Esmu pārsteigta par dažu šeit komentējošo sieviešu tumsonību. Vai jūs tiešām domājat, ka lauki ir vienādības zīme ar sausajām tualetēm, mūžīgi aukstām ar malku kurināmām vecām mājām, netīrītiem ceļiem, kaimiņiem, kas zog, veikaliem stundas brauciena attālumā, zema izglītības līmeņa skolām, lopu turēšanu un vienīgo iespēju izdzīvot, ja esi lauksaimnieks utt. ?
Es pati uzaugu laukos, diez gan daudzus gadus nodzīvoju Rīgā, bija iespēja padzīvot arī ārzemēs, tagad atkal esmu nobāzējusies uz dzīvi laukos - un jūtos lieliski! Un ziniet, laikam jau būsiet pārsteigtas, ka man tuvākajā apkārtnē dzīvo 2 ārvalstu miljonāri, arhitekts, ļoti pazīstama latviešu aktrise ar ģimeni, 2 advokāti, profesors, pazīstams uzņēmējs utt. Nevienam no viņiem nav nedz sausā tualete, nedz lopi. Visiem ir skaistas jaunas mājas ar mūsdienīgu apkuri, ļoti skaisti pagalmi, mazdārziņi, burvīgi skati pa mājas logiem. Es pati katru dienu braucu uz darbu uz Rīgu, ceļš no manas mājas līdz valsts nozīmes autoceļam vienmēr ir iztīrīts jau naktī (ja ir snidzis), 10-15 kilometru radiusā ir vairāki veikali, aptiekas, 3 skolas, 3 bērnudārzi, ir autobusu satiksme un tie kursē vidēji reizi stundā līdz pusotrā. Uz kaimiņiem vienmēr varam 100% paļauties, īslaicīgas prombūtnes laikā māju droši varam neslēgt ciet, kaimiņi drīzāk viens otra māju pieskatīs, nekā centīsies ielavīties kādā mājā kaut ko nozagt. Tuvākā pilsēta no šejienes ir ~10 km attālumā, Rīga ~60 km un šie tik tiešām skaitās lauki - skaists ciemats meža ielokā. Mums ir labs internets, lieliski telefonsakari - vairāki no apkārt dzīvojošajiem uzņēmējiem labprāt strādā no mājām un turpina virzīt citā pilsētā vai valstī esošo biznesu.
Mans mērķis noteikti nav pierādīt, ka laukos dzīvot ir krietni foršāk kā pilsētā, tikai gribu parādīt to, ka mūsdienās lauki nenozīmē to pašu, ko pirms gadiem 50.