Sveikas!
Sākšu ar īsu background informāciju- ar draugu esam kopā vairāk kā 2 gadus. Pašlaik dzīvojam un studējam Dānijā. Katrs no mums mācās dažādas programmas, taču apmainas semestris uz ārzemēm mums, kā jau bijām izplānojuši, studijas uzsākot, ir vienlaicīgi. Tātad, 3. gada 1. semestrī Varam Abi doties kopā mācīties uz mūsu izraudzīto galamērki. Vienīgā atškirība ir tā, ka vina programmā apmainas semestris ir obligāts, taču manā tas ir pēc pašas izvēles- palikt vai braukt.
Problēma ir sekojoša- Draugam nav pārāk veicies pēdējos eksāmenos, jo nebija pietiekami sagatavojies. Ja vinš nenokārto eksāmenus ar otro piegājienu, vinam ir jābrauc exchangā gadu vēlāk, kad mana programma to vairs nepiedāvā. Es uz vinu dusmojos, ka vinš slinko un riskē ar to, ka mums pus gadu būs jādzīvo atškirīgās valstīs. Es vinu brīdinu, ka tas ir ilgs laiks un tādā veidā mēs gan riskējam ar mūsu attiecību nākotni, gan tas ir mums finansiāli loti neizdevīgi.
Vinš, savukārt, apgalvo, ka vinš neziedos visu brīvo laiku mācībām un, ja es tā apgalvojot, ka tas var dažādi ietekmēt mūsu attiecības, nemaz vinu nemīlot tik stipri un nevarot izturēt mazliet atškirtības.
Kā jūs uzskatāt- vai es ne par ko cepos, vai tomēr vinam būtu pareizi iespringt uz mācībām? Vai tiešām 6 mēneši vien tāda brītinš ir un man nav pamata uztraukties? (t)