Domubiedri vai autobuss?

Reitings 149
Reģ: 07.10.2015
Šad un tad izmantoju domubiedru grupas draugos.lv, lai ērti un ātri nokļūtu sev vajadzīgajā punktā. Izvēlos sev tīkamu šoferi un sazinos. Un tad nokļūstu līdz savākšanas punktam un ceļojums var sākties.
Vēlos jautāt par jūsu pieredzi - cik forši vai tieši otrādi - slikti braucieni ir gadījušies? Ar kādu šoferi un kāpēc jūs brauktu otrreiz un ar kādu vairs nekad? Kas šoferim ir jānodrošina tāds, lai jūs viņu atcerētos ar pozitīvu vārdu? Ar kādas markas auto šoferi brauc?
Pati esmu šādi braukusi, vairāk ir negatīvas pieredzes, nekā pozitīvas. Neatzīstu šoferus smēķētājus un tos, kuri piestāj ikkatrā apdzīvotā vietā uz pauzi, lai nokārtotu sev svarīgas darīšanas. Ir gadījies, ka mašīnu piestūķē tā, ka nav pat vietas, kur kāju pakustināt. Bet vēl neesmu metusi plinti krūmos.
Šad tad mēdzu braukt ar autobusu - lai arī ilgāk, bet nav personiska kontakta. Pārsvarā izvēles izdaru spontāni. Protams, braucu arī ar draugiem vai ģimeni un tā jau ir cita tēma, bet jautājums ir tieši meitenēm, kuras pārvietojas, izmantojot domubiedru grupas - vai jums patīk un cik apmierinātas esiet ar izvēli?
16.12.2015 01:40 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
tā kā man tiešām ļoti neinteresē piespiedu kārtā runāties ar svešiniekiem un viss tas "satikt jaunus un interesantus cilvēkus" fufelis, izvēlētos autobusu.
vienīgi, ja cilvēki kas, piemēram, no mazpilsētas brauc uz Rīgu katru dienu vienos laikos un pazīst viens otru, dala mašīnu, tas šķiet foršāk un ekonomiskāk.
16.12.2015 18:34 |

Reitings 97
Reģ: 16.12.2015
Es Tev šodien mieru nedodu, nē? Rīgā nedzīvoju un neplānoju, un iepūt man

vnk smieklīgi lasīt, kā pāķenes te tēlo foruma īpašnieces un baigās dāmas. tiešām pretīgi, ka jūs te pacieš normālas meitenes, grūti saprast kā tev tas sanāk :D
16.12.2015 18:38 |

Reitings 426
Reģ: 13.09.2012
Bet nav jau jārunā ar tiem šoferiem.. kur nu vēl piespiedu kārtā:-/
16.12.2015 18:44 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
ArtAnna, nu protams, ka nav jārunā.. bet man pašai nērti.. kāpēc apgrūtināt, pirmkārt, sevi un, iespējams šoferi, kurš maybe ir komunikabls cilvēks /man grūti iedomāties nekomunikablus cilvēkus, kas uzņemas tādu servisu/

vnk smieklīgi lasīt, kā pāķenes te tēlo foruma īpašnieces un baigās dāmas. tiešām pretīgi, ka jūs te pacieš normālas meitenes, grūti saprast kā tev tas sanāk :D

Smiekli paildzina dzīvi! Tā kā droši. Cik saprotu, esi rīdzinieks, bet redz, tas vēlreiz apstiprina, ka pāķi var tikt no laukiem, bet lauki no pāķiem - never. Padomā, kaut gan saprotu, ka šī darbība Tev ir sveša ;-)

P.S. un piedod, ka uzklūpu Tavai lovei viesū. Nevari man to piedot, trollīt? :D
16.12.2015 18:47 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Laikam tām, kad izvēlas labās sabiedrisko transportu, nav gadījies, ka visu laiku kāds autobusā ēd, bērns, kurš visu ceļu raud.. Un vistrakākais, resnie cilvēki! Ahhh.. Ciest nevaru, ka man jāsēž blakus kādam, kurš aizņem divas sēdvietas, es par savu sabiedriskā biļeti maksāju nepilnus 8eur, par tādu summu gribu tās trīs stundas saņemt komfortu, pārsvarā nesanāk, tādēļ izvēlos iekāpt mašīnā par lētāku samaksu... + ātrāk sasniedzu galamērķi. Nemēdzu runāt ar pārējiem, visbiežāk vienkārši guļu. :)
16.12.2015 18:53 |

Reitings 426
Reģ: 13.09.2012
Meksikanka, viņi ir kā takši, aizved, kur vajag8-) es nekad nerunāju ar viņiem, kāpēc gan, un vienalga ko viņi domā8-) ja man obligāti būtu jārunā, es nekad nebrauktu:-(
16.12.2015 18:54 |

Reitings 11330
ArtAnna, nu iespējams :D Bet es pārāk daudz fantazēju par citu jūtām, t.k. laikam man neērti būtu :D
16.12.2015 18:55 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Citreiz šofera blakus sēdošais tētis dzēra aliņu visa brauciena laikā līdz ar ko arī apstājamies n-tās reizes

Šoferis Jānis A.? :D
16.12.2015 19:01 |

Reitings 97
meksikāne

tu neuzklupi manai LOVEI, tu sevi pazemoji uz viņas fona , klukstot kā vista ! tas viss bija vienos vārtos :D
16.12.2015 19:05 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Es vienreiz sabijos, kad mašīnā sēdēja 4 puiši un es biju vienīgā meitene Rīga-Ventspils! Bet pēc skata varēja redzēt, ka normāli puiši. Un bija ar'! :)

Tad ir bijis, ka mašīnā sēž paziņas no tusiņu laikiem, bet šoferis svešs :D

Studiju laikā izmantoju! Tā tiešām bija ātrāk! Īpaši ziemas laikā! Ar autobusu vilkties! Jek!
Tagad diez gan reti braucu, izmantoju sabiedrisko. Pat nezinu kāpēc pārtraucu izmantot šo ekstru..
16.12.2015 19:06 |

Reitings 97
ja cilvēkus dalītu pa plauktiņiem.. Tu būtu apakšpusē .. meksikanka ;) man vienalga ko tu tur raksti tālāk, skaidrs ka izbaudīsi to, ka te tevi pieņems, uzmundrinās, ņems vērā utt :D kā nekā , ļoti daudzas te ir losenes. un kopumā ir arī cilvēki, kuri nekad otru neapvainos, neaizskars .. pa lielam tas ir bezjēdzīgi :D
bet visiem ir skaidrs tāpat, ka nekas tu neesi, kā sīka glūņa.
16.12.2015 19:08 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Tādā ziņā man stopēšana liekas daudz patīkamāka (protams, nedrošāk jau ir, bet tomēr..). Es no n-to desmitu stopēšanas reizēm esmu tikai 2reiz braukusi pilnās mašīnās. Pārējās lielākoties ir bijis tikai viens cilvēks - šoferis. Nav jāsaskaras ar smirdošām olām (:D), nagus lakojošām cacām utt. Jocīgi, bet parasti tie, kas ņem stopētājus, cenšas rūpēties par savu stopētāju labsajūtu. Uztraucas par to, vai drīkst logu vērt vaļā, pīpēt, vai pareizā mūzika skan utt. :D Esmu vesta arī 30+ km tālāk nekā šoferis bija plānojis braukt. Turklāt arī cilvēki ir komunikablāki, jo stopētājus parasti ņem tādēļ, ka garā ceļā garlaicīgi. Esmu braukusi ar vairākiem ārvalstniekiem, kas brauc cauri LV vai biznesa darīšanās, bijušas daudzas tiešām aizraujošas sarunas, kuras vēl tagad atceros. :) Pārvadātājiem tas bieži vien ir vienkārši biznesiņš/ietaupīšanas veids, nevis atklāta sirsnība un izpalīdzība.
16.12.2015 19:10 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Dažus gadus atpakaļ biju iedomājusies, ka meklēšu kādu ar kuru braukt kopā uz darbu, likās, ka ar auto būs ērtāk, labāk kā autobusā. Ātri vien sapratu, ka līdzbraucēji nav priekš manis. Nevar rēķināties ar konkrētu izbraukšanas laiku, kavējas, slēdz kaut kādu drausmīgu,skaļu mūziku, uzgriež nenormālu karstumu, dīvaini, nepārliecinoši brauc, sajūta, ka pirmo dienu pie stūres. Vienai bija tik maziņa mašīnīte, kur man klaustrofobija gandrīz sākās. :-D Un pats galvenais, ka šoferiem gribējās runāties, bet man ne. Neesmu no tiem, kam patīk iepazīt svešus cilvēkus, mani tās sarunas garlaiko un nogurdina.
Tagad zinu vienu šoferi, ar kuru patīk braukt, normāla mūzika, laba mašīna un nav jāsarunājas, bet nu pozitīva pieredze kāds 1:10 ne pārāk pozitīvajām.
16.12.2015 19:14 |

Reitings 97
un ja tādas pleksts, pieņemsim nostādītu blakus kādai no tām, ar kurām esmu pēdējā laikā ticies.
tu vnk tur būtu pelēka ēna uz viņa fona ;)
tas par meksikanu un selīnu :)

te jā, te tu esi ok :D bet uz ielas , preet normālām meitenēm , sievietēm .. pilnīga niecība, pilnīgi nekas.

liekule , un sīka dranķe!!

vairāk es ar jums te netaisos kasīties, bezjēdzīgi.
Tikai kuram tad īsti ir taisnība.. ??? :D
Pateikt to ka esmu trollis, tas jau tevi nepadarīs savādāku. Un tad vēl pasaki, kam tie tavi padomi ir vajadzīgi, ja viss ko dari, ir liekuļo, un filozofē pēc iedomām?
Citas te vismaz atstāj kaut ko no sevis, no pieredzes .
Bet jūs sīkās. no izdomāta gaisa.
16.12.2015 19:19 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Ģirt, ko Tu pīpē? Tak liec meksim mieru,smuka,simpātiska sieviete.
16.12.2015 19:26 |

Reitings 11330
Labi, ka mani Tavs - cilveeka, kas ir preciizi NEKAS, viedoklis neinterese :D Tikai neraudi spilvenaa, neveiksminiek ;)
16.12.2015 19:42 |

Reitings 11330
un vispaar izlasot visus Tavus palagus man praata naak vista, kas bezjeega kluukst..
16.12.2015 19:43 |

Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Braucu regulāri Kuldīga - Rīga - Kuldīga gan kā pasažiere, gan kā šoferis.
Nekad nekas slikts nav gadījies.
Galā nokļūstu daudz ātrāk un lētāk nekā ar autobusu, bet ja pati esmu pie stūres, tad vismaz ceļš atmaksājas aizpildot tukšās vietas mašīnā. Esmu iepazinusi arī foršus cilvēkus ar kuriem pat pēc tam ir sanācis kārtot darba lietas :D
16.12.2015 19:54 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Domubiedru grupas gan neesmu izmantojusi, taču savulaik bieži stopēju. Biju kaislīga festivālu apmeklētāja, tā nu gan uz, gan no festivāliem izvēlējos stopēt. Sanāca tā tikt uz dažādām Latvijas vietām, visā visumā atceros kā ļoti interesantu dzīves posmu. Trakākais laikam bija tad, kad automašīnā uzņēma kaislīgs kristietis, visu ceļu (~3h ilgs brauciens) klausījos viņa stāstos par Dievu, baznīcu un to, ka man - jaunai meitenei, turklāt vienai! - labāk vairs nestopēt un ka viņš cerot, ka klausīšu viņa ieteikumiem. Toreiz sajutos kā mazs bērns, kurš klausās savā tētī vai vectētiņā. :D
Kā interesantākais piedzīvojums atmiņā palicis busiņš apkarināts ar krūšturiem un iekšā - 6 jauni puiši, kuri devās uz vecpuišu ballīti. Šķiet, pat satraukties nepaspēju, jo tajā dienā biju uz tukšas, pamestas šosejas pavadījusi tieši 9 stundas (5 stundas ejot kājām, pārējās 4 vienkārši sēžot un graužot maizi :D ), ka īsti vairs nedomāju par to, ka varbūt vajadzētu sākt uztraukties. :D Tiesa gan, uztraukumam nebija nekāda pamata, jo puiši bija jautri, cienāja ar šampanieti, stāstīja par to kādas izklaides sagatavojuši vecpuišu ballītei, piedāvāja doties līdzi, bet biju pēc 3 dienu ilga festivāla tā nogurusi, ka draudzīgi atsveicinājāmies, samainoties kontaktiem. Nu jau 5 gadi pagājuši kopš tās dienas, bet ar 2 no tiem puišiem joprojām uzturam sakarus un izveidojušās foršas, draudzīgas attiecības.
Tagad gan priekšroku dodu tikai vilcienam, ja jābrauc garāki gabali, jo laikam uz vecumu esmu palikusi nerunīgāka. :D Nu vairs negribas brauciena laikā runāt, tieši otrādi - austiņās paklausīties mūziku un izbaudīt ceļu, taču to laiku, kad stopēju, atceros ar vislabākajām emocijām. :)
16.12.2015 20:27 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Artija, nē, tam puisim diezgan rets vārds, negribu, lai kāds atmin :-):-D
Ar Jāni A. esmu braukusi 1x un bez problēmām, nu, bet nevar zināt vai par vienu un to pašu Jāni A. ir runa :-D
17.12.2015 00:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits