Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Iebiezinātais piens.

 
Reitings 35
Reģ: 17.08.2015
Labvakar. Tā nu ir sanācis ka mājās stāv daudz saldais iebiezinātais piens un nevaru atrast pielietojumu, maizītes jau esmu atēdusies un gribas kko citu.
Varbūt kādi garšīgi ieteikumi, receptes ko lai pagatavo? Dalamies! Interesē arī citas dažādas saldo receptes! :) jauku vakaru!
10.01.2016 18:48 |
 
Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
Var uztaisīt skudru pūzni. Selgas cepumus siki sasmalcina,sajauc kopa ar iebiezināto,tā lai tāda bieza masa sanāk. Ieliek ledusskapi,lai saciete. Beigās var nedaudz pārliet pāri izkausētu šokolādi.
10.01.2016 18:50 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Uztaisi konfektes gotińa :)
Liec kūkās. Ja dzerat balto kafiju liekat piena un cukura vietā utt.(l)
10.01.2016 18:56 |
 
Reitings 35
Reģ: 17.08.2015
Grāfiene, jā šito recepti arī biju atradusi. Rīt iespējams pamēģināšu :)
10.01.2016 18:58 |
 
Reitings 35
Reģ: 17.08.2015
chocco1, ļoti interesanti, paldies! :)
10.01.2016 18:59 |
 
Reitings 9998
Reģ: 19.11.2014
Saldo bruneti var uztaisīt!
10.01.2016 19:00 |
 
Reitings 421
Reģ: 18.11.2015
izvāri viņu (vismaz 3h,bundžā) riktīgi garšīgs, vari uzcept ''Riekstiņus''sapildīt iekšā,būs kā veikalā pirktie mmm
10.01.2016 19:06 |
 
Reitings 548
Reģ: 07.02.2013
Šī ir mana favorītkūka jau vairākus gadus: http://piegalda.lv/recipe/iebiezinata-piena-un-bananu-kuka/
Ļoti salda un trekna, bet dievīga. (l)
10.01.2016 19:07 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015



Šo ir SUPERRR garšīgo ābolu biezeņa recepti man izstāstīja draudzene. Tā noslēpums ir kondensētais piens un rezultātā garša sanāk nu ļoti, ļoti līdzīga Spilvas ābolu biezenim. :)

Šķiet, ka ābolu biezenis ar iebiezināto pienu šoruden ir modē, jo runājoties ar kolēģēm secināju, ka ne es vienīgā fanoju par šo recepti.
Bet tiem, kas vēl nezina & nav izmēģinājuši - tiešām iesaku! :)

Vajadzēs:
1) 3kg nomizoti un no serdēm iztīrīti āboli (es ņēmu dzidros ābolus)
2) apmēram 300g cukura (daudzums variējams individuāli pēc garšas)
3) 1 bundžiņa kondensētais piens (ar cukuru)
4) 200ml ūdens

Sagrieztos ābolus aplej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, līdz āboli maina krāsu un sāk daļēji izjukt. Tad pievieno cukuru un turpina vārīt, lai cukurs ir izšķīdis (es turpināju vārīt vēl apmēram 5 min un maisīju, lai nepiedegtu).
Iegūto masu atdzesē un pēc tam sablenderē, lai iegūtu vienmērīgu un krēmīgu konsitenci. Pēc tam pievieno kondensēto pienu un atkal visu sablenderē/ saputo kopā un liek vēlreiz katlā vārīties, lai "uzmet burbuli". Tālāk lej karstās, izsterilizētās burciņās un glabā vēsumā.

Ievārījumi nepavisam nav mans aicinājums, bet šis tiešām ir ļoti, ļoti garšīgs un, manuprāt, ideāls pie brokastu putras, maizītēm, cepjot kūkas, u.c. nezcik iespējamajiem pielietojumiem.. vai vienkārši ēdot karotēm :)



http://andrasballe.blogspot.com/2011/08/abolu-biezenis-ar-kondenseto-pienu.html
10.01.2016 19:15 |
 
Reitings 35
Reģ: 17.08.2015
Paldies visām! Gaidu rītdienu kad varēšu kaut ko jau taisīt! Māsas meitiņas brauc ciemos un tad nu kārtīgi palutināšu, paldies! :)
10.01.2016 19:18 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
10.01.2016 19:27 |
 
Reitings 34
Reģ: 02.05.2015
Lai ieviestu ko savādāku, lūk, mana receptūra, tiesa gan, dzērienam:
(daudzumu proporcijas nav, jo viss notiek pēc garšas izjūtām)
liela krūze stipras, melnas kafijas, iebiezinātais piens (vismaz 1 bundža), vaniļas cukurs (var iztikt bez, bet tā - pēc garšas man bija laikam tējkarote), šņabis. Iebiezināto pienu sajauc ar vaniļas cukuru un atdzesētu kafiju līdz iegūst pašķidru konsistenci, pēc garšas pievieno šņabi. Iegūstamais rezultāts - kas līdzīgs starp moku un kafijas liķieri, ar uzmanīgu piebildi, ka pēc kādas sundas pastāvēšanas ledusskapī dzērienam grādus nejūt, bet efekts ir manāms ātri.
10.01.2016 19:29 |
 
Reitings 118
Reģ: 10.01.2016
Varbūt nav tas, ko meklē, bet mēs ar vīru esam to izmantojuši rotaļām seksā- apsmērējoties ar iebiezināto pienu un tad baudot viens otru.
10.01.2016 19:30 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015


Zemenes, saldējums, kondensētais piens un liķieris Vecpilsēta (krēma) vai arī liķieris Šarlote. Zemenes mēs sagriezām uz pusēm vai 4 daļās, salikām glāzē kādas 5 zemenes, pāri divas ēdamkarotes plombīra saldējuma, 1-2tējkarotes kondensētais piens, un 50 grami liķiera.

Kokteiļa variants būtu tāds - šo visu sablenderēt kopā. Tāds biezs alkoholisks saldējuma kokteilis. Bet mēs šovakar tāpat - ar karotēm, baudīšanas gaitā pievienojot vēl klāt zemenes un nedaudz saldējumu. Arī bērni tika pie savas porcijas, protams, BEZ liķiera.
10.01.2016 19:31 |
 
Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
rafaello forši pašai pagatavot- iebiezinātais piens, kokosriekstu skaidiņas un sviests :) un riekstiņu pa vidu :)
10.01.2016 22:29 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
sus recepte ir dievīga, vienīgais veids, kā iebiezināto pienu vispār pielietoju. ;-)

Agucis1985, pārāk lipīgi, ķēpīgi, saldi. Veee.
10.01.2016 22:34 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Es liktu iekšā siera kūkā. :-)
11.01.2016 10:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits