neko neuzdāvināja.. jau atkal

Reitings 437
Reģ: 17.02.2015
Un ne jau dāvanā tā sāpe... Attieksmē... Mana ģimene manu otru pusīti apdāvina un iepriecina, bet viņa ģimene un radi man nekad neko nav uzdāvinājuši... Nekad un neko... Es pat apsveru arī nākamgad neko nedāvināt... Tas tomēr ir gana pazemojoši... Tu tin un tin dāvanas kā muļķis, skrien pa veikaliem, bet pretī nedabū pat ne kartiņu... ne ziemīšos, ne jubilejās... (t)
26.12.2015 16:15 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nu, ja tā izdarītu tikai ome - neņemtu pierē, galvā neņemtu un laikam pat neienāktu prātā apvainoties. Ja to dara drauga vecāki, tad jā, tas ir cits līmenis un runa nav par patiešām "svaigu" draudzeni, ar kuru dēls draudzējas 2 nedēļas, bet vismaz 2 gadus ilgas attiecības. Un pat, ja draudzene būtu tikai nesen, tāpat kādu nieciņu uzdāvinātu, jo a) dēla draudzene b) ciemiņš manās mājās (pat svarīgāk tas ir)..

Bet piekrītu arī Vatsons viedoklim - ko pa lielam var izdarīt ar neaudzinātiem cilvēkiem? Manuprāt, šķirties vērts ir tikai tādā gadījumā, ja draugs pats uzvedas kā memļaks, bāžot galvu smiltīs. Ne jau dāvanā ir tā sāls, bet attieksmē.. Diez vai drauga radinieces frāze par to neierēķināšanu liecina par to, ka šie cilvēki ir neaudzināti.
26.12.2015 20:29 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Autorei, vairs nebrauc un nestrada pie tas omites. Un neko nedavini viniem. jamak izvertet situaciju no dazadam pusem, macies no viniem.;-)
26.12.2015 20:29 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012

t.i. audzināti
26.12.2015 20:30 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Un kaa tas izskatisies, ja autore nakosgad davanas vairs nedos, ja to ir darijusi divus ieprieksejos gadus? Ar ko tad juus dodot sadus ieteikumus atskiraties no autores drauga nekulturalajiem radiem? No darza darbiem var elementari atteikties aizbildinoties, ka arsts aizliedza, bet ka autorei iziet no situacijas, kad visi apmainisies ar davanam, bet vina nevienam neko nedos, kaut ari ieprieks deva? Lai lata romanu omei iedot un davanu karti vecakiem ir baigas pules jaiegulda?
26.12.2015 20:46 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Un kaa tas izskatisies, ja autore nakosgad davanas vairs nedos, ja to ir darijusi divus ieprieksejos gadus?

Tad ome teiks, cik mazdelam slikta draudzene atnaaca ar tukshaam rokaam ciemos :-D:-)
26.12.2015 20:49 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Pilnīgi neiedomājama situācija. Es ko tādu nepaciestu un nekad vairs pie tādiem radiem savu kāju nespertu pat ja viņi paši aicinātu (cik saprotu, viņi jau Tevi neaicina). Kāpēc Tu tā pazemojies un ej tur, kur Tevi acīmredzami negaida? Viņi tagad redz, ka var pret Tevi tā attiekties un Tu to visu paciet, tāpēc tādā pašā garā arī turpinās. Neej vairs pie viņiem un arī pie sevis neaicini! Un pasaki to arī draugam stingri un konkrēti, ka vairs to necietīsi. Ja pati sevi necienīsi, tad arī no citiem to negaidi.
26.12.2015 20:51 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Tad ome teiks, cik mazdelam slikta draudzene atnaaca ar tukshaam rokaam ciemos

Var sanakt vel drausmigak, ka ome nakosgad sarupee vinai davanu.
26.12.2015 20:51 |

Reitings 23705
Lai lata romanu omei iedot un davanu karti vecakiem ir baigas pules jaiegulda?
un vesela drauga gimeni tas izradas lielas pule sja ne uz vieniem svetkiem autori neapsveic.
26.12.2015 20:57 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Var sanakt vel drausmigak, ka ome nakosgad sarupee vinai davanu.

Nu tad autorei sominjaa jaaneesaa lidzi konfekshu maiss, katram gadijumam, ja uzdavina, tad preti var edot saldumu turbinju... bet ja nopietni, man laikam, neviena drauga vecaki nav nekad neko davinajushi baigi, es esmu, bet taa vinji man? laikam, ka nee un nekad neesmu satraukusies. Pat viiramaate man neko nekad nav davinajusi, kaut mani vecaki vienmer kaut ko manam viram atsuta, nezinu, man shii davanoshanaas ir tik mazsvariga.... Man galvenais, ka virs dzivo kopaa ar mani un viss :) Man butu neerti, ja Ziemassvetkos visiem butu daavanas, bet manam viiram nee, es parunatu ar saveejiem, ka nu... jaanoperk kaut kas...
26.12.2015 20:57 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
otrai pusītei ielika konvertā naudiņu... sanāk ka pat mana rukāšana, ravēšana un viss pārējais nav vērts 20 eur pa vasaru

lai vēlāk paši kostu pirkstos, ja nu mēs izveidotu ģimeni, pieteiktos bērniņš... tad es mazajam parādītu svešos tantes un onkuļus

Jums nevajag veidot ģimeni, nevajag bērnus, jums tur nekas nesanāks. Vīrietim sava ģimene ir gana svarīga, lai viņš pie viņiem svētkos brauktu ciemos un brīvdienās palīdzētu, bet Tu gaidi, ka Ziemassvētkos saņemsi algu par vasarā padarīto darbu un vēl neesošus bērnus jau plāno nostādīt pret viņa ģimeni, aizmirstot, ka tie bērni būs arī viņa bērni. Nē, nē, nekādā gadījumā tur nekas labs nevar sanākt.
Es esmu gana labi audzināta, lai arī tad, ja mans dēls atvedīs mājās tādu kazu, kā autore, pieklājības pēc uzdāvinātu kaut kādu štruntu, bet nopietni - štruntu, lai saprot, ka dāvina aiz pieklājības un cieņas pret dēlu, bet nekādas saulainās attieksmes nebūs. Ja var te aizdzejoties, ka par vasaras darbu ir kaut ko pelnījusi vai kaut kas pienākās, nu tas lien parasti ārā arī ikdienā.

Manai mammai nepatīk mana brāļa sieva. Viņa tai sievai arī dāvina visādus štruntus, lai nevar teikt, ka nekas nav dāvināts, bet tā sieva ir burtiski tāda pati kā autore - viņa uzskata, ka viņai pienākās. Ja uzskata ka pienākās dāvana, tāds cilvēks arī citās jomās uzskatīs, ka pienākās un ne vienmēr to veiksmīgi noslēps.
To jūt un varbūt tieši tāpēc autores puiša ģimene ir izvēlējusies nedāvināt neko. Neliedz ņemt līdzi ciemos, respektējot dēla izvēli, bet paši nekādas mīlestības izpausmes nedomā rādīt, jo viņiem to nevajag. Skaidrs ir viens. Autores puiša ģimenei viņa nepatīk. Un ja nepatīk visai ģimenei, nevis vienam konkrētam radiniekam, tad tas nav bez iemesla.
26.12.2015 20:58 |

Reitings 23705
Manai mammai nepatīk mana brāļa sieva. Viņa tai sievai arī dāvina visādus štruntus, lai nevar teikt, ka nekas nav dāvināts

viņa uzskata, ka viņai pienākās. Ja uzskata ka pienākās dāvana, tāds cilvēks arī citās jomās uzskatīs, ka pienākās un ne vienmēr to veiksmīgi noslēps.
normali! man ari ir tadi uzskati ka man pienakas,nu un? Ta ir mana vieniga dzive! Un ja autore davina, autores vecaki davina tad kaut konfeksu kasti vai teju zelot dela draudzenei ir cucigi. Tapat ka teret naudu struntam ko velak jamet ara ir nefeina attieksme pret naudu un delu ari,,,
26.12.2015 21:03 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Bērnus gan pret radiem nostādīt nevajag! (t) Un tiešām, ja jau šādi plāni pirms pat bērns pieteicies, nevajag plānot bērnu šādu apsvērumu dēļ. Vispār prātīgāk būtu nogaidīt un paskatīties, kas notiks tālāk.
26.12.2015 21:06 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Alexxa Te neiet runa par kaut kaadu algu, bet gan par cienjas izraadiishanu un attieksmi. Diez vai ir kaads liels ieguvums no taa ja uzdaavina kartinju vai mazu sokolaadiiti. Vismaz es neesmu redzeejusi ka deelj taa kaads ir palicis bagaataaks. :-D
Godiigi sakot, man pat ir gruuti iedomaaties shaadu situaaciju. Nez, pashai puisha gjimenei neerti nav? Ja negrib neko daavinaat draudzenei, tad lai daavanas citiem vismaz nepasniedz autores priekshaa. Vispaar man shii buutu viela paardomaam. Izskataas, ka draugam shaada situaacija liekaas ok kas liek aizdomaaties par vinja pasha veertiibaam un kultuuru.
26.12.2015 21:07 |

Reitings 23705
Manai mammai nepatīk mana brāļa sieva. Viņa tai sievai arī dāvina visādus štruntus, lai nevar teikt, ka nekas nav dāvināts
sis gan parada davinataja raksturu. Es neiedonatos poat netiakam radam terejot naudu speciali meklet kadu nevajadzigu struntu, lai tikai neteiktu ka es nekoi nedavinu. Tipa esmu labina un tomer tak davinu. Aroprac kada zults un duvkosiba vs naids ieksa. Fuiiii:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O
26.12.2015 21:07 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man jau liekas ka tāda nepatika pret autori tā no nekā arī nerodas. Varbūt pati ko ne tā reiz izdarījusi dēļ kā pret viņu nostājušies drauga radi.
26.12.2015 21:09 |

Reitings 23705
Godiigi sakot, man pat ir gruuti iedomaaties shaadu situaaciju. Nez, pashai puisha gjimenei neerti nav? Ja negrib neko daavinaat draudzenei, tad lai daavanas citiem vismaz nepasniedz autores priekshaa. Vispaar man shii buutu viela paardomaam. Izskataas, ka draugam shaada situaacija liekaas ok kas liek aizdomaaties par vinja pasha veertiibaam un kultuuru. vai ne. Tagad dazai iznak idealie drauga radi un briesmiga autore. Njaaa
26.12.2015 21:12 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Lai radi sadziedātos, nu nevajag jau nekādu īpašu iemeslu, katrā ziņā nav jānoslepkavo kāds un jānorok dārzā, pietiek ar nevietā pateiktiem vārdiem, lai norakstītu sevi uz gadiem 10 stabili. :D Kaut kā tieši tā ignorance parasti nāk no sievietēm, kas ir likumsakarīgi, jo viņas māk uzpūsties bez iemesla un vēl tajā iesaistīt visu ģimeni. Tāds viedoklis no malas, lai nesanāk, ka autore sanāk vainīga pie šādas attieksmes.
26.12.2015 21:16 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Tagad dazai iznak idealie drauga radi un briesmiga autore. Njaaa

Visu situāciju jau nezinam.:-) Tikai subjektīvi atstāstīto viedokli. Un neviens šeit nesauc kādu par ideālu vai briesmīgu, bet gan cenšas izanalizēt, kāpēc radiem ir šāda attieksme pret autori. (t)

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
MJ, dažkārt gadās, ka kāda..... runātīgāka.... radiniece izdomā, ka Mārtiņam jaunā meitene slinka, nesmuka, mantkārīga.... nu, tas kā kuru reizi, un noskaņo negatīvi visus pārējos.

Manā pieredze ir gadījumi, kad pilnīgi normālu un adekvātu otro pusi radinieki-klačotāji iztaisa par nez kādu mokšķi.

Parasti tas agri vai vēlu beidzas ar to, ka mokšķis pārtrauc apmeklēt radu tusiņus, uz radu tusiņiem brauc Mārtiņš (ar bērniem, ja ir) viens pats.

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Rīdziniece, bet pienākas par ko? Viņa uzskata, ka viņai pienākas par to, ka palīdzējusi vasarā. WTF? Tas jau nav normāli. Kamēr neierakstīja šo, man bija cits viedoklis, bet kad sākās šādi tekstiņi, tad skaidrs, ka tur ir par traku arī no pašas autores puses.

Kas attiecas uz brāļa sievu un štruntiem, tur attieksme radīja attieksmi. Mūsu ģimenē ir pierasts būt draudzīgiem pret visiem, kamēr viņi paši neizpelnās pretējo un ne jau par vienu izlecienu tāda attieksme uzreiz. Vairākas reizes ar viņu tika runāts un skaidrots, ka viņas uzvedība nav pieņemama un ka vismaz tajās retajās reizēs, kad viņa ciemojas pie mammas, vajadzētu uzvesties normāli. Sākumā viņai tika dāvinātas normālas dāvanas, līdz piegriezās. Mamma no viņas vispār nevienu dāvanu nav saņēmusi.
26.12.2015 21:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits