Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vai ir vērts gaidīt?

 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Sveikas,

Esmu nedaudz apmulsusi, gribētos dzirdēt viedokli no malas par savu "problēmsituāciju", protams, ka gala vārds piederēs man, tomēr vēlos padalīties un dzirdēt ieteikumus.

Kā jau noprotat, tad šī ir kārtējā attiecību problēma. Tātad - esmu bez 1 mēneša 27 gadus veca, viņš - bez 2 mēnešiem 31 gadus vecs. Abi esam patstāvīgi un izglītoti.
Bijām pazīstami jau gadus 4, iepazināmies darbā, tajā laikā mums bija ļoti labas attiecības, lai arī sen jau vairs tur nestrādāju, bet kontakts mums nezuda visus šos 4 gadus, periodiski apmainījāmies ar e-pastiem, jo, ņemot vērā, ka viņš tajā laikā bija precējies un man bija draugs, es apzināti tikties klātienē nevēlējos, lai arī viņš aicināja. Šovasar izšķīros no sava drauga, nomainīju telefona numuru un izsūtot jauno tuvākajiem draugiem, uzsākām ar viņu sarunu un nolēmām satikties. Satiekoties konstatējām, ka abi esam brīvi un līdz ar to sākām pavadīt daudz laika kopā. Viņš jau gadu ar sievu kopā nedzīvoja. Tā nu, pavadot kopā nedēļas nogales pie dabas, izbraucienos un tml, starp mums uzplauka jūtas un kļuvām par pāri.

Ir pagājis pus gads un man liekas, ka mūsu attiecības nevirzās nekur, tās ir tik pat nenopietnas kā līdz šim. Laiku pavadam kopā reti, jo abi esam aizņemti, pēdējā laikā bieži arī grib tikties ar draugiem. Nav viņš nekāds tusētājs un baigais apkārt skrējējs, bet, tomēr, jūtu, ka pēdējā laikā draugi ir stipri lielāka prioritāte kā es. Šodien runājām un aizrunājāmies par mūsu attiecībām, par to kā mēs tās redzam nākotnē. Viņa mērķis nākotnē ir jauna ģimene un bērni. Esmu šad tad izmetusi, ka liela vēlme pēc bērniem man nav, bet nēesmu teikusi kategorisku nē. Viņam šīs manas runas radījušas pamatīgas šaubas. Atzina, ka šobrīd vēl nav nobriedis nekam nopietnam, tajā skaitā kopdzīvei, jo gribas vēl patrakot, ar draugiem satikties, pabūt šad tad vienam un tml. Bet tajā pašā laikā attiecības ar mani ir svarīgas un pārtraukt nevēlas, arī neko "labāku par mani" nemeklē un nevēlas, arī mūsu kopdzīvi redz un mani kā viņa bērnu māti arī, bet līdz tam ir jānobriest.

Protams arī pa vidu mums vēl ir trešais, proti - viņa deviņgadīgais dēliņš, kurš man ir pieķēries un arī es viņam sāku pieķerties, tā kā man tā problēma nebūtu pieņemt svešu bērnu. Jāatzīst, ka sākotnēji tā man bija problēma un arī esmu šo to nesmuku pateikusi, tā kā tas ir arī akmenis manā dārziņā. Viņam šis aspekts ir ļoti svarīgs, jo attiecības ar sievu izbeidzās, jo bērns netika pieņemts (kopīgu bērnu ar sievu nebija). Līdz ar to bērns ir sāpīgs temats. Vēlētos, lai nākotnē es iesaistos mazā audzināšanā, jo viņš nevēlas būt bērnam gan mamma, gan tētis kā tas ir bijis līdz šim. Bet šobrīd viņam liekas, ka es negribu iesaistīties. Bet man nešķiet pareizi audzināt mazo, ja es nedzīvoju kopā ar viņiem, es principā esmu nekas. No sevis es šobrīd varu dot tikai savu labvēlīgo attieksmi, palīdzību mājas darbu pildīšanā, kopīgi spēles uzspēlēt, bet neko vairāk, vismaz šobrīd nē. Es nejūtu, ka man būtu tiesības sākt audzināt bērnu. Esmu to arī teikusi.

Un pamata problēma ir tā, ka viņam galvā ir liels juceklis, viņš neredz to ceļu līdz happy ending, t.i. - savai ģimenei. Viņam tam ir jānobriest. Ir izveidojusies barjera no iepriekšējām attiecībām, kurās ir cietis. Es savukārt šaubos, vai viņš maz līdz tam nobriedīs? Vai vsp viņam tā vēlme pēc savas ģimenes radīsies, vai ceļu līdz tam atradīs? Lai arī šobrīd es nevēlos ne uz sitiena dzīvot kopā, precēties un taisīt augšā bērnus, bet es zinu, ka kopdzīvi es labprāt gribētu uzsāktu drīz. Man gluži negribas šādas tīniskas attiecības, kad paliek viens pie otra pa nakti, ir tāda kā mētāšanās, kas ir ļoti nogurdinoša. Teica, ka attiecībās nēesot ar visiem 100% un ļoti labi apzinās, ka sāpina mani ar šādu rīcību (t) Laiku, kad būs nobriedis protams, ka pateikt nevar.

Kā man labāk rīkoties? Pie sevis es saprotu, ka man ir "jāatlaiž" šīs attiecības, jādod viņam tā brīvība, kas viņam ir tik svarīga...neliedzot ne tikties ar draugiem, ne liedzot pabūt vienam, neuzbāžoties ar sevi un vēlmi pēc tuvības. Jānododas sevis attīstīšanai un jādzīvo sev, jāatrod jauni hobiji, neiespringstot uz daudz kopā pavadīto laiku. Bet cik ilgi? Vai vsp ir vērts kaut ko gaidīt? Vai nav labāk likt punktu šīm attiecībām...?
Es nevaru saprast kā būtu pareizi. Jāpiebilst, ka vīrietis man ir iekritis sirsniņā diezgan dziļi, un lai arī nav attiecībās uz visiem 100% es mīļumu, rūpes un uzmanību saņemu. Par pārējo es sūdzēties nevaru, kā tikai par to, ka attiecības stāv un stāvēs uz vietas vēl kādu laiku.
27.12.2015 20:42 |
 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
:-/
27.12.2015 20:46 |
 
Reitings 28127
Reģ: 11.02.2015
Abi viens otru saprotat, bet pie kompromisa tāpat nenonākat, jo šobrīd tie pulksteņi jums tikšķ dažādās laika zonās.. tā man izklausās. Ir skaidrs, ka agrāk vai vēlāk vienam no jums jāpiekāpjas. Vai tas būs viņš? Pati jau labāk viņu zini ;) ko teic intuīcija?
27.12.2015 20:51 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Tur jau jums tie jautājumi ir padaudz, bet es domāju, ka key words ir šajā
Atzina, ka šobrīd vēl nav nobriedis nekam nopietnam, tajā skaitā kopdzīvei, jo gribas vēl patrakot, ar draugiem satikties, pabūt šad tad vienam un tml.


Tikko izšķīries, nu tad tā arī varētu būt.
Nav jau jāpārtrauc attiecības uzreiz, vienkārši jāsaprot, ka tas ir tas, kādu dzīvi viņš sev pagaidām grib. Taču, ja tu gribi kopdzīvi un nopietnas attiecības, tad tev tas ir jāsaka, jo ne vienam, ne otram attiecībās nav jādzīvo kā upurim, aizejot pārlieku lielos kompromisos. Varbūt, ja teiksi, ka nevari tādās attiecībās būt, tad viņš pēkšņi nobriedīs, taču neieteiktu uz to paļauties.
Tev nav jārisina tas, ko VIŅŠ grib, jo to tu nevari. ;) Tu vari ietekmēt tikai savus lēmumus.
27.12.2015 20:52 |
 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Intuicīja teic, ka es neziturēšu un aiziešu. Nedomāju, ka viņš piekāpsies. Jo teorētiski jau viņam viss ir bijis, bērns, laulības, nopietas attiecības. Vrb pats sevi māna, ka gribēs to atkal. Šādi viņam vienkārši ir ļoti izdevīgi.
27.12.2015 20:54 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es droši vien pateiktu, ka esmu cilvēks ar nopietniem nolūkiem un, manuprāt, ir pazemojoši gaidīt turpinājumu attiecībās, kurās meitene tiek nolikta fakta priekšā, ka prioritāra ir tusēšanās un nenopietnas tikšanās, bet kaut kad tālākā nākotnē.. :-/

Jo teorētiski jau viņam viss ir bijis, bērns, laulības, nopietas attiecības. Vrb pats sevi māna, ka gribēs to atkal. Šādi viņam vienkārši ir ļoti izdevīgi.

Teorētiski viņam ir bijušas ne visai veiksmīgas attiecības. Viņš, iespējams, nesaprot, kā tas ir, kad viss ir forši. Tomēr tā atieksme arī nav īsti jauka no viņa puses :(
27.12.2015 23:59 |
 
Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Tas atkarīgs no tā cik drīz tu gribi bērnus un ģimeni un cik ilgi trv ir laiks gaidīt uz šo konkrēto mērķi ar tieši šo cilvēku.
28.12.2015 00:10 |
 
Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Kā tu uztvertu situaciju, ja dzīvotu kopā, bet vinjš bieži tusētos ar draugiem un tev būtu jāpaliek ar vinja dēlinju?
28.12.2015 00:40 |
 
Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Cilvēks atklāti ir pateicis, ka negrib neko nopietnu. Tev nekas nav jāgaida, tev ir jādomā par sevi, ko gribi tu. Ja tu gribi dzīvot šaubās, neziņā un justies tā, kā tagad jūties, tad paliec un gaidi. Ja tu uzsākt kopdzīvi, dibināt ģimeni, tad tur ārā noteikti kāds, kas vēlas to pašu - atradīsies
28.12.2015 08:48 |
 
Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
No malas izklausās nenopietns tas puisis (par vīrieti grūti nosaukt).
Ir vismaz divas nopietnas attiecības, kuras ir beigušās + bērns. 31, manuprāt, ir vecums, kad vīrietim jau kādu laiku jābūt VĪRIETIM un jāuzņemās atbildība par savu rīcību. Principā ar savu rīcību pašlaik viņš sāpina gan tevi, gan mazo. Un tam es neredzu nekādu attaisnojumu - tas liecina tikai par cilvēka pārlieku lielo egoismu
28.12.2015 09:09 |
 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Paldies par viedokļiem. Gribēju tikai piebilst, ka tusiņi ar draugiem netiek uzstādīti kā prioritāte, to ir tikai 2-3 reizes mēnesī un darba dienu vakaros, kad tas neko netraucē.
28.12.2015 09:45 |
 
10 gadi
Reitings 1647
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka viņam bail atkal uzkāpt uz tiem pašiem grābekļiem, kā ar iepriekšējo sievu. Tāpēc arī bremzē un tik ātri neiesaistīsies jaunās attiecībās. Bet ja viņš tev nesola kopīgu nākotni, met mieru šīm attiecībām uz 50%, jo viņam tāds pagaidu modelis ir ērts, bet tu zaudē labākos gadus.
28.12.2015 10:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!