Kā atgūties un kļūt par iepriekšējo "es"?

Reitings 351
Reģ: 27.11.2015
Labs vakars!

Man ir nu jau 4 mēnešus vecs zīdainis protams pirmais mēnesis miglā tīts, biju gan zombijs gan iedzivojos depresijā gan beigās vēl dabūju VD pilnai laimei, bet tas tādēļ ka naktis negulēju, pa dienu nevarēju vispār aizmigt un plusā vēl centos uzturēt māju un vakariņas lai būtu. Vīrs palīdzēja arī, bet naktis necelās tā kā baroju ar krūti. Nu jā bija traki un visi teica lai atslabstu un nekas ka mājās bardaks virs teica ka lai par vakariņām neuztraucos un eju dienā gulēt centos bet drīzāk gūlšņāju nekā gulēju, bet ne par to ir stāsts .
Es sāku atslābt un izlaidos tagad man galvā un apkārt ir bardaks un grūti ieviest kādu kārtību un arī ar sportu nodarboties atsākt kaut kas man traucē, bērnam arī nav tāds stingrs režīms kā gribētos .
Negribētos, lai mani nopeļ vai pažēlo, vienkārši gribētu palasīt citu stiprāku sieviešu par sevi stāstus kā savākties un un savest visu sev apkart kārtībā un dzīvot nevis eksistēt jo redz man ir zīdainis? :-/
01.01.2016 23:38 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Amerikaa es savu sarkanmatiiti neesaaju loti daudz saadi-staigaaju gan aaraa,gan pa maaju -daarzu!Man loti patika!
02.01.2016 16:25 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Arī tašo ka man visi teica ka zīdainis tas ir tik viegli un zīdaini tikai guļ ēd un viss praktiski visu dienu guļot, bet realitātē tas tā nav

Ja arī tā dara, tad tikai pāris pirmos mēnešus. Man tāds gulētājs pirmos mēnešus bija. Uz 4 mēnešiem arī jau vairs negulēja tik daudz.
Man šo problēmu labi risināja aktivitātes paklājiņi.
02.01.2016 16:27 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Bet tie ir tikai 4 mēneši, bērns tādā vecumā nespēj sevi nodarbināt. Tur tā problēma, ka mēs man liekas pārāk daudz gaidām no tiem bērniem - to, ka viņi neraudās tik daudz, ka ātri kļūs patstāvīgi, ka būs klusi utt... Nu nav tā. Arī es pirms bērna domāju, ka nu viss būs afigenna, es tak esmu supersieviete, ar visu tieku galā. Kad piedzima bērns, tad arī atnāca lielā apgaismība. :D Visu laiku nogurums, bērns raud, nomierināt nesanāk, pati uzvelcies un sāc jau trakot. Naktis negulētas, liekas, ka viss uz taviem pleciem un neviens nepalīdz.
Lielākoties jau pašas vien mēs sevi novedam līdz tādam stāvoklim un vienīgais kas palīdz ir mēģināt savākt sevi rokās. Sakārtot savu dienu iepriekš, lai viss nav jādara reizē un haosā. Mēģini pagulēt kad mazais guļ, trauki pa to laiku var pagaidīt. Ja ir spēks, tad sakop māju citā reizē kad mazais atkal guļ vai mierīgi atpūšas. Nevajag visu censties paspēt vienā laikā un dzīt sevi stresā. Es saprotu, ka tas nav viegli un uzdod nervi, bet neaizmirsti arī to, ka tam bērnam ir TIKAI 4 mēneši. Vienīgais kas viņu interesē ir ēst, gulēt, pielikt pamperu un būt blakus mammai.
Es pati arī esmu vienmēr bijusi straujas dabas un patstāvīga, tāpēc bērna piedzimšana izsita mani no sliedēm. Ar prātu tu tam visam esi gatavs, bet kad tas reāli notiek, tu vairs nekontrolē situāciju kā pašai gribētos. Tāpēc mazliet ievelc elpu un paskaties uz to visu no citas puses. Jo saķert visas tās depresijas, distonijas un citus zvērus, mūsdienās izskatās, ka ir vieglāk par vieglu, bet savākties neviens vairs pēc tam nemāk...
02.01.2016 16:39 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Kaadreiz mees domaajam ,saaks staigaat, buus vieglaak-man ta bija nemitiiga staigaasana ,cekosana,ko tas mazais atkal "izracis" otraa istabaa ,un tad kad saaka skriet-vispaar!!!!

oij, jaa, mana mamma teica to pashu, ka gribejusi, lai mes atrak rapojam, staigajam utt., bet kad tas pienaacis, vinja domaja, kur ir mans bebitis, kursh labakaja gadijumaa uz vedera var apgriezties :D

Man tagad arii ir taa, gribas no rita divana savu piparmetra teeju padzert, 20 minutes atmosties, bet nee, meita lien pie TV, megina tikt virtuvee, ja durvis nav bijushas ciet lidz galam, jaskrien pakalj... Autore, ko tu darisi, ka tev veel bernam est bus jasak taisist, tas man bija shausmas, tik mazas porcijas, tadam mazinjam jataisa est.... uhhh....

Tomeer es uzskatu, ka viss ir pashorganizeshanaa, es vispar par brinos, ka mes ar viru 2 tikam ar visu galaa, vins gaja uz darbu, es uz studijaam, tad viens vienu nakti, otr otru, bet tas mus loooti satuvinaaja.

Es iesaku autorei vienkarsi nevis sedet un skatities uz bardaku vai domat ko ar bernu darit utt., bet sakt organizet savu dienu, pierakstit cikos berns gulj, cikos celjas, cikos uz nakti iet guleet. Taja vecumaa mana ap 7 gaja gulet, tad es ashi ashi - maju savacu, velju ieliku mazgat, traukus traukjenee, vakarinjas viiram, pati vannaa guleet un tad gultaa.... kaa arii, neaizmirsti, jo mierigaka pati, jo mierigaks berns.
02.01.2016 16:53 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man tomeer patika tas,ka vecos laikos man viss bija peec laikiem-tas nu gan paliidzeeja,kaut kaa sagatavojos ar to,ka eediis tad un tad,dienduss(kad jau bija lielaaki)tad un tad!Tagad modee tas amerikaaniskais variants,ka laiku nav vispaar-beerns ieraudaas ,un momentaa maate saprot,ka jaadod eest...tas beerns nemaz nevar iepiiksteeties...vienmeer atceros vecaas dakteres domu graudu-taa beerna naudeesana ir vina runaasana,noteiti nevajag nemties apkaart stundaam-beernam ir jaadod miers,taapat kaa pieaugusam!Nevajag ne 100 rotallietas nekaa!
02.01.2016 16:53 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Man tomeer patika tas,ka vecos laikos man viss bija peec laikiem-tas nu gan paliidzeeja,kaut kaa sagatavojos ar to,ka eediis tad un tad,dienduss(kad jau bija lielaaki)tad un tad!

Man viss ir peec laikiem, tikos est, tikos gulet, tikos vanna, tikos aaraa (nu tas gan atkarigs arii no laikapstakljiem un manas pashsajutas), bet viss parejais peec laikiem, bet man taa jau bija no pirmaas dienas. Vienigais shad tad pajuk "grafiks", kad virs majas, tad berns negrib pusdienslaiku gulet, grib speleties ilgaak.

beernam ir jaadod miers,taapat kaa pieaugusam!Nevajag ne 100 rotallietas nekaa!

jaa, shis tieshaam ir ljoti labi pateikt! Es ilgi domaju, ka tam bernam vajag manu 10000% uzmanibu.
02.01.2016 17:03 |

Reitings 77
Reģ: 21.04.2015
Tev PM
02.01.2016 17:16 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Es esmu pielāgojusies režīmam,kuru izstrādājis pats bērns,nevis es pati ar modināšanām un tramdīšanām. Vismaz manējam nav tā,ka vienu dienu tā un tikos, bet otru dienu jau kaut kā savādāk un citā laikā. Tāpēc labāk seko Story ieteikumam un pieraksti kad ko viņš dara. Un ar to gulēšanu nevajag forsēt. Labāk kārtīgi nokausē,lai ilgāk guļ,nekā streso midzinot un tad vēl stresot zinot,ka drīz modīsies.
02.01.2016 17:55 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Man īsumā ir tā, ka gaidīju, ka būs daudz, daudz grūtāk. Neteikšu, ka arī ir viegli šobrīd, bet biju noskaņojusies, ka negulēšu vispār un kritīšu gar zemi no pārguruma, jo grūtniecības pēdējos mēnešos nolēmu, ka studēšu maģistratūrā uzreiz pēc bērna piedzimšanas. Realitāte ir tāda, ka pirmais mēnesis bija murgs. Bieži raudāju, nāca prātā sliktas domas, kāpēc tā sanāca, ka paliku stāvoklī.. Tagad saprotu, ka tas viss ir muļķības, bērns ir skaistākais, kas var būt. Nekas dzīvē tam nevar līdzināties. Man palīdzēja tas, ka daudz lasu grāmatas, tostarp sanāca palasīt par psiholoģiju, dzīvi pēc dzemdībām, bērniem, kaut kur zemapziņā tas palīdzēja saprast, kas ar mani notiek un notiks, uztvert to vieglāk. Otrkārt, jā, man paveicies ar vīru un vīramāti. Viņi ir gatavi daudz skatīties bērnu, ja nepieciešams, tad nu cenšos laiku izmantot daudz pilnvērtīgāk, nekā pirms dzemdībām. Ja nav kas pieskata bieži, var izmantot brīvo laiku jebkam no minētā, kas man palīdz- baseins, sauna, masāža (starp citu, Kolonnā tikai pa 15 EUR taisa burvīgu muguras masāžu(l), relaksācija garantēta, var nepažēlot naudu), labas grāmatas, laba filma, pusdienas ar draudzeni, pastaiga ar suni, vingrošana, skriešana. Tikai pēc dzemdībām sāku skriet un vingrot, agrāk pat neiedomājos to darīt un tagad to daru, jo atklāju, cik ļoti tas mani relaksē un nomierina. Noteikti iesaku iet svaigā gaisā, ja ir kāds kas kaut uz 10 min var pieskatīt bērnu! Es saprotu, ka ne visām ir iespēja atstāt bērnu bieži tuviniekiem, bet svaigs gaiss vienmēr būs risinājums. Manējam drīz 3 mēneši un teikšu, ka ir daudz vieglāk, bet, protams, ikdienā ir savas grūtības un dzīve jāpakārto bērna vajadzībām. Es gan nepiekrītu, ka tas būtu šausmīgi grūti. Dzīvē viss mainās. Dzīve ir pārmaiņu pilna ikvienam, cilvēks visam var pielāgoties. Bērns ir labās pārmaiņas dzīvē un visas grūtības ar laiku paliek vieglākas.(l) Lai veicas.
02.01.2016 18:59 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Mazas nianses, kas man palīdz nomierināt raudošu vai niķīgu zīdaini:
1. Pamatlikums- vai paēdis un pamperis tīrs?!
2. Novilkt bodiju un zeķītes un ļauj izstaipīties. No 2 mēn. staipīšanās bēbjiem vispār topā.
3. Sasegt silti, silti un saģērbt un atvērt logu istabā, un atstāt ratos gulēt. Svaigā gaisā guļ ļoti labi.
4. Vecā labā tautas metode- ietīšana. Satin autiņā tā, ka rociņas un kājiņas bēbim grūti pakustināt. Youtube ir labi pamācību video, jo svarīgi stingri satīt. Man no sākuma likās drasistiski, bet bēbis guļ vienreizēji un uzreiz gandrīz aizmieg. Draudzenes arī par šo metodi sajūsmā, tikai ietīšanai jābūt pareizai, savādāk var nesanākt.
5. Rotaļlietas ar mūziku. Arī youtube ir speciālā nomierinošā mūzika zīdaiņiem. Daudziem palīdz, es pat pati varu aizmigt, paklausoties to speciālo bēbīšu mūziku.(l)
6. Mammai jābūt mierīgai un harmonijā ar sevi-tad arī bēbis būs mierīgs.
02.01.2016 19:03 |

Reitings 11
Reģ: 19.12.2015
Bija līdzīgi. Katrs bērns ir savādāks, mans ir memmītis, tā maigi izsakoties.
Manējai spēlējas tikai ar to, ko es esmu paņēmusi rokās un tikai tik ilgi, kamēr sēžu blakus.
Visur kur eju viņš ir ar mani, kā astīte.
Esmu aizmirsusi , ko nozīmē baudīt rīta kafiju, ir fiksi jādzer- kamēr var.
Visādi ir gājis, bet tomēr ar katru dienu paliek aizvien vieglāk, sāka rāpot-ļoti labi, sēdēt un stāvēt-fantastiski, kad sāka staigāt- vispār paradīze, jo beidzot nevajadzēja nēsāt, ejam pie rociņas. Un nekur viņš neskrien, jo uzmana mani, lai nebūtu par tālu aizgājis.
Ir bērni, kas ļoti grib būt mammas tuvumā, just apskāvienus un tad jāziedo ar tīrību un vakariņām, lai tik būtu miers mājās. Protams visi bērni bļauj, vēro, dažreiz jāļauj niķoties, jo ne vienmēr izdabāsi, bet neļauj viņam histēriski bļaut, tas var kļūt par ieradumu un būs vēl trakāk.
Grāmatas nav laika lasīt, bet manas mammas iedotā vecā Spoka grāmata ir ļoti palīdzējusi pie konkrētām problēmām, vajag palasīt, atrod kādu literatūru.
Kas man atviegloja ikdienu:
-no 5 mēneši mums bija Babybjorn krēsls, vārdos neizsakāmi kā dzīve izmainījās, jo elektroniskajā nelabprāt sēdēja, es to krēslu nesāju pa māju visur līdzi, uzradās brīvs laiks, gan dušā gāju, gan grīdas mazgāju, gan ēst taisīju, tik ar aci jāuzmana un ar kāju pa retam jāpakačā. Arī iemidzināt var, savu muguru pasaudzēt.
-mums mūzikas ļoti palīdz, tikai tā iespējams noskaņoties uz gulēšanu, gan arī jautrību, pati gan neesmu nekāda muzikālā.
-ēst gatavoju multivāres katlā, nekādas receptes, visu liku sautēties, ļoti ērti, visi paēduši, laiku tas aizņem tikai tik, cik iemest katlā un apliet ar ūdeni, nekas nepiedeg un saglabājas silts kamēr vīrs pārnāk.
-laukā staigāju ar bērnu 2 reizes dienā, tas noņem nogurumu.
-izmantoju interneta veikalus, jo veikala apmeklējumi prasa pārāk daudz laika.
03.01.2016 01:16 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Man gan nav bērns, bet.. Tik interesanta diskusija! Meitenes, jūs tik labi visu izrakstījāt! Paldies jums(l)
03.01.2016 02:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits