Kā maigi ieriebt draugam, lai saprot, ka viņam arī ir kādi pienākumi?

10 gadi
Reitings 1757
Reģ: 24.08.2011
Čau meitenes! :)

Situācija sekojoša:
Ar draugu dzīvojam kopā gadu, no sākuma gāja grūti ar tādu lietu kā darbu dalīšana, jo viņš uzskatīja, ka viss ir jādara sievietei, kamēr viņš, piemēram, spēlē spēli, skatās TV. Ar laiku iemācīju, ka ir jāpalīdz mājas darbos, jo nevaru visa māju tīrīt un abas brīvdienas pavadīt tikai beržot/tīrot/mazgājot/gatavojot ēst...
Šo nedēļu viņam darbā ir otrās maiņas, darbs sākas 14:30, man darbs sākas 8, bet sarunāju, ka šo nedēļu nākšu 9 un iešu mājās attiecīgi 18. Situācija apmēram šāda: es no rīta pieceļos, uztaisu mums ēst abiem, apģērbjos un eju uz darbu. Viņam jāpabaro suns, jāieliek mazgāties drēbes (ne katru dienu), jāizņem no trauku mašīnas trauki (arī ne katru dienu), jāienes briketes un vienreiz nedēļā ūdens no blakus istabas. Situācija parasti ir, ka suns ir kaut kad pabarots, drēbes vai nu nav uzliktas mazgāties vai nav izkarinātas žāvēties, briketes ienestas, tad ja ir atcerējies, ūdens ienests nav.
Šodien prasīju, lai ienes ūdeni (tas pats, ko jau 2 dienas nevar izdarīt), un nomazgā pannu, kas ir uz plīts, kamēr ir virtuvē un taisa sev ēst, atbilde bija, ka esot auksti un ūdeni, nu kaut kad ienesīs.
Es saprotu, ka no mušas iespējams uzpūšu ziloni, un visas lietas es arī varu izdarīt, bet reāli ko var no 9-14 katru dienu darīt? Es saprotu, katram savs brīvais laiks, bet es nelieku darīt paranormālus darbus, tas ir tikai ikdienišķi. Viņš izmeta, kāpēc man liekoties, ka viņš to gribot darīt? Un man? Vai man katru dienu gribas taisīt aukstā virtuvē brokastis/vakariņas? vai man gribas šķūrēt sniegu, kas sasnieg? (ok, šo mēs daram uz pusēm, gan es šķūrēju, gan viņš). Vai tiešām cilvēks domā, ka varēs darīt tikai tās lietas ko vēlas?

Tad nu jautājums sekojošs, kā lai es viņam ar kādu darbību/mācību lieku saprast, ka dzīve nesastāv tikai no datorspēlēm, bet arī no pienākumiem? Ja viņam nebūtu tik dārga klaviatūra, man šķiet, ka es viņam vienkārši pārgrieztu USB vadu, jo savādāk nesaprot. Runāt man ir apnicis, jo nekas nemainas.
22.01.2016 13:23 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
Es piekritīšu, ka lai iemācītu to, ka abiem ir darbi jādala un jādara (ja nu vien viņš Tev to mamutu mājās nenes), ir vajadzīgs laiks. Sākumā es baigo kļūdu pielaidu parādot, ka es varu izdarīt visu pati (arī skapjus saskrūvēt, ja vajag). Vajag sievietei būt nevis supermenam, bet gan dāmai, lai vecim ir tas izdabāšanas prieks. Savādāk pie tā, ka visu no pakaļas novāc un pienes pierod ātri vien...
Cik mums nav bijušas diskusijas par šo jautājumu. Pagājis krietns laiks nu var i grīdas izslaucīt, i drēbes ielikt mazgāties, i skapi saskrūvēt - i citas lietas izdarīt, ja māku palūgt un pateikt pienācīgu paldies :D . Tik paliek mums vēl tikt galā ar ēdiena gatavošanu - tad būs ideāli.

Bet tas nav bijis gada un pat ne divu gadu laikā ... :D Strādāts ir daudz pie tā, lai es kādreiz varētu arī paslinkot.

vēl ko es varu piebilst - attiecībās abiem ir jādod vai nu +/- vienāds ieguldījums (tas ir attiecībā uz visu: darbiem, naudu, mīlestību utt) vai arī jābūt kādam līdzsvaram (piemēram vecis pelna naudu, sieviete dara mājas darbus). Savādāk baigie kašķi visu laiku ir, baigā dalīšana kāpēc es ne Tu...
22.01.2016 16:12 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Sisley ļoti daudz ko nosaka audzināšana sākumumā attiecībās, bet ja audzināšana ir bijusi slikta tad ar to ir jācīnas no pirmās dienas un jāpāraudzina. Savādāk ja tu tā viņam ļausi dzīvot kā viņš ir pieradis kādu gadiņu vai divus un pēkšņi sapratīsi ka tu tik daudz pavilkt nevari un sāksi viņu dzenāt, tad viņš to vienkārši nesapratīs un pretosies. Tam visam ir jāpieiet lēnām, mierīgi un tā ka vīrietis to nemaz nemana. Tikai ar laiku izrādīsies ka viņš dara daudz vairāk nekā jeb kad būtu domājis ka darīs un ar to viņš laposies.
22.01.2016 16:13 |

Reitings 17203
Tas ka visu vari pati izdarīt, nenozīmē ka tas ir jādara. Es varu pati visas burkas attaisīt, bet tā pat es viņas nesu savam vīrietim lai attaisa jo viņš tad jutīsies lietderīgs un novērtēts. Tā pat ar spūldzes mainīšanām, skapīšu pieskrīvēšanām un trubu pievilkšanām, visu to es pati māku un varu izdarīt, bet man tas nav obligāti jādara ja man mājās ir vīrietis kas to var izdarīt. Tie ir sīkumi, kas ilgtermiņā atstāj pozitīvu iespaidu.
22.01.2016 16:17 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
es nesaprotu sho aukleesanos ar viirieti. nav nekads berns lai es pec vinja koptu, protams, vienam par otru ir jaaruupeejas, bet kaa pieaudzis cilveks var nesaprast, ka pasham aiz sevis ir jaanokopj un pasham jaauztur kaartiibaa savas mantas.
22.01.2016 16:26 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Viva Voleros, MJ
Jā, bet man liekas, ka to kļūdu kopdzīves sākumā pieļauj daudzas sievietes (es arī (s) ). Jo gribas taču parādīt, cik es esmu saimnieciska, mīļa, jauka utt. Un tikai, kad tas pirmais laiks paiet, rozā brilles nokrīt, sāc domāt: "Paga, paga! Kaut kas te līdz galam īsti nav..." :D Un tad izmainīt iestrādāto kārtību ir jau ļoti grūti un prasa laiku, jo nevar tā - ar bomi pa galvu: "No šodienas mēs darīsim tā!", bet kā jūs rakstāt- pamazām un maziem solīšiem. Ja man kādreiz būs meita, tad es viņu par šo brīdināšu. Jo mani neviens nebrīdināja! :D
22.01.2016 16:27 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Man ir līdzīgi. Vīrietis pēc savas iniciatīvas neko neuzkopj mājā. Man liekas, ka izskaidrojums ir vienkāršs: viņš vispār nepamana nekārtību un netīrību. Līdz ar to mani pārmetumi šķiet kā izsalkuša cilvēka sūdzības par badu jau paēdušam cilvēkam - nesapratīs. Viņa arguments arī ir tāds, ka tas taču nav nekas grūts. Rezultāts - es neuzkopju māju pēc pilnas programmas, bet tikai, kad man sagribas. Nav vērts dzīties par abiem.
22.01.2016 16:31 |

Reitings 50
Reģ: 08.04.2015
Kā es tevi saprotu - Diamonda man ir identiska situācija mājās, ja ne vēl trakāka!
Un es to nevaru izturēt, ka nekas, pilnīgi NEKAS nav izdarīts, trauki kā stāvēja tā stāv izlietnē, istabā ap gultu mētājas 5 (nepārspīlēju) minerāļu pudeles (jo es netaisos aiz viņa vākt) ar tādu domu viņas atstāju, lai pats varbūt, kaut kad saprot, ka kaut kas nav kārtībā, zeķes mētājas pa zemi, utt.
Atnāku nogurusi pēc darba, vai skolas, viņam brīvdiena, gulta mudžeklī (to arī nevaru iemācīt viņam klāt).
Par traukiem arī, es uztaisu vakariņas, es viņam palūdzu pēc tam nomazgāt traukus- uz ko atbilde citreiz ir - nē, negribu.....
par palīdzēšanu, ēstgatavošanu ir bijušas runas, arī, palūdzu nomizot kartupeļus kamēr biju veikalā pirkt pārtiku, uz ko viņš telefonā atbild- aij , nu nē, nu ieēd rīsus šodien....

un tā es varētu turpināt, pilnīgi, mani jau šis tā ir novedis.... ka citu reizi nāk domas, ka gribu labāk viena dzīvot. reāli nav nekāda prieka... sēž tik un kuli kasa..
22.01.2016 16:37 |

Reitings 50
Reģ: 08.04.2015
tāpēc ir liela nozīme,vecākiem , kamēr bērni aug, likt kaut ko darīt, palīdzēt mājas darbos, jo izaug šādi izlutināti vīrieši... kas neko nejēdz, negrib darīt.
22.01.2016 16:39 |

Reitings 17203
Sophie. Liela daļa sieviešu nav brīdinātas, to parasti apgūst praksē :D

stiprais_dzimums Vīrietis nevar saprast to kas viņam jādara, ja viņam tas nekad nav bijis jādara un pašam tas netraucē. Protams ja sieviete iepriekš ir pieradusi ģimenē ka vīrietis visu dara to kas viņam jādara, tad tādu pašu attieksmi sagaida arī no sava partnera, lai gan partnerim varbūt nav bijusi tā vajadzība iet un visu aiz sevis novākt jo tam bija māte un arī nebija varbūt vajadzība iet pēc malkas jo viņiem mājās bija radiātori.
Nu neviens nedabū tādu ideālo vīrieti ar bantīti pāri par partneri, katram ir savi plusi un mīnusi. Galvenais lai tie mīnusi būtu tādi kurus var izlabot un smagi netraucē dzīvi. Ja iet runa par alkoholiķiem utt. tad labāk mukt nevis censties viņu izmainīt, bet ja runa ir par nekārtībām tad to gan var iemācīt un pāraudzināt. Ja negribi to darīt, tad lūdzu ej vienkārši pie cita, bet nez vai arī aizietu pie tā cita tikai dēļ pāris netīriem traukiem un neienestu malku ja to vīrieti mīlētu.
22.01.2016 16:41 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
es nesaprotu sho aukleesanos ar viirieti.

+1
Goda vārds, man būtu kauns viņam lūgties vai rakstīt zīmītes un vēlāk uzslavēt kā paklausīgu suni.. un, interesanti, kā justos viņš? manā galvā pēc pēdējā švabraka un ņuņņas..
Es katrā gadījumā nekādus utjipukji noteikti nedarītu. Vai nu nedarītu pati neko vai piesēstos, izrunātos, novienotos kas un ko ikdienā dara un viss. Ja nepilda - nu tad dabūtu pa pilnu programmu. Jā, nekādas iejūtības, tikai paskarbi teksti.
Par auksto virtuvi un sniega šķūrēšanu vai malkas krāmēšanu man vispār komentāru nav. Ne mūžam tam nepiedurtu pirkstu, kamēr vesels vīrietis ir blakus. NEMŪŽAM! Kā vispār nav kauna vīrietim noskatīties kā sieviete sniegu šķūrē vai malku staipa, kamēr šis atpūšas.. un virtuvē viņam auksti? vecim auksti? Nopietni? (t)
22.01.2016 16:43 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Sniegavīriņš, ja Tu ar tādu izlemsi veidot nākotni un bērnus, tad nebrīnies, ka Tavi bērni izaugs tādi paši un kāps Tev uz galvas tāpat. :(
22.01.2016 16:43 |

Reitings 5629
nu nezinu, man nav bijis taads virietis kur nesaprastu,ja aiz sevis ir jaanokopj.
22.01.2016 16:44 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Viriesiem musdienas ir daudziem zelta dzive., Sieviete pelnis, puces sevi, uzkops maju, ies uz veikalu, gatavos. Puse rekinus maksa sieviete vel kalpone par brivu. Un ja negrub, tad uzreiz bet tu nemilu virieti., Nu vai nav izdevigi? Lai dzivo feminisms ka man viens virietis pazina vienmer saka. Un izvela sievietes tikai feministes, jo reali izdevigi.
22.01.2016 16:46 |

Reitings 5629
un maajas tiiriiba nav nekads siikums. Es tiesham to ilgterminjaa nepaciestu, ja nesaprastu,lai meklee citu. Man ir vajadziigs viirietis kur mani ciena, neviss taads ar kuru jaakaro katru dienu. Tad jau labaak buut vienai nekaa katru dienu bendeet nervus.
22.01.2016 16:46 |

Reitings 28
Reģ: 04.01.2016
Haha, nesaprotu kā Jūs sievietes, kas ar šādiem vīriešiem dzīvo kopā.
Pašas esat vainīgas. Vienkārši pasaki dari vai dabūsi pa ausīm.
:-D
22.01.2016 16:48 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
Viens ir ka neko pat negrib/nemāk izdarīt, bet otrs ir kad pierod pie tā, ka attiecību sākumā mēs taču gribam būt vismīļākās, visforšākās - uci puci apčubināt, izmazgāt zeķes un ieskrūvēt lampiņu, jo es taču VARU. Un pēc gada Tu saprotu - pag.. pag. Es te vairs ne vien ēst taisu un traukus mazgāju, bet arī spuldzes skrūvēju un palodzi nesu mājās. Jā varu - bet nevajag.
22.01.2016 16:50 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Miss Joker tādus psiholoģijas padomus dod :D džekam (cik vispār viņam gadu?) ir tikai jāpabaro suns, jāieliek trauki trauķenē, veļa veļenē, jāienes briketes un ūdens. Tās ir minūtes 10! Neko citu Diamonda nelūdz! Vai tiešam šos 10 min darbiņu jāraksta skaistās zīmītēs? NU NOPIETNI? :-D
22.01.2016 16:51 |

Reitings 17203
Pagaidi kamēr vīrietim ir brīvs mirklis un viņš pats pie tevis atnāk uz virtuvi un tad arī kamēr varbūt ko mierīgi runājiet palūdz viņam lai traukus nomazgā. Vai arī pirms viņš iet ēst vakariņas kuras tu uztaisīji, atgādini viņam lai viņš pēc tam kad paēd lai aiziet nomazgā traukus.
Protams ir arī jaizvērtē tas vai viņš tajā vakarā nav uzvilkts un noguris, ja ir, tad labāk arī neuzbāsties, bet ja viņš ir labā garastāvoklī, priecīgs un apmierināts ar dzīvi tad nevajadzētu būt tādām spītībām ne no kurienes, galvenais ir pareizajā mirklī lūgt viņam.

Par gultas klāšanu vienkārši tā vietā lai liktu viņam klāt gultu vienam, klājiet to gultu kopā, katru rītu(vai vismaz brīvdienās), ar laiku viņš arī pats pamanīs to ka tā gulta ir jāklāj un klās viņu arī pats uz savu galvu.

Par tiem kartupeļiem runājot, neliec viņam mizot tos kartupeļus varbūt tiešā tekstā, bet paprasi "ko tu šodien vakariņās gribi kartupeļus vai rīsus?" Ja viņš atbild kartupeļus, tad viņam arī palūdz lai nomizo, ja atsakās tad vienkārši pasmejies un saki ka tad ēdīsim rīsus :D

Protams es nesaku ka tas strādā uz visiem un ja ir galīgi galīgi izlaidies tad arī var nenostrādāt, bet daudziem ar to pietiek.
22.01.2016 16:53 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Es te vairs ne vien ēst taisu un traukus mazgāju, bet arī spuldzes skrūvēju un palodzi nesu mājās. Jā varu - bet nevajag.
2
vajag! Daudzas tak ar zobiem un nagiem par dzimumu lidzvertibu, nu tad lai dara ari smagos vecu darbus, uztur veci, vel kalponi bezmaksas telo, un kartupelu maisu stiepj uz 5 stavu. ;-)
22.01.2016 16:55 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
tad tādu pašu attieksmi sagaida arī no sava partnera, lai gan partnerim varbūt nav bijusi tā vajadzība iet un visu aiz sevis novākt jo tam bija māte un arī nebija varbūt vajadzība iet pēc malkas jo viņiem mājās bija radiātori.

Man liekas, ka problēma ir tieši tajā vīrieša infantilizēšanā. Sieviete jau paredz uz priekšu, ka vīrietis nosals, jo, redz, viņam mājās bijuši radiatori. Tad nu teciņus aizskrienu pēc malkas, sakurinu, un siltums ienāk mājā. Tak normāls vīrietis, kas nav āpšveidīgā krustojums ar neandertālieti, ātri saprot, ja ir auksts - jāsameklē iekurs, citādāk ja ne sieviete sāks brēkt, tad kule pašam nosals. Un tas viss "lūdzu, izdari to un to" arī ir tīrākā māžošanās. Pašiem pēc tam būs bērni, tad varēs mācīt pieklājību. Vīrietis nav bērns, bet cilvēks. Ja viņam jāsaka priekšā un pakaļā paldies, tad kāda velna pēc to nav pelnījusi sieviete? Goda vārds, lasot šo forumu, jau sāk šķist, ka te ir liela problēma nācijas sieviešu pašapziņā un labāk jau nepaliek - turpina auklēties, pēc tam auklējas ar dēliem un pēc tam dēlu sievas var auklēties tālāk. Skumji lasīt.
22.01.2016 16:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits