Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Smēķēšanas aizliegums privātajos transporta līdzekļos

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Pārāk mierīgs te šodien, sagribējās kādu kašķi uzraut.

Diskusijas tēma jau virsrakstā, interesē jūsu viedoklis.
Smēķēšanas aizliegums privātajos transporta līdzekļos - par vai pret?
15.12.2015 13:08 |

Reitings 53
Reģ: 22.12.2010
fejja, ļoti labi, ka tev nav auto. Cerams arī, ka nekad nebūs, ja nesaproti tik elementāru lietu. Nez kāpēc visi ir sadomājušies, ka kādam sagribējās ierobežot jūs privātajā telpā? Stāsts ir par pavisam ko citu.
Man, piemēram, ir ļoti liela starpība, vai man pretimbraucošais pīpē/rij hotdogu/runā pa telefonu/krāso lūpas vai vēl kādas blakuslietas - un brauc ar vienu roku. Pats varbūt domā, ka baigais spečuks pie stūres, bet neviens nav pārcilvēks - darot blakus lietas, novēršas uzmanība. Un, lai vai kāds ko teiktu, ka nenovēršas - nestāstiet. Uz ceļa KATRA sekunde ir svarīga. Stāvošā auto - da man vienalga. Bet braucošā - lai tie troļļi un trollenes nerādās uz ceļa pīpēdami un neauro, ka paši savā īpašumā nevar pīpēt. žēl, ka tādiem ir tiesības, kas vispār neiebrauc likuma jēgā. Stājies malā un pīpē.
16.12.2015 15:38 |

Reitings 53
Shanina, ja ir privātmāja, protams, ka var pīpēt. Bet, ja, piemēram, tie tavi draugi smēķētāji pīpē dzīvoklī, tad bieži vien tie nenormāli pretīgie un smirdīgie dūmi nāk iekšā citu dzīvokļos. Kā var tik ļoti nerespektēt citus cilvēkus.
16.12.2015 15:43 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
karoline_s_ Te jau man liekas iepriekš tika teikts ka šisnav CSDD izdomāts likums, šo likumu izdomāja veselības dienests kurš vairāk ir par to ka lai nebojā veselību smēķējot. Viņiem pa lielam nospļauties par to ko kas mašīnā dara braucot, viņi vienkārši smēķēšanu grib iznīdēt.

Un es drīzāk nevis tikai stresotu par to ka cilvēks ar atļauto ātrumu braucot uzdrīkstas uzpīpēt piemēram uz šosejas, ņemot vērā apkārt esošās mašīnas utt. Vai tomēr vairāk baidītos no tā ātruma pārkāpēja kurš brauc uz 150 km/h un izdomā apdzīt mašīnas kamēr brauc pretējā joslā un augšā kalnā. Un nē, tas nav viens no miljona gadījumiem, tā brauc ļoti daudz cilvēki un apdraudz dzīvības daudz vairāk nekā tas ka pie stūres cilvēks uzpīpē. Tomēr logs ir vaļā un no tās cigaretes var pus sekundē atbrīvoties lai to stūri saķertu.
16.12.2015 15:52 |

10 gadi
Reitings 4425
Reģ: 02.01.2011
nesmēķēju, manis pēc var aizliegt. bet es vienalga neticu, ka tas strādās, tad jau noderīgāk būtu bijis celt cenu cīgām vismaz 3x.
un jā, viņi tur augšā it kā strādā, bet reālās problēmas nerisina. neba Latvijas lielākā problēma ir smēķētāji :D
16.12.2015 16:00 |

Reitings 53
Miss Joker, es zinu, ka cilvēki apdzen pret kalnu, pārsniedz ātrumu utt. Saku, ka šis ir VIENS NO faktoriem, kas apdraud drošību. Tāpat kā runāšana pa telefonu. Un, labi, ka tu zini, ka pus sekundē var atbrīvoties no cigaretes. :D :D :D Avārijās jau parasti tā ir, ka viss ir izplānots un iet kā pa sviestu :D :D
16.12.2015 16:01 |

Reitings 17203
karoline_s_ Protams ka avārijā viss neiet kā pēc plāna punktiem, bet tā cigarete iespējams būs mazākais iemesls dēļ kā avārija izcēlās ja protams neiet runa ka aizmugurē esošai mašīnai ir logs vaļā un tas karstais benčiks ielido auto vadītāja pusē. Parasti jau tomēr pie avārijām ir vainojamis ātruma pārsniedzēji, debīlie kas nemāk apdzīt lai neapdraudētu savu dzīvību un apkārtējo, konkrētu attālumu neievērošana starp mašīnām lai izvairītos no saskriešanās, vienkārši nepieredzējuši auto vadītāji.

Var gan pīpēt mašīnā, gan arī ātri atbildēt uz telefonu vai pārslēkt radio, kamēr tas tiek darīts apzinīgi, vietās kur nevienam netraucēs un neradīs bīstabas situācijas. Maz ticams ka uz ielas starp pilsētām kur tuvākā mašīna ir kilometra attālumā es kādu apdraudēšu ar to ka braucot uz atļauto vai drusku piebremzējot pat paņemšu un aizdedzināšu to cigareti un turpināšu mierīgi braukt visu laiku skatoties uz ceļa.

Un ja arī random alnis izskrietu uz ceļa tad tur nu maza iespēja ka tas vai es smēķēju vai nesmēķēju tajā mirklī radīs baigo atšķirību, purnā tā pat būs.
16.12.2015 16:08 |

Reitings 17203
začeits cenu celšana x3 nelīdzēs, jotad lielākā daļa pāries uz kontrobandas cigaretēm. Pārējie atmetīs. valstij tie tik būtu zaudējumi :D
16.12.2015 16:10 |

Reitings 17203
Kauroče doma ir tāda ka vajag ar galvu domāt kur un kad ko darīt, tad arī avārijas būs mazāk.
16.12.2015 16:16 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
karoline_s_ - nevajag uzreiz trakot. Es taču uzrakstīju, ka braucot tas var traucēt, tāpat, kā runāšana pa telefonu. Es runāju par stāvošu auto, un kāpēc cilvēks tur nevar ēst, krāsot lūpas vai uzsmēķēt? Par to ir stāsts.
16.12.2015 19:48 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Vakar pa šo tēmu paklausījos sižetu TV3, kur ārsts stāstīja, ka automašīnā tie cigarešu dūmi nogulsnējas utt. un kas tik vēl tur nav, tāpēc tas ir tik bīstami, jo pēc tam auto var braukt kāds mazs bērns un tā. Tas par ko sasmējos ir tas, ka varbūt arī lai sāk konktrolēt kuriem autovadītājiem ir bērni un kuriem nav - ja ir bērns, kurš varbūt kaut kad brauks tajā mašīnā, lai liek sodu, a ja bērna nav - pierādi! Pierādīsi, sodu neliks, jo nu pašam smēķētājam nez vai interesē kas kur viņam mašīnā nogulsnējas. :D
16.12.2015 21:02 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Iesākumā varētu aizliegt darba laikā smēķēt maršruta taksometru vadītājiem (t) Tā joprojām ir problēma.
17.12.2015 09:09 |

10 gadi
Reitings 505
Reģ: 26.08.2013
Davai godīgi atbildat, tās kas smēķē pie stūres, ko jūs darat ar izsmēķi, kad pabeidzat pīpēt?
17.12.2015 09:39 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Man smēķētāji reāli traucē tikai esot gājējam, citreiz jāapstājas un jāpagaida, kad priekšā esošais aizsmirdēs tālāk prom un tad ar palielu atstarpi var sekot tālāk. Ja ir iespēja krustojumā pamanīt šos lēnos slepkavas-pašnāvniekus, tad izvēlos citu ielas pusi. Kad braucu ar divriteni, aktuālāki ir auto izpūtēji. Iekš auto jau nu sveši dūmi nav gadījušies.
17.12.2015 20:28 |

Reitings 17203
Davai godīgi atbildat, tās kas smēķē pie stūres, ko jūs darat ar izsmēķi, kad pabeidzat pīpēt?

Pelnu traukā.
17.12.2015 20:35 |

Reitings 58
Reģ: 29.07.2015
Ja būtu iespējams, tad es vispār aizliegtu smēķēšanu. Es neko pretīgāku par pīpēšanu nezinu!!!!!
18.12.2015 12:10 |

Reitings 17203
Es neko pretīgāku par pīpēšanu nezinu!!!!!

Dzeršana un narkotikas? :-D
18.12.2015 12:16 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Kas tad dzeršanai pretīgs? Man dzeršana izraisa ļoti labu ēstgribu, bet ne ja nu es ēdu kā cūka vai par daudz, bet alkohola pārdozēšanas gadījumā man nāk miegs, bet tas ir kontrolēti un es to neizrādu, līdz tieku uz dušu un tad gulēt. Reibums, koordinācijas traucējumi vai jebkas cits, kas ārēji varētu liecināt par to, ka esmu lietojis alkoholu. Narkotikas - tā kā pats neesmu mēģinājs, nemāku teikt, bet pirms kaut ko nosodīt, es to pamēģinu, citādi viedoklis nedrīkst būt. Smēķēšanu esmu ļoti daudz mēģinājis, tā arī nekad nav patikusi, bet tas vismaz uzjautrināja tos, ar kuriem kompānijā to darīju.
18.12.2015 14:31 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits