Rīdziniece Cik es skatos, nevienam ieskaitot mani pašu nav iebildumi ja izmanto zāli kā medikamentu kuru izraksta ārsti ja ir nepieciešams. Tomēr, kāds tam sakars ir ar cilvēku kurš dienu dienā grasās pīpēt to, bez nekādām veselības problēmām, vai arī ar savu pašizdomāto depresiju(nevēršoties pie ārsta pēc palīdzības) kura iespējams pat ir radusies tieši zālītes iespaidā.
Runājot par to ka zālīte nav izraisījusi nāves ir mazliet aplami. Arī cigaretes pīpējot tiešā veidā tā neizraisa nāvi, toties veselības sekas kuras rodas no zāles/cigaretēm gan izraisa nāvi vai vismaz apgrūtinātu dzīvošanu. Tā pat kā ir aizliegts braukt dzērumā, tad arī braukt zālītes iespaidā nedrīkstētu, bet to tā pat dara, tikai avārijas kuras ir bijušas dēļ tā tiek norakstītas zem auto avārijām, nevis ka nāve tiek izraisīta no zālītes.
Nevarētu teikt ka šajā linkā man patika info, bet principā, ja zālīte tiktu legalizēta tad tie piemēri kas tur ir minētu arī notiktu vel vairāk nekā kas līdzīgs notiek jau alkoholo un smēķēšanas iespaidā.
https://familycouncil.org/?p=11795
Es neredzu vajadzību legalizēt zālīti jo tas būtu vel viens veids kā cilvēkiem pabojāt savu veselību un dzīvi, mums jau ir gana tās iespējas. Kā arī līdz ar legālu zālīti kurai cena iespējams būtu ļoti augsta LV robežās vismaz, tad plauktu arī nelegālie brūvējumi kuri nonāktu vel lielākos apjomos nevis tikai pilngadīgu un apzinīgu cilvēku rokās, bet arī nepilngadīgu bērnu rokās. Liela daļa bērnu pat nav dzirdējuši to ka šo vielu iespaidā sirdsdarbība paātrinās tik ļoti ka cilvēkiem ar vāju sirdi var izraisīt sirdstrieku.
Ja cilvēks pieaudzis iedzer vai uzpīpē man nav ieildumi, bet viss vairāk man nepatīk nevienam no šiem variantiem ka ir iespēja ka bērni izmanto šīs vielas. Pie tam ja ir kaut vai 5% iespēja ka bērnam lietojot šīs vielas var veselība bojāties, domāšana aizmigloties, koncentrēšanās spējas pasliktināsies utt. tad es esmu pret zāli.
Jo mazāk tā ir pieejama sabiedrībai jo mazāk sabiedrība pati sev kaitēs. Tie kas zina kur to iegūt un lieto to apzinīgi lai tik turpina lietot, bet legalizēt to nevajadzētu.