Man ir līdzīgi, bet nav problēmu ar dzēlīgu lietu teikšanu dusmās. Tajā brīdī vienkārši iedomājos, ka pēc tam nožēlošu un ka otram cilvēkam sāpēs un to nekādā gadījumā negribētu. To pašu vari iedomāties pie dzēlībām - atcerēties, cik un ko labi tas cilvēks Tev ir darījis un vai tiešām ir pelnījis tādu sāpi.
Tā vietā man sanāk kāds dusmīgs/izbesīts rūciens, kādas aizcirstas durvis, citreiz kāda asara.
Stulbākais, ka neizdodas iestāstīt apkārtējiem, ka:
* no rīta man vajag manu personal space - aizkaitinās, ja man blakus spiedīsies pie izlietnes 2vatā zobus tīrīt. Šad tad arī dienas laikā. Nepatīk, ka man ir ļoti tuvu klāt, berzējas vai pieskatās ilgstoši.
* stulbi jautājumi no rīta. Un bieži vien vispār, kad cilvēks standarta lietas nesaprot un vairākas reizes jāskaidro, kas elementārs. It īpaši mammai. Darbā kaut kā spēju atslēgties.
Parasti vienkārši izbesos, uzrūcu pretī (neko aizvainojošu, vnk, ka apnika skaidrot) un pārtraucu sarunu, lai vairāk negandētu garastāvokli sev.
Varbūt ir vērts padomāt, kurās situācijās Tev ir vislielākās problēmas un izdomāt, kā no tādām izvairīties vai vieglāk izkļūt?
Esmu pamanījusi korelāciju starp šīm garastāvokļa svārstībām ar vispārējo apmierinātības līmeni arī dzīvi un apkārt notiekošo. Ja jutīšos sliktāk diendienā, biežāk būšu dusmīga.