Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kuram piekrītat?

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Sveikas!

Sākšu ar īsu background informāciju- ar draugu esam kopā vairāk kā 2 gadus. Pašlaik dzīvojam un studējam Dānijā. Katrs no mums mācās dažādas programmas, taču apmainas semestris uz ārzemēm mums, kā jau bijām izplānojuši, studijas uzsākot, ir vienlaicīgi. Tātad, 3. gada 1. semestrī Varam Abi doties kopā mācīties uz mūsu izraudzīto galamērki. Vienīgā atškirība ir tā, ka vina programmā apmainas semestris ir obligāts, taču manā tas ir pēc pašas izvēles- palikt vai braukt.

Problēma ir sekojoša- Draugam nav pārāk veicies pēdējos eksāmenos, jo nebija pietiekami sagatavojies. Ja vinš nenokārto eksāmenus ar otro piegājienu, vinam ir jābrauc exchangā gadu vēlāk, kad mana programma to vairs nepiedāvā. Es uz vinu dusmojos, ka vinš slinko un riskē ar to, ka mums pus gadu būs jādzīvo atškirīgās valstīs. Es vinu brīdinu, ka tas ir ilgs laiks un tādā veidā mēs gan riskējam ar mūsu attiecību nākotni, gan tas ir mums finansiāli loti neizdevīgi.
Vinš, savukārt, apgalvo, ka vinš neziedos visu brīvo laiku mācībām un, ja es tā apgalvojot, ka tas var dažādi ietekmēt mūsu attiecības, nemaz vinu nemīlot tik stipri un nevarot izturēt mazliet atškirtības.

Kā jūs uzskatāt- vai es ne par ko cepos, vai tomēr vinam būtu pareizi iespringt uz mācībām? Vai tiešām 6 mēneši vien tāda brītinš ir un man nav pamata uztraukties? (t)
07.01.2016 02:31 |

Reitings 480
Reģ: 29.01.2009
pa vidu: ir pamatoti gribēt būt kopā; 6 mēneši nav daudz. Manai dominējošai racionālajai pusei šķiet, ka puisim jāpacenšas.
07.01.2016 02:54 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Uz mācībām jāiespringst tāpat, nevis attiecību dēļ. Man vairāk besītu, ka mans draugs ir tāds puskoka lēcējs, ka iestājas augstskolā, bet nevar saņemties un nokārtot eksāmenus. Apmaiņā brauktu ar vai bez viņa, pēc tam skatītos.
07.01.2016 05:58 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
6 mēneši nav ne baigi daudz, ne arī baigi maz.

Tikai, redz, sanāk, ka ja tu brauc exchange tagad, un viņš - gadu vēlāk, tie ir 6+6 mēneši.

Ja tu viņa slinkuma dēļ neaizbrauc pastudēt citā valstī, tas gan ir reāli stulbi.

Kā 6 mēneši var ietekmēt attiecības, grūti pateikt. Vienam neietekmēs nekā, tikai sailgosies, citam tas var beigties ar attiecību beigām. Principā, ja tās jūtas ir gana stipras, nekam briesmīgam nebūtu jānotiek.
07.01.2016 06:59 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Nu tie jau nav tikai 6 mēneši. Tie ir 6 mēneši atšķirti, tad mazliet kopā, tad atkal 6 mēneši.
Vai nevarētu būt, ka viņš mazliet grib pabūt brīvs? Jums attiecībās viss forši citos jautājumos?
07.01.2016 07:12 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
varbut speciali gribeja palikt, pec diskusijas, ka tev flirts ar kadu kolegi :D
Nesen viena diskusija mineji, ka stude Niderlande, tad apmainas programma uz Daniju? nav talu, 6 menesus var izbraukat
07.01.2016 07:27 |

Reitings 128
Reģ: 28.12.2015
Viņam jau sākumā bija apņēmīgi jāmācās, lai varētu ar tevi doties šajā apmaiņas programmā. Ja jums bija kopīgs mērķis. Es noteikti neatteiktos no iespējas braukt, paslinkā drauga dēļ. Pēctam nožēlosi ka neaizbrauci. Ja attiecībām ir lemts izdzīvot, 6 mēneši būs nieks. Kā arī ja viņš brauks gadu vēlāk, arī nekas, tam arī tad varēs tikt pāri.
07.01.2016 07:55 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es ar būtu dusmīga tavā vietā, bet ja cilvēks negrib mācīties, tad negrib, piespiest jau nevar.
07.01.2016 08:12 |

10 gadi
Reitings 288
Reģ: 01.07.2014
Abiem jums kaut kur taisnība.
Puisim vieglprātīga nedaudz attieksme pret mācībām, ja tas skar jūsu kopīgos plānus tālāk, atkal no otras puses, nu jā, cilvēks nevar norakties tikai mâcībās..
It kā 6. mēn. nav daudz tā domājot, bet man arī ir pieredze, kad otram jāstrādā kādu laiku citur un av iespējams tikties, nu.. ir kā ir.. :) Bet ja ir mīlestība , vēlme tik tiešām būt kopā, tad tas nav nekas un viss ir izturams :)
07.01.2016 08:28 |

10 gadi
Reitings 4153
Reģ: 02.01.2011
jā, kopā skaitot tas jau būs vesels gads
p.s. draugam nenopietna attieksme pret mācībām, ja pirmajā vietā liek brīvo laiku
07.01.2016 09:03 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Varbūt viņš grib atpūsties no Tevis, braukt viens apmaiņā, bet baidās pateikt to acīs.
07.01.2016 09:33 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
draugam nenopietna attieksme pret mācībām, ja pirmajā vietā liek brīvo laiku

Vai arī mācības īsti neinteresē, trūkst motivācijas. Tas viņu nepadara par sliktu draugu :)
07.01.2016 09:36 |

Reitings 89
Reģ: 28.05.2013
Vinš, savukārt, apgalvo, ka vinš neziedos visu brīvo laiku mācībām un, ja es tā apgalvojot, ka tas var dažādi ietekmēt mūsu attiecības, nemaz vinu nemīlot tik stipri un nevarot izturēt mazliet atškirtības.
Aha, un viņam gan ir grūti izturēt mazliet atšķirības un ziedot mazliet ''visu'' brīvo laiku, lai pamācītos, lai jums nebūtu jādzīvo šķirti un nebūtu lieki izdevumi??? Tad varbūt viņš jau tagad tik stipri Tevi nemaz nemīl (t)
Protams, ceru, ka tā nav, bet censtos viņam likt saprast, ka abiem būtu labāk, ja viņš visu nokārtotu laikā. :-)
07.01.2016 09:44 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, puisim ir taisnība tajā, ka mīlestības vadīti cilvēki VAR izturēt attālumu :)

Puiša slinkums gan ir muļķīgs. Ja cilvēks studē, šīs studijas ir viņa pienākums.. gluži kā darbs. Un šoreiz nav runa par vērtējumiem izcili vai labi, bet gan par sekmību..
Manuprāt, ir jāpacenšas, lai izkristu eksāmenā 2 reizes! Tāda attieksme visai nopietni neizklausās..

Vai viņš paralēli studijām daudz strādā?
07.01.2016 09:57 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Meitenes, obligāts exchange ir tikai vinam. Tā ka, ja vinš nevarēs braukt ar mani, Es nebraukšu. Tie ir 6 mēneši.
Jā, mēs paralēli strādājam, bet Es visu apvienoju ar loti labāk sekmēm! Laikam Jau mani kaitina vina nemērktiecīgums, jo šis ir jau vina trešais mēginājums studēt..
Kad tikko pārvācāmies, studēt grasījos es viena, bet vinš saprata, ka man izglītība ir svarīgs arī otrajai pusītei un arī pieteicās studēt. Pēc pirmajiem neveiksmīgajiem eksāmeniem vinam tā motivācija ir noplakusi un mani tas tracina. Bijām jau arī izsapnojuši savu piecgades plānu un vinš padodas, tā šobrīd izskatās..
07.01.2016 23:56 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ā, nu tad nav, ko satraukties, viņš nekur nebrauks, jo netiks galā ar studijām. Ja nav motivācijas un vēlmes studēt konkrēto nozari, tad nav, ko sevi spiest.
08.01.2016 00:05 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
tu nevari pielīdzināt savu centību un veiksmīgo apvienošanu ar darbu pavisam citā nozarē ar viņa. punkts. tāpat ir, manuprāt, stulbi plānot dzīvi piecus gadus uz priekšu, balstot lielu daļu nākotnes ilūziju uz viena cilvēka pleciem. pārvācoties, studijas bija tavs mērķis, ne viņa. neuzspied otram cilvēkam savus sapņus.

un es piekrītu draugam par 6 mēnešu atšķirtību - nopietnām attiecībām tas neizrausa draudus. pēc tava pēdējā komentāra man izskatās, ka draugs vienkārši gribējis pamēģināt, savukārt tu iedomājies viņu konkrētā ideālā, kuru viņam nav nedz intereses, nedz vēlmes sasniegt. attiecībās jābūt ar cilvēku, kurš ir blakus, nevis ar ilūziju par perfekto.
08.01.2016 00:06 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kad tikko pārvācāmies, studēt grasījos es viena, bet vinš saprata, ka man izglītība ir svarīgs arī otrajai pusītei un arī pieteicās studēt. Pēc pirmajiem neveiksmīgajiem eksāmeniem vinam tā motivācija ir noplakusi un mani tas tracina. Bijām jau arī izsapnojuši savu piecgades plānu un vinš padodas, tā šobrīd izskatās..

Nu nevar no pīrādziņa uztaisīt trifeles! Ja vīrietis nevēlas izglītoties sevis dēļ.. tad vai nu viņš pārvar sevi un piespiežas vai.. nekā.

Ja Tu pieņem vīrieti tādu, kāds viņš ir, tad viss kārtībā. Tomēr, ja vēlies no līdzcilvēka iztaisīt to, kas viņš patiesībā nav.. čābīgi :-(
08.01.2016 00:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
1) Ko Tu gaidīji, mēģinot pārtaisīt cilvēku? Viņš studēt negribēja, dara to tāpēc, ka Tev to vajag. Un Tev vajag vienlaicīgi braukt apmaiņas studijās. Tev, Tev, Tev... Kāds bija viņa piecgades plāns, tas, ko gribēja viņš? Studijas neietilpa viņa plānos, to mēs jau zinām. Vai viņam vispār bija tāds plāns? Izglītība ir laba lieta, bet ne tad, ja tā ir ķeksīša pēc, lai otra puse nepūstos, ka tās nav.
2) Lai es palaistu garām tādu pieredzi tāpēc, ka otrs slaistās? Nekad. Ja jau tagad ir tādas problēmas, ko nevar atrisināt, ir tikai laika jautājums, kad viņš noslinkos uz vēl kaut ko, tad vēl kaut ko... Un beigās pati kodīsi pirkstos, ka nav ne attiecību, ne pieredzes.
08.01.2016 11:09 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits