Jaunā gada izaicinājums - vegānisms!

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Labs vakars! Beidzot nu sniegs ir! un var paņemt tasi kafijas un ielūkoties cosmo..

Šovakar vēlētos uzzināt jūsu viedokli par tēmu, kas pēdejās dienās visu laiku ir manā galvā. Tātad. Nesen ar draugu runāju par vegānismu un visu no tā izrietošā - esmu sapratusi, ka pat tagad ikdienā uzturā nelietoju gaļu,zivi,pienu un daudz ko citu un no tā atteikties - nebūtu žēl, bet pagrūti gan..
Ir doma nākamo gadu sāk pēc jaunas ēšanas programmas ( to sastādīšu ar dakteri :) ) un arī fiziski pilnveidot sevi.
Un vasarā pilnībā pāriet uz Veģetārismu, jo tajos mēnešos tas ir daudz vieglāk.

Tad gribu izlasīt jūsu viedokļus par šo no :
* filozofiskā skata punkta.
* Cik daudz uzturā lietojat ( gaļu,zvi,pienu,olas..)
* Vai atbalstas apģērbu no dzivniekiem? Un izklaides pasākumus ( Cirks )
* Ir bijusi pieredze? Draugu? ( Ļoti vēletos izlasīt!)
* Un vai Jūs pašas esat domājušas par šo un vēlējušās mainīt savu netikai ēdienkarti, bet arī skatu uz dzīvi? :)

Pāldies un jauku,siltu un smaidīgu vakaru vēlot -
Madara! (l)
28.12.2015 17:59 |

Reitings 216
Reģ: 05.03.2015
Šajā gadījumā es nerunāju par to,kas ir vai nav dabai kaitīgs. Mēs paši arī esam dabai kaitīgi. :D
Runa bija par to,ka tā dēļ tiek nogalināti dzīvnieki, bet arī manas gaļas dēļ tie tiek nogalināti,jā...
29.12.2015 09:36 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Neiešu izteikties par tēmu, jo man ar to nav bijusi saskare un apkārt neviens man tāds nav, lai tagad ko spriestu.

Bet runājot par zinātniekiem un visām šīm muļķībām ko viņi saliek pilnus interneta saitus gribās teikt, uhh kā viņi tagad pelna naudiņu uz tādiem, kas svēti tic viņu teiktajam. Kamēr manā acu priekšā netiek viss parādīts, tikmēr ticamība man viņiem nav nekāda. Es arī varu sevi pataisīt par zinātnieci, sarunāt visādas lietas un būs bariņš cilvēku, kas kādā forumā pieminēs mani un manis itkā atklātās lietas un ļoti ticēs man. :-D:-D:-D
29.12.2015 09:53 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Neatceros, kad pēdējoreiz ir bijusi kaut viena diena, kad neesmu ēdusi kaut ko no gaļas vai zivīm. Man attiecībā uz ēdienu ir normāla veča uztvere - bez gaļas nevar paēst. :D Kaut gan labi apzinos, ka tā droši vien nav, bet man pārāk garšo gaļa un zivis, lai vispār pieļautu domu par veģetārieša dzīvesveidu.
Ok, vegānus vispār nesaprotu - viens ir neēst gaļu, bet atteikties no olām, piena produktiem, utt. man tiešām šķiet galīgi nereāli un nevajadzīgi.

Ādas izstrādājumus nēsāju, sirdsapziņa nemoca, priecājos, ka barības ķēdē atrodos tur, kur atrodos. :) Draugu veģetāriešu šķiet arī nav.
29.12.2015 10:36 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Mēs paši arī esam dabai kaitīgi.

https://www.youtube.com/watch?v=R4XhZ1Ybrjk
29.12.2015 10:45 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Tieši vakar man trāpījās Freelee Banana Girl kanāls youtube, tāds besis uzgāja viņā klausoties :-D:-D Meiča norij dienā ~30-50 banānus un plātās cik tas ir forši :-D:-D
Vēl ir FullyRawCristina - arī no tās pašas operas. Dienā norij pilnu galdu ar augļiem. Es vienīgi brīnos cik tad laika viņa patērē, lai to visu apēstu :-D
29.12.2015 10:50 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Visur taču ļaunā majonēze, piena produkti, medus, olas, zivis, gaļas.

Mani patiesībā pat uzjautrināja tas ka meklējot vegānu receptres varēja redzēt ka daļā "vegānu" recepšu izmantoja majonēzi. :-D'

cits vel topošais vegāns vel nezin īsti atšķiribu starp veģetārieti un vegānu :D Tad vel kāds grūž virsū savu uzstāju ka nes savu līķi pats ja gribi ēst, itkā nevarētu bez tā iztikt un vienkārši paziņot ka būs vegānu/veģetāriešu galds un miers mājās. Vienmēr jauzsver tas ka gaļu, olas, pienu utt. viņš nelieto.
29.12.2015 10:54 |

Reitings 17203
Dienā norij pilnu galdu ar augļiem. Es vienīgi brīnos cik tad laika viņa patērē, lai to visu apēstu

Tas pat patiešībā arī nav veselīgi. Nemaz nevar tā ēst uz savu galvu cik vien augļus/dārzeņus grib. Visam ir sava norma cik ir ieteicams dienā ēst. (t)
29.12.2015 10:55 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Tas pat patiešībā arī nav veselīgi. Nemaz nevar tā ēst uz savu galvu cik vien augļus/dārzeņus grib. Visam ir sava norma cik ir ieteicams dienā ēst.
Tieši tā! Un tie 50 banāni vienkārši fascinē, cik tur cukura, vājprāts :-D:-D
29.12.2015 10:58 |

Reitings 17203
Tieši tā! Un tie 50 banāni vienkārši fascinē, cik tur cukura, vājprāts

Tā jau mēs ikdienā uzņemam pārāk daudz cukuru normāli ēdot jo tas ir sagrūzts visur, bet vot apēdot vel 50 banānus... nu super. Baigi labi visi orgāni būs aptaukojušies pēc tā.
29.12.2015 11:01 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Tam visam taču ir vairāki paveidi, nevis tikai viens neēd gaļu, otrs neēd neko no dzīvnieku valsts.
Jāatrod savam organismi vispiemērotākais. Kurš paveids liekas tev piemērotāks un kuram vēlies pievērsties? Ovolaktoveģetārisms, ovoveģetārisms, vegānisms, frotārisms vai kāds cits?
Ja vegānisms tad tikai uzturā vai viss dzīvesveids?

Jābūt arī skaidram iemeslam, kādēļ kaut kam tādam ir vēlme pievērsties, lai tas nav tikai, tagad tas ir moderni. Vēlies attīrīt organisms - kāpēc tad vienkārši neuztaisīt sulu kūri, atslodzes dienu? Vai esi parēķinājusi cik tev izmaksās jaunā ēdienkarte, un vai vari to atļauties? Ar ko aizstāsi vielas, kuras izslēgsi no ēdienkartes?
29.12.2015 11:05 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Tieši vakar man trāpījās Freelee Banana Girl kanāls youtube, tāds besis uzgāja viņā klausoties Meiča norij dienā ~30-50 banānus un plātās cik tas ir forši
Vēl ir FullyRawCristina - arī no tās pašas operas. Dienā norij pilnu galdu ar augļiem. Es vienīgi brīnos cik tad laika viņa patērē, lai to visu apēstu

neesmu nekādā ziņā speciāliste un uzturā neorientējos, bet šeit varētu būt tas gadijums, ka neuzņem pietiekami uzturvielas, tādēļ rij tik daudz augļus, jo cukurs dod to enerģiju un tad tik šķiet ka ar organismu viss kārtībā, jūtas normāli. :-D
29.12.2015 11:08 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Mani patiesībā pat uzjautrināja tas ka meklējot vegānu receptres varēja redzēt ka daļā "vegānu" recepšu izmantoja majonēzi. '

Miss Joker, to, ka tavas zināšanas nav pat pamatskolnieka līmenī, parādīji jau iepriekšējā vegānu diskusijā, nu beidz blamēties un izteikties par tēmu, kurā tev nav nemazākās saprašanas. Īpaši attapīgajai tev - ir arī vegāna majonēze, pie tam diezgan elementāri mājās pagatavojama.
29.12.2015 11:09 |

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Vēl ir FullyRawCristina - arī no tās pašas operas. Dienā norij pilnu galdu ar augļiem. Es vienīgi brīnos cik tad laika viņa patērē, lai to visu apēstu

Vinjai ir graads uzturzinibaas un vinja need tikai augljus. Vinja eed ljoti daudz darzenus. Un vina ir svaigedaja,par to mes sheit vispar nerunajam. Vidusmera latvietim tas skjiet kas biedeejosh un naveejosh :D

Mani patiesībā pat uzjautrināja tas ka meklējot vegānu receptres varēja redzēt ka daļā "vegānu" recepšu izmantoja majonēzi.

Ja tu nezinaji,tad ir ari veganiska majoneeze ;-)
29.12.2015 11:13 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Īpaši attapīgajai tev - ir arī vegāna majonēze, pie tam diezgan elementāri mājās pagatavojama

+++
Bieži vegānu receptēs šādas lietas ir pašsaprotamas, tāpēc sastāvdaļās tiek rakstīts vienk. piens, majonēze u..c, nevis VEGĀNU piens, VEGĀNU majonēze, jo tiem, kas pārzina vegānu ēdienkarti, tāpat ir skaidrs, par ko ir runa.
29.12.2015 11:17 |

Reitings 17203
Es zinu ka ir vegānu majonēze, bet to variantu kuru es biju atradusi tur bija burtiski pavisam parastā majonēze no vekala pirkta, nevis pašu gatavota un tas tiešām likās amizanti.
29.12.2015 11:58 |

Reitings 17203
Un tomēr es uzskatu ka ja cilvēks pāriet uz šādu dzīves veidu tad arī tajās receptēs kur tiešām ir runa par 0% dzīvnieka izejvielu izmantotiem produktiem, tad tas ir jauzsver. Nejau priekš sevis, bet tieši priekš tiem citiem cilvēkiem kas to var pārprast.

Par majonēzi konkrēti es zināju, bet es saderu ka par daudziem citiem produktiem tajā ziņā es arī varētu nezināt, jo vienkārši es nepiekopju to dzīves veidu un līdz galam to neatbalstu, bet nevienam aizliegt arī nevaru un netaisos.
29.12.2015 12:06 |

Reitings 19
Reģ: 22.06.2015
Atceries kad jāatsakās arī no spermas savā uzturā. Jo šis produkts nenāk no ''augu pasaules'' !!!!!!!!!!
29.12.2015 13:02 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Sākumā izlasīju nevis Jaunā gada izaicinājums - vegānisms! bet Jaunā darba izaicinājums - vegānisms!
Nodomāju - nu gan darbiņš :D

Par tēmu gan nav ko teikt :)
29.12.2015 13:10 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Vegāns nebūšu nekad, arī veģetāriete nebūšu, jo man ļoti garšo gaļa un citi vegāniem aizliegtie produkti, (kurus īpaši labi nepārzinu) no kuriem atteikties nevaru, jo nejūtos paēdusi, bet kažokādas, dabīgās ādas, dabīgos zīdus nelietoju, jo žēl dzīvnieki. Vilnu gan. Es gan nezinu kāds sakars apģērbam ar uzturu...(t)

Man ir vienalga, vegāns vai nē, bet īsti nesaprotu vienu - kāpēc īpaši jāuzsver - esmu vegāns/veģetārietis? Esmu manījusi, ka daudzi (ne visi) pārāk bieži par to it kā lielās. Nav jau tur nekas tāds īpašs...(t)
29.12.2015 13:36 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ak es tumsoņa-nebiju dzirdējusi par vegāno majonēzi. :D No kā to vispār taisa? :-O
Visi tie vegānie aizstājējprodukti nekas veselīgs nav. Vegānais margarīns - palmu tauki ar veselu virkni E burtiņiem, auzu un riekstu pieni arī ar veselu rindu E. Tas, ka rakstīs lieliem burtiem bio, neko nemaina, ja iekšā ķīmija uz urrā.
Ja zināt kādu vegāno pienu, sviestu, krējumu, margarīnu un majonēzi, ielieciet linku uz produkta sastāvdaļām. Kokosa piens/krēms neskaitās, jo tas vienīgais ir tīra manta.
29.12.2015 13:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits