Čau čau! Vēlos zināt Jūsu viedokli par izglītību un darba iespējām Latvijā. Cik daudzām no Jums ir augstākā izglītība, cik daudzas studē un cik daudzas vienkārši strādā?
Pati vidusskolu beidzu 2014. gada vasarā, uzreiz neiestājos augstskolā (lai gan daudzi uzstāja un izdarīja spiedienu uz mani, ka tas jādara), bet vienkārši meklēju darbu. Strādāju, strādāju, strādāju, tā nu neiestājos arī 2015.gadā nevienā augstskolā. Pašlaik esmu jauna darba meklējumos, bet normālu darbu atrast ir praktiski neiespējami. Dažreiz liekas pamatīga bezcerība. Bet kā ir ar bakalaura/maģistra grādu? Pašai ir pazīstama meitene ar maģistra grādu, bet nekur tālāk par apavu veikalu nav tikusi un netiek.

Arī divas draudzenes vasarā pabeidza universitāti, viena tomēr tika normālā darbā, bet otra jau vairāk kā pusgadu sēž mājās un nespēj darbu atrast. Tieši šie cilvēki mani demotivizē vispār stāties augstskolā un ņemt
studiju kredītu , jo bail par kredītsaistībām un darba iespējām Latvijā. Bet no otras puses, ar pliku vidusskolas izglītību var laikam ka visu mūžu nosēdēt veikala kasē

Citreiz naktīs neguļu un prātoju, ko vispār iesākt ar savu dzīvi, ko darīt nākošgad...iestāties universitātē. Zinu arī cilvēkus kas sākuši mācīties, mācās, mācās un pēkšņi izdomā : ''nē, tas nav priekš manis!'', pamet skolu un aizbrauc vispār no Latvijas un turpina maksāt briesmīgos studiju kredītus

Bail kļūt par vienu no tiem gadījumiem.
Kā iet Jums? Cik grūti vai viegli ir apvienot studijas ar darbu? Kā Jūs izvēlējāties, ko darīt un ko studēt? Priecāšos izlasīt Jūsu viedokļus