Kā maigi ieriebt draugam, lai saprot, ka viņam arī ir kādi pienākumi?

10 gadi
Reitings 1757
Reģ: 24.08.2011
Čau meitenes! :)

Situācija sekojoša:
Ar draugu dzīvojam kopā gadu, no sākuma gāja grūti ar tādu lietu kā darbu dalīšana, jo viņš uzskatīja, ka viss ir jādara sievietei, kamēr viņš, piemēram, spēlē spēli, skatās TV. Ar laiku iemācīju, ka ir jāpalīdz mājas darbos, jo nevaru visa māju tīrīt un abas brīvdienas pavadīt tikai beržot/tīrot/mazgājot/gatavojot ēst...
Šo nedēļu viņam darbā ir otrās maiņas, darbs sākas 14:30, man darbs sākas 8, bet sarunāju, ka šo nedēļu nākšu 9 un iešu mājās attiecīgi 18. Situācija apmēram šāda: es no rīta pieceļos, uztaisu mums ēst abiem, apģērbjos un eju uz darbu. Viņam jāpabaro suns, jāieliek mazgāties drēbes (ne katru dienu), jāizņem no trauku mašīnas trauki (arī ne katru dienu), jāienes briketes un vienreiz nedēļā ūdens no blakus istabas. Situācija parasti ir, ka suns ir kaut kad pabarots, drēbes vai nu nav uzliktas mazgāties vai nav izkarinātas žāvēties, briketes ienestas, tad ja ir atcerējies, ūdens ienests nav.
Šodien prasīju, lai ienes ūdeni (tas pats, ko jau 2 dienas nevar izdarīt), un nomazgā pannu, kas ir uz plīts, kamēr ir virtuvē un taisa sev ēst, atbilde bija, ka esot auksti un ūdeni, nu kaut kad ienesīs.
Es saprotu, ka no mušas iespējams uzpūšu ziloni, un visas lietas es arī varu izdarīt, bet reāli ko var no 9-14 katru dienu darīt? Es saprotu, katram savs brīvais laiks, bet es nelieku darīt paranormālus darbus, tas ir tikai ikdienišķi. Viņš izmeta, kāpēc man liekoties, ka viņš to gribot darīt? Un man? Vai man katru dienu gribas taisīt aukstā virtuvē brokastis/vakariņas? vai man gribas šķūrēt sniegu, kas sasnieg? (ok, šo mēs daram uz pusēm, gan es šķūrēju, gan viņš). Vai tiešām cilvēks domā, ka varēs darīt tikai tās lietas ko vēlas?

Tad nu jautājums sekojošs, kā lai es viņam ar kādu darbību/mācību lieku saprast, ka dzīve nesastāv tikai no datorspēlēm, bet arī no pienākumiem? Ja viņam nebūtu tik dārga klaviatūra, man šķiet, ka es viņam vienkārši pārgrieztu USB vadu, jo savādāk nesaprot. Runāt man ir apnicis, jo nekas nemainas.
22.01.2016 13:23 |

Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
freya, jā - kopā dzīvojam jau gandrīz 10 gadus. un nevienu brīdi neteicu, ka nedarām k.ko otra labā - protams, ka darām. tikai tas nav tāpēc, ka otrs "liek".
25.01.2016 15:32 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Vakar draugs paziņoja, ka pat, ja mums būs cits dīvāns (manuprāt, praktiskāks, jo var ātri/ērti izvilkt un salaist), viņš to tāpat kā tagadējo neklās rītā un vakarā, jo tas esot bezjēdzīgs darbs un lieks laika patēriņš.

Welcome to the club! Manējam ir identisks arguments. Man vispār liekas, ka dīvānu neklāšana/nesalikšana ir kaut kāda kopīgā džeku "lieta". :D Es samierinājos - gultasveļu novāc un labi! Dīvāns tā arī ir izklātajā režīmā visu laiku, ja vien ciemos kāds neatnāk.
25.01.2016 15:41 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Man vispār liekas, ka dīvānu neklāšana/nesalikšana ir kaut kāda kopīgā džeku "lieta".

šī ir arī mana lieta :D no rīta smuki saklāju/izklāju/sakārtoju izņurcīto gultas veļu un vsjo :D priekš kam vākt visu nost un likt viņu dīvānrežīmā, ja atnākot mājās tāpat gulēt jāiet? :D Dīvānrežīms mūsu mājās ir tikai ciemiņu gadījumā :D
25.01.2016 15:47 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
dīvānu neklāšana/nesalikšana ir kaut kāda kopīgā džeku "lieta".

Nu ne tikai. Es arī neredzu jēgu klāt katru dienu, lieks laika patēriņš :D uzklāju tikai, ja nāk ciemiņi.
25.01.2016 15:48 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Man atkal nereāli tracina tas, ka ja viesistaba ir guļamistaba un ienākot dzīvoklī (studio tipa) uzreiz pretī ir miga :D ja guļamistabā gultu atstāj bardakā, tad tas vēl tā, bet mūsu dīvāns man besī... Kad būs manējais, tas prasa 3min, lai visu novāktu, saliktu kastē un vakarā 3min, lai uzklātu :D vismaz pa dienu var normāli apsēsties kā cilvēks, nevis apsēžoties skatīties TV, jebkurā gadījumā nemanot nošļūkt horizontālā stāvoklī un atjēgties jau guļus :-D
Bet nu es varbūt esmu savāda (s)
25.01.2016 15:53 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Man tantei vīrs ļoti izmainijās pēc Zviedrijas, kad bij prom krīzes laikā. Kad atbaruca mājās cits vecis ir palicis.
Bērniem ēst gatavo, naudu krāj-lai remontus un lielas lietas var pirkt. ......oj tik labs palicis.....prieks skatīties.

Tas viss nāk ar vecumu, jo ar vecumu nāk prāts :p

Bet reāli tā arī vienu dienu divas, ja vaig trīs dienas izdari- uztaisi sev tikai brokastis, kafiju no rīta, vai tēju vakarā.

Un kad pajautās kapēc viņam nav-pasaki ka grūti bija, negribējās darīt-visas viņa frāzes spļauj arā.

Strīdu tas var izraisīt, bet ar to liks aizdomāties viņam par dzīvi.

Es savu izmāciju strīdos, jo parasti kad strīdējāmies ja viņš sev ko taisija tad tikai sev.
Es viņam vienreiz pateicu ka man poh... ka mēs sastrīdējušies un es dusmīga-tā pat taisu viņam visu.
Tad nākamā reizē nekas neizmainijās.
Tad aiz nākamā strīdā es sev tik taisiju.

Un mūsu problēma itkā atrisinājās.
26.01.2016 02:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits