Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Palīdzības lūdzēji

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Vakar nedaudz uznāca cepiens par to, ka ar nesavtīgo labdarību sabiedrība ir radījusi profesionālus prasītājus-ņēmējus.
Liepājas labdarības lapā vakar parādās šāds ieraksts: Kādai ģimenītei vajadzīgi bērnu ratiņi (meitenītei) un biezais kombītis , lai varētu tikt mājās no slimnīcas.
Drēbītes arī būtu jauki , ja kāds ziedotu 0-3mēn , bērniņš dzims tuvākajās 3dienās smile emoticon
Palīdzēsim kopā.
Nu viss tā kā ok, nu vajag palīdzību, tad vajag. Komentāros viena sieviete piedāvā Quinny (nemaz nav tik slikta firma) ratiņus, tikai brūnā krāsā. Uz ko posta autore atbild, ka, lai atsūta foto, lai ģimene var izvēlēties, jo gribot tomēr gaišus ratiņus (tas komentārs gan jau ir izdzēsts).
WTF? Varbūt, ka esmu nejauka, bet uzskatu, ka palīdzības lūdzējam ir jāpievalda savas ambīcijas, jo galu galā prasa atdot, nevis pārdot. Varbūt, ka pati ģimene nav tāda un tās ir tikai palīdzības sniegšanas starpnieces ambīcijas, bet man tas neliekas pareizi.
Es nerunāju par tiem gadījumiem, kad kāds "labdaris" noziedo vecus kankarus un uzskata, ka ir baigais malacis. Pa laikam ir redzami šādi palīdzības lūgumu - ļoti lūdzu uzdāvināt 38 izmēra gaiši brūnus, ādas ECCO firmas zābakus ar nelielu vilniņu uz 7.5cm papēdi. Ja cilvēkam patiešām zābaki būtu ļoti nepieciešmi, tad būtu vienalga kādā krāsā, galvenais, lai kājām silti. Un šajā stāstā par ratiņiem tas pats. Ja man nebūtu naudas ratiņiem, tad es vizinātu mazuli jebkādas krāsas ratiņos.
Kāpēc šo visu rakstu? Papdalieties ar savu pieredzi. Vai esmu vienīgā, kurai šķiet, ka bieži vien palīdzības lūdzēji ir pārāk izvēlīgi un rodas sajūta, ka diedelēšana viņiem ir kā hobijs vai bizness?
13.01.2016 08:45 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ir tiešām dažādas situācijas un dažādi lūdzēji, ja man ir iespējams arī es ko noziedoju vai salieku paciņu.
13.01.2016 09:01 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Papdalieties ar savu pieredzi. Vai esmu vienīgā, kurai šķiet, ka bieži vien palīdzības lūdzēji ir pārāk izvēlīgi un rodas sajūta, ka diedelēšana viņiem ir kā hobijs vai bizness?

Es ziedoju tikai vienai organizācijai un vienmēr saņemu paldies vārdus. Zinu, ka viņiem vajag un nekad neviens nerauks degunu.
Piekrītu tev, ka tā ziedojumu lūgšana jau aizgājusi nedaudz par tālu. Domāju tas tāpēc, ka ziedošana kļuvusi par baigo modes lietu un tā kā ziedotāju ir daudz, tad šie ziedojuma lūdzēji, protams, sāk raukt degunu un izvēlas labāko no labākajiem nevis pieņem visu ko dod + uzrodas arvien vairāk palīdzību lūdzēju, kuriem nemaz to palīdzību tik ļoti nevajag, bet, ja jau var kko dabūt par brīvu - kāpēc gan nē? Nu skumji.
Man vispār ir skumji par to, ka tā ziedošana jau aizgājusi bezsakarā. Ziedojam visu - dāvanas, naudu, apģērbu, tehnikas... vislielākā nepatika bija par to, ka pirms skolas sākšanās uz Rīgas reklāmu stendiem bija saliktas reklāmas ar tekstiem - ziedo skolas lietas bērniem.. man nav saprotams, kā tas var būt? ja vecāki pat somu bērnam nevar nopirkt, tad jāiejaucas ir attiecīgajām iestādēm. Nedrīkst būt tā, ka ir kaudze ar bērniem, kuriem pat flomasteru nav. Ārzemēs tā situācija jau sen būtu savādāk atrisināta. Katrā gadījumā nevis tā, ka uz katra stūra saliek reklāmas.
Vēl lielāks šoks bija par reklāmu, kurā bija attēlos puisis knapā apģērbā un reklāmas saturs bija apmēram tāds, ka varēja saprast, ka bērnu namos bērniem pat naudas ēdienam nepietiek.
Goda vārds, kauns. Tik nezinu pat īsti par ko - par ziedojumu prasītājiem vai valsti.
13.01.2016 09:05 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Wuzel-Wazel, es domāju, ka liela daļa lūdzēju uzskata, ka viņiem pienākas :( , tas pats dzīvokļa jautājums, valsts ir drausmīga jo nepalīdz, vai piešķir kaut kādu grauztu, bet ir aizmirsuši, ka liela daļa sabiedrības pati cīnās lai ģimenei būtu vislabākais, un neko no valsts neprasa.
Vienīgā kategorija, kuras man no sirds ur žēl, ir vientuļās māmiņas, kuras pamet vīrietis un neatzīst bērnu, kurai jāiztiek kaut kā vienai, bet tādas palīdzību nelūdz, atrod tāpat risinājumu lai bērniem būtu vislabākais, nez kāpēc esmu novērojusi, ka lielākie lūdzēji ir daudzbērnu ģimenes kur arī ir vīrietis, darba spējīgs vīrietis. :(
13.01.2016 09:10 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Nu jā, palīdzot citiem, ir liela iespēja uzrauties uz tādiem cilvēkiem, kam palīdzība nemaz tik ļoti nav vajadzīga, bet drīzāk iegūtā manta var pat tikt pārdota vai izmesta, ja nav kārotajā krāsā vai stilā. Zinu gadījumu, kad ar TV raidījuma palīdzību tika vākti ziedojumi ģimenei, kurai "it kā" nav, ko ēst, un nav, par ko bērnus palaist skolā. Un cilvēki "pavilkās", ziedoja naudu, pārtiku, apģērbu. Taču patiesībā tas bija tikai "biznesiņš", jo šai ģimenei bija vairāk līdzekļu nekā dažam labam ziedotājam. Lai nu kā - protams, netrūkst arī cilvēku, kam šī palīdzība patiešām ir vajadzīga, taču katrs tāds "biznesiņš", uz kura uzraujas atsaucīgie cilvēki, mazina sabiedrības vēlmi palīdzēt...
13.01.2016 09:30 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Vēl lielāks šoks bija par reklāmu, kurā bija attēlos puisis knapā apģērbā un reklāmas saturs bija apmēram tāds, ka varēja saprast, ka bērnu namos bērniem pat naudas ēdienam nepietiek.
Goda vārds, kauns. Tik nezinu pat īsti par ko - par ziedojumu prasītājiem vai valsti.

Man jau skiet bernu nama pedejais kas pietrukst ir drebes, tas tiek ziedotas ari no arzemem, berniem ir dienas kabatas nauda. Kaiminiene strada bernu nama, tiek organzetas ekskursijas, pat uz Ameriku, Londona bija. Ganjau no bernu nama atkarigs un vai mekle iespejas.

Iespejams ziedojumus vajal labak koordinet, lai nav ta ka visu pec kartas sadod, kada centrale salikt, un izdalit vajadzigo, lai nav ta, ka ja par brivu tad nemu, kaut vai netiks lietots vai neder.
Ir ari organizacijas kuram var 100 % uzticeties. Patik Snowflake, liekas labi organizeta.
13.01.2016 09:39 |

Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
runājot par bērnu namiem.. Man brālēns reiz aizveda visādas sava laika mīkstās mantas uz vietējo pilsētas bērnunamu. Visas mantas labā stāvoklī un smukas, bet tur viņu bez maz vai par idiotu pataisīja. Ko viņš sadomājies, ka viņiem tak tādus, atvainojos, sūdus nevajag utt.
13.01.2016 09:41 |

Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Valsts visiem palidzet nevar, tapec es priecajos, ka iedzivotaji spej saziedot tiem, kuriem to tiesam vajag. Protams, ir ari tadi, kuri to launpratigi izmanto, tapec jabut pasiem uzmanigiem - jaskatas kam ziedo .
Pati ar liekuliem saskarusies neesmu, bet esmu dzirdejusi, ka saxiedotas drebes trigo talak .
13.01.2016 09:42 |

Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Stulba vadiba tam bernu manam, berni tiesam priecasies par jebkuram mantam un atradis tam pielietojumu. Noteikti kads atveda kko loti krutu un tgddoma, ka visiem taa vajag.
13.01.2016 09:44 |

Reitings 89
Reģ: 28.05.2013
bet uzskatu, ka palīdzības lūdzējam ir jāpievalda savas ambīcijas, jo galu galā prasa atdot, nevis pārdot.

Ja cilvēkam patiešām zābaki būtu ļoti nepieciešmi, tad būtu vienalga kādā krāsā, galvenais, lai kājām silti.

100% piekrītu
13.01.2016 09:45 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Pa laikam ir redzami šādi palīdzības lūgumu - ļoti lūdzu uzdāvināt 38 izmēra gaiši brūnus, ādas ECCO firmas zābakus ar nelielu vilniņu uz 7.5cm papēdi.

sis leikas tiesam divaini, ka veiktu pasutijumu veikala..
13.01.2016 09:47 |

Reitings 202
Man visvairāk kaitina tas, ka visādu bezkauņu dēļ bešā paliek tie, kam patiešām vajag palīdzību. Vienreiz pirkšanas pārdošanas grupā tika tirgots selfie stick vai kkāds līdzīgs štrunts pa 10 eur. Tur pie pirmajām pircējām bija pieteikusies viena aktīva labdarības lapas ņēmēja. Kad viņai kāds aizrādīja, ka nav smuki vienā lapā pirmajai visu ķert un grābt, bet citā grupā par naudu pirkt kkādus štruntus, viņa vnk atbildēja - kapēc neņemt, ja var pa brīvu dabūt.
Tas jau bija pasen, bet viņas vārdu atcerējos. Kad pati atdevu šādas tādas lietas, tad viņas pieteikumu ignorēju, atdevu citai, kas pieteicās pēc viņas.
13.01.2016 10:13 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Vairs nevienam neko neziedoju! Tiesi delj tadam gimenem, kur vecaki nedomaa vispaar! Sarazojusi jau 3 bernus un veel nakamais dzims un taa taalaak.... Tad nav kaa slimnicu apmaksat, nav ko bernam uzvilkt, nav tas nav sitais, visu ludzu man uzdavinat... Aaa un veel atlaujat
Izveleties!!! Esmu dzirdejusi, ka sodien taa lugshana ir looooti populara caur FB, kur cilvekiem paliek zheel. Bet nu cik
Var?? Es varu noziedot prezervativu kasti, vairs neko!
13.01.2016 10:14 |

Reitings 202
Atbalstu Story viedokli
Taisnību sakot, es pie viena palīdzības lūguma, kur ģimenē gaidāms 8!!!! bērns. Gribēju piedāvāt pāris iepakojumus prezervatīvus, jo citādi pēc gada atkal būs lūgumu, jo gaidām 9 bērns, bet tad sapratu, ka mani tur bez sāls noknābās :D pietaupīju sev to.
Tiešām cilvēki tur saziedoja mantas, tādejādi savā ziņā atbalstot beztabildīgo bērnu radīšanu. Jo mammai jau skola ir rokā. Izmanto bērnus kā iežēlošanas līdzekli, kas ir vnk pretīgi.
13.01.2016 10:28 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Uzskatu, ja par bērnu nevar parūpēties ( jā bērns, tas savā ziņā ir greznība. prioritāte par kuru jādomā vispirms), tad nav ko dzemdēt.
Esmu ļauna šinī ziņā. Ja cilvekam ir grūti, bet viņš iet un cenšas un dara visu, tad ir savādāk ! Noteikti palīdzēšu un atbalstīšu ( mums laukos ir viena mamma ar trim bērniem, kas palikusi bez vīra. vīrs gāja bojā, bet viņa iet un dara, mājā lai arī var redzēt, ka trūcīgi viss ir tīrs, kartiks, iespēju robežas uzkopts, bērni uzpasēti)

Bet esmu ļauna pret alkaholiķiem, bomžiem , cietumniekiem!
Ja kāds ir atņēmis dzivību cilvēkam- tad likvidēt! Par citām lietām- spekulācijām, zādzibām u.t.l. smags darbs. Nevis silta kamera, ar regulāru ēdienu un jumtu virs galvas.
Tā pat arī pret bomžiem- visus sadzīt un likt strādāt, par ko dot jumtu virs galvas un siltu ēdienu.
Jo pieļauju, ka par bomžim ir kļuvis tiešām kāds cilvēks, kam dzivē kaut kas dziļi nogāis greizi un ir tādā bederē, ka ir. Tādiem dot otru iespēju, bet visus pārējos vnk spiest strādāt un likt atpelnit savu vēderu un med. aprūpi.
13.01.2016 10:38 |

Reitings 6040
Taisnību sakot, es pie viena palīdzības lūguma, kur ģimenē gaidāms 8

Bet ko dariit ar 8!!! berniem????????? Es nekad nesapratishu sho!! Valstij tiesham vajadzetu izstradat programmu - piedavat maatem bezmaksas kontracepciju! Es nesaprotu sho! Ka arii man bus tulit 2 berninjsh, man visas drebites, mantas, rati, gultas velja berninjam ir saglabatas no meitas. Tieshaam taas mates nevar neko saglabaat no iepriekshejiem berniem? Kaut gan nu jaa, kadelj jaglabaa, ja visu var izvazat, novalkat, nezin ko veel izdarit, ta pat kads atlaus izveleties Quinny vai Tako ratus... Aij, negribas tadas temas pat aprunaat, riebjas un baigas dusmas par visu!
13.01.2016 10:38 |

Reitings 6040
Ja kāds ir atņēmis dzivību cilvēkam- tad likvidēt!

+++ Mans vectetins vienmer ir teicis - dziviba pret dzivibu. Atnjem kaadam, jaatdod sava pretii. Bet mes jau Europa, visiem ir tiesibas... :D
13.01.2016 10:39 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Pieredzes nav, jo ziedoju naudu parasti, kā arī drēbes, bet tās lieku Spices kastē-nezinu, kurš viņas pēcāk dabū.

Bet es arī uzskatu, ka ziedojuma saņēmējam ir jābūt mierā ar visu, ko viņam dod. Ja nē, tad jau laikam tik ļoti nemaz nevajag.

Un tā arī ir tiesa, ka daudzi uzskata, ka viņiem pienākas. Mums laukos arī ir lūdzēji, bet tad, kad viņiem iedala zemes gabaliņu un sēklas, domājat, ka kāds audzē pārtiku???? kā tad!!!
13.01.2016 10:41 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja būtu ģimene ar vienu bērnu tad vel sarastu ka nav mantas, naudas, utt. rincipā ka ir gribējuši visu labi, bet beigās to atļauties vienkārši nav spējuši. Ja šāda attieksme jau ir daudz bērnu ģimenē tad gan prasās vienkārši iemest viņiem ar prezervatīvu paciņu. Nu come on, ko jūs taisiet tik daudz bērnus vispār? Ja pēc katra bērna ir lūgšana pēc palīdzības jo nespēj uzturēt...

Aizsargāties neatīk, pisties patīk un abortam nav nauda vai negrib... Beigās šādi bērni nonāks bērnu nammā. Adoptēt viņus nevarēs jo vecāki ir un tā tie bērni dzīvos BN. . .

Ja kāds ir atņēmis dzivību cilvēkam- tad likvidēt!

Te atkal man interesē vai uz šo attiecas tikai tīšu prāt veikts noziegums vai arī negadījumi? :D
13.01.2016 10:51 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Ir izveidojies vesels sabiedrības slānis, kuriem "viss pienākas, man ir tiesības, man vajag".
13.01.2016 10:53 |

Reitings 248
Reģ: 28.12.2015
Es jau vienreiz par šo ļoti sacepos.
Pirmais,ko varētu darīt ir piem, maznodrošinātām ģimenēm(es laikam tomēr vairāk runāju par tādām, kur alkohols ir galvenais un taisa bērnus tikai, lai saņemtu pabalstus,ko varētu nodzert) valsts maksā par pirmo bērnu, tad ja piem, tāda ģimene taisa otro, valsts maksā viņiem mazāk,jo pirms tam jau ir izglītots par kontracepciju un ka maksās mazāk,ja tā turpinās un taisīs bērnus tikai lai dabūtu naudu.
Ok,nav pareizi,jo tad bērniem tiek vēl mazāk. Bet man šķiet,ka īstenībā šī ir ļoti liela problēma. un ne tikai LV. pilnīgi visur.
13.01.2016 11:02 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!