Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

No ārvalstīs dzīvojošo tautiešu makiem šogad..

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
..ekonomikā nonākuši 516 miljoni eiro..
daļa no kā agrāk vai vēlāk nonāk valsts kasē caur nodokļiem - papildina valsts budžetu.
Kāpēc tik daudzi latvieši noniecina tos, kas devušies uz ārzemēm?
07.12.2015 12:25 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Personīgi nevienu nenoniecinu. Visiem tautas iedzīvotājiem laimes zeme nevar būt vienā valstī.
07.12.2015 12:29 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Cosmo populārākās atbildes - tāpēc, ka visi aizbraukušie ir prastie zemeņu vai rūpnīcas strādnieki, kuri nemaz nenopelna, bet tikai melo, ka nopelna. Visi aizbraukušie ir LV pabiras un labi, ka viņi ir aizbraukuši. Strādāt rūpnīcā LV pa 360,- ir labāk, nekā citur pa 1000+. Aizbrauc tikai muļķi un mīkstie, labākie paliek LV.
07.12.2015 12:33 |

Reitings 17203
Selīna Tu gan ļauna :-D:-D:-D
Es varbūt gan tā neteiku ka aizbrauc tikai sliktākie, bet tieši ka varētu būt pa vidu, ka brauc prom gan tie sliktākie kam šeit LV iespēju ziņā nav paveicies, gan arī tie labākie kuriem visas pasaules durvis ir atvērtas un ir lielas iespējas izsisties! :)
07.12.2015 12:38 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Galvenokārt patriotiskais un skaudīgais faktors. Pirmie nevar piedot, ka savējie tautieši pamet savu Tēvzemi un dodas slaucīt svešu kungu pakaļas, tā vietā lai ieguldītu darbu un dvēseli savas valsts attīstībā. Otrajiem vienkārši skauž, ka citi ir saņēmušies, aizbraukuši, cīnījušies un tagad dzīvo labu, nodrošinātu dzīvi, kamēr palicējiem tās pašas minimālas algas, bezdarbs un 100 "gudrās" galvas.
07.12.2015 12:39 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
MJ - es tikai uzrakstīju to, ko parasti lasu cosmo :D
Man uzskats ir pavisam pretējs. Parasti bļāvēji ir tie, kas citur nemaz neko citu nevarētu sasniegt un vienīgais uz ko viņi var cerēt ir tiešām rūpnīca visa mūža garumā. Bet tā kā skaudība ir liela, jo kā tad tā, es te mācījos, smagi strādāju, saņemu 400 eur, bet kaimiņš ar videnes izglītību saka, ka viņam liela alga, foršs darbs un vispār viss ok. Nu nevar būt, ka viņam labi, viņš melo! īstenībā stulbs kā zābaks un strādā rūpnīcā.
07.12.2015 12:44 |

Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Noteikti nenoniecinu tos , kuri aizbrauc - tiesi otradi - malaci un pareizi dara.
Noniecina tikai nelaimigie un tie, kas talak par savu komforta zinu neko neredz.
07.12.2015 12:51 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Vislabak butu ja Latvija razotu un pelnitu ar eksportu nevis eksportetu darba rokas un galvas, kuras dzimtenei dod zelastibas davanas. (t)
07.12.2015 12:52 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
516 miljoni nav nekāda dižā summa. Nesaprotu, ko tu mēģini tagad pateikt - ka Latvijā rezidējošajiem būtu jājūtas nereāli pateicīgiem, ka emigranti brauc brīvdienās un silda ekonomiku un ka tāpēc tos nevar kritizēt arī par apšaubāmām izvēlēm? :-D
07.12.2015 12:52 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
es te mācījos, smagi strādāju, saņemu 400 eur, bet kaimiņš....

Tad nav ko strādāt izglītības/zinātnes sfērā ;)

Kāpēc noniecina - nezinu. Es nenoniecinu. Katram sava dzīve, savas izvēles. Ne vienmēr aizbraukt būs labākā izvēle, un ne vienmēr palikt būs labākā izvēle.
07.12.2015 12:53 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
nav smuki skaitīt citu naudu!

Protams, tiem, kam šeit ir kam sūtīt naudu tie sūta. Tikai ok. Jūs savējiem nesūtītu?
07.12.2015 12:53 |

Reitings 17203
Selīna Tur arī tie gadījumi protams ir dažādi. Es personīgi ja iespējams nevēlētos braukt prom, bet es neuzskatu ka citiem to nevajadzētu darīt, tā jau tomēr arī ir liela pieredze.

Bet nu piemēram kā no paziņām dzirdēts kas anglijā, tur tad arī ir ļoti dažādi, citam ļoti labs darbs un tiešām viss ok, bet dažam labam jau gadiem ir tā ka maksāt jau protams kaut cik ok maksā, bet tā pat dzīvošanā aiziet tā lielākā daļa, rezultātā summas varbūt ir dažādas, bet apstākļi līdzīgi.
Vispār jau smiekli arī drusku nāk par konkrētu gadījumu kur jau vairākus gadus cilvēks ārzemēs bija un tā pat maina darbus kā zeķes. Ok tagad nostabilizējies un nopircis savu mašīnu, nebija pat no dārgā gala un atstāja tādu iespaidu itkā pilnu summu būtu nomaksājis uzreiz par mašīnu un viss baigi labi. Beigās kad mašīnai kas salūza, cilvēks bija spiests mašīnu pārdot un nopirkt vietā ko citu, pietam pat priekš latvijas standartiem mazliet tādu amizantu mašīnas izvēli + beigās izrādījās ka cilvēks arī mašīnu iepriekšējo uz nomaksu paņēmis. Kopumā, izlikās par baigo kruto veci, kam nauda ir, bet beigās nemaz tik labi nebija kā tēloja.

Bet nu, tas konkrētais gadījums vienkārši ir tāds pa dzīvi, ne viņam lv tie darbi bija, ne arī baigi centās noturēties vienā darbā, ne arī ārzemēs viņam baigi labi ir. Dzīvot jau var, bet tā pat jau var just ka cilvēks tomēr arī grib labāk atpakaļ uz LV.
07.12.2015 12:56 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Miss Joker, manā draugu lokā vairāki gadījumi - meitenes aizbrauca uz ārzemēm, pastudēja, atrada darbu savā jomā, dzīvo, strādā. Iet labi. Uz LV brauc ciemos ar ģimeni un bērniem.

Kas tur ko nosodīt?

Arī pamata apgalvot, ka pietēlo, ka ir baigi labi, nav. Dzīve kā dzīve, tikai vienīgi - ne Latvijā. Visādi citādi, arī nebūt nav nekāda medusmaize.
07.12.2015 13:00 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Katrs, kam Latvijā nepatīk, var braukt prom. Apsveicami, ka daudzi tā ir izdarījuši. Katrā valstī ir savi uzskati, politika-forši, ka katrs var brīvi izvēlēties sev dvēseliski tuvāko. No tā iegūst visi-jo sabiedrība ir vairāk apmierināta ar dzīvi.
07.12.2015 13:02 |

Reitings 17203
57days Nu es jau arī neesmu pret to braukšanu prom, kā teicu, katram laimes zeme ir citur un to nu nevajag nosodīt.

Man vienkārši konkrētais gadījums iešāvās prātā, bet visi jau tādi arī nav, citi jau arī ir ļoti labi gadījumi un prieks ka tā, žēl tik ka ar tikšanos tad reti sanāk. Un tam konkrētajām gadījumam nav tā ka es tik domāju ka viņš tur baigi zīmējas, bet nu reāli viņš arī zīmējas jo tāds cilvēks vienkārši. Es to kā ko sliktu neuztveru, bet tomēr viņa zīmēšanās ir uzjautrinoša ka oi ku man labi, bet beigās pats iegāžas. Vel arī tas konkrētais fakts ka kamēr tik labi negāja tikmēr nekādu ziņu nedeva, bet tiklīdz dabūja savu mašīnu tā vajadzēja pus Lv apzvanīt :-D
07.12.2015 13:05 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Nordic Belle
Latvijas militarais budzets 2016 ir 367 miljoni eiro, lielakais militarais budzets kads Latvijai jelkad bijis pedejos 25 gados. https://www.youtube.com/watch?v=AM1X3ODWtJs
Tas nu ta, izdevumu salidzinasanai, lai ir nojausma ko Latvijai sada summa nozime. Dala no tas summas ir lidzekli, ko arzemes stradajosie latviesi suta radiem.
07.12.2015 13:06 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Vatsons, šie "laviešu miljoni" tomēr nav budžeta daļa, tā ir naudas plūsma ekonomikā. Nodokļos no tā visa nonāk max 15-20%. Man tas nešķiet nekas ārkārtējs ņemot vērā to, ka valsts zaudē ienākumu nodokļu daļu no aizbraucējiem un samazinās atdeve ilgtermiņa ieguldījumos izglītībā un veslības aprūpē. Ar to visu es vēlos teikt, ka, jā, ok, labi, ka emigranti silda ekonomiku, bet tas nenozīmē, ka viss, ko emigranti dara ir nekļūdīgs un nav par ko viņus kritizēt. Man, kā ilgus gadus ārpus LV dziīvojošajai ir, ko teikt, es domāju, ka tev tāpat. Gan par lojalitāti pret savu mītnes valsti, gan citām lietām. :-|
07.12.2015 13:24 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nu man šķiet, ka būtu labi , ka katrs tā teikt vairotu savas zeme labklājību, es neatbalstu šo vazāšanos pa pasauli , cilvēki zaudē savu etnisko identitāti , latvietis aprec polieti un šamējiem Uk piedzimst bērns , kas viņš būs , anglis? polis? latvietis ? tas nav pareizi , manā skatījumā. Labi ja tas polis ar latvieti piedzemdē Polijā vai Latvijā , tad vēl ko var saglābt ....
P.s es negribu nevienu aizvainot un tas nav adresēts nevienai cosmo dāmai personīgi, tas ir mans subjektīvais viedoklis un nav jāuztver kā absolūtā patiesība.

Es pati savu dzimteni nepamestu nemaz vai īpaši drausmīgos un drastiskos apstākļos būtu viena no pēdējām , principā es šādu iespēju neapsvērtu. Bet es labprāt padzīvotu pāris gadus teiksim, Kazahstānā vai Maskavā , vai Azarbeidžānā .....

un ja par pašu šo summu, tad man tā nešķiet astranomiska, daudzi no ārzemēm sūta naudu savai ģimenei , citi no konta uz kontu, daudzi izmanto citus naudas pārvedus , lai pēc tam nerastos jautājumi .....
07.12.2015 13:33 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Personīgi nevienu nenoniecinu. Visiem tautas iedzīvotājiem laimes zeme nevar būt vienā valstī.
tiesi ta!

Un manuorat aubrauc stiprakie, atraktivakie. Ne jau visi spej iedzivoties svesa valsti. Stiorakie bija tie kas brauca pirmie, un arzemes dzivo jau vairaka ka desmit gadus. Tiem biaj grutak, tagad\tas ir daudz , daudz vieglak.
07.12.2015 13:40 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
P.S. Vienigi krit uz nerviem vajakie no aizbraukusiem kam LV viss liekas slikti un tur piena upes kisela krastos.
07.12.2015 13:41 |

Reitings 386
Reģ: 17.10.2013
Kāda tur identitāte un piederība.Mēs taču nezinām kas mums tālākos senčos pirms gadu simtiem,liela varbūtība,ka senči ir klejotāji,no poļu,zviedru,krievu,vācu laikiem.Latvijā grūti teikt- es esmu īsts latvietis.Domās varbūt,bet nez vai gēnos.
07.12.2015 13:41 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!