otrai pusītei ielika konvertā naudiņu... sanāk ka pat mana rukāšana, ravēšana un viss pārējais nav vērts 20 eur pa vasaru
lai vēlāk paši kostu pirkstos, ja nu mēs izveidotu ģimeni, pieteiktos bērniņš... tad es mazajam parādītu svešos tantes un onkuļus
Jums nevajag veidot ģimeni, nevajag bērnus, jums tur nekas nesanāks. Vīrietim sava ģimene ir gana svarīga, lai viņš pie viņiem svētkos brauktu ciemos un brīvdienās palīdzētu, bet Tu gaidi, ka Ziemassvētkos saņemsi algu par vasarā padarīto darbu un vēl neesošus bērnus jau plāno nostādīt pret viņa ģimeni, aizmirstot, ka tie bērni būs arī viņa bērni. Nē, nē, nekādā gadījumā tur nekas labs nevar sanākt.
Es esmu gana labi audzināta, lai arī tad, ja mans dēls atvedīs mājās tādu kazu, kā autore, pieklājības pēc uzdāvinātu kaut kādu štruntu, bet nopietni - štruntu, lai saprot, ka dāvina aiz pieklājības un cieņas pret dēlu, bet nekādas saulainās attieksmes nebūs. Ja var te aizdzejoties, ka par vasaras darbu ir kaut ko pelnījusi vai kaut kas pienākās, nu tas lien parasti ārā arī ikdienā.
Manai mammai nepatīk mana brāļa sieva. Viņa tai sievai arī dāvina visādus štruntus, lai nevar teikt, ka nekas nav dāvināts, bet tā sieva ir burtiski tāda pati kā autore - viņa uzskata, ka viņai pienākās. Ja uzskata ka pienākās dāvana, tāds cilvēks arī citās jomās uzskatīs, ka pienākās un ne vienmēr to veiksmīgi noslēps.
To jūt un varbūt tieši tāpēc autores puiša ģimene ir izvēlējusies nedāvināt neko. Neliedz ņemt līdzi ciemos, respektējot dēla izvēli, bet paši nekādas mīlestības izpausmes nedomā rādīt, jo viņiem to nevajag. Skaidrs ir viens. Autores puiša ģimenei viņa nepatīk. Un ja nepatīk visai ģimenei, nevis vienam konkrētam radiniekam, tad tas nav bez iemesla.