Aizdomājos. Kā cilvēki, kuri dzīvo Rīgā, īrē dzīvokli spēj dzīvot labi ar 500€. Arī pelnu 500€, bet par īri, elektrību, telefonu, gāzi utt samaksāju 170€ un ar atlikušo knapi izdzīvoju
170 Eur paliek pāri? Tas gan tiešām maz ... iztikt var bet ja mēnešbiļete jāpērk darba dienas pusdienas un vēl mājai pārtika tad gan tā švaki vēl higiēnas preces. ..
Es domāju ka tu baigi netērējies bet tev vienkārši maz paliek..
Varbūt mēģini katru mēnesi pa 20 Eur atlikt un tad tev būs tāds iekrājumus papildus naudiņa ja nu gadījumā līdz algai grūti izvilkt
pelnu nedaudz vairāk par 500, īrē +komunālie + elektrība + telefons + nets man aiziet ap 350. Izdzīvot varu, dzīvot arī. Nejūtos nabadzīga vai tā, ka man naudas nebūtu nemaz.
bet par īri, elektrību, telefonu, gāzi utt samaksāju 170€
Kur tu dzīvo? tas tak ir nejēgā lēti pat. :-O
ja tev paliek pāri 330€ tad es domāju ka baigi izšķērdīgi nedzīvo. Protams tā nav mazākā summa, bet tajā pašā laikā tā arī nav diez ko liela. Tomēr puse naudas stabili aiziet pārtikā gan jau. Tad vel kosmētika, šampūni, krēmi, manikīri, pedikīri, frizieri utt. Tur nu nemācēšu teikt cik iziet, bet arī gan jau kaut kas. Tad vel kādu lupatu nopērk + iegādājas e-talonu/ielej benzīnu un viss, nauda vairāk nav.
Protams tu kādus 30-50€ katru mēnesi iespējams varētu atlikt, bet cik ļoti tas ietekmētu tavu ikdienu?
Nē kartona kastē nedzīvoju. Dzīvoju ārpus Rīgas, takā etalons nav jāiegādājas, benzīnu nevajag un baigi ekonomiski nedzīvoju.
Esmu domājusi kā ar tādu algu izdzīvotu, piem., Rīgā, kur par īri būtu jāmaksā vairāk. Tākā vēlos atgriesties Rīgā, tad domāju arī par naudas daudzumu un radās jautājums kurš izriet no personīgās pieredzes
Ar to vajadzēja sākt, ka nedzīvo Rīgā, ar to arī viss mainās.
Ja šeit kāds viens pats dzīvo ar 500, tad noteikti ar kādu kopā īrē vai komunālajā dzīvoklī. Ja vēlas normālu dzīvokli (varbūt ne ļoti krutu, bet pieklājīgu) vien jau vismaz 230 + komunālie (labākajā gadījumā). Tā kā, ja vēl jāēd un jāģērbjas, tad man neliekas reāli.