Tikai neuztraucies, bet ieraut arī, vismaz manuprāt, nevajag, varēsi sarunāt ko lieku :D Man tiešām palīdzētu, bet ir gadījies redzēt interesantas izpausmes :D
Bet cilvēki tiešām ir dažādi. Studiju gados man nekad nebija baigo problēmu ar vienaudžiem, bet bija viena pasniedzēja, kura man acīs teica, ka šādu priekšmetu krieviem LU nebūtu jāstudē, tas jau nekas, ka esmu tikai pa 1/3 krieviete, viņa pat tajā neiedziļinājās, atcerējās mani no viena vidusskolas konkursa, kurā pārstāvēju krievu skolu... Viņa mani burtiski gāza mani katrā seminārā. Viņas dēļ es saku ar akcentu runāt jebkurā valodā uztraukuma brīžos, tikai nesen ar to tiku veiksmīgi galā, kaut gan ikdienā runāju gandrīz tikai latviski, arī ģimenē. Viņa bija mana recenzente bakalaura aizstāvēšanā, viņa novilka man atzīmi uz leju un noveda mani līdz asarām aizstāvēšanas laikā. Tagad viņas jau sen fakultātē nav, jo par viņu bija daudz citu sūdzību un ne jau tikai no krieviem, jo studēju tur, kur krievu faktiski nebija... Ar citiem pasniedzējiem baigo problēmu nekad nebija, kaut gan daži ir publiskas personas ar ļoti pretkrievisku nostāju, bet stāsts ir par to, ka viena, piedodiet m..ta, var iedzīt cilvēku kompleksos uz visu atlikušo dzīvi :D Es jau tiešām nezinu, ko domāja par mani citi studenti un pasniedzēji, bet atzīmes bija labas un ar vairākiem kursabiedriem kontaktējos līdz šim, bet es pabeidzu universitāti vairāk kā 10 gadus atpakaļ. Var būt tad vēl bijis tāds pretestību laiks, un ceru, ka tagad viss mainās uz labo.
Tāpēc padoms ir tikai viens, neņemt nevienu aubē un iet savu ceļu, atceroties, ka uztraucās, ja ne visi, tad vismaz puse no taviem kurasbiedriem un domā vairāk par savām prezentācijām, nevis Tavu akcentu vai publiskas uzstāšanās prasmēm :D