Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Negribu pazaudēt, bet problēmas ir manī. Kā rast risinājumu?

 
Reitings 13
Reģ: 26.09.2015
Sveikas!
Nu jau pagājis ir krietns laiks, kad esmu kopā ar savu tagadējo. Arī dzīvojam kopā. Bet man ir lielas problēmas - neticība galvenokārt. Esmu bijusi daudz pievilta, sāpināta , salīmēta un atkal salauzta pēc cerību ilga laika. Kopš skolas gadiem ir bijis iedragāts mans pašvērtējums - uzskatu sevi par pilnīgi bezcerīgu radījumu, pliku un nabadzīgu kā baznīcas žurka. Es sevi nemīlu. Esmu krople. Neredzu sevī neko skaisto, jo uzskatu ka tādu lietu manī nav. Kopš bērnības esmu dzīvojusi nabadzībā, nav bijusi nauda nekad, neviens neko nav pircis, dzīvoju anti-higiēniski, nav bijusi ne vanna ne duša bērnībā, nav bijuši draugi, vienmēr redzu, ka citas ir skaistākas, bet es esmu neglītākais cilvēks ko var atrast uz šīs planētas. Esmu to visu stāstijusi savam puisim, bet viņš saka, ka viņam nevajagot citu. Tikai mani. Esmu izstāstījusi to, ka 7 klasē skuvu sev rokas, muguru un vēderu dēļ tā man ir apmatojums šajās vietās tagad (tā jau esmu tumša pēc dabas) un dēļ tā tagad kompleksoju. Dzīvojot kopā ar viņu nespēju noģērbties vakarā. Eju pārģērbties uz tualeti vai ģērbjos zem segas. Esmu vairākas reizes jautājusi, kāpēc viņam vajag tādu kropli kā es :'-( viņš vienmēr atbild, ka ir mani iemīlējis tādu kāda es esmu. Viņš par sevi saka, ka ir tāds pats kroplis un cīnīsimies mēs abi kopā. :-( Bet es tam neticu. Man tikai liekās, ka kārtējais puisis, kurš ar mani spēlējās, nav uzticīgs un vēlās tikai papriecāties ar mani un pēc tam pametīs mani. Ir aptuveni tā, man pasaka ''es tevi mīlu'', bet es pretī atbildu ''es tev neticu''. :'-(.
Es zinu, ka viņš man ir uzticīgs, bet man ir grūti to saprast. Katru reizi, kad viņam jautāju, kāpēc viņam vajag mani, viņš vienmēr atbild to pašu, ka ir iemīlējis mani tāda kāda es esmu. Es visu laiku gribu būt no viņa rokas stiepiena attālumā, pašam ģimene dzīvo 200 km no Rīgas, kad brauc apciemot ģimeni uz vairākām dienām, man dienas velkās kā gadsimti, raudu un guļu caurām dienām, lai laiks ātrāk paiet.
Esmu viņam stāstijusi visas savas problēmas skolas gados, par skūšanos un defektiem, kompleksiem un savu sūro bērnību. Visu esmu izstāstījusi no A - Ž jeb uzticējusi visu savu sirdi un dvēseli ar cerību, ka par mani nezobojās kārtējo reizi. :-(. Es neprotu neko, ne ēst pagatavot, ne sevi sakopt ne smuki apģērbties, jo skaistu drēbju man nav. Ne velti es jautāju kāpēc vajag tādu kropli kā es. :'-( Es nesaprotu, kā rast risinājumu? Man pašai apnicis tā dzīvot, jo šķiet es sāpinu sevi un viņu. Ja es tā turpināšu, ilgi viņš to neizturēs, lai gan saka, nepametīs lai vai kas notiktu :-/ Arī tagad viņš ir prom no mājām pie ģimenes un atpakaļ būs tikai svētdien, bet es sēžu Rīgā un jūdzos vai nost, nespēdama sagaidīt svētdienu :-(
22.01.2016 17:24 |
 
Reitings 241
Reģ: 20.01.2016
Varbūt sāc ar savu domu/mērķu sakārtošanu..?
22.01.2016 17:52 |
 
Reitings 120
Reģ: 14.12.2012
Tas, ka tev ir draugs, kurš pie tam nenovēršas no tevis pēc visa, ko tu esi viņam sastāstījusi, vien liecina par to, ka neesi tu ne neglīta, ne nabadzīga, ne visādi citādi izkropļota negatīvā nozīmē. Drīzāk tu sevi vairāk žēlo un uzdod vēlamo par esošo, lai citi arī žēlotu. Nedari to, bet domā vairāk par pozitīvo un to, kas tev jau ir.

Un drauga priekšā centies sevi vispār nenoniecināt, jo arī viņam kādu reizi var apnikt to visu klausīties. Nevienam nepatīk negatīvas sarunas, tāpēc centies būt pozitīva un vairāk smaidīt, tāda tu patiksi viņam un visiem pārējiem vēl vairāk!

Darbs tikai un vienīgi ar sevi!
22.01.2016 17:56 |
 
Reitings 312
Reģ: 22.07.2015
Izlasīju Tavu garo un sūro bēdu stāstu. Zinu, ka Latvijā un citviet pasaulē, diemžēl, ir daudz meiteņu un arī puišu, - gan ar zemu pašvērtējumu, gan ar sagrozītu dzīves uztveri, gan arī, dēvēšu to par "nabadzības sindromu."
Tici vai nē, par sevi parūpēties nemaz nav tik grūti un arī dārgi. Kā arī, interneta vidē var atrast tik daudz jaukas pamācības, pat teiktu, instrukcijas, kā to darīt pareizāk, ja par savu gaumi nejūties pārliecināta. Droši ieslēdz youtube.com, uzraksti kādu sev interesējošu atslēgvārdu un skaties. Ja jūties nesimpātiska, tad jāsāk strādāt pašai ar sevi, tikai mainot savu attieksmi, varēsi uz dzīvi palūkoties no citiem aspektiem.
Ne viss ir melns un balts. Nabadzība nav noziegums, bet šis aspekts taču ir izmaināms. Domāju, ka vēl esi gana jauna un visa dzīve priekšā, lai censtos un darītu, - laime gan neslēpjas naudā, bet dara mierīgu, - nezinu, vai strādā, bet, ja nē, tad varbūt vajadzētu. Pat no ļoti mazām algām var atlicināt kādu summu, ar laiku tā iekrātos, nevajadzētu justies tik nabadzīgai, - cilvēki vispār nav jāšķiro bagātajos un mazturīgajos, tas ir nepareizi. Tu esi cilvēks/persona/personība, nav savu vērtību jāmēra lietās, - šajā gadījumā tajā, cik turīga esi. Kā saka Tavs puisis, viņš mīl Tevi, - viņš taču neapgalvo, ka mīl Tavu nabadzību, Tavas drēbes, jo tās ir tikai lietas, ir jāmīl dzīvas būtnes, nevis lietas, kas agrāk vai vēlāk vairs nebūs vajadzīgas.
Vēl, vēlos piebilst, ka nav jāieciklējas uz puisi, domām par šo puisi, - tā vietā, strādā ar sevi, - katru dienu izdomā kādu jaunu mērķi, - kādu niansi, kā sevi varētu padarīt interesantāku gan sev, gan citiem, kā sevi pilnveidot, kā attīstīties. Ja visi cilvēki dien dienā nedarītu neko citu, kā vien uztrauktos par to, ko kāds cits par viņiem domā, pasaule, liekas, apstātos. Tikai mēs paši nosakām, vai mūsu dzīve būs stagnācijā, vai virzīsies uz augšu, ir laiks pāršķirt jaunu lapusi un ne tikai uztraukties par visu, bet tiešām, ko mainīt un sākt reāli rīkoties.
Veiksmi.
22.01.2016 18:05 |
 
Reitings 312
Reģ: 22.07.2015
*lappusi
22.01.2016 18:09 |
 
Reitings 351
Reģ: 07.11.2013
Piedod, bet būšu skarba. Tu sevi tikai žēlo un čīksti un dēļ tā arī sāpini cilvēkus sev blakus. Vienkārši saņemies un sāc ar sevi vai meklē speciālista palīdzību.
22.01.2016 18:11 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Nokaunies! Ir cilvēki ar īstām kroplībām, un dzīvo, bet tu sevi - veselu cilvēku sauc par kropli :( Vārdam ir spēks. Beidz sevi apsaukāt, tad arī sāksies ceļš uz pašapziņu.
22.01.2016 18:19 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Ja ir tik daudz negatīvo emociju, tad varbūt vajag tās kaut kur izlikt. Uzliec visu negatīvo uz papīra....Tad pēc tam to saplēs un/ vai sadedzini, tādā veidā var mēģināt atlaist visu to negatīvo...
Nevajag visu laiku sevi uzkurināt ar sliktajām domām...jo vairāk tev būs šādas domas, jo pašai būs sliktāk..
Tā ir tava pagātne... Mainīt to nevar, bet var izvēlēties to kāda tu esi šodien un būsi rīt.
Saki sev, ka esi skaista, gudra un mīlestības vērta...
Ja, kaut kas arī nesanāk, tad pārdzīvot nevajag... Kurš cilvēks nekļūdās? Kurš ir tas ideālais? Nav tāda... Galvenais ir nepadoties... un nepievilt svarīgāko cilvēku - sevi pašu(jo ar sevi būs jāsadzīvo visu mūžu, tāpēc ir sevi jānovērtē, jāciena un jāmīl.) Ej uz to, lai varētu ar sevi lepoties.
Un nenosodi sevi...un nežēlo...no tā labāk nebūs nevienam. Vismazāk jau tev pašai..
22.01.2016 18:33 |
 
Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
1. Apstaigaa humpalu bodes, gan atradiisi normaala izskata dreebes pa leetu naudu.
2. Pilns internets ar recepteem, lasi un shmoree, vienreiz nesanaaks, otreiz sanaaks.
3. n-tos veidu epilaacijas ir pieejamas muusdienaas, tas, protams, maksaa naudu, tachu viikendos gaudoshanas vietaa vari iet piestraadaat kaut vai par apkopeeju, vareesi ar laiku sakraat laazer- vai veel sazin kaadai tur epilaacijai.

Laikam gaidiiji galvas glaudiishanu un lidzjuutiibu savaam mega-probleemaam, tachu taadas gaudotaajas manii nekaadu liidzjuutiibu neizraisa. Rokas, kaajas ir, darbojies.

Un izcelsme no laukiem, beerniiba nabadziigos apstaakljos , labierieciibu neesamiiba iekshtelpaas utt ir bijusi realitaate tuukstoshiem citu meitenju. Tikai lielaakaa dalja, manupraat, pashas ir darbojushaas, lai sasniegtu labaakus dziives apstaakljus.

Vieglaak jau, protams, seedeet un sevi zheelot, nevis pakustinaat dirsu, lai situaaciju mainiitu.
22.01.2016 18:34 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Kopš bērnības esmu dzīvojusi nabadzībā, nav bijusi nauda nekad, neviens neko nav pircis, dzīvoju anti-higiēniski, nav bijusi ne vanna ne duša bērnībā, nav bijuši draugi, vienmēr redzu, ka citas ir skaistākas, bet es esmu neglītākais cilvēks ko var atrast uz šīs planētas.

Šis viss tā kā par mani.... Gribi kopā paraudāsim? Es saprotu, ka sāp... Bet katram jau ir savs ceļš jāiziet un sava pieredze jāiegūst. Tev bija šausmīga bērnība? Padomā kāds tam varētu būt iemesls... ko tev dzīve grib iemācīt? Tu tiksi visam tam pāri un beigās būsi daudz gudrāka un stiprāka... un spēsi just līdzi citiem...
Man viens gudrs cilvēks teica, ka tiem, kas bērnībā iziet cauri ellei ir vieglāk dzīvot, jo viņi jau no sākuma saprot, ka viss nemaz nav nekāds rožu lauks un ka ir daudz ļaunuma un slikti cilvēki pasaulē, šie cilvēki saprot, ka dzīvē ir arī sāpes...
22.01.2016 19:21 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Kamēr Tu neiemīlēsi un necienīsi sevi, neviens cits Tevi nemīlēs.
Un, ja godīgi - man žēl Tavu puisi..
Palasi diskusiju par aizvainojumiem - te liela daļa meiteņu ir pārceietušas ne to vien, bet ir pašpārliecinātas un pašpietiekamas sievietes. Iesaku mainīties un sevi iemīlēt, savādāk arī bez sava puiša paliksi..
22.01.2016 19:29 |
 
Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
ja neproti gatavot - iemācies. mūsdienās to ir viegli izdarīt. ir pieejams internets. foto receptes, video. pamazām, pamazām un vari apgūt. smuki ģērbies nav nekas nesasniedzams. paskaties internetā kādas bildes, slavenības vai vienkārši cilvēkus, kas tev liekās smuki. papēti. aizej uz humpalām. jo tagad tur var daudz ko smuku atrast, par lētām naudām. skaties video youtubē par sevis sakopšanu, tur daudz info var smelties. ar to visu var tikt galā ir tikai jāgrib.
tagad tiešām ir daudz metodes kā tikt galā ar lieko apmatojumu. ok nav naudas, tad kamēr krāj , tikmēr iztiec ar lētākiem līdzekļiem. kaut kā taču ir jātiek uz priekšu.
22.01.2016 19:29 |
 
Reitings 775
Reģ: 21.01.2016
Sāc strādāt ar sevi! Vai esi gājusi pie psihologa?:-)
22.01.2016 20:49 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Pirmkārt, pārstāj sevi žēlot un nocel no mūžīgo cietēju pjedestāla.
Otrkārt, sakārto domas, izlem, ko vēlies no savas dzīves un sevis.
Treškārt, pārstāj puisim borēt savu nepārliecinātību par sevi, bet novērtē, ka Tev blakus ir šāds vīrietis.
Ceturtkārt, rīkojies, lai sevi mainītu (kā jau te minēts - darbs, youtube, humpalas, receptes utt.)
Piektkārt, atceries, ka uz paplātes neviens nevienam neko nepienes.
Tev izdosies, tieši tāpat, kā ir izdevies tūkstošiem tādu pašu cilvēku pirms Tevis ;)!
22.01.2016 22:13 |
 
Reitings 133
Reģ: 25.06.2012
Jātiek galā ar kompleksies, nemoki draugu ar šādiem tekstiem. Ja ir ar Tevi tādu kāda esi, tad mīl Tevi tieši tādu.
Bet ar tiem tekstiem tiešām uzmanīgi, kaut kādā brīdī viņam var nervi neizturēt.
24.01.2016 16:23 |
 
Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Iesākumā man ir žēl, ka jūties tik slikti par sevi. Es domāju, ka Viena no svarīgākajām lietām dzīvē ir iemācīties sevi mīlēt, priecāties par dzīvi, virzīties uz sasniegumiem, izmantojot savu potenciālu un būt pateicīgam par visu, visu, kas dzīvē ir. Novērtē to, ka tev blakus ir tik brīnišķīgs cilvēks, kas tevi atbalsta!! Novērtē to, ka tu esi spējīga darīt lietas, lai tava dzīve mainītos. Tajā brīdī, kad cilvēks sāk sevi mīlēt, visa dzīve kļust brīnumu pilna! Pēkšņi tev citi sāk pievērsties uzmanību, tu atrodies superīgu cilvēku sabiedrībā, kas tevi novērtē, tu pieķer sevi pie tā, ka dari lietas, par kurām agrāk varēji tikai sapņot, bet esi to vēlējusies, VISS ir tavās rokās! Darbs ar sevi, cīnies, nepadodies.. Saudzē sevi, bet nežēlo! Tev noteikti izdosies, ja no sirds vēlēsies visu mainīt.
24.01.2016 16:44 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
nespēju noģērbties vakarā. Eju pārģērbties uz tualeti vai ģērbjos zem segas.

Ja jau Tu viņam vizuāli nepatiktu,tad nebūtu kopā. Tāpat jau viņš ir paspējis saprast ,kas Tev kāds ir-ķermenis. Slēpšanās zem segas, pārģēbšanās wc ir visai muļķīga.
man pasaka ''es tevi mīlu'', bet es pretī atbildu ''es tev neticu''

Turpini tādā garā un drīz vairs šādus vārdus nedzirdēsi. Otram apniks teikt,ja visu laiku būs neticīgais-neticu,melo!
Es neprotu neko, ne ēst pagatavot, ne sevi sakopt

Ēst gatavot var iemācīties. Viņš māk gatavot? Gan jau ir kāds pazīstamais/mā,kas var dot padomus, palīdzēt sākt gatavot. Ja nē ,tad es Tevi varu pamācīt kādu vakaru elementārākos ēdienus,vai arī privāti uzrakstīt kas un kā.
Ko Tu domāji ar -nemāku sevi sakopt?
skaistu drēbju man nav

Tu studē?Strādā?Draugs strādā vai studē?Ja draugs strādā,tad varbūt viņš var Tev nopirkt vismaz vienu apģērba gabalu,kas Tev patiktu?
24.01.2016 17:03 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Vai arī uzraksti te savu izmēru un varbūt kāda meitene Tev atdos kādas drēbes
24.01.2016 17:03 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Un vairs nemal negatīvos tekstus-Tu mani nemīli, esmu neglīta,jo viņam patiešām var apnikt un kātru dienu pateikt-jā,tā ir ,jo cilvēkiem piebesās tie teksti. Es nebūtu ilgstoši ar tādu,kurš katru dienu kritizētu sevi
24.01.2016 17:07 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Piedod, bet būšu skarba. Tu sevi tikai žēlo un čīksti un dēļ tā arī sāpini cilvēkus sev blakus. Vienkārši saņemies un sāc ar sevi vai meklē speciālista palīdzību.


tieši tā. sakopt sevi var pat minimālā budžetā. pastāv tāda juglas vidusskola, kurā mācās jaunie profesionāļi, sākot ar nagu meistariem, beidzot ar stilistiem. šādiem censoņiem ir nepieciešami modeļi. tu var savest kārtībā matus, nagus, apmatojumu un vēl pamācīties no skatīšanās. sāc darīt kaut ko lietas labā.
24.01.2016 17:12 |
 
Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Piekrītu meiteņu viedoklim, īpaši DieKleineHexe teiktajam.
Arī es izaugu mājā, kurā nebija ne dušas, ne vannas. Ģimenē, kura nebija turīga un es nevarēju atļauties sev jaunas drēbes vai to, ko sirds kārotu, taču izaugu un sapratu, ka ar minimāliem līdzekļiem ir iespējams sevi mainīt vizuāli. Skaistas, oriģinālas drēbes var iegādāties lietoto apģērbu veikalos. Arī es ēst nemācēju gatavot, taču ar laiku praktizējoties tagad esmu tikusi tajā līmenī, ka nebaidos ar sevis gatavotu ēdienu iepriecināt citus. Visu ir iespējams mainīt un tam visam nav vajadzīgi nez cik lieli līdzekļi - tās pašas skaistumkopšanas procedūras joprojām veicu mājās pati, jo, lai gan šobrīd finanses atļautu gan friziera apmeklējumu, gan manikīres pakalpojumus, esmu gadu laikā tā iepraktizējusies, ka visu, ko savā izskatā vēlos mainīt, daru pati un ne sliktāk kā profesionālos skaistumkopšanas salonos.
Otra lieta ir katastrofāli zemais pašvērtējums pie kura nestrādājot, diemžēl, var nākties rūgti sāpināt sevi, jo šajā situācijā puisis varētu aiziet prom tieši tādēļ, ka vīrietim ir patīkami redzēt sev blakus smaidīgu, mirdzošu sievieti, nevis kādu, kura uz katru uzmanības apliecinājumu vai atzīšanos mīlestībā reaģē sevi saucot par kropli. Atvaino, ja par skarbu, taču ja es būtu vīrietis, es tādu otru pusīti sev ilgu laiku blakus neizturētu.
Ja ir vēlme kaut ko reāli mainīt, tad tas viss ir iespējams - jau sākot ar rūpēm par sevi, jaunu iemaņu gūšanu, beidzot ar smagu darbu pie savas pašazpiņas celšanas. Un tur var palīdzēt daudz un sažādas lietas - iedvesmojoša literatūra, mūzika, savu hobiju attīstīšana - varbūt interesē gleznošana, varbūt ir vēlme iemācīties spēlēt kādu mūzikas instrumentu. Darīt jeb ko, kas pilnveidotu Tevi kā cilvēku, novēršot domas no tā, ka esi nekam nederīga. Ir jāiemīl pašai sevi un ar steigu, ja vien patiešām nevēlies zaudēt visu to, kas Tev ir.
24.01.2016 19:07 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits