Saņēmu darba piedāvājumu no kādas Rīgas firmas, lūdza man atsūtīt CV. Domāju, ka lai arī uzņēmums mazs, bet varētu būt nopietns (vismaz nozare nekādus jautājumus nerada par nopietnību) un tādēļ gaidīju zvanu.
Tomēr nekā - epastā saņēmu atbildi, ka viņi ir ļoti ieinteresēti un lai es aizpildot pielikumā pievienoto anketu, kurai ir jābūt konkrētos burtu fontos, rindu atstarpēs un tjp.
Liels bija mans izbrīns, kad anketā bija vismaz 50 jautājumi - sākot ar manu dzimšanas vietu, līdz pat tam, kas ir mani draugi. Piemēram, bija jautājums par to, kādi konflikti man ir bijuši ar vecākiem, kādas attiecības uzturu ar tuvākajiem, cik daudz tuvu cilvēku man ir, ar ko es ikdienā dzīvoju un lai sūtot ne tikai savu oficiālo bildi, bet arī brīvā laika. Protams, arī jautājumi, par to, cik saņēmu iepriekšējā darba vietā, vai esmu gatava strādāt virsstundas un vai kaut ko protu darīt ar rokām.
Vienkārši - ko???? Protams, atbildu sniedzu, bet - tikai atsaucu kandidatūru. Par potenciālo algu, protams, nekas minēts nebija. Ārprāts.