"puteņu biļetes"

Reitings 176
Reģ: 05.01.2016
Jautājums autovadītājām/iem, rīt izmantosiet iespēju braukt bez maksas? Jeb ignorēsiet Nila akciju?
https://facebook.com/story.php?story_fbid=1066785000019084&substory_index=0&id=212485185449074
10.01.2016 20:24 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
ko autovadītājs gadā samaksā valstij akcīzē.

es pareizi sapratu tu domā akcīzi bendzīnam vai arī ceļu nodokli ?
11.01.2016 13:19 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Akcīzi benzīnam.
Braukt ar busu ir katra paša izvēle. Nevienam nav aizliegts pārsēsties mašīnā un maksāt visus ar to saistītos izdevumus, paralēli vēl sponsorējot infrastruktūru, kas pašam nav nepieciešama. Tie, kas brauc busā, sponsorē sev nepieciešamu lietu, kas būtu daudz dārgāka, ja tiem, kas šo infastruktūru nelieto, nebūtu jāmaksā attiecīgā summa.
Nē, man nekas nav pret to, ka RS saņem naudu un biļetes ir lētākas, mani vienkārši pārsteidz tā uzpūtība, ka neredz, kur veidojas tas budžets un to, ka ja nebūtu to cilvēku, kas bez maksas brauc vien dažas reizes gadā, biļetes būtu daudz dārgākas.
11.01.2016 13:23 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Nezinu par ekskluzīvumu, bet es pagājšnedēļ braucu mājās no darba ar sabiedrisko... kādu ~stundu bija jābrauc un autobusā nebija ieslēgta apsilde (speciāli mainīju sēdvietas, līdz nostājos pie sildītāja, kurš pūta aukstu gaisu), nu ziniet, man tas neliekas normāli, ka man ir autobusā jāsēž cepurē, dūraiņos, kapucē un kājas ir stīvas atsalušas aitu vilnas zābakos...ņemot vērā, cik lieli mīnusi bija ārā, tad iekšā varbūt bija par dažiem grādiem siltāks, tikai tāpēc, ka autobuss nebija tukšs...par ko gan es maksāju to biļetes cenu, par to, ka pēc tam sēdēšu uz zilās lapas

Es negribētu gluži, lai autobusā ir mīnus grādi iekšā, bet pārāk apkurinātu arī neatbalstu. Jo ziemā cenšos ģērbties tā, lai man būtu normāli ejot pa āru un autobusu gaidot. Ja autobusā iekšā temperatūra ir +8, kamēr ārā -15, tad autobusā ir pārāk karsti āra drēbēs. Labi, ja sēdi, tad vēl var noņemt šalli, cepuri, pat novilkt jaku, bet, ja stāvi? Stāvot man jau tāpat pašai ir mazliet karstāk nekā sēžot, bet tad vēl nav kur likt visādas šalles un jakas. Vispār pilsētas autobusos man liekas normāli ziemā sēdēt cepurē, starppilsētu autobusos gan gribētos virsdrēbes novilkt.
11.01.2016 19:48 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
p.s. vīrs brauca uz darbu ar autobusu, nemaz nebija tik pilns kā te meitenes šausminās

Acīmredzot tas nav bijis neviens no, tā teikt, populārākajiem maršrutiem, jo tajos vietas nav jau arī bez tiem cilvēkiem, kuriem kuriem puteņa dēļ bija ļauts izmantot sabiedrisko bez maksas. Komentārs vairāk bija vērsts uz to, ka RD nepārtraukti kaut ko izsludina, taču nepadomā par to, kā tas izpaudīsies dzīvē. Protams, nebija jau tā, ka tagad nezin cik daudz šoferu šo iespēju izmantoja, bet tad kāpēc vispār izsludināt kaut ko, ja paši rēķinās, ka neviens neizmantos? Tātad nav padomāts par to, kurā vietā tiem auto šoferiem būs kāju likt bezmaksas autobusā.
11.01.2016 22:07 |

10 gadi
Reitings 3710
Reģ: 29.01.2009
Ja Rīgas Satiksme nodrošinātu arī papildus transportu, kurā visiem tiem papildus cilvēkiem sakāpt, tad atbalstāma akcija. Bet, tā kā tas noteikti nenotiks, tad man besī, ja godīgi. Jo slapjiem un sasniegušiem jau tā ir grūti sabiedriskajā transportā, bet, ja pasažieru ir vēl vairāk, tad fuj vēl lielāks

Tātad nav padomāts par to, kurā vietā tiem auto šoferiem būs kāju likt bezmaksas autobusā.

Nu vienkārši briesmīgi tev.
11.01.2016 22:22 |

Reitings 998
Reģ: 08.04.2015
Kā piemērs.
Sieva ar vīru dodas ar mašīnu uz darbu. Abi brauc ar vienu a/m. Puteņu laikā vīrs brauc bez maksas, bet sieva samaksā praktiski par biļeti tik pat cik ar a/m butu aizbraukt līdz darbam.
Bet, kapec nē. Es izmantotu, ja nebūtu atstājis TA pasi mašīnā..
11.01.2016 22:27 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Mēģināju izmantot taču pec 30 minūšu gaidīšanas nosplavos un gāju majas. Rītdien pus dienas ar auto/ pusi ar sabiedrisko.
11.01.2016 22:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits