Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Siera kūkas krēms par sāļu

 
Reitings 7
Reģ: 29.01.2009
Gatavoju siera kūku un krēmam izmantoju Baltais svaigo sieru un putukrējumu+pūdercukurs. Krēms iznāca pārāk šāļš, neiet kopā šīs divas lietas. Kā Jūs taisat siera kūkai krēmu?
30.12.2015 14:44 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Kā tev viņš varēja iznākt par sāļu ja tu neliki klāt sāli? Varbūt tev tik tā liekas ka ir par sāļu, bet patiesībā nemaz arī nav? Vispār jau siera kūkām nav jābūt super saldām, bet tieši tādām saldi sāļām.(nepārsālot)
30.12.2015 14:48 |
 
Reitings 7
Reģ: 29.01.2009
Sāli gan neliku, bet iekš putukrējuma tas svaigais siers šķita pārāk šāļs. Jau pagaršojot svaigo sieru no paciņas, tas likās diezgan ''sierīgs'' :D Varbūt īstais Mascarpone derētu labāk nekā Baltais. Jāmēģina varbūt vēl pielikt olu dzeltenumus, lai garšīgāks.
30.12.2015 14:52 |
 
Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Maksā dārgāk, bet es vienmēr izmantoju Filadelfijas sieru. Tieši tā iemesla dēļ, ka lētākie bezpiedevu svaigie sieri ir nedaudz par sāļu. Ja taisu lieku daudzumu, tad piem. 2 kārbiņas ņemu Kāruma svaigo sieru un 3 Filadelfijas siera kārbiņas.
Mana variācija par tēmu:
*no sākuma ar mikseri (putotāju) samaisu sieru viendabīgā masā,
*tad beru klāt pūdercukuru,
*samaisu,
*pēc tam leju klāt saldo krējumu,
*visu maisu uz vidējiem apgriezieniem, līdz paliek tāds viendabīgi krēmīgs
*tad pielieku laima sulu (jāskatās, cik daudz tās siera masas), garšoju cukuru
*es lieku klāt arī želatīnu - to izkausēju, atdzesēju un ar karotie prātīgi iemaisu siera masā.
Daudzumus pateikt nevaru, jo siera kūku vienmēr gatavoju uz aci.
30.12.2015 14:53 |
 
Reitings 655
Reģ: 09.01.2015
Tā kā manam virišķim garšo ļoti saldas kūkas, tad es klāt lieku daudz pūdercukura,tad kad man no salduma nāk vēmiens, viņam ir tieši laikā :D
Bet kad taisu citiem viesiem es orientējos pēc savām garšas kārpiņām, nevaru pateikt cik konkrēti katrā reizē piederu pūdercukuru klāt.
Es gan nekad neņemu ne Mascarpone, ne Philadelfy, es ņemu mūsu pašu Kāruma un nekāda vaina.
Saldo krējumu var pirms tam uzputot atsevišķi un iecilāt masā, tad masa ir tāda pufīgāka :)
30.12.2015 14:58 |
 
Reitings 7
Reģ: 29.01.2009
Paldies, ņemšu vērā :)
30.12.2015 15:00 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Jā, daudzi krēmsieri ir ar jūtami daudz sāli. Es parasti, ja neņemu Filadelfiju, izvēlos Rasa ražojumu, tas ir ok. Ja tik un tā bail, ka būs par sāļu, paņem to, kas jau pamatā salds - aveņu vai to ar cepumiem (man pašai tas aveņu liekas labs siera kūkai).
30.12.2015 15:04 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Kāruma un Rimi krēmsieros arī neesmu vīlusies.
Domāju, ka tad, kad ievilksies, būs ok :-)
30.12.2015 15:07 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es parasti, ja neņemu Filadelfiju, izvēlos Rasa ražojumu, tas ir ok.


Rasa variants patiesībā pēc sāls satura pat iznāk sāļāks nekā baltais :D
30.12.2015 15:11 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Parasti ņemu Kārumu un ir ok - kā jau te teica, siera kūkai tieši jābūt ar tādu svaigumiņu. Man gan arī parasti prasās vairāk salduma, ja man liekas, ka negaršo ne pēc kā, tad vīram ir tieši laikā. Taisni pretēji vienkarsinav gadījumam :-D
30.12.2015 15:11 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Es to masu taisu tādu "primitīvu"- svaigais siers/krēmsiers vai kas nu viņš tur skaitās, iebiezinātais piens ar cukuru, citronu sula, želatīns.
30.12.2015 15:20 |
 
Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Es parasti ņemu Rasa krēmsieru, nekad nav licies par sāļu.
30.12.2015 15:28 |
 
Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
ja tēma par siera kūkām, tas pastāstiet kā jūs lietojat želatīna plāksnes? es vienmēr esmu taisījusi ar paciņās esošo, bet tagad jātaisa no plāksnēm, nekad neesmu pat redzējusi. kā viņas ūdenī izšķīst? es lasu internetā rakstīts - ieliek plāksni ūdenī pagaida pēc tam izņem ārā un tad liek kūkā bez ūdens. bet kā tas ir , tad viņa nešķīst?
30.12.2015 15:57 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Labāk ņemt ārzemju sieru Mascarpone vai Philadelphia. Vietējie sieri ir sāļi un paskābi.
30.12.2015 16:01 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Pērkot svaigos sierus vienmēr pievēršu uzmanību sāls daudzumam. Bet līdz šim nav nācies vilties.
30.12.2015 16:02 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Bet neesmu ne reizi ņēmusi Mascarpone vai Philadelphia.
30.12.2015 16:04 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es izmantoju Mascarpone vai Philadelphia. Un nekad nebija problēmu!
30.12.2015 18:49 |
 
Reitings 312
Reģ: 22.07.2015
Jā, piekrītu meitenēm, - arī parasti kūkās lieku Mascarpone vai Philadelphia - vienmēr labs rezultāts, nekad nav sanācis vilties, piedevām, manējās ģimenes locekļi parasti ir ar izteiktām garšu kārpiņām, - ja kaut kas būtu ne tā, nemaz neēstu.
30.12.2015 18:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits