Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Medus kūkas recepte

 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Meitenes, lūdzu iesakiet pārbaudītu medus kūkas recepti, lai sanāk ne sliktāk ka veikalos.
05.12.2015 16:12 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Kādu mīklu vēlies, tādu kas ir jādala bumbiņās un tad jārullē vai tādu šķidrāku, kuru ar karoti pa pannu izvelc un liec cepties krāsnī?
05.12.2015 16:42 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Es cepu pēc reiz šeit ieliktās DIO receptes. Mīkla ir skaidrāka un man patīk ļoti. Un vienmēr, kad cepu, tad komplimenti garantēti :)

Sastāvdaļas:
320 g medus (250 ml – 1 glāze)
240 g baltā cukura (250 ml – 1 glāze)
3 olas
520 g augstākā labuma kviešu miltu (875 ml – 3 1/2 glāzes)
2 tējk. sodas
krēmam:
700 ml skābā krējuma, 25%
1 ēd.k. vaniļas cukura vai vaniļas ekstrakta
200 g „Laima” marmelādes – dzeltenas, sarkanas un zaļas, smalki sagrieztas
Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.
Bļodā sajauc visas medus mīklas sastāvdaļas. Uz vairākiem cepamajiem papīriem uzzīmē 25 cm lielu apli. Tas ir tavas kūkas izmērs. Uz aci apmēram sadali mīklu sešās daļās.
Paņem 2–3 lielas ēdamkarotes mīklas un uzliec uz apļa vidus. Iemērc karoti karstā ūdenī, izņem ārā un ar apakšu smērē mīklu uz visām pusēm, lai ar to pārklājas viss aplis, ļaujot kūkai mīklai izsmērēties ārpus robežām (tas, kas būs ārpus šī apļa, tiks nogriezts un kalpos kūkas drupačām). Karotes iemērkšana jāveic vairākas reizes.
Kad mīkla izsmērēta, liec to krāsns vidū un cep kādas 10–13 minūtes, līdz biskvīts ir zeltains. Izņem ārā un tikai ar cepamo papīru – bez pannas – liec dzesēties uz režģa. Tā atkārto ar 6 apļiem.
Cep katru riņķi 10 minūtes.
Atdzesē visus mīklas apļus, līdz tie pilnībā atdzisuši. Tad saliec visus vienā kaudzē un aplīdzini maliņas. Vai arī vari uz katra apļa uzlikt apaļu kūkas formas pamatni un apgriezt apkārt. Dari, kā tev ērtāk.
Gatavo krēmu. Ar miksera palīdzību saputo krējumu un cukuru, kādas 3 minūtes. Pievieno marmelādes gabaliņus un samaisi.
Uz trauka, kurā pasniegsi kūku, liec pirmo biskvīta kārtu un smērē virsū krējumu. Uzliec otru kārtu un smērē atkal. Tā turpini, līdz piecas kārtas ir saliktas. Uz pēdējās arī uzsmērē krējumu. Ar krējumu nosmērē arī kūkas malas.
Gaļas mašīnā samal sesto kūkas kārtu un visus atgriezumus. Ar tiem pārber virsu un sānus, lai pilnībā viss ir pārklāts.
Liec kūku ledusskapī uz vismaz 12 h, bet var arī 24 h. Pasniedz vēsu.


Bet es mīklai nepievienoju cukuru, jo medus ir diezgan salds, bet cukurs manā izpratnē tur nav un nebūs vajadzīgs. Pēdējo reizi cepu ar rupja maluma rudzu miltiem un visiem garšoja. :) Man vienmēr sanāk vairāk kārtas un viņas ir forši mīkstas, ka kūku jau vakarā var ēst jo ir smuki mīksta un savilkusies. :)
05.12.2015 16:47 |
 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
šķidro! Baigi negribās ņemties ar mīklas rullēšanu. Varbūt tu zināsi - vai tiešām vajag 1,5 - 2 litri skābā krējuma? Un vai 15% neder? Jāņem tas treknākais?
05.12.2015 16:48 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Kļūda ieviesās. Šķidrāka nevis skaidrāka :D

Bet būtībā, atkarībā cik lielu/mazu kūku vēlies cept. Man patīk, ja krējums ir vairāk, tad viņa tāda garšīgāka liekas. :) Krējumu iesaku pirkt vairāk dabīgo. Man ir vairākas reizes nācies vilties veikalu pirktajos krājumos. :/ Es pēc sajūtas lieku. Bet,ja cepu standarta lieluma kūku, tad apmēram 1kg pērku skābo krējumu un vienmēr treknāko. Es pērku tāpēc, lai smuki sakuļas un viegli uzklāt. :)

Bet par 15% krējumiem, lai atbild kāda kura zinās vairāk.
05.12.2015 16:53 |
 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
ak, man ir ledusskapī 15% :( būs jāatliek, laikam uz citām brīvdienām kūkas cepšana un jādomā, ko darīt ar 15% :D bet MILZĪGS paldies par recepti, tas ir tas ko meklēju!
05.12.2015 16:57 |
 
Reitings 64
Reģ: 15.10.2011
es parasti taisu pēc šīs receptes http://www.mammamuntetiem.lv/articles/1021/medus-torte-tas-ir-vienkarsi, ēd un slavē pat tie, kam medus kūkas negaršo :-D
05.12.2015 16:58 |
 
Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
Ātri un vienkārši!
5 olas
1gl. cuk.
250 g. medus
30 g cep. pulv.
400-500 g. milti
Visu sajaucu kopa, medus ja ir sabiezeejis tad es vinu uzsildu, lai paliek šķidrs?
Nu un tad vienkarsi uz cepama papira smereju taisot formu, bet bagi bieza karta nee, jo mikla putisies! un lieku cepties uz kadiem 180* laiks? isti nezinu skatos ka paliek bruna nemu ara, tad nemu no cepama paira nost un lieku nakamo kartu.
Pildijumu taisu krejumu ar cukuru, visu uz aci:-D
05.12.2015 17:03 |
 
Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
Šķidrā mīkla:-)
05.12.2015 17:04 |
 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
tomēr taisīšu tagad :) paldies par receptēm(l)
05.12.2015 17:36 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
aii, paldies! Kkad sen taisīju medus kūku ar šķidro mīklu, bet ;isti vairāk nekur mīklas recepti neatradu, ar rullēšanu ķēpāties arī nav vēlme. Šī būs īstā (l)

Krēmam es variēju - tikai krējums, vai krējums + vārīties iebiezinātais piens. Es gan vēl pielieku nedaudz putkrējuma stindzinātāju, tad tās krēma kārtas ir pamanāmākas :-)
05.12.2015 17:43 |
 
Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
Sisley Arī esmu ņēmusies ar cieto mīklu, nu nē!
05.12.2015 17:57 |
 
Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
Bet es manliekas liku vairak miltus ka rakstits, skatijos uz aca mēra:-D
05.12.2015 17:57 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
aii, es jau arī nekad pie receptes nepieturos, taisu uz čuju :-D Bet vismaz ir pamatiņš :-)
Jā, cik tur kārtas rullēt kūkai.. nu nē, paldies, pietam atšķirība nekāda.. :-)
05.12.2015 17:59 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Nē, rulēt man arī nepatīk. Tik daudz laika tas aizņem. Arī parasti taisu uz čuju. :)
05.12.2015 18:02 |
 
Reitings 30
Reģ: 18.04.2015
Gatavoju pēc šīs receptes http://piegalda.lv/recepte/medus-kuka/

Ja medus ir sacukurojies, tad to izkausēju ieliekot katliņā, sildot uz mazas uguns, lai cukurs izkūst. Taisu uz aci visu. Svarīgi, lai mīkla ir ķepīga, ko vēlāk izsmērē uz sagatavota cepamā papīra apļiem.
Izņemu no krāsns un uzreiz uzsmērēju brūkleņu ievārījumu, lai savelkas, un nav tik cieta mīkla. Jo, kad neuzsmērē un pastāv, tad mazliet apkalst. Tas noder kūkas kaisīšanai.

Krēmu gatavoju no 3/4 svaigā siera paciņām - rasa/kārums, kas veikalā ir akcijā, un 500 ml/mg saldais krējums, un skābais krējums viens/pusīte iepakojuma. Saldo krējumu saputo un pievieno svaigo sakuļ, un tad skābo krējumu, lai šķidrāks. Vaniļa un cukurs pēc pašas ieskatiem.

Kad pirmo reizi gatavoju, tad ar skābo krējumu nepatika, viss izplūda, un vidū nekas nepalika. :/

Bet svaigā siera + putukrējuma krēms ir biezs, nekas neaiztek un smuki savelkas.

2. dienā ir garšīgāka, nekā pirmajā, viss savilcies un jūt medus garšu.
05.12.2015 18:07 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits