Palīdzības lūdzēji

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Vakar nedaudz uznāca cepiens par to, ka ar nesavtīgo labdarību sabiedrība ir radījusi profesionālus prasītājus-ņēmējus.
Liepājas labdarības lapā vakar parādās šāds ieraksts: Kādai ģimenītei vajadzīgi bērnu ratiņi (meitenītei) un biezais kombītis , lai varētu tikt mājās no slimnīcas.
Drēbītes arī būtu jauki , ja kāds ziedotu 0-3mēn , bērniņš dzims tuvākajās 3dienās smile emoticon
Palīdzēsim kopā.
Nu viss tā kā ok, nu vajag palīdzību, tad vajag. Komentāros viena sieviete piedāvā Quinny (nemaz nav tik slikta firma) ratiņus, tikai brūnā krāsā. Uz ko posta autore atbild, ka, lai atsūta foto, lai ģimene var izvēlēties, jo gribot tomēr gaišus ratiņus (tas komentārs gan jau ir izdzēsts).
WTF? Varbūt, ka esmu nejauka, bet uzskatu, ka palīdzības lūdzējam ir jāpievalda savas ambīcijas, jo galu galā prasa atdot, nevis pārdot. Varbūt, ka pati ģimene nav tāda un tās ir tikai palīdzības sniegšanas starpnieces ambīcijas, bet man tas neliekas pareizi.
Es nerunāju par tiem gadījumiem, kad kāds "labdaris" noziedo vecus kankarus un uzskata, ka ir baigais malacis. Pa laikam ir redzami šādi palīdzības lūgumu - ļoti lūdzu uzdāvināt 38 izmēra gaiši brūnus, ādas ECCO firmas zābakus ar nelielu vilniņu uz 7.5cm papēdi. Ja cilvēkam patiešām zābaki būtu ļoti nepieciešmi, tad būtu vienalga kādā krāsā, galvenais, lai kājām silti. Un šajā stāstā par ratiņiem tas pats. Ja man nebūtu naudas ratiņiem, tad es vizinātu mazuli jebkādas krāsas ratiņos.
Kāpēc šo visu rakstu? Papdalieties ar savu pieredzi. Vai esmu vienīgā, kurai šķiet, ka bieži vien palīdzības lūdzēji ir pārāk izvēlīgi un rodas sajūta, ka diedelēšana viņiem ir kā hobijs vai bizness?
13.01.2016 08:45 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Šāda iemesla dēļ pati meklēju ģimenes, kurām atdot savas mantas un vecās drēbes. Neviens pat nejautā, bet pieņem ar vislielāko pateicību.
Ja cilvēks tiešām ir tādā situācijā, kad pats nevar sagādāt sev nepieciešamās lietas, viņam tik tiešām neinteresē, vai tie zābaki un brūni vai zili, jo viņam nav nekādu! Protams, galējība jau ir aī visādu ārā metamu un dedzināmu kankaru piedāvātāji, kas katru sūdu mēģina iesmērēt vai "pārdot par lētām naudiņām", bet nu bļāviens!
Tiešām ziedošana ir kļuvusi par uzspiestu modes lietu, Facebook pilns ar "palīdzības lūdzējiem", pa TV arī mieru neliek ar ziedojiet tam, ziedojiet šim katru otro dienu. Velns parāvis, es neziedoju tieši tāpēc, ka tik uzstājīgi lūdz!
13.01.2016 11:08 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Bet es arī uzskatu, ka ziedojuma saņēmējam ir jābūt mierā ar visu, ko viņam dod. Ja nē, tad jau laikam tik ļoti nemaz nevajag.

+

Es ziedoju TIKAI dzīvniekiem.
13.01.2016 11:12 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Es vispār ar aizdomām skatos uz visiem, kas kaut ko lūdz, jo tie, kam tiešām visvairāk vajag, parasti nemaz nelūdz. Daudzbērnu ģimeņu man ir vismazāk žēl, jo dusmas uz tiem vecākiem, kas uztaisa tik daudz bērnus bieži vien tikai tāpēc, lai pēc tam citiem varētu lūgt, nē drīzāk pieprasīt visādus labumus.
Es būtu gatava ziedot vienīgi dzīvniekiem un veciem cilvēkiem, kam tiešām ir gandrīz neiespējami iztikt ar savu niecīgo pensiju. Un dažos gadījumos arī slimiem bērniem, bet ir arī tādi gadījumi, kad vecāki jau pašā grūtniecības sākumā zin, ka bērns piedzims nevesels un praktiski nespējīgs dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, bet vienalga dzemdē. Tāda necilvēcība gan man nav saprotama un vēl pie tam lūdz citiem ziedot un palīdzēt.
13.01.2016 11:38 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Papdalieties ar savu pieredzi. Vai esmu vienīgā, kurai šķiet, ka bieži vien palīdzības lūdzēji ir pārāk izvēlīgi un rodas sajūta, ka diedelēšana viņiem ir kā hobijs vai bizness?

Visādi var gadīties.. Mani aizkustina tās pozitīvās emocijas no cilvēkiem, kam ir palīdzēts.. neaprakstāmas sajūtas. (l)
Protams, ir gadījušās vilšanās. Bet būtu skumji tāpēc pārtraukt sniegt palīdzību.. galu galā netrūkst cilvēki, kam tā joprojām tik ļoti ir nepieciešama (t)
13.01.2016 11:51 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
+++ Mans vectetins vienmer ir teicis - dziviba pret dzivibu. Atnjem kaadam, jaatdod sava pretii. Bet mes jau Europa, visiem ir tiesibas...

+++

To vienmēr pat mans tētis saka. Un cik nu nebūtu nīstā tā pati Baltkrievija ar Lukašenko priekšgalā, bet visādi terorakti tur ir maz. Uzspridzināja metro - au revoir, pie sienas un beigta balle. Cita lieta, ka cik liels nebūtu tautas naids, kādam vajadzētu kļūt par bendi. Tas ir tāds kutelīgs jautājums. Bet sarakstam personīgi pievienotu mazu bērnu izvarotājus

Pati pārsvarā ziedoju dzīvniekiem un senioriem. Protams, apzinos, ka ir krāpēji un žuļiki, bet tāpēc cenšos ziedot vai nu iestādēm, vai konkrētiem cilvēkiem, kuriem tiešām nav vai nu nekā, vai ļoti maz. Jā, saprotams, ka vajadzīgi ratiņi, bet galvenais, ka ģimenei ir ko ēst un kur dzīvot, pārējais ir otršķirīgi (nesaku, ka ratiņi nav vajadzīgi), bet mana pamatdoma ir tāda, ka ziedot tiem, kuriem tiešām nekā nav vai tiem, kuri nokļūvuši nelaimē..
13.01.2016 12:00 |

Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Nu gan izvēlīgas... ja man nebūtu naudiņas, es būtu pateicīga par jebkādu palīdzību, jebkādām (tīrām) drēbītēm un apaviņiem.
Tādām cacām, kam vajag ecco ādas gaišus uz papēdīša utml. prasības, nedotu neko.
Kas patiesi nabadzīgs, ir pateicīgs par katru lietiņu un neuzstāda sazin kādas prasības kā veikala pasūtījumā.
13.01.2016 12:28 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
man jebkādu ziedošanas vēlmi nosistu tas teikums- sūtiet bildes, mēs izvēlēsimies, gribam gaišus ratiņus... varēja vēl uzrakstīt grib baltus ādas ratus ar uzrakstu emmaljunga.

p.s. facebookā vispār ir saradies daudz tādu prasītāju, un ne jau caur ziedošanas lapām, bet pa taisno. manuprāt, daudzi cer uz haļavu- kāpēc pirkt, ja var noriskēt pajautāt un mazums- kāds arī atved tev visu nepieciešamo un vēl pažēlo, vai kā tev nabadziņam nekā nav, ja ko vajag, jautā vēl, palīdzēšu.
baigi jāizvērtē, vai ģimenei tiešām vajag palīdzību vai tomēr viss nav līdz galam godīgi.
13.01.2016 12:28 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Vairs nevienam neko neziedoju! Tiesi delj tadam gimenem, kur vecaki nedomaa vispaar! Sarazojusi jau 3 bernus un veel nakamais dzims un taa taalaak.... Tad nav kaa slimnicu apmaksat, nav ko bernam uzvilkt, nav tas nav sitais, visu ludzu man uzdavinat... Aaa un veel atlaujat
Izveleties!!! Esmu dzirdejusi, ka sodien taa lugshana ir looooti populara caur FB, kur cilvekiem paliek zheel. Bet nu cik
Var?? Es varu noziedot prezervativu kasti, vairs neko!

Tik labi pateikts, ka man vairs nav ko piebilst. Nez kāpēc normāli cilvēki piedomā parasti pie tā, var vai nevar otru bērnu atļauties. Daudz bērni ir apsveicami, pie nosacījuma, ka pats var uzturēt!
13.01.2016 14:07 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Mēs ar draugu nesen klausījāmies pa Latvijas radio tirgu, un pēc viena sludinājuma bijām vienkārši šokā! Prasīja ledusskapi, nosauca konkrētu vietu Latvijā, kur viņi dzīvo (nu pieņemsim, Limbaži, bet konkrēto pilsētu neatceros) Vadītājs saka - no tuvākās apkārtnes, lai atsaucas cilvēki, kuri var uzdāvināt ledusskapi .. Bet tā prasītāja iebilst, ka var arī no tālākām vietām, viņai jautā, vai tik tālu brauks pakaļ, bet sieviete paziņo, ka taču jāpieved klāt esot .. psc vienkārši. Bijām šokā
13.01.2016 14:36 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Es ziedoju, ja cilvēkiem vajag vienu vai dažas konkrētas lietas. Nav iebildumu, ka cilvēki pirms pirkšanas paprasa kaut kādas lietas, kas tiešām mēdz daudziem mētāties - telefonu austiņas, lādētāji, vēl visādi sīkumi. Neliekas nekas īpašs, kad pajautā, vai kāds nemet ārā veļasmašīnu vai TV, jo tik pat bieži, kā ir prasītāji, ir posti, ka dod prom.
Ja kādam vajag visu, man tas liekās nepieņemami. Ģimenē 4 bērni un nekā nav? Kā nav? Kur no iepriekšējiem palika? Pie kam parasti tas ir tur, kur bērni ar mazu vecuma starpību. Tāpat pārsteidz, ka šīm ģimenēm nav ne mēbeļu, ne gultasveļas, ne virtuves piederumu, ne drēbju, nekā. Es saprastu, ja kaut kā nav - teiksim mēbeļu - pārvākušies no citas pilsētas un nav bijis iespējas paņemt līdzi vairāk, kā satilpst vieglajā mašīnā. Ok, tad vajag mēbeles, varbūt kaut ko no sadzīves tehnikas. Bet kā var nebūt nekā?
Arī izvēlīgie prasītāji man nepatīk. Ja bērnam vajag ratus, ok, es varu saprast, ka atsakās no saplēstiem un noplukušiem, bet man liekas nepieklājīgi atteikties no pirmajiem labajiem, ko dod. Tāpat kaitina, ka kaut ko atdod un cilvēki prasa, lai to, kas ir bez maksas, vēl pieved klāt, spekulējot uz to, ka mājās zīdainis. Man arī zīdainis. Es pēc lietām, ko esmu pirkusi, esmu ar kājām gājusi ar ratiem pa visu Rīgu. Divi zaķi ar vienu šāvienu - bērnam pastaiga, man lieta, ko vajag. Domāju, ka tā var arī ar bezmaksas lietām, ko vajag. Laikam jau tik ļoti nevajag, ja nevar izdomāt, kā tikt pakaļ.

Mani gan neizbrīna prasīšanas fenomens. Paši palīdzētāji ir kādi? Visu sameklēs, sarunās un pienesīs klāt. Kāds brīnums, ka šo "pakalpojumu" izmanto arvien vairāk?
13.01.2016 15:08 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
par to ka nekā nav- zinu tādu ģimeni, kurai daudzi, jo daudzi ir atdevuši bērnu drēbes, kuras pēc valkāšanas tiek samestas vienā kambarī un netiek mazgātas, jo esot tak vēl savestajos maisos. māte vienkārši tā nolaidusies, ka drēbju mazgāšanu uzskata par bezjēdzīgu.
13.01.2016 15:12 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Pēdējā laikā pilns FB ar ierakstiem - "Atvainojos, ka ne pa tēmu, bet varbūt kādam mājās stāv nevajadzīgs TV/dators/mobilais/dīvāns/skapis, kuru nebūtu žēl atdot?" Un vēl uzraksta, ka vajag pievest, jo pats/pati netiek pakal un vēlams pēc iespējas ātrāk.... (t)
Tas jau ir pārāk nekaunīgi, nedomāju, ka tādiem cilvēkiem tiešām to vajag, varbūt domā tālāk notirgot vai tmldz. Tāpēc es ar to ziedošanu esmu ļoti uzmanīga, pa labi pa kreisi ne naudu, ne mantas nedalu, jo bieži vien zūd ticamības moments vai arī cilvēks ir pārlieku mantkārīgs! It īpaši kad prasa konkrētas firmas preci! Reāls trūkumcietējs nekad tā nedarīs.
13.01.2016 15:15 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
mani ļoti kaitina, īpaši ap ziemassvētku laiku, kad no visām malām "spiež uz jūtām" par to, ka it kā visiem vajadzētu gribēt dot un dalīties. skan ļauni :D bet man nepatīk. ziedoju, kad redzu jēgu, parasti, ja kādam ir pēkšņi slikti ar veselību un nav variantu, vai nu jāsagrabina nauda vai nu beigas klāt.
esmu vairākkārt atsaukusies uz "atbrīvojies no lietām rīgā" lūgumiem, bet ne reizi lūdzējiem nav atradies laiks, lai satiktos. un tad tā sajūta tāda rūgta, ka laikam jau tik ļoti nevajag, ja vienīgā iespēja savākt mantu ir, ja es konkrētā laikā un konkrētā vietā klāt pievedu :/
13.01.2016 15:15 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
lai gan, šobrīd situācija ir tāda, ka saražo daudzreiz vairāk kā cilvēkiem vajag un tie, kas var atļauties, maina mēbeles, tehniku u.c. lietas, un lietotās nav kur likt. vajadzētu ieviest kādu ērtu un vieglu sistēmu, lai šīs lietas nokļūtu pie tiem, kam vajag.
būvēt no tā biznesu (lietotas mēbeles no vācijas, lietoti apģērbi no UK) arī liekas diezgan.. traki
13.01.2016 15:18 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
būvēt no tā biznesu (lietotas mēbeles no vācijas, lietoti apģērbi no UK) arī liekas diezgan.. traki

+1
Rīgā uz katra stūra lietotie apģērbi. Tādu biznesu sataisījuši, ka pilnīgi uhhh! Tik žēl, ka Rīga ar vien vairāk pārvēršas par lietoto apģērbu veikalu ieleju (t) ja kādreiz čumēja un mudžēja aparāti, tad tagad valkātās šmotkas.
13.01.2016 15:26 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Tos interneta ludzejus ir tik vienkarsi ignoret, pedeja lieta par ko frustreties.

Reiz atsaucoties uz palidzibas lugsanu interneta vienai maminai iedevu pamperu paku (arzemju), velak vina man uz epastu rakstija, lai es no arzememe vinai sutot pamperus. Teicu, ka sutisanas izmaksas ir augstas un tas ir ekonomiski neracionali un ka es nevaru atlauties tadas izmaksas. Vina man atbildeja, ka vina visu apmaksasot, tos pamerus vinai loti vajag, Latvija tik labu pamperu neesot.
Jokainie cilveki, pirms dazam dienai vinai nav naudas ne pamperiem, ne berna drebitem, bet pec dazam dienam vina grib, lai vinai pamperus suta no arzemem! :-O
13.01.2016 15:26 |

Reitings 1063
Visām te piekrītu :)
P.S. Laikam retā diskusija bez kašķiem :D
13.01.2016 15:28 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Redele. +++

Es gan savu viedokli neizteiksu, jo tas ir samērā skarbs.
13.01.2016 15:37 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Man viena paziņa atsaucās lūgumam atdāvināt pamperus. Nopirka Rimi Loving lielo paku, lūdzējai tie izrādījās par prastu. Protams, ka visa labā doma par palīdzēšanu sabojāta.
Ir cilvēki, kas neko nemazgā, sanēsā un met laukā, jo no labdarības iestādēm jau gadam uz priekšu savests.
13.01.2016 15:38 |

Reitings 1063
Ir cilvēki, kas neko nemazgā, sanēsā un met laukā, jo no labdarības iestādēm jau gadam uz priekšu savests.

Tāpēc jau arī tie cilvēki ir tik nabadzīgi, ka neprot taupīt. Gan jau savas drēbes arī pārāk bieži nemazgā un tik lūdz jaunas.
Esmu redzējusi, ka vakariņām pērk pelmeņu paku+ smēķus. Var jau sūdzēties, ka naudas maz, bet redzot, kur to liek, viss kļūst skaidrs.
Zinu māmiņu, kas katru dienu aliņus pērk... :( Viņa gan nav man pazīstama, esmu viņu ievērojusi, manā mājā dzīvo.
13.01.2016 15:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits