Kopdzīve ar vecākiem

Reitings 33
Reģ: 01.01.2016
Ko Jūs darītu, ja draugs piedāvā kopdzīvi ar viņa vecākiem viņu 3 istabu dzīvoklī. Man 28 viņam 30 gadi. Viņa ienākumi ļauj īret dzīvokli, bet viņš to uzskata par neracionālu, jo, viņaparāt, tā ir 300(+komunālie) euro izmešana kaut kādam onkulim katru mēnesi, kurus var iztērēt daudz lietderīgāk.

Kā Jūs rīkotos šadā situācijā?
01.01.2016 23:44 |

Reitings 24
Reģ: 02.01.2016
Nepiekristu. Pāris gadi ir daudz, protams, algai ir jābūt ļoti labai, lai sakrātu nevis tikai pirmajai iemaksai, bet visu summu kopā. Mans mīļotais vīrietis(26) tagad krāj naudu pirmajai iemaksai, pašlaik īrējam dzīvokli, bet nākošgad jau plānojam ievākties savā, viss ir atkarīgs, protams, no mājokļa, kurš ir noskatīts. Kā arī bankām tagad ir ļoti labi kreditēšanas nosacījumi ar mazu procentu likmi, tie paši 200-300 eur mēnesī vien sanāk, tikai par savu, sliktākajā gadījumā var vienmēr izīrēt. Un arī dzīvokli par 25 000 hruščovkā gluži negribas, vidēji trīsistabu dzīvoklis Rīgā izmaksā 70 000 un uz augšu, nerunājot jau par jaunajiem projektiem, kur dzīvoklis virs 70 kv/m ir ap 115-130 000, tur jau tiešām algai jābūt ļoti augstai, ja cilvēks apņemas visu maksāt pats, lai sakrātu savam dzīvoklim pāris gadu laikā pilnu summu, un ja alga ir tik liela, tad nesaprotu, kāpēc nevar to vienu ~ gadu, komfortablas kopdzīves labad, noziedot īrējot dzīvokli. Noteikti peidāvātu īrēt dzīvokli kopā, uzskatu, ka 30 gadu vecumā ir jau jābūt savai vietai, bet ja nav, tad ir jādod nauda onkulim, neko darīt.
02.01.2016 20:54 |

Reitings 24
Reģ: 02.01.2016
Nu, bet ja attiecības ir nopietnas, stabilas un ilgas, un arī attiecības ar vecākiem ir labas, tad noteikti izrunātu kādu dzīvokli vēlas pirkt, cik reāli ir pašam sakrāt un, iespējams, parakstītos uz konkrētu termiņu, piemēram - gadu. Ja attiecības ir patiešām nopietnas un plānojat kopīgu ģimeni, vienmēr jau var domāt par kopieguldījumu.
02.01.2016 21:57 |

Reitings 743
Reģ: 22.11.2015
Patiesíbá ir dumji prasīt citiem padomu, jo ir pāri, kuri ar vecākiem kopā dzīvo ilgi un labi sadzīvo, savukārt citi sastrīdās jau pēc mēneša.
02.01.2016 22:06 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es 4 gadus esmu dziivojusi kopaa ar viira vecaakiem,triis istabu dziivoklii.Nekaada lielaa vaina!Varbuut vieniigi mazliet bija gruutibas ar eesanu kopaa,iipasi tad ,kad bija jau mazais,bet arii nekas taads ,lai teiktu ,ka bija briesmiigi!Viira maate loti patiikama sieviete,taada ar humorinu-loti patiik veel tagad!Satiekamies kaadreiz ,kad esmu Riigaa utt.
Es nesaskatu neko sausmiigu ,ja beerni dziivo kopaa ar vecaakiem!Arii ne tad ,kad 30!!!Te tas vaards VECIS skan taa ,it kaa jau peedeejie metri-daudz vairs nav palicis:-D
Es noteikti saku ,ka naakotnee vajadzeetu savu,bet ja nav veel tajos 30 ,tad nu gan neko sausmiigu neredzu visaa tajaa.Ja vecaakiem maaja un veel ar atseviskaam ieejaam ,tad vispar kolososaali-iipasi ,ja veel kaadreiz paliidz ar maziem tikt galaa!
03.01.2016 00:04 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Te lasot liekas ,ka vecaaki visaam tiesam sausmiigi

Nu kapeec jabut shausmigiem vecaakiem? Man patik pec dushas nedomajot veljaa stavet pie spogulja zhavet matus, pa nakti aiziet uz wc, nevelkot halatu, reizem nepatik nomazgat tejas kruzi uzreiz, patiik reizeem pa maju staigaat iisaa t kreklaa. Tas ir tadas lietas, ko dzivojot ar vecakiem Tu nevari atlauties arpus savas istabas...
03.01.2016 00:09 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Nu kapeec jabut shausmigiem vecaakiem? Man patik pec dushas nedomajot veljaa stavet pie spogulja zhavet matus, pa nakti aiziet uz wc, nevelkot halatu, reizem nepatik nomazgat tejas kruzi uzreiz, patiik reizeem pa maju staigaat iisaa t kreklaa. Tas ir tadas lietas, ko dzivojot ar vecakiem Tu nevari atlauties arpus savas istabas...

par to pasu iedomaajos, nepatiktu vilkt halatu ejot uz tualeti, ka tik neuzskrietu viriesa vecaakiem virsuu vienas biksites un kreklinaa :-D
03.01.2016 00:16 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man laikam visvairāk skepse būtu pret to, ka jau dzīvojis "Hotel Mama" 30 gadus, tad visticamāk ne savas zeķes māk vešenē iemest, ne uguni zem kartupeļu kastrolīša pašķilt... :-P
Ja tas ir uz gadu vai 2 un abi kopā strādajat un krājat pirmajai iemaksai, tad tas ir racionāli, bet tad ja tas viss tikai tā uz pusspēku notiek un var ievilkties, tad labāk meklējiet citus variantus vai citus partnerus 8-)
03.01.2016 00:17 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mad, tas nu gan ir atkarīgs no katras konkrētās ģimenes. Manējā ir liberāla (gan savējie, gan "in-laws") un, lai gan kopā nedzīvojam, bet, ja kādreiz kopā nakšņojam, varam mierīgi plivināties apenēs un neuztraukties :-P
03.01.2016 00:22 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Story-Taapeec es saku ,ka ir jadziivo atseviski,ja to var!Es loti noveerteeju tagad to, ka esam tikai divi-miers un klusums uttVaru kaut kaila staigaat visu dienu pa maaju.Es saku tajaa pasaa laikaa,ka var pieciest tomeer,ja ir plaans kaut kam lielam-un tas "lielais "nepiepildaas,ka ir jau pensija pie deguna,bet tomeer veel sakariigaa vecumaa ,un tas buutu tie 30+!
Mums radinieki arii puspliki staigaa tur atpakal,kad ciemojaas-neviens iisti nenem neko galvaa!:-D
03.01.2016 00:28 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Neredzu iemeslu nepamēģināt. Nav nekāds cietums un jebkurā sekundē, kad kaut kas nepatīk, var doties prom. 300€/mēn. ilgtermiņā ir vairāki desmiti tūkstošu. Ja dzīvei ar vecākiem nav ne vainas, tad, iespējams, ka šādu sīknaudu var ietaupīt kam labākam par svešu onku.
03.01.2016 06:59 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Neredzu nekā tāda ! Kas tur tāds ir pāris gadus padzīvot kopā ? Ko tur ko nesadalīt virtuvi ? Stulbums kaut kāds , tak sarunā kurš grib vadīt to virtuvi vai sadalās pa nedeļām kurš kad ir galvenais un par ko atbild .
(t)(t)(t)(t) 3 istabas nav 2 , katram pa istabai + 1 brīva . Kas slikts ?
03.01.2016 11:13 |

Reitings 2062

Neredzu nekā slikta pa nakti nevilkt to halātu un vešiņā aiziet uz wc . Tāpat tumšs un , ja arī sagadītos , ka cits pieceļās - visi ir ģimene , ģimenē viens no otra nekautrējas , tas tā . Nav jādefilē sexy veļā gaismā , bet naktī aizskriet uz wc nav problēma .
WTF Halāta uzvilkšana rītos jau noteikti nemaksā to , lai atdotu 300 eur svešiniekam .
03.01.2016 11:27 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 29.01.2009
dzīvoju pie vecākiem 10 gadus, esmu dzīva. pareizi sakot pieciešu. virtuvi gan nevar sadalīt. kā es gribēju sadalīt. nesanāk..drauga mammai liekas normāli,ka virtuves grīda nedēļu ir netīra. man šķiet,ka virtuvē ja ēd 6 cilvēki tad uzkopšana jāveic katru dienu. viņa dzīvo ar rozā brillēm. :D
galvenais,ka jumts uz galva. un var iekrāt. mašīnu nopirkām,jo varējām iekrāt. abi mācāmies, gadā jau aiziet 4 tūkst. tagad kāzām jākrāj. bet mums nav tā,ka haļavu dzīvojam. strādājām pie mājās. maksājam par komunāliem, kas ir smieklīgi. 50 euro. pa citiem saistītiem izdevumiem ar māju/tehniku. un ēdam paši. dzīvojam kā komunālajā dzīvoklī.
bet par halātu..tas man besī.. gribu justies kā maāās. pastaigāt ar halātu. redz, drauga māte var, māsa var staigāt es nē. :D
03.01.2016 11:43 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
nu, lai arī pirms tam man arī vīrieša ģimene šķita jauki un labi cilvēki, pēc 3 gadiem vienā mājā (kaut arī lielā), labāk redzu viņus ejam nekā nākam. Vienīgais, kāpēc izturējām līdz galam bija skaidrs mērķis, skaidrs termiņš un noteikta summa, kurai jābūt, tiklīdz tas viss tika sasniegts, bijām prom.

Nebija tā, ka kāds kādam dzīvo uz kakla - ēst pirkām un taisījām atsevišķi, izņemot svētkus. Katram bija sava virtuves daļa ēst gatavošanai un pārtikas glabāšanai. Tā daļa, ņemot vērā, cik dažādi mums bija ēšanas un pārtikas izvēles paradumi, bija labi noorganizēta. Visvairāk kaitināja privātuma neesamība, sākot ar veļas žāvēšanu pagalmā, īpaši ņemot vērā viņu paradumu "izpalīdzēt"izkārt veļu, ja veļas mašīna beidz griezties, kad es esmu, piemēram veikalā vai dušā. Tajā mājā ātri nācās aizmirst par kārdinošu veļu, mežģīnēm utt, lai nenāktos sarkt kā pirmajā reizē, kad viņi pasteidzās pie veļas mašīnas pirmie (biju domājusi izmazgāt kopā ar citām un žāvēt savā istabā). nu un tā kaudze ar visādiem tādiem sīkumiem, kas, kopā savācoties, pamatīgi krita uz nerviem.

Ja tomēr tev liekas, ka ir vērts mēģināt krāt, atceries arī, ka naudai vērtība nepieaug un tas dzīvoklis, ko tagad esat noskatījuši un kam jums būtu jākrāj, piemēram, 5 gadi, lai nopirktu bez kredīta, pēc tiem 5 gadiem jau maksās citu summu, un ne mazāku.
03.01.2016 13:18 |

Reitings 2258
Man draudzenei vīrs ap 42 gadi pierunāja, lai visi padzīvo pie viņa vecākiem 3 istabu dzīvoklī. Viņiem ir 2 mazi bērni. Tas viss beidzās ar dažu nedēļu pukstēšanu un milzu skandālu :D
03.01.2016 14:11 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Es esmu dzīvojusi pie vīra vecakiem , tas gan bija attiecību sākumā , viss bija forši , nācām un gājām , kad gribejām , ēst vienmēr gatavoja viņa , bieži prasīja man ko gribu ēst un , kas man garšo , to arī gatavoja ... nekad nav bijis neviens strīds , viņa tiešām bija super vīra māte ...
03.01.2016 14:16 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es nedzīvotu ne ar saviem, ne viņa vecākiem. Ne jau tāpēc, ka slikti cilvēki, bet es no 18 gadu vecuma dzīvoju šķirti no vecākiem un netaisos atgriezties bērnībā. Ja būtu tāda situācija kā Tev, es vienkārši nedzīvotu kopā ar vīrieti, tas nenozīmē, ka pārtrauktu attiecības, kopdzīve jau nav obligāta, vīrietis var rīkoties pēc saviem ieskatiem, bet man vajag savu telpu un, lai arī cik draudzīga vīrieša ģimene, tās tomēr ir un paliek viņu mājas ar viņu noteikumiem.
03.01.2016 14:44 |

Reitings 2062
Tajā mājā ātri nācās aizmirst par kārdinošu veļu, mežģīnēm utt, lai nenāktos sarkt kā pirmajā reizē, kad viņi pasteidzās pie veļas mašīnas pirmie (biju domājusi izmazgāt kopā ar citām un žāvēt savā istabā).

eeem , nopietni ? Es vēl nupat biju pie līgavaiņa ciemos pa nakti un pirms miega ietērpos mežģīņu babydoll naktskrekliņā , novēlot ar labnakt ieraudzīja mani tādu gan viņa māte , gan tēvs , so what ? Arī no rīta ejot uz vannasistabu speciāli nepārģērbos , pateicām visi Labrītu un viss .
tieši otrādāk jājūtas lepnai , ka seko sev līdzi un neej gulēt kaut kādās bumbierenēs :D
03.01.2016 15:41 |

10 gadi
Reitings 13809
Tagad vēl kāda mēģinās iestāstīt, ka tas ir pieklājīgi vīrieša vecāku priekšā staigāt seksīgā naktstērpā vai apakšveļā.

Droši vien esmu vecmodīgi audzināta, bet uzskatu, ka to nevajadzētu darīt ne savu vecāku, ne bērnu priekšā. Tas, kas notiek guļamistabā, tas nav jāiznes no tās ārā.
03.01.2016 15:45 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Nuuu, es arī negribētu, lai vīra tēvs mani redz kaut kādos mežģīņu naktskreklos vai apakšveļā.
03.01.2016 15:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits