+ un - par dzīvi laukos un pilsētā

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Sveikas.
Varbūt kāda atcerās, ka rakstīju jau par diez gan smagu izvēli. Pirms pieņemam galīgo lēmumu, vēlējos arī jums pajautāt, kādi, jūsuprāt, ir plusi un mīnusi, dzīvojot laukos un pilsētā. Kur pašas esat augušas, kas nepatika? Mūsu gadījumā tam ir liela nozīme, jo drīzumā plānojam bērnus, abi esam auguši laukos, nemaz nezinām, ka ir izaugt pilsētā. Ja ļautu jums tagad izvēlēties (nedomājot, ka kaut kas būtu jāpērk, jāremontē), vai mainītu vidi?
Ļoti ceru uz atsaucību!
Esam paši daudz domājuši, runājuši, bet varbūt ir kaut kas, par ko neesam iedomājušies.
23.01.2016 09:20 |

Reitings 4499
Pagaidām laikam lielākais mīnuss laukos ir tas, ka nav veikali blakus, lai varētu aizbraukt pakaļ tikai pēc mandarīniem.
23.01.2016 22:07 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
LaLaLa Nu ja gribēsi arī piemēram braukt iepirkt drēbes tad pa lielam vispār būs vel jābrabuc uz Rīgu lai nopietni iepirktos. Ir jau aŗi citās pilsētās tie veikali, bet Rīgā tādā ziņā man liekas ka ir lielāka izvēle.
23.01.2016 22:09 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Miss Joker!Sapratu,ka tas bija domaats man...Saa , taa gribeeju piebilst,ka reizeem man gruuti sagremot to, jau vairaakus gadus-loti reti redzu cilveekus ...To taa gruuti aprakstiit,bet cilveeki ir tikai veikalos,darbaa.Kaut kur pietruukst tas,ko dod pilseeta-taads "burzins"!
Vienmeer atceros ,kaa Hellish smeejaas,ka mineeju -dziivoju laukos!
23.01.2016 22:12 |

Reitings 17203
:-D:-D:-D
23.01.2016 22:16 |

Reitings 4499
Protams, drēbes pirkt būtu jābrauc uz Rīgu vai tuvākajās pilsētās tirgū. :D ak, jā, atcerējos, ka man ir ļoti svarīga cilvēku sabiedrība. Esmu sajūsmā par kontaktēšanos ar cilvēkiem. Laukos tas ietu gar degunu.
Kā jau 57days rakstīja- mīnusi ir gan pilsētā, gan laukos. Baidos, ja atteiksimies no šīs iespējas, kādus gadus vēlāk nožēlosim.
23.01.2016 22:17 |

Reitings 4499
Un, jā, baidos, ka, laukos dzīvojot, palikšu jocīga un degradēšos.
23.01.2016 22:18 |

Reitings 17203
LaLaLa Nu laukos jau arī var sapazīties ar cilvēkiem un atrast to kompāniju, tas vel nebūtu trakākais. Tik vai nepiegrieztos vienas un tās pašas izklaides laukos ar laiku?
23.01.2016 22:19 |

Reitings 4499
MJ, mēs plānojam bērnus, kādas vēl tur baigās izklaides. :S hmmm, bet ir jau arī kaut kādi darbiņi no mājām arī darāmi, piem., zvanīšana kaut kādas kompānijas klientiem utt.
23.01.2016 22:27 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Esmu pārsteigta par dažu šeit komentējošo sieviešu tumsonību. Vai jūs tiešām domājat, ka lauki ir vienādības zīme ar sausajām tualetēm, mūžīgi aukstām ar malku kurināmām vecām mājām, netīrītiem ceļiem, kaimiņiem, kas zog, veikaliem stundas brauciena attālumā, zema izglītības līmeņa skolām, lopu turēšanu un vienīgo iespēju izdzīvot, ja esi lauksaimnieks utt. ?

Es pati uzaugu laukos, diez gan daudzus gadus nodzīvoju Rīgā, bija iespēja padzīvot arī ārzemēs, tagad atkal esmu nobāzējusies uz dzīvi laukos - un jūtos lieliski! Un ziniet, laikam jau būsiet pārsteigtas, ka man tuvākajā apkārtnē dzīvo 2 ārvalstu miljonāri, arhitekts, ļoti pazīstama latviešu aktrise ar ģimeni, 2 advokāti, profesors, pazīstams uzņēmējs utt. Nevienam no viņiem nav nedz sausā tualete, nedz lopi. Visiem ir skaistas jaunas mājas ar mūsdienīgu apkuri, ļoti skaisti pagalmi, mazdārziņi, burvīgi skati pa mājas logiem. Es pati katru dienu braucu uz darbu uz Rīgu, ceļš no manas mājas līdz valsts nozīmes autoceļam vienmēr ir iztīrīts jau naktī (ja ir snidzis), 10-15 kilometru radiusā ir vairāki veikali, aptiekas, 3 skolas, 3 bērnudārzi, ir autobusu satiksme un tie kursē vidēji reizi stundā līdz pusotrā. Uz kaimiņiem vienmēr varam 100% paļauties, īslaicīgas prombūtnes laikā māju droši varam neslēgt ciet, kaimiņi drīzāk viens otra māju pieskatīs, nekā centīsies ielavīties kādā mājā kaut ko nozagt. Tuvākā pilsēta no šejienes ir ~10 km attālumā, Rīga ~60 km un šie tik tiešām skaitās lauki - skaists ciemats meža ielokā. Mums ir labs internets, lieliski telefonsakari - vairāki no apkārt dzīvojošajiem uzņēmējiem labprāt strādā no mājām un turpina virzīt citā pilsētā vai valstī esošo biznesu.

Mans mērķis noteikti nav pierādīt, ka laukos dzīvot ir krietni foršāk kā pilsētā, tikai gribu parādīt to, ka mūsdienās lauki nenozīmē to pašu, ko pirms gadiem 50.
23.01.2016 23:25 |

Reitings 17203
LaLaLa Bērnu ienākšana ģimenē nenozīmē privātās dzīves un visādu pasākumu un izklaižu aizmiršanu. :-D
23.01.2016 23:35 |

Reitings 4499
Nu tā. Balstoties arī uz jūsu viedokļiem (abi izlasījām un apspriedām viedokļus), nolēmām, ka svarīgākās lietas ir izdarāmas arī laukos. Nebūsim jau tik dziļos laukos, tā ir attīstīta Kurzenes puse. Tad tagad gaidīsim siltāku laiku, lai varētu sākt remintēt māju un apzināt remontēšanas izmaksas.
Kādai no kosmietēm vīrs taisīja gultu, pieļauju domu, ka gribētos atrast kontaktus.
24.01.2016 00:04 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Nemūžam netupētu laukos.
Protams, ka izvēlētos pilsētu. Man patīk, ka viss ir rokas stiepiena attālumā, nevis jābraukā visu laiku, jo tuvumā nekā nav. Arī ja būtu bērni izvēlētos pilsētu, jo man ir svarīgi, ka varētu izvēlēties labu skolu un varētu bērniem piedāvāt pēc skolas nodarbības pēc viņu izvēles, nevis liktu iet uz vienīgajiem pagasta treniņiem, jo nekā normālāka nav(vai arī kkas normālāks atrodas tuvākajā pilsētā 50km attālumā no mājām).
24.01.2016 00:08 |

Reitings 11
Reģ: 06.11.2015
Esmu dzīvojusi gan laukos, gan pilsētā un lai arī cik ļoti es mīlētu laukos, to plašumu un dabu, es tavā vietā izvēlētos palikt pilsētā, labākajā gadījumā, piepilsētā. Tieši bērnu dēļ, pēc pieredzes saku, ka viņi paši jutīsies labāk, ja būs auguši pilsētas vidē.
24.01.2016 07:54 |

Reitings 548
Reģ: 07.02.2013
Piekrītu Still.
Tieši lielākās pilsētas spēj nodrošināt pietiekamu izvēli ar dažādām ārpusskolas nodarbībām, interešu pulciņiem, kultūras un sporta pasākumiem, ko var apmeklēt gan kopā ar bērnu, gan bez.
Arī attālums no mājām uz skolu ir svarīgs. Jā, kursē skolas autobuss, bet tas jau arī ir divas, trīs reizes dienā, un ja, piemēram, stundas beidzas ātrāk un vēl ir kādi pulciņi, bērnam var sanākt tos ilgi gaidīt un kaut kur nīkt, netiekot mājās, lai gan, protams, var palikt pie draugiem, turpat skolā, u.tml.
Ja man tomēr būtu jāizvēlas kāda mazāka pilsēta, noteikti dotu priekšroku Siguldai. Tur ir laba skolu, bērnudārzu, pulciņu izvēle, ir visi lielie pārtikas veikali, jaukas kafejnīcas, kultūras dzīvei arī nav ne vainas, Rīga diezgan tuvu un sabiedriskais uz Rīgu arī kursē pietiekami bieži.
24.01.2016 12:40 |

Reitings 38
Reģ: 23.01.2016
Arī piekrītu par Siguldu,tur ir skaista daba,viss sakopts,Rīga tepat blakus.
24.01.2016 15:15 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Tieši bērnu dēļ, pēc pieredzes saku, ka viņi paši jutīsies labāk, ja būs auguši pilsētas vidē.

Šis nav tik viennozīmīgi.
24.01.2016 16:49 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
freya kas tas ir par ciematu?izklausās tiešām feins. :)
24.01.2016 16:58 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Par izglītības kvalitāti ir jāpiekrīt 57 days. Diemžēl tas tā ir, un to apstiprina vairāki pētījumi:-( Tam ir vairāki faktori. Diemžēl cilvēku laukos arī nekļūst vairāk, no kurienes lai ņem tos labos skolotājus. Tiem, kas dzīvo laukos un ir pietiekami labi nodrošināti, tāpat atradīs veidus, kā nodrošināt labu izglītību un interešu pulciņus bērniem, bet tikai tas prasīs lielāku vecāku ieguldījumu un finanšu resursus. Zinu vienu vīrieti,uzņēmēju, kas savu dēlu 100 km attālumā no Rīgas katru otro dienu (!!!) ved uz futbola treniņiem. Bet, protams, ne visi to var atļauties.Lielākā daļa nevar, ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī. Taču, ja cilvēkam ir nauda, nekas viņu neatturēs dzīvot, kur viņš grib.
Par pārējiem augstprātīgajiem komentāriem, ko te citas sarakstījušas, gan gribas pasmieties. Varētu padomāt, ka visi izglītotākie nolasījušies Purvciema, Pļavnieku vai Zolitūdes sērkociņu kastīšu dzīvokļos:-D Sekretāres vai ministriju sīkie gariņi ar 400 - 500 eiro algu noteikti ir labākas par lauksaimnieku, kurš vienu traktoru iepērk par 100 tūkstošiem eiro un raksta biznesa plānu, lai iegūtu ES naudu:-D Nu jā - viņš ar savu traktoru varbūt dažreiz smird pēc sūra darba sviedriem, ministrijas sīkais gariņš vienmēr pēc Šaneļiem, un tas taču tāpēc viņu automātiski paceļ augstākā kārtā, tas nekas, ka jālauza galva, kā nomaksāt īri par dzīvokli, galvenais, ka Rīgā pie smaržīga darba galda:-D:-D Un paskatāmies par teātriem, ko te piemin kā ekstru, var arī pasmīnēt - kas tad ir lielie kases grāvēji teātros un rīdzinieku iecienītākās izrādes - komēdijas Dailes un Nacionālajā teātrī visādas žurkas Kornēlijas un Latgolas, un Dona vai PV koncerts un televīziju šoviņu regulāra apspriešana- kultūras apogejs:-D:-D:-D Šeit tikai retā no pašpasludinātajām "izglītotajām" apspriež operu vai klasisko mūziku. Laikam esamība šo iestāžu tuvumā automātiski ieceļ kulturālo kārtā:-D:-D
24.01.2016 17:34 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
piepilsētā labāk
24.01.2016 17:51 |

10 gadi
Reitings 309
Reģ: 02.08.2014
Izglītības līmenis laukos nav sliktāks par pilsētas. Pierādījumi ir tādi ka olimpiādēs un dažādos pasākumos tieši pirmās vietas iegūst lauku skolēni. Nesen noslēdzās CSDD rīkotais satiksmes drošības maratons un tur uzvarēja tieši lauku skolas skolniece, kur tad palika pilsētu ''izglītotie'' skolēni? Izglītības līmenis nav atkarīgs no tā kur atrodas skola, bet gan no paša skolēna. Un kā prakse rāda tieši lauku skolēni ir tie centīgākie un gudrākie.
Pētījumi vēl neko neliecina jo tā ir tīrā teorija, bet praksē notiek pavisam savādāk.
Un piedevām laukos augošie bērni ir labāk fiziski sagatavoti nekā pilsētas bērni.
24.01.2016 20:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits