Gribu mainīt vārdu.

Reitings 11
Reģ: 01.11.2015
Pēdējā laikā apsveru domu par vārdu maiņu:-D Man pirmais vārds nesaskan ar manu uzvārdu-krievu vārds un latviešu uzvārds.Paldies vecākiem;-) Vai var mainīt vārdu un atstāt pirmo vārdu kā otro ?Un cik tas izmaksās(vārda maiņa,pases maiņa utt.):-D
08.12.2015 17:40 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Tu vari mainīt vārdu, bet Tavs pirmais vārds vienmēr būs kā pamatvārds, jo Tu vari tikai otru vārdu pievienot.

Ja mani sauc Ieva,bet gribu vārdu Līga,tad es nekad nebūšu vnk Līga,būšu Ieva Līga?
Man jau liekas,ka var mainīt vārdu,to veco vārdu vairs nelietojot.
08.12.2015 20:56 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
luizelza,nu ja,visiem Jāņiem Bērziņiem ir viens liktenis :D
08.12.2015 20:57 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Ja mani sauc Ieva,bet gribu vārdu Līga,tad es nekad nebūšu vnk Līga,būšu Ieva Līga?

Klusums, nē, Gledisa, man šķiet nepareizi interpretēja normu. Jo vārdu var mainīt, tavs veicais vārds neuzpeldēs dokumentos, bet autores gadījumā ir tā, ka viņa savu esošo vārdu grib atstāt ,kā otro vārdu, kas savukārt noved pie situācijas, ka pamatvārds ir pirmais ,kas reģistrēts. Bet ja autore mēģinātu iet tādu ceļu ,kā es norādīju ,domājams ,ka tādā kārtībā to var izdarīt.
08.12.2015 21:12 |

Reitings 421
Reģ: 18.11.2015
es jau gan runāju par rakstura iezīmēm,ne jau par likteni! Katrā ziņā lai kā tur arī nebūtu-zinu 2 meitenes ar tādu vārdu kā man! īstenībā varu teikt ka viena ir gandrīz kā kopija,bieži mūs pat jauc! :D bet nu tā jau tikai mana pieredze:) tā pat arī cilvēki ar vienādiem vārdiem un pilnīgi dažādiem raksturiem!

:-)
08.12.2015 21:54 |

Reitings 743
Reģ: 22.11.2015
Klusums, nē, Gledisa, man šķiet nepareizi interpretēja normu. Jo vārdu var mainīt, tavs veicais vārds neuzpeldēs dokumentos, bet autores gadījumā ir tā, ka viņa savu esošo vārdu grib atstāt ,kā otro vārdu, kas savukārt noved pie situācijas, ka pamatvārds ir pirmais ,kas reģistrēts. Bet ja autore mēģinātu iet tādu ceļu ,kā es norādīju ,domājams ,ka tādā kārtībā to var izdarīt.

Nav ko spriedelēt, ja tik gudri esat, aizejiet un pamēģiniet šo lietu nokārtot, tad redzēsiet, kā varēsiet tikt vaļā no pamatvārda. Lieku miljonu derībās, jo zinu, ka uzvarēšu. :D
09.12.2015 19:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits