinās tev nepieciešamo kcal un uzturvielu daudzumu. Ļoti labs ir grieķu jogurts, jo daudz olbaltumvielu, bet nav pilns ar cukuru.