Apvainojumi

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man gribējās jums pajautāt vienkāršu jautājumu. :-)

Kāds apvainojums jums mūža garumā ir viss vairāk aizķēries prātā un varbūt arī atstājis savas sekas?

Par piemēru, man viss vairāk atmiņā palika tas ka man pateica viens ka man viens priekšējais zobs ir šķībāks par otru un ka tas izskatās neglīti. Nekad to iepriekš nebiju redzējusi un pat vel tagad to neredzu, bet tā pat laiku pa laikam domāju, vai tā tiešām ir un vai citi to tā redz? Nenozīmīgs teksts, bet atmiņā lūk palika.
19.01.2016 12:09 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Patiešām žēl, ka maziem bērniem tiek iedzīti tādi kompleksi, kad viņi domā, ka visa pasaule ir vaļā, dara, ko vēlas, ar to bērnišķīgo prieku un azartu, kāds pieaugušajiem vairs nepiemīt, un še Tev - kādam tas noteikti jāizbojā

Dažas mātes labrātāk nolamā jebkādu bērna pašiniciatīvu. Tā vienkārši vieglāk audzināt, ja bērns neko nedara, nekur neiet, nearko nerunā.
20.01.2016 13:55 |

Reitings 231
Reģ: 26.05.2015
Atcerējos vēl vienu, kam sen jau tikusi pāri.
Maziņa būdama saklausījos teicienu "pēc priekiem nāk bēdas" - sāku ievērot likumsakarības, ka tad, ja sapriecājos, tad tiešām pēc dienas vai divām jāsaskumst. Labu laiku baidījos no sirds priecāties :-D - vienmēr stādināju sevi sapriecāties, lai vēlāk nav jāraud.
20.01.2016 14:08 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Lai gan es vienmēr esmu mācējusi par sevi pastāvēt, tomēr viskautkas ir bijis. Īpaši padsmit gados, kad jau tāpat šķita, ka neviens tevi nemīl un visi par tevi smejas.
Bet smieklīgākais ko atceros, līdzīgi, kā jau te viena meitene minēja, mamma mani bija aizsūtījusi pie friziera. Frizētavā uz kuru devāmies, nesen bija sākusi strādāt jauna friziere. Un kaut kā sagadījās, ka man bija jādodas tieši pie viņas. Mamma pateica frizietei, lai nogriež man matus, tā, lai tie nekrīt acīs. Un pati devās prom. Tiklīdz friziere sāka griezt matus, es sapratu, ka viss būs slikti, bet kaut kādu mistisku apstākļu sakritības rezultātā, es nespēju bilst ne vārda. Sēdēju krēslā, skatījos, kā viena pēc otras uz zemes krīt manas matu šķipsnas un jutu, kā pamazām acīs riešas asaras. Kad friziere bija pabeigusi, man bija īsa zēngalviņa. Jutos kā ķēms. Pēc frizētavas man bija jādodas uz matemātikas olimpiādi. Jutos tik slikti, ka ilgi stīvējos un pamatīgi nokavēju. Kad bridzot ierados olimpiādē, zālē visas vietas jau bija aizņemtas. Zāles galā sēdēja pavacāka skolotāja, ieraugot mani, viņa piecēlās kājās, pārlūkoja zāli un laipnā balsī teica: "Puisīt, te priekšā ir vēl viena brīva vieta."
Lieki sacīt, ka tā ir viena no spilgtākajām un "jaukākajām" bērnības atmiņām. :-D
20.01.2016 14:16 |

Reitings 124
Reģ: 24.10.2015
Uj, skarba diskusija.

Viss stiprāk atmiņā palicis klasesbiedra izteikums : "tu resnīte!", kas bija uztverams kā joks, jo biju vissmalkākā no visas klases, bet protams, man tā nešķita. Kādu laiku tā bija mana iesauka, kas aizveda līdz ēšanas traucējumiem.

Tāpat labākās "draudzenes" izteikums sms formātā, man aiz muguras :"Neviens vīrietis uz tādu kropli ar rētainu seju nekad neskatīsies. Jābūt pilnīgā lopā, lai vispār varētu ar tādu pārgulēt." To man parādīja viena cita klasesbiedrene, kura pat īsti nebija mana draudzene. Jāsaka, ka tā bija pēdējā reize kad vispār kaut ko vēlējos no tā cilvēka dzirdēt. (Un ne tā nebija skaudība, drīzāk atriebība no viņas puses, tik nezinu kāpēc).

Un trešais ir mātes :"Sāc beidzot izskatīties pēc cilvēka" ko es saņemu vēl aiz vien, ik reiz , kad saģērbjos kā vēlos, nevis kā sabiedrībā (džinsas un džemperis, vai blūze), ir pieņemts. Nedod dievs, ja būšu ielikusi ziedus matos, vai sazin ko vēl :D tad tur sekos lekcija.

Protams, jā šie visi ir iedzēluši, bet jāsaka godīgi, es vairs nebūt neuztveru šos komentārus tā kā kādreiz. Šobrīd mana pašapziņa ir pie labas veselības, tāpēc vairāk vai mazāk, šāda tipa izteikumus ignorēju.
20.01.2016 14:34 |

Reitings 124
ā, un smieklīgākais :D

Kad man bija kādi 3 gadi, vai 4. gadiņi, man omīte karstās vasarās uzvilka tikai šortiņus( viņi bija tādi smieklīgi pufīgi), un palaida, lai skrienu pa purvciemu dzīvoties (tur bija karuseļi un stuff).
Protams, man kā lauku bērnam, likās normāli, bez t-krekla skraidīt. Un tad nu tur dzīvoja viens puika, viņam bija apmēram 14.gadi un tada mongoliska specifiska seja, kuru nevar sajuakt. Viņš skaļi nobļāvās "tinies bēbi pamperos".... es tik šausmīgi vēl paklupdama, raudota aizskrēju uz savu māju. Raudāju bez apstājas ilgu laiku, omīte nekādi nespēja izvilināt kas par lietu. Kad pateicu viņa smējās. Bet nu kaut kā zemapziņā nosēdies. Un kad nesen pēc divdesmit!!!!! gadiem, es to čali satiku tajā pašā purčika veikalā man tāds niknums un naids pārņēma, ka gribēju mest ar kaut kādu konservu :D bez izskaidrojuma. :D pati sasmējos, vot aizskāra mani vienreiz un viss norakstīts uz dzīvi.

:D šis gan ir kuriozais piemērs, bet tomēr, aizvainojums man pašai nezinot kā redzams palicis.
20.01.2016 14:49 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
"tinies bēbi pamperos"

šis smieklīgs :D
Inga88 - tev arī tāds smieklīgi bēdīgs gadījums.
20.01.2016 14:55 |

10 gadi
Reitings 893
Reģ: 29.01.2009
Man bija lutauša ausis , neatceros, ka baigi tiku apsaukāta, laikam pārsvarā staigāju ar matiem vaļā :D bet skatos bildes un domāju cik briesmīgi.. negribas nevienam tās rādīt. Ap kādiem 12 gadiem man uztaisīja operāciju, bet vēl šodien neesmu apmierināta, gribētu pārtaisīt. Tāpat skatos un man nepatīk (t)
20.01.2016 15:10 |

Reitings 418
Reģ: 29.01.2009
Vai neesat ieveerojushas,savu bijusho klases-skolas biedru viduu,ka taas meitenes,kuras bija aprunaataajas,tenkotaajas,vai atkal,baigaas tur cacas-taas taa arii ir taadas palikushas,kaut pagaajushi jau dudz gadu,kopsh skolas laikiem un visaam ir gjimenes. Savukaart puishi ir ljoti mainiiijushies,visi kljuvushi nopietni un gaadiigi teevi,kaut gan skolaa bijushi pashi lielaakie apceelaaji. Man vieglaak ir komuniceet ar bijushajiem klases puishiem ,nevis ar meiteneem,kaut gan skolaa bija otraadi... Varbuut man vienai taa liekas...
21.01.2016 08:38 |

Reitings 124
_live Nevar tā teikt, ka visas, bet pēc mana novērojuma, populārākās meitenes vidusskolā un pamatskolā, tagad ir ļoti neuzkrītošas un vienkāršas. Tās, kuras bija gudrākās, nestrādā nekur, vai strādā vienkāršos darbos. Tās, kuras bija populāras vairs netusējas, bet ir mājās ar bērniem, nebraukā pa pasauli, neizglīto sevi. Drīzāk visspalicis pagātnē. Savukārt tās klusākās, kautrīgākās meitenes, tās nez kāpēc ļoti daudz strādā un mācās un braukā apkārt. Tāpat novēroju, ka lielākoties, tās meitenes kuras apcēla skolā par izskatu ir izaugušas tiešām skaistas-ne visas, bet liela daļa jā.
21.01.2016 12:14 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Ar tēvu un vecāko māsīcu man bija baigie kašķi, manos 16 gados. Kaut kāda iemesla pēc tēvs bija izodmājis, ka es grasos nodzerties, nonarkoties vai ko tur tādu (kaut bija aizgājis uz skolu parunāt ar manām skolotājām par savām aizdomām, kuras visas kā viena teica, ka es esmu pilnīgi normāla, uzvedos labi, mācos pēc savām spējām. Nu neticēja). Māsīcai bija kaut kāds draugs hakeris, kas varēja uzlauzt manus profilus, no vēstulēm tika izrautas ārā kaut kādas frāzes, pat ne visi teikumi, pat ne vēstules, satur, vienkārši frāzes, no kurām nevar saprast vispār jēgu, kas ko kāpēc, rezultātā tika sagrozīts tā, ka es tiešām esmu dzērāja, mauka, turklāt necienu savu vectēvu- mana tēva tēvu, kaut realitātē es draudzenei sūdzējos, ka vectēvs man nupat neļāva ēst, bļaudams skrēja man pakaļ uz otru stāvu uz manu istabu un dauzija durvis, kad tās aizslēdz. "kā man viņš riebjās" es rakstiju. Protams, tikai izkopēts tikai tas pēdiņās. Īsumā, dzīvoju es tajā laikā tajā vecvecāku mājā, dažādu iemeslu pēc, un tur arī tiku publiski pazemota, vectēva, vecmammas un tās māsīcas priekšā, nolasot tos no konteksta izrautos tekstus no manām sarakstēm. Tur bija arī visai intīmas detaļas, man tajā laikā bija mans pirmais puisis... lietas, kuras arī pieaugusi sieviete negribētu, lai zina viņas tēvs un ome... Tad viņš saķēra manu zodu, pagrieza manu galvu pret sevi, un joprojām stingri turot teica- tu tagad nāksi dzīvot pie manis, tu darīsi visu to, ko tu negribi darīt ( es biju rakstijusi, ka man riebjas strādāt viņa siltumnīcās un, ka kristietību uzskatu par stulbumu), katru dienu strādāsi manās siltumnīcās, svētdienās brauksi uz draudzi, telefona tev vairs nebūs, datora un interneta arī ne, draugu nebūs un uz skolu arī vairs neiesi.
Tas arī bija mans dzīves lielākais apvainojums ( jo ne es šausmīgi dzēru, par narkotikām vispār nerunājot, ne es kāda mauka biju). Sekas? Ar to māsīcu ir ļoti vēsas attiecības, pirms tam bija draudzīgas, piedevusi neesmu un nepiedošu. Tēvam piedevu pēc tam, kad viņš atnāca mani savākt pie draudzenes, kura savukārt bija savākusi mani pēctam, kad biju aizmukusi pa nakti no mājām. Atvainojās un atzina, ka neko nesaprotot no bērnu audzināšanas un ka nevajadzēja mani visas ģimenes priekšā pazemot.
21.01.2016 12:19 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Mans lielākais apvainojums bija pamatskolā mūzikas stundās. Viss jau gāja labi, līdz sākās dziedāšana. Dziedāju es slikti, un vismaz reizi mēnesī skolotājs sauca pa vienam klases priekšā dziedāt. Kad es dziedāju, viņš teica, ka neviens šajā skolā tik slikti kā es nekad nav dziedājis. Un katru reizi gāju dziedāt ar asarām acīs, un katru reizi beigās bija apvainojums. Bet, ja negāju dziedāt, lika 1 un viss. Kopš tā laika nedziedu nekad un nevienam. Un nespēju iedomāties, ka kādreiz varētu dziedāt.

Tāpat man līdz 17 gadiem bija ļoti daudz pinnes, un situācijā, kad kāds klasesbiedrs gribēja aizvainot, teica, lai labāk pumpas aizvācu. Baigi kautrējos tolaik, bet visas pumpas pašam par sevi pazuda ar laiku. Tāpat arī par krūtīm teica, jo esot pārāk mazas.
Visu laiku pārmeta man, ka esmu kaulu kambaris, ka es tur šāda un tāda. Ka sērkociņš. Bet labi, tas mani nekad neuztrauca. :D

Sākumskolā atceros, ka man klasesbiedrene teica, ka man tievi un gari pirksti kā raganai. Tolaik baigi uztraucos par to. Bet tagad arī patīk. :D
21.01.2016 12:20 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Man arī nevajagot dziedāt :D un iedzērusi es dziedot pareizāk kā skaidrā... ej nu sazini, man pašai viss liekas normāli un bieži dziedu, kad uznāk...jāatzīst gan, ka parasti vienatnē :D
21.01.2016 12:32 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Man reiz korī pateica, ka es dziedāt nemākot, rūcot. Es varot nākt un dziedāt, bet mani nekur neņemšot. Lieki teikt, ka tā bija pēdējā reize, kad apmeklēju kori un arī pēdējā reize, kad dziedāju.
21.01.2016 13:07 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
oi, mums arī bija līdz vājprātam neiejūtīgā mūzikas skolotāja. pati visu laiku teica, ka tas un tas bērns dziedāt nemāk, lāči uz ausīm utt. bet vienalga ņem un to drebošo bērnu sauc visu priekšā un liek dziedāt solo...
atceros, ka vienā reizē mani un vēl 2 bērnus no mūsu klases palūdza uz kori vairs nenākt, jo mēs rūcot. :D uz visiem laikiem tapa skaidrs, ka dziedāt NEVAJAG.
21.01.2016 14:03 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
esmu daudz, jo daudz piezīmes dzirdējusi par īso augumu (esmu 161cm)
bet absolūti dīvainā kārtā tas nav radījis kompleksus un vēlmi kļūt garākai, gluži pretēji- labāk būt īsai nekā garai un uz visiem skatīties no augšas (uz pakaušiem) vai uzmest kupri, jo daudzi pusaudža gados tā cenšas izskatīties īsāki.
21.01.2016 14:08 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Man praataa ir aizkeeries, kad darbaa sen atpakal viena darbiniece, kura ir zem manis, man vienreiz taa nolasiija moraali, it kaa vina buutu mans boss, turklaat ar lieciniekiem.. bet viss noruuda, tagad man aada ir uzaudzeeta un ko taadu nepielautu.
21.01.2016 14:10 |

Reitings 17203
začeits Dīvaini, es principā esmu ļoti tuvu tavam augumam, bet nekad neesmu saņēmusi nevienu komentāru par to ka esmu īsa auguma un es ne velku papēžus ne neko. Principā es pat sevi neesmu uztvērusi kā īsa auguma. (t)
21.01.2016 14:13 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nu es esmu 165, bet man visi sauc par īsu :D:D
21.01.2016 14:14 |

Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Nu es esmu 165, bet man visi sauc par īsu

+ man tas pats.. :D
21.01.2016 14:42 |

Reitings 17203
Es esmu 162-163, bet nekad mani neviens par īsu nav saucis. Dīvaini gan :D
21.01.2016 15:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)