yvaine, domāju, ka tās, kas ir pabeigušas augstskolu, man piekritīs. Tie Tev ir vēl 4 gadi, lai pavilktu sevi aiz ausīm tajos priekšmetos, kas īsti nepadodas, pēc tam daļu no viņiem nevajadzēs. Varu nosaukt strīpu priekšmetu, kurus toreiz mācīja kā ļoti svarīgus, bet, pēc diploma saņemšanas, man tie nav bijuši nepieciešami (Piemēram rasēšana, kas bija viens no lielākajiem murgiem, pasniedzēja dēļ). Vēl ir daļa priekšmetu, kuros Tev visu laiku pieminēs svarīgākās lietas no tiem priekšmetiem, kurus Tu knapi velc. Tā Tu iegaumēsi tās lietas, kas Tev jāzina obligāti. Ok, es nezinu, kā tur ķīmiķiem un biologiem, bet, piemēram, studējot IT fizika tiešām ir vienkārši jāizvelk. Svarīgākās lietas tāpat iegaumēsies un pārējais vai nu nebūs vajadzīgs vispār, vai arī atmiņā būs palicis, kā to sauc un zināsi, kur meklēt. Nav tik traki.
Izvēlies to, ko gribi darīt un mācies to, nevis baidies no kaut kādiem mācību priekšmetiem. Atšķirībā no pasniedzēja, priekšnieks Tev teorijas eksāmenus nerīkos un viņam būs vienalga, vai Tu darbu izpildi ar vai bez googles palīdzības, galvenais, lai laikā un kārtīgi. :)