Jaunā gada izaicinājums - vegānisms!

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Labs vakars! Beidzot nu sniegs ir! un var paņemt tasi kafijas un ielūkoties cosmo..

Šovakar vēlētos uzzināt jūsu viedokli par tēmu, kas pēdejās dienās visu laiku ir manā galvā. Tātad. Nesen ar draugu runāju par vegānismu un visu no tā izrietošā - esmu sapratusi, ka pat tagad ikdienā uzturā nelietoju gaļu,zivi,pienu un daudz ko citu un no tā atteikties - nebūtu žēl, bet pagrūti gan..
Ir doma nākamo gadu sāk pēc jaunas ēšanas programmas ( to sastādīšu ar dakteri :) ) un arī fiziski pilnveidot sevi.
Un vasarā pilnībā pāriet uz Veģetārismu, jo tajos mēnešos tas ir daudz vieglāk.

Tad gribu izlasīt jūsu viedokļus par šo no :
* filozofiskā skata punkta.
* Cik daudz uzturā lietojat ( gaļu,zvi,pienu,olas..)
* Vai atbalstas apģērbu no dzivniekiem? Un izklaides pasākumus ( Cirks )
* Ir bijusi pieredze? Draugu? ( Ļoti vēletos izlasīt!)
* Un vai Jūs pašas esat domājušas par šo un vēlējušās mainīt savu netikai ēdienkarti, bet arī skatu uz dzīvi? :)

Pāldies un jauku,siltu un smaidīgu vakaru vēlot -
Madara! (l)
28.12.2015 17:59 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014

Luk atbilde. http://vegan.lv/category/receptes/

Receptites jau var miljoniem sarakstit, bet visu vegetaro un it ipashi vegano recepshu problema ir proteiins. Zinu, zinu to var ar atrast pakshaugos un tas nozime ka katra maltite jabut ieverojamam daudzumam paksaugu. Tie paksaugi par rinki visos iespejamajos veidos un kombinacijas ,pirmkart, piegriezas, otrkart, entaas uzturvielas savaakt no augiem ir problematiski. Es gatavojot est piedomaju lai maltite uzturvertibas zina butu sabalanseta.
28.12.2015 21:58 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tie visi ēdieni, man liekas, ir tādi īpaši, kur jāmeklē katru reizi visas izejvielas un vēl baigi jāgatavo, nu nez.. ja ir laiks...
28.12.2015 21:59 |

Reitings 203
Reģ: 06.08.2014
Tie paksaugi par rinki visos iespejamajos veidos un kombinacijas ,pirmkart, piegriezas, otrkart, entaas uzturvielas savaakt no augiem ir problematisk

Es jau 5 gadus esmu vegane, kaut ka man tie darzeni, graudaugi nav apnikusi un analizes ari idealas.
28.12.2015 22:02 |

Reitings 3925
Jamie Oliver receptes man ir pazistamas, problema nav receptes vai nespeejaa bez galas/zivim/olam/piena pagatavot satigu un garsigu maltiti. Problema ir uzturvielu zinjaa sastadit sabalansetu maltitu ilgstosa laika posma periodaa. Konkreti- olbaltumvielas ir problema. Ja vegetarietis var est olas un piena produktus, tad veganam pat shiis olbaltumvielas atkriit un tad tik barojies no paakshaugiem visas iespejamajas kombinacijas vai ari dzivo olbaltumvielu trukumaa, par B grupas vitaminiem un omegaam es pat nerunaju.
28.12.2015 22:08 |

Reitings 209
Reģ: 19.12.2013
Tad jau labāk izvēlos kuli nogriezt nekā pievērsties vegānismam. Tas jau nav normāli ja cilvēks noliedz savu dabu.
28.12.2015 22:16 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Olīvija4, tu tiešām domā, ka tie, kas ēd gaļu, ēd tikai gaļu? Un vegānu un veģetāriešu ēdienus viņiem ticība neļauj gatavot un ēst :D Runa iet par to, ka vegāni ēd tikai augu izcelsmes pārtiku, veģetārieši ēd vegānu "sortimentu" + piena produktus un olas, bet "gaļēdāji" ēd visu, tāpēc arī izvēle plašāka.
28.12.2015 22:18 |

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Vatsons ja tev tas sagadaja problemu sabalanset nenozime,ka visiem taa ir. Nevienu nepaziistu kuram ta butu problema,nav jastav veikala un jadoma,ko nu man pirkt,lai butu olbaltumvielas:D
Sakuma ir par to japiedomaa,kamer pierod tik.
28.12.2015 22:19 |

Reitings 3925
Vegana recepte, bet iekshaa meesli. Atteiksanas no galas un dzivnieku produktiem nav panaceja veseligam uzturam.

Ingredients

200 g dark dairy-free chocolate
85 g blanched almonds
150 g dairy-free margarine
85 g glacé cherries
100 g dried cranberries
For the honeycomb:
5 tbsp granulated sugar
2 tbsp golden syrup
1/2 tsp bicarbonate of soda

Read more at http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/vegan-chocolate-cherry-honeycomb-parfait/#55vYx3zVqPy5Sm1t.99
28.12.2015 22:20 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Vatsons, jebkura diētā ir jāuztraucas nevis par to, ko tu neēd, bet gan par to, ko ēd. Nav jau tā, ka "gaļēdāji" izvēlās tikai un vienīgi veselīgu pārtiku, kas nesatur visādus "mēslus". Džemijam ir arī daudz foršas receptes un ir skaidrs, ka, ja gribi būt vesels, ir jādomā ko likt mutē.
28.12.2015 22:24 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Olīvija4, tu tiešām domā, ka tie, kas ēd gaļu, ēd tikai gaļu? Un vegānu un veģetāriešu ēdienus viņiem ticība neļauj gatavot un ēst Runa iet par to, ka vegāni ēd tikai augu izcelsmes pārtiku, veģetārieši ēd vegānu "sortimentu" + piena produktus un olas, bet "gaļēdāji" ēd visu, tāpēc arī izvēle plašāka.
bet tiesi ta! It ipasi vasar var vispar bez galas dzivot. Un salatus klat pie galas gatavoju pec veganu vai vegetariesu receptes .
28.12.2015 22:25 |

Reitings 203
Reģ: 06.08.2014
sugаr - Es neviena vieta neesmu noradijusi ka galedaji ed tikai galu.
28.12.2015 22:27 |

Reitings 467
Reģ: 24.08.2015
Neesmu un nekad netaisos klūt par vegānu. Bez galas varbūt varētu, ja loti loti gribētu, bet netaisos atteikties no piena produktiem un olām, kas ir vieni no tiem produktiem ko uztura lietoju visvairāk. Nah. Nekad nesapratisu tos veganus, bet lai jau dzīvo ja tā patīk, bet ja sāks man pārmest kaut ko ka ēdu galu, tad gan dabūs pec pilnas programmas.
28.12.2015 22:28 |

Reitings 23705
Vispar tiesi otradi, paveras daudz plasaka recepsu izvele
bet tu to teici! tas ir pilnigi otradak.

es ka galedaja edu

1. galas edienu receptes
2. veganu
3. vegetariesu

tris reiz lielaka izvele
28.12.2015 22:29 |

Reitings 49
Reģ: 15.08.2013
Esmu veģetāriete 6 gadus, un jūtos labi, lai gan jāatzīst, ka līdz galam vēl neesmu iemācījusies sabalansēt uzturu tā kārtīgi - zinu, ka var labāk. Fiziski jūtos labi, imunitāte normāla. :)
Lietoju pienu un olas, un vegānismu tomēr neuzskatu par pareizu, jo neliekas, ka govij būs sliktāk, ja pienu izslauks, vai vistai - ja paņems daļu no olām, un bitēm arī nevajag visu saražoto medu. Cita lieta ir veikalā nopērkamais piens un olas, jo skaidrs, ka lopiņiem tur nav normāla dzīve un beigās viņus gaida kautuve.

Ādas izstrādājumus neatbalstu, bet no aitu vilnas izmantoju.

Ģimenē un draugu lokā esmu vienīgā, tāpēc, ejot ciemos, dažreiz labāk paēst pirms tam. :D Ģimenē kaut kā kooperējamies. Radi atzīst, ka veģetārie ēdieni arī ir laba lieta un šo to pārņem.

Neēdot dzīvniekus, sirdsapziņa ir mazliet tīrāka. Tas liekas nepareizi, ka dzīvās radības ir domātas uzturam. Un kas saka, ka tas ir trends, mazliet smiekli nāk. Tas ir atkarīgs no informācijas daudzuma, ētikas apsvērumiem u.c.
28.12.2015 22:29 |

Reitings 467
Rīdziniece- Vasara un bez galas??? Tu laikam joko! Es bevienu normāli vasaru nevaru iedomaties bez laukā ceptiem šašlikiem. Mmm.
28.12.2015 22:30 |

Reitings 3925
ja tev tas sagadaja problemu sabalanset nenozime,ka visiem taa ir. Nevienu nepaziistu kuram ta butu problema,nav jastav veikala un jadoma,ko nu man pirkt,lai butu olbaltumvielas

Es loti labi zinu kada kuram produktam ir uzturvertiba, man tam nav uzraksti uz pacinam jalasa. Vienigais kam uzrakstus uz iepakojuma lasu ir gatavie produkti, kur var but pilns ar dazhadiem mesliem- glukozes fruktozes sirupu, aspartamu, hidrogenetajiem taukiem u.c.
Ja vegetariesiem vel ir iespejams izveleties produktus ar olbaltumviela un bez oglihidratiem (olas, biezpiens, siers), tad veganiem tada iespeja nav. Vienigais produkts ar normalu OB daudzumu ir paksaugi (pupas un leecas), bet tie naak komplektaa ar ieverojamu oglhidratu daudzumu. Ja konkretaja bridi paksaugus negribas, tad veganam maltite sastaav no plikiem oglhidratiem. Izdzivot jau taa var, bet vai vajag un ko tas dod?
28.12.2015 22:31 |

Reitings 23705
Rīdziniece- Vasara un bez galas??? Tu laikam joko! Es bevienu normāli vasaru nevaru iedomaties bez laukā ceptiem šašlikiem. Mmm.
Nu labi sasliks tas ir iznemums, un klat kiploku krejuma zalumu mercite un arbuzs. Sasliks ar arbuzu ir ideali. ;-)
28.12.2015 22:32 |

Reitings 3925
jebkura diētā ir jāuztraucas nevis par to, ko tu neēd, bet gan par to, ko ēd.

Par to jau es ari runaju. Kaut kadu produktu neesana nav garants veseligumam.
J.O. Ir normalas receptes, es pilnigi pabrinijos ko tur margarins meklee.
28.12.2015 22:35 |

Reitings 467
Rīdziniece- Bet nu protams vasarā gala prasās mazākos daudzumos, bet iespejams tadel ka karstā laikā parasti vienkarsi negribas daudz ēst, bet gan dzert daudz auksta škidruma (vismaz man) :-)
28.12.2015 22:39 |

Reitings 3925
Reizi pa reizei uztaisu kaadu indieshu pljorzu, maz darba jaiegulda un rezultats sanak gards un satigs, visa gimene var est, bet no tada ediena vien partikt- nee paldies.

28.12.2015 22:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits