kādu profesiju izvēlēties,ja esmu stulba ?

Reitings 5
Reģ: 25.12.2015
:-/ Mana vidēja atzīme skolā ir 9.0,bet gan nejūtos,ka esmu tik gudra(t) Tagad es mācos 12.klasē un palika ļoti maz laika līdz absolvēšanai.Un es vēl neesmu izvēlējusies studiju virzienu un programmu.Uzreiz varu pateikt,ka nebūšu nekāds inženieris utt,jo es saprotu,ka vienkārši netikšu galā ar fiziku un matemātiku.Man labi padodas valodas,vēsture un citas humanitārās zinātnes(t) Visādi karjeras testi utt. dod dažādus rezultātus.Ko darīt ?Varbūt kādam ir kādi ieteikumi ?(l)
25.12.2015 23:23 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Es pamatskolā mācījos diecgan viduvēji, bet prikols tāds, ka 8-9 klasē bija jāpilda visādi testi, referādi, intervijas par savu profesijas izvēli un nākotnes plāniem un par to visu vel lika atzīmes. Es burtiski nevarēju un negribēju neko sacerēt un saņēmu 2 vai "ni". Par tādām atzīmēm vel saņemu rājienu no vecākiem. Isāk sakot, es ļoti baidījos no savas nākotnes un tagad jāsecina, ka nevelti baidījos.

Sievietēm viss vienkārši - ja nezin ko vēlies sasniegt, tad saražo 3 bērnus un miers galvā.
26.12.2015 05:55 |

Reitings 5
Reģ: 25.12.2015
Es laikām piekritīšu visiem,kuri pateica,ka tagad ir diezgan grūti izvēlēties studiju virzienu un programmu:-) Paldies visiem,kas atbildēja(l):-D
26.12.2015 10:21 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
yvaine, domāju, ka tās, kas ir pabeigušas augstskolu, man piekritīs. Tie Tev ir vēl 4 gadi, lai pavilktu sevi aiz ausīm tajos priekšmetos, kas īsti nepadodas, pēc tam daļu no viņiem nevajadzēs. Varu nosaukt strīpu priekšmetu, kurus toreiz mācīja kā ļoti svarīgus, bet, pēc diploma saņemšanas, man tie nav bijuši nepieciešami (Piemēram rasēšana, kas bija viens no lielākajiem murgiem, pasniedzēja dēļ). Vēl ir daļa priekšmetu, kuros Tev visu laiku pieminēs svarīgākās lietas no tiem priekšmetiem, kurus Tu knapi velc. Tā Tu iegaumēsi tās lietas, kas Tev jāzina obligāti. Ok, es nezinu, kā tur ķīmiķiem un biologiem, bet, piemēram, studējot IT fizika tiešām ir vienkārši jāizvelk. Svarīgākās lietas tāpat iegaumēsies un pārējais vai nu nebūs vajadzīgs vispār, vai arī atmiņā būs palicis, kā to sauc un zināsi, kur meklēt. Nav tik traki.

Izvēlies to, ko gribi darīt un mācies to, nevis baidies no kaut kādiem mācību priekšmetiem. Atšķirībā no pasniedzēja, priekšnieks Tev teorijas eksāmenus nerīkos un viņam būs vienalga, vai Tu darbu izpildi ar vai bez googles palīdzības, galvenais, lai laikā un kārtīgi. :)
26.12.2015 11:33 |

Reitings 19
Reģ: 22.06.2015
Mūsdienu izglītības sistēma ir sapuvusi. Visi dzīvo ideālās profesijas meklējumos sāc ar to ka tu vispār esi spējīga dabūt jebkādu darbu!

Pazīstu daudzus kas izmācījušies noteiktā sfērā un reti kurš strādā savā jomā. Skolas atzīmes vari iebāzt sev vienā vietā.

Galvenais ir izpildīt darba devēja prasības un līst pakaļā tad tālu dzīvē tiksi. Skolā vajadzētu pasniegt pakaļā līšanas stundas nevis padziļinātu fiziku un matemātiku. :-D:-D:-D
26.12.2015 17:38 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014

Nekadu. Stulbenus nekur nevajag.
26.12.2015 17:42 |

Reitings 19
Reģ: 22.06.2015

Nekadu. Stulbenus nekur nevajag.

:-D:-D:-D

Vo vo neuztraucies, tev profesija nav jāizvēlas profesija izvēlēsies tevi :-D:-D:-D
26.12.2015 17:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits