Nepatīkama attieksme

Reitings 537
Reģ: 27.08.2012
Ar katru dienu arvien vairāk jūtu ka atrodos tur,kur atrasties man nevajadzētu .
Runa būs par darbu. Uzņēmumā strādāju gadu. Turos šeit tikai dēļ algas un uzņēmuma sniegtajām privilēģijām un dzīvesvietas - kura man ir pie darba.

Nepatīkami ir tas,ka visi kolēģi sapulcējušies un pēc darba dosies slēpot un man par to neviens neko nebija teicis. Viss noticis slepenībā starp viņiem.
Neuzaicināja. Es cepos par faktu,ka NEVIENS nepiedāja doties līdzi,attielsme ir vēsa un neforša. Es tāpat būtu atteikusi,bet fakts paliek fakts,ka mani nepieņem.

Ar mani runāt īsti neviens nevēlās. Lai gan esmu atvērta u. Labprāt ar kādu parunātu.
Kolīdz eju garām, vai pienāku - visi izliekas ka neredz un nedzird. Izklīst.
Runā tikai tad,kad kaut kādas darba lietas.
Savā starpā tusē pēc darba.

Vispār esmu kolektīvā viss jaunākā. Es te varētu būt kādam meita,vai pat mazmeita. Labi,ir tādi ap 30+.

Jūtos ļoti neomulīgi.
Vislabāk jūtos ārpus darba,pēc plkst.18.00 un kad satieku savu sen neredzēto ģimeni.

Katra diena ir kā murgs. Katru rītu gaidu vakaru,katru pirmdienu - piektdienu.
Nepamanāma esmu tapēc varbūt ka ģērbjos tā. Ai,es nezinu. Riebjas.
13.01.2016 17:38 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Kāds tev amats ir šajā uzņēmumā?

Nedomāju, ka vecuma starpība pie vainas. Es līdz šim jebkurā darba vietā esmu bijusi jaunākā. Arī šobrīd, nākošais jaunākais darbinieks ir 20 gadus vecāks par mani. Bet tāpat man ir labas attiecības ar visiem. Nav tā, ka čupojamies ārpus darba, jo tomēr ir dažādas intereses, tomēr atrodam par ko parunāt.

Tā kā domāju viņi vienkārši negrib tevi pieņemt. Iemeslu nezinu, iespējams kaut kāda principa pēc. Varbūt iepriekšējo darbinieci atlaida? Varbūt tev lielāka alga nekā viņiem? nezinu, tur var būt jebkāds sīkums par iemeslu

bet iesaku paskatīties citu darbu, nav labi sevi mocīt.
14.01.2016 09:59 |

Reitings 18
Reģ: 06.01.2016
Vai taviem kolēģiem vispār ir augstākā izglītība? Parasti jau cilvēki ar augstāko izglītību māk un apzinās, ka jāveido vismaz kaut kādas attiecības ar apkārtējiem līdzcilvēkiem, jāizturas tā, kā paši gribētu, lai izturas pret viņiem. Tāpēc jau viņi skaitās inteliģentāki par pārējiem. Tāda čupošanās savos bariņos ir vairāk raksturīga kādai pusaudžu domāšanai. Lai gan mūsdienās diploms ir pērkams .. un tas atspoguļojas arī sabiedrībā kopumā.
14.01.2016 10:04 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Parasti jau cilvēki ar augstāko izglītību māk un apzinās, ka jāveido vismaz kaut kādas attiecības ar apkārtējiem līdzcilvēkiem, jāizturas tā, kā paši gribētu, lai izturas pret viņiem.

Tas nav rādītājs. Kolektīvā, kurā ir ļoti augsti profesionāli izglītoti, turklāt pieauguši cilvēki, iet vaļā tādas intrigas, ka tikai turies. Un diplomi noteikti nav nopirkti, nebūtu iespējams strādāt bez zināšanām, pat ja tiktu darbā.
14.01.2016 10:08 |

Reitings 18
Reģ: 06.01.2016
TRY Tas tikai norāda, ka kaut ko viņi tomēr nav līdz galam iemācījušies. Augsti profesionāli izglītotiem cilvēkiem vajadzētu būt izglītotiem visās jomās - arī savstarpējajās attiecībās. Ja viņi tādas nemāk uzturēt, tad manā skatījumā viņi nav izglītoti. Pareizi jau uzrakstīji augsti profesionāli izglītoti.
14.01.2016 10:15 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Grūti saprast, kur problēma. Lēna, varbūt vari aktīvāk atbildēt uz pārējo meiteņu jautājumiem?
Ja tas ir tīrs sieviešu kolektīvs (ar vīriešiem mazāk par 5), izstumšanas iemesls varbūt pat tik absurds, ka Lēna ir smukāka, tievāka, pievilcīgāka nekā pārējās.
Ja ir puse uz pusi vai vīrieši vairākumā, tad gan visdrīzāk vaina ir autorē pašā. Vīriešu kolektīvos nav raksturīgi kādu izstumt, jo īpaši bez iemesla.
Vēl var gadīties, ka kolektīvā mobinga iemesls ir tas, ka tavā vietā vajadzēja pieņemt citu cilvēku-kādu no viņu vidus vai kādu viņu radu/draugu. Vai arī var būt, ka kolektīvs uzskata, ka tava amata pozīcija ir uzņēmuma naudas šķērdēšana.
Vispareizākā rīcība šajā situācijā ir iet pie tiešā vadītāja un lūgt padomu, kā tev tikt galā ar mobingu. Varbūt vadītājs tev atklās mobinga iemeslu. Ja ar vadītāju bail runāt, vari iet pie tā, kas uzņēmumā strādā visilgāk (vīrieša) un sarunā zem 4 acīm paprasi, ko tev sevī vajadzētu mainīt, lai pārējie tevi pieņemtu.
14.01.2016 11:28 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es censtos ar kādu no darba kolēģiem aprunāties (izsver, kurš no visa bara ir par kripatiņu pretimnākošāks).. bez rūgtuma pieskaņas aprunātos.. Pateiktu.. strādājam jau gadu kopā, radies iespaids, ka kolēģi vēsāki.. varbūt esmu kaut ko ne tā izdarījusi vai aizvainojusi? Labprāt to uzzinātu, jo galu galā vienā vietā strādājam.. būtu priecīga vairāk saliedēties :) Ko es varu darīt lietas labā? :)

Nu tā kaut kā - mēģināts nav zaudēts :)
14.01.2016 11:33 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
kā aizgāja cilvēks, kas amatā bija pirms tevis?
14.01.2016 11:35 |

Reitings 3934
Vēl var gadīties, ka kāds no kolēģiem ir uzgājis, ka sēdi cosmo un zina tavu niku. Ja to zina viss kolektīvs, tad tas ko esi rakstījusi par kolēģiem, tev neglaimo.
Tāpat problēma varbūt izskatā. Ja visi ievēro lietišķo ģērbšanās stilu, bet tu kā no žurnāla vāka (lietišķai videi neatbilstoši tērpi, izskats izskaties kā mauka vai uz naktsklubu atnākusi ), tad tas var būt mobinga sākuma iemesls.
14.01.2016 11:40 |

Reitings 3934
Un cik bieži tu pati vērsies pie kolēģiem? Varbūt tu sēdi viena, viņi paprasa te kaut ko izdarīt, tu atbildi jā, jā un viss. Varbūt pamēģini pati ar kādu no kolēģiem uzsākt neformālu sarunu. Vari palūgt kādu privātai dzīvei informāciju. Piemēram, jums tik skaista frizūra, kurā salonā tik labi frizieri jums izdevās atrast? To protams, var jautāt tikai tad, ja kolēģei mati ir smukāki par tevi un arī griezums labāks.
14.01.2016 11:50 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Kāda attieksme no priekšniecības?
Kāds kontakts? Tāds pats kā ar visiem darbiniekiem?

Domāju ka varētu būtu atstumtība dēļ neapzinātiem gājieniem.
Ka uzvedies čip esi augstāka par viņiem, foršāka utt.
Čip kas viņi tādi.
Kādā amatā strādā?

Es arī strādāju ofisā un vecuma problēmu nebija, jo kontaktējos ar visiem, bij viena grāmatvede kura man likās ļoti dīvaina, ilgi gāja, kamēr vispār viņa sāka sveicināties no rītiem kad nāca ofisā iekšā :D kontakts bij maz, runājām tikai darba saistītus jautājumus. Bet viņa viena bij dīvaina kolektīvā.

Bet ar pārējiem visiem bij ideāls kontakts.
Pēc darba man nebij čupošanās, bet bij menedžer meitenes kas gan čupojās, citiem bērni draudzējas. Utt.
Es nečupojos, bet izturējos normāli, tāpat taisiju kā visi dzimšsanas dienās vārda d.svētku galdu tur šampi utt. Centos. Jo ja Tu ienāc jaunā vidē- Tu esi tā kas pielāgojas un tad ar laiku ievies kādas pārmaiņas.

Visa sakne domāju ir tajā kā runā, jo daudzi cilvēki domā ka runā normāli, bet viņiem neapzināti sanāk ne tā runāt piemēram ar vijibonu.
14.01.2016 13:48 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
es neietu prom, tev naudu vajag vai kolegus sedi turpat un nemurgo :D
14.01.2016 14:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits