Nedaudz pazīstama situācija.. :D
Par to, ka tev bija depresija un VD - pati vainīga! Tā ir nolaidība pret sevi. Es šobrīd negribu tā teikt ieknābt vai kā savādāk kaut ko baigi pārmest, bet, meitene mīļā, atpūsties arī ir jāmāk! Nedrīkst sevi novest līdz tādam stāvoklim! Netīrie trauki un putekļi pagaidīs. Miegs, miegs, miegs un vēlreiz atpūta un miegs - tas ir tas, kas bija tev primāri visnepieciešamākais pirmajos mēnešos. Žēl, ka tavi tuvinieki to nesaprata un nepiespieda tevi atpūsties un gulēt, uzņemoties maksimālas rūpes par zīdaini vismaz pirmās nedēļas...
Tavs bērns izklausās līdzīgs manam puikam. Naktī guļ labi, bet līdz ar to, dienā kādas 3x miega reizes pa kādām 45 minūtēm. Citreiz ilgāk, bet tas reti. Par diendusu - varu vnk aizmirst, jo man reāli vieglāk ir negulēt vispār, nekā tikt uzrautai no miega pēc 30 minūtēm. Būtībā jau arī īsti gulēt vairs neprasās, jo naktis guļu normāli.
Es reāli traki gaidu momentu, kad mazulis beidzot staigās un atradīs sev nodarbes pats. Es gan visu paspēju izdarīt, bet tas ir uz manu nervu rēķina - jo lai pabeigtu to, ko esmu iesākusi, nākas klausīties īdēšanā un čīkstēšnā, līdz brīdim kamēr pievēršos dēlam. Un tā skaņa, ko nākas klausīties dienas garumā, reāli dienas beigās sāk dot pa nerviem! (e) Un tā katru dienu viens un tas pats... :-P Taču man tas ir otrais bērns - tāpēc vēsā mierā dzeru no rīta kafiju, kamēr pie kājām viens īd.8-)
Man palīdzēja bounceris! Ļoti palīdzēja tieši pirmos 6 mēnešus. Bērns, kad negribēja gulēt uz grīdas, tad vnk labprāt sēdēja bouncerī man tuvumā un es varēju kaut ko padarīt, kamēr mazais vnk uz mani skatījās. Midzināju bērnu arī tikai un vienīgi bouncerī (diendusas), uz grīdas - ar vienu kāju šūpināju, pati tikmēr varēju dzert, ēst, lasīt. Un bērns tā iemiga un gulēja. Un es netērēju laiku šūpināšnai uz rokam, pārikšanai gultiņā utt. Līdz ar to - ieguvu laiku sev.
Nu un klasika - bērns paaugsies un arī laiks atradīsies. 4 mēnesi nav vēl nekas liels. Reāli par cilvēku sajutīsies, kad beigsi barot bērnu ar krūti. Tā vispārīgi runājot, par tādu dzīvi kā bija pirms bērna - vnk vari aizmirst! Tu tagad esi māte un pirmā persona sava bērna dzīvē - viņam tevis vajadzēs daudz un tikai tu būsi viņa mierinājums, pilnais puncis, sausais dupsis, smieklu avots, prieks, izklaide, siltums, sāpju remdētāja utt. Visi pārējie būs tikai īslaicīgie aizvietotāji ik pa brīdim. Tāda nu ir dzīve...
Manuprāt, cilvēkiem, kuriem ir tendence sirgt ar depresiju un VD, nav īsti tapis skaidrs, kas ir ar viņiem noticis. Viņi nespēj pieņemt realitāti un samierināties ar situāciju. Tas tā, tikai manas pārdomas... Var jau būt, ka kļūdos, taču tā sāk likties - normāli ir, ka organisms "atgrūž" realitāti, ja nespēj to pieņemt - cilvēks reāli sāk iet "sviestā". Tāpēc ietekums - mēģini izdzīvot izgaršojot visus grūtos brīžus ar izpratni, ka tas ir normāli un tas ir tāds periods. Nesteidzies "atgūt" iepriekšējo dzīvi! Neizdosies tāpat, jo tava dzīve nekad nebūs tāda kāda tā bija agrāk. Tas gan nenozīmē, ka nevarēsi atrast laiku sev, sportam vai citām nodarbēm, tas tikai nozīmē, ka tas viss izskatīsies un būs savādāk, ar citām prioritātēm priekšplānā. ;-)
Piedod par garo palagu! :-P