No ārvalstīs dzīvojošo tautiešu makiem šogad..

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
..ekonomikā nonākuši 516 miljoni eiro..
daļa no kā agrāk vai vēlāk nonāk valsts kasē caur nodokļiem - papildina valsts budžetu.
Kāpēc tik daudzi latvieši noniecina tos, kas devušies uz ārzemēm?
07.12.2015 12:25 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Un manuorat aubrauc stiprakie, atraktivakie. Ne jau visi spej iedzivoties svesa valsti. Stiorakie bija tie kas brauca pirmie, un arzemes dzivo jau vairaka ka desmit gadus. Tiem biaj grutak, tagad\tas ir daudz , daudz vieglak.
izlasi! un neizmurgo pasakas! Vieglak tikai teicu! :-P
07.12.2015 16:12 |

Reitings 3647
NordicBelle

Tie dati ir par oficiāli sūtītu naudu. Neviens jau nezin, cik tiek nosūtīts reāli. It īpaši tagad, kad no vairākām valstīm nauda nav jāmaina uz latiem, bet var sūtīt vienā valūtā- eiro.
07.12.2015 16:22 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nē, nu viss forši, dzīvo ārzemēs, sūta naudu, Latvijas latvieši tikmēr šausmīgi un nepamatoti gānās. Es arī nesaprotu, kapēc gānās par pašu faktu, ka kāds ir aizbraucis, jo šī brīža politiskā, ekonomiskā un sociālā sistēma, kura netiek mainīta, bet tieši otrādi nostiprināta, ir tāda, kas atsevišķus indivīdus ļoti nospiež gan finansiāli, gan politiski, gan ideoloģiski un aizbraukt ir daudz vienkāršāk un veselīgāk nekā palikt un cīnīties ar vējdzirnavām. Tajā pat laikā daudzi no tiem aizbraucējiem nav bez grēka un velk sev līdzi visu savu "kultūras" bagāžu uzvedoties savā mītnes valstī tā kā nekad negribētu, lai iebraucēji uzvestos Latvijā. Un par to gan, manuprāt, būtu jārunā.
07.12.2015 17:21 |

Reitings 386
Reģ: 17.10.2013
wee un kāda jēga,ka Tev 8 paaudzēs tikai latvieši ''tīrasiņu'' ir senči,ka Tu tagad esi krievu apprecējusi? :D
07.12.2015 17:29 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
es neatbalstu šo vazāšanos pa pasauli , cilvēki zaudē savu etnisko identitāti , latvietis aprec polieti un šamējiem Uk piedzimst bērns , kas viņš būs , anglis? polis? latvietis ? tas nav pareizi , manā skatījumā. Labi ja tas polis ar latvieti piedzemdē Polijā vai Latvijā , tad vēl ko var saglābt ....

tiešām, tev taču vīrs ir krievs.. meita tev skaitās tīrā latviete?
07.12.2015 17:33 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
meita tev skaitās tīrā latviete?

faktiski , nē un šo faktu labi apzinos, tapēc tiek jau no mazotnes iepazīstināta ar 2 kultūrām ....
07.12.2015 17:45 |

Reitings 11162
, bet pa lielam cilvēks manā skatījumā ir tās tautības , kuras asinis ir vairākumā ....
07.12.2015 17:46 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Tad tomēr tu pati izdarīji to, ko uzskati par nepareizu.. jocīgi :)
07.12.2015 17:47 |

Reitings 11162
nu gluži labi no manas puses tas nebija.... , bet ir daži aspekti, kas ulabo situāciju
1) mēs esam Latvijā un citur dzīvot vismaz, es netaisos
2) mans vīrs ir dzimis šeit , mācījies skolā ( latviešu ) un pabeidzis universitāti

tīra latviete mana meita nebūs nekad , bet zinās , kas ir viņas vecāki un vecvecāki , un tēvzeme ne tikai no grāmatām.

Tad tomēr tu pati izdarīji to, ko uzskati par nepareizu.. jocīgi

ar zināmu regularitāti rīkojos nepareizi to ļoti labi apzinoties .... :D
07.12.2015 19:20 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Kāpēc tik daudzi latvieši noniecina tos, kas devušies uz ārzemēm?

Nelasiju visus komentaarus, bet vienigais, ko ljoti esmu vienmer izjutusi, ka, ja jau esmu Angijaa, tad man ir socialais dzivoklis, pabalsti un es nedaru neko. Tatad esmu tadu slinkja dzivi izvelejusies. Ka man sheit nav ne nakotnes, es nevienam neesmu vajadziga un vienigais, ko varu iet lasit senes vai stradat fabrikaa. Bet kadlej tas taa ir, es nezinu, man sovasar daudzi jautaja - nu a tev tur labi?? Tu tur vari izdzivot??? Pabalstus maksaa? Taja Anglija tak gruuti, valoda utt. Manuprat, tas ir tads stereotips ievilcies no pirmajiem aizbraucejiem, kuri saaka ar fabrikaam.

Es nenoliegshu, ka gribu braukt atpakalj uz LV, ka tadi bija musu plaani, bet uz sho mirkli, tas nav iespejams un shaubos, ka bus...
07.12.2015 19:40 |

Reitings 151
Reģ: 22.10.2015
latviešiem ir raksturīga skaudība un divkosība.

tāpēc noniecina.

taču daudzi latvieši par kuriem tagad skolā mācību grāmatās raksta, paši savā laikā devās uz citām valstīm smelties citas zināšanas un pieredzi. nekā slikta tur neredzu,.

bet okkk katrs gadījums ir savādāks, besī tie padibeņi kas aizbrauc, un tad ZOG citās valstīs, uzvedas kā mežoņi, un tad tiem iedzīvotājiem sabojāts iespaids par eastern europe kā tādu.
07.12.2015 19:40 |

Reitings 3647
Tajā pat laikā daudzi no tiem aizbraucējiem nav bez grēka un velk sev līdzi visu savu "kultūras" bagāžu uzvedoties savā mītnes valstī tā kā nekad negribētu, lai iebraucēji uzvestos Latvijā.

Hmmm.... urinēšana pie brīvības pieminekļa ir normāla uzvedība? Visās tautās ir tādi indivīdi, kas bojā priekšstatu par valsti. Ne tikai Latvijā.

Nezinu, kur Norvēģijā tu dzīvo, bet te ziemeļos diezgan daudz dzer (ierasts ir mājās pēc iespējas vairāk izdzert un tad iet uz bāru, kur pēc vien kausa vairs nevar taisni noiet) un bieži izmanto lamu vārdus (kā jau teicu - visās tautās ir šādi indivīdi). Šaubos, ka viņi mainās, pārceļoties uz citu valsti. Rupji cilvēki paliek rupji, arī tad, ja maina dzīves vietu.
07.12.2015 19:45 |

Reitings 3647
bet okkk katrs gadījums ir savādāks, besī tie padibeņi kas aizbrauc, un tad ZOG citās valstīs,

Pēc statistikas, zādzības ir izplatītākas lietuviešu starpā.
07.12.2015 19:48 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pieļauju, ka noniecina tāpēc, ka paši nav īsti ar savu dzīvi apmierināti. Harmoniski cilvēki, manuprāt, nenoniecina citus :)

besī tie padibeņi kas aizbrauc, un tad ZOG citās valstīs, uzvedas kā mežoņi,

Tādi cilvēki, manuprāt, līdzīgi uzvedas arī savā dzimtenē.. bēdīgi, ka tā..
07.12.2015 19:48 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Hmmm.... urinēšana pie brīvības pieminekļa ir normāla uzvedība? Visās tautās ir tādi indivīdi, kas bojā priekšstatu par valsti. Ne tikai Latvijā.

Mani personīgi vairāk satrauc nevis "priekšstats", kas būs citiem, bet attieksme kas ir pašiem indivīdiem. Sākot ar to, ka naivie norvēģi neko nepiesien un neaizslēdz, tātad var zagt, valoda dikti grūta, to jau mācīties nav obligāti un vispār viņi visi tādi dīvaini, laikam stulbi... :-( Un nevajag man stāstīt, ka tas ir izņēmums, pilns nets ar šitādiem varoņstāstiem par "dzīvi ārzemēs", kur ļautiņus neinteresē ne ilgtspējīga attīstība, ne vietējā sabiedrība, nekas. Ak jā, un tas ko Story stāsta par "dzīvi sociālā dzīvoklī un darbu fabrikā" arī ir fakts. Un vēl tā nīdēšana par "dzīvi svešumā" tā it kā kāds būtu piespiedis un izsūtījis. (e)
07.12.2015 20:08 |

10 gadi
Reitings 591
Reģ: 29.01.2009
tie, kas aizbrauca pirmie, vēl paspēja sagrābt labi apmaksātos vienkāršos darbus. aizbrauca, papelnīja gadiņu un Latvijā mājas pirka...
tagad ir grūtāk iekārtoties, jo visas siltās vietiņas jau aizņemtas un mūsu strādniekus sit cauri poļi, grieķi, slovāki un galu galā arī bēgļi gribēs kautkad strādāt, tādēļ šobrīd ir pēdējais laiks aizbraukt.

es arī esmu starp izbraukušajiem latviešiem. bet nerukāju fabrikās. sēžu siltā ofisā un saņemu (šajā brīdī smejos pati par savu salīdzinājumu) labu un krietnu KOSMIETES ALGU :D mans darbs saistīts ar IT.
bez vietējās valodas, protams, nekur.
08.12.2015 15:32 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Pēc statistikas, zādzības ir izplatītākas lietuviešu starpā.

Nu neņemu gan vērā statistiku, bet mūsu latviešiem arī gana patīk zagt. Bet tur tad arī ir mazliet jāiedziļinās tajā ko nu kurš uzskata par zādzību.
08.12.2015 15:37 |

10 gadi
Reitings 591
Reģ: 29.01.2009
JĀ, un man bieži ir kauns par saviem tautiešiem, kuri neprot cienīt citu valsti un vērtības, neprot uzvesties..
08.12.2015 15:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits