un klat kiploku merciti.
Sastāvdaļas
kartupeļi - 1 kgolas - 4krējums - 400 gmilti - 2 ēd.kar.sviests - 30 gbiezpiens- 250 gkūpināts lasis - 8 šķēlessāls, piparidille, pētersīļi
Pagatavošana: 60 min.
Kartupeļus notīra un sarīvē uz rupjas rīves, sajauc ar pusi krējuma, miltiem, olām un sasmalcinātu pētersīli, pieber sāli, piparus.
Dziļu cepešpannu iesmērē ar taukvielām, liek kartupeļu masu pannā, izlīdzina, virsū uzliek sviesta piciņas. Liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 200 grādos un cep apmēram 40 min.
Pagatavo mērci - sīki sakapā dilles un sajauc ar biezpienu un krējumu, pieber sāli.
Gatavu kartupeļu pīrāgu griež gabalos, pasniedz kopā ar laša sķēlītēm un mērci.