Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dārzeņi kā piedevas

 
Reitings 391
Reģ: 29.01.2009
Sveiciens visām!

Problēmas nav, bet varbūt varat līdzēt situācijas uzlabošanā :-D Lieta tāda, ka mans puisis neēd dārzeņus, jo viņam tie negaršo. Salātos neēd, sautējumos neēd, toties biezzupas ēd, un pildītus tomātus vai cukīni arī ēd, taču tas vairāk kā pamatēdiens. Mani interesē, varbūt zināt, kādus foršus veidus, kā dārzeņus pagatavot kā piedevas gaļai, kādas garšvielas pievienot, kā gatavot, lai iegūtu interesantāku garšu?
Man pašai dārzeņi garšo, parasti vai nu tvaicēju, vai ēdu svaigus salātos, taču gribētu iemācīties dārzeņus pagatavot tā, lai arī manējais tos sāktu vairāk ēst.

Varbūt varat padalīties, kā gatavojat dārzeņus kā piedevas gaļai? Kādus dārzeņus, ar kādām garšvielām, cik ilgi un kādā veidā?
18.01.2016 13:51 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
VIsvienkāršākais variants, ko izmantoju visbiežāk - cepot krāsnī jebkādu gaļu, apkārt salieku dažādus dārzeņus + garšvielas + olīveļļa, dārzeņi forši sadraudzējas ar gaļu.

Otrs mans favorīts - uz grila pannas grilēti dārzeņi, dažādos veidos (tikai garšvielas, balzamiko uc). :-)
18.01.2016 13:59 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
parasti vai nu tvaicēju, vai ēdu svaigus salātos


Lai gan es arii taa edu un man garsho, tomeer varu saprast kapec citiem var negarshot. Svaigajiem salaatiem var ievienot dazhadas merces, krejumu, majonezi, etiki. Vai nekas no taa draugam negarsho? Man personiigi patiik balzamiko etika maisijums ar mandariinu vai apelsiinu sulu un nedaudz olivellas uz salaatiem. Svaigi tomaati sakapaati ar gurkiem un saali vai fetas sieru.

Darzenu sautejumus parasti gatavoju izmantojot par meerces baazi ceptus tomaatus un/vai sipolus un lieku klaat dazhadas darzenu kombinacijas. Garsvielas lieku piestaa svaigi maltas- melnie pipari, kumin plus kajennas pipari un kurkuma kraasai. Pashas beigas pievienoju nedaudz saldaa krejumu smukai un garshiigaakai meercei un ja nepiecieshams nedaudz iebiezinu ar kukuruzas cieti- taa garshu nemaina. Principaa tas ir pamateediens, bet var likt klaat grilletu galju vai ceptu zivi.

Vienkaarshi vaariitus daarzenjus peec nokaashanas apleju ar kauseetu sviestu un apkaisu ar saali un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
18.01.2016 14:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!